Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

FarmLander!

DKW

Postări Recomandate

• Răspunsuri 446
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Re: FarmLander!

asta trebuie investigat, de aia am scris ce-am scris... poate fi un scurt undeva sau o problema de ECU...singurul sistem care aplica frana e TC-ul dar sa aplice pe ambele roti si mai ales peste 50Km/h cand nu ar trebui sa lucre deloc denota o defectiune majora ori de sistem ori un scurt care da impuls gresit la modulator...asa fara tester e greu si singura modalitate pe care am vazut-o de dezactivarea TC si probat asa

1285871930_TCfreelander.thumb.jpg.79157635d77e920a5c26a5648cb67102.jpg

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

asta trebuie investigat, de aia am scris ce-am scris... poate fi un scurt undeva sau o problema de ECU...singurul sistem care aplica frana e TC-ul dar sa aplice pe ambele roti si mai ales peste 50Km/h cand nu ar trebui sa lucre deloc denota o defectiune majora ori de sistem ori un scurt care da impuls gresit la modulator...asa fara tester e greu si singura modalitate pe care am vazut-o de dezactivarea TC si probat asa

ori exista stabilita o plaja de variatie a vitezei unghiulare citite de senzorul abs , minim maxim

minim sigur exista , ca de aia am intrebat eu de ce nu actioneaza TC in curbe, acolo unde rotile clar au rotatii diferite

Din cate imi amintesc, era o poza pusa de userul fender rulmentul de la roata are magnetii segmentati

asta inseamna ca sensorul hall furnizeaza computreului abs impulsuri cu amplitudine constanta si durata variabila si sunt integrate de catre computerul abs sau impusurile respective sunt"numarate" de catre computerul abs . Daca "numerele" de pe cele doua roti de pe aceiasi punte difera, sa zicem cu o valoare prestatabilita , sau valoarea integralei difera , TC intra in functiune

Trebuie tinut seama ,asa acum ai spus ca TC nu actioneaza peste 50km/h.

De aceea eu raman sceptic si cred ca juniorul nu prea stie exact ce s-a intamplat atunci cand crede el ca masina a franat singura

Editat de bratu romeo
Land ROver Freelander 2002 Td4 2,0
Link spre comentariu

senzorul activ furnizeaza un semnal sinusoidal iar ECU calculeaza viteza in functie de frecventa semnalului, frecventa fiind direct proportionala cu viteza de rotatie

la cel inactiv e un semnal analogic prin inductie de tensiune prin bobina senzorului si ECU calculeaza in functie de amplitudinea semnalului(tensiune) care creste o data cu viteza de rotatie.

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Link spre comentariu

senzorul activ furnizeaza un semnal sinusoidal iar ECU calculeaza viteza in functie de frecventa semnalului, frecventa fiind direct proportionala cu viteza de rotatie

la cel inactiv e un semnal analogic prin inductie de tensiune prin bobina senzorului si ECU calculeaza in functie de amplitudinea semnalului(tensiune) care creste o data cu viteza de rotatie.

Ca semnalul este sinusoidal eu ma cam indoiesc dar nu asta e cel mai important. Ar fi interesant de stiut la ce ecart de frecventa intre cele doua roti de pe aceiasi punte se declanseaza TC. De fapt, daca nu numara atunci face o diferenta de faza . Ca doar nu o avea o bucla PLL =))

Acum serios, un fpormusit a gasit unul din rulamenti montat invers si cu abs aprins. In cazul asta masina ar fi trebuit sa mearga cu o roata blocata permanent cea care trimtea semnal corect la computer.

Inseamna ca sunt totusi niste praguir setate in managementul abs-ului ca sa nu se ajunga in situatii de astea.

De aceea nu inteleg cum naiba a franat masina singura

Editat de bratu romeo
Link spre comentariu

ai dreptate...m-am smintit eu ca imi aminteam "sine wave" in loc de "square wave", asa ca am verificat... da e rectangular semnalu dar efectu-i acelas... pana la urma frecventa conteaza:wink:...cand iti incarci creierul si asa obosit cu atatea date inutile doar din hobby se mai intampla:old

atata timp cat exista o defectiune in sistem acesta se poate comporta in te miri ce feluri... poate a intrat in "active braking" de nebun si atunci se poate sa franeze singur ce roti i se nazareste:

l Active braking mode: When ETC or HDC are enabled, and the ABS ECU determines that active braking is required, it starts the return pump. Hydraulic fluid, drawn from the reservoirs through the master cylinder, is pressurized by the return pump. The ABS ECU then operates the inlet and outlet solenoid valves to control the supply of hydraulic pressure to the individual brakes and slow the wheel(s)
. o sa vedem ce zice colegul care a initiat discutia daca face teste sau nu ...sau daca mai revine sau nu...poate ne lasa sa vorbim singuri pe aici de problema lui.... macar invatam cate ceva:wink:

cat despre pragurile de actiune... nu scrie niciunde exact dar la lipsa totala de semnal de la inceput nu se pune(varianta cu rulment invers) ca sistemul detecteaza defectiunea la self check si inhiba TC-ul din start...iar comparatiile intre turatii incep doar dupa ce a fost depasita viteza de 7km/h(asa numitul minimum target speed)

Editat de sierrafery

Link spre comentariu

Nu va las sa vorbiti singuri dar is depasit de situatie ! :sr Deci voi ziceti ca de atunci de cand s-au blocat rotile fata ar fi o problema cu TC... Is niste baieti din Micesti,de langa Alba Iulia, care i-au zis la tata ca numai ei sunt singurii de prin zona care se ocupa de freelandere ( ei au depistat si ca debitmetru aer era defect, si ca rulmentul de presiune era de vina din cauza ca nu mai mergea sa schimb vitezele...). Cred ca ei ar fi o solutie. Si am mai citit pe aiici ca se baga ulei la grup spate, IRD, ceea ce tata nu a facut niciodata, si nici vechiul proprietar nu cred ca a facut. Asa ii cand iti iei alta masina si crezi ca ii tot batrana dacie ( zic de tata cand a mers cu 3 roti de un fel si una de alt fel, si chestia ii ca el a vazut ca masina ii mai inalta pe partea unde a pus roata de rezerva..).

Link spre comentariu

nu cu TC neaparat ci cu active braking mode sau ce-o fi... chestia aia cu 10 pedale de anulat TC o poti face si tu si daca dupa aia nu mai face figuri stim o treaba... si spune-i la tata sa puna 4 roti identice in secunda asta daca se poate ca se buleste toata transmisia si va fi scump.

Link spre comentariu

nu cu TC neaparat ci cu active braking mode sau ce-o fi... chestia aia cu 10 pedale de anulat TC o poti face si tu si daca dupa aia nu mai face figuri stim o treaba... si spune-i la tata sa puna 4 roti identice in secunda asta daca se poate ca se buleste toata transmisia si va fi scump.

Rotile au fost schimbate dupa ce s-au blocat franele, sunt toate identice (chestia asa s-a intamplat acum un an, nu dupa mult timp ce am achizitionat masina) ! Deci dupa ce anulez TC, ce ii de facut?

Link spre comentariu

ai dreptate...m-am smintit eu ca imi aminteam "sine wave" in loc de "square wave", asa ca am verificat... da e rectangular semnalu dar efectu-i acelas... pana la urma frecventa conteaza:wink:...cand iti incarci creierul si asa obosit cu atatea date inutile doar din hobby se mai intampla:old

atata timp cat exista o defectiune in sistem acesta se poate comporta in te miri ce feluri... poate a intrat in "active braking" de nebun si atunci se poate sa franeze singur ce roti i se nazareste: . o sa vedem ce zice colegul care a initiat discutia daca face teste sau nu ...sau daca mai revine sau nu...poate ne lasa sa vorbim singuri pe aici de problema lui.... macar invatam cate ceva:wink:

cat despre pragurile de actiune... nu scrie niciunde exact dar la lipsa totala de semnal de la inceput nu se pune(varianta cu rulment invers) ca sistemul detecteaza defectiunea la self check si inhiba TC-ul din start...iar comparatiile intre turatii incep doar dupa ce a fost depasita viteza de 7km/h(asa numitul minimum target speed)

Asa este, nu m-am gandit la "self test" .

Link spre comentariu

Rotile au fost schimbate dupa ce s-au blocat franele, sunt toate identice (chestia asa s-a intamplat acum un an, nu dupa mult timp ce am achizitionat masina) ! Deci dupa ce anulez TC, ce ii de facut?

Nu-l mai anula. Pobabil ca de atnci nici nu s-a mai "infranat" singura masina

Link spre comentariu

Salutare dragi colegi ! Tata a constatat astazi ca se aude un huruit(undeva prin fata),iar cand debraieaza nu se mai aude huruitul. Zicea ca la 80km/h se aude destul de clar, de tare. Ulei nu a fost complectat nici in IRD, nici in grup spate.Asta ii semnul unui IRD spart ? :sh2

Link spre comentariu

Rulmentul de la ambreiaj.

Cred ca mai bine ar fi sa pun un mecanic sa verifice grupu spate, sau IRD?

Dar o verificare amanuntita a masinii ati facut cand ati cumparat-o?

Editat de DKW

Reading the Owners Manual doesn't hurt.

NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.)

KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru')

SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah)

KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix)

Link spre comentariu

Nu pot sa ii zic verificare. Rulmentul de la ambreiaj l-am schimbat, debitmetrul de aer, un cap de bara si cam atat din cate imi aduc aminte. De la o vitezaa de 60-70km/h se aude, pana atunci nu.

Link spre comentariu

Nu pot sa ii zic verificare. Rulmentul de la ambreiaj l-am schimbat, debitmetrul de aer, un cap de bara si cam atat din cate imi aduc aminte. De la o vitezaa de 60-70km/h se aude, pana atunci nu.

Adica tu spui ca tatal tau la 60-70 km/k incepe sa auda un zgomot, apasa pedala de ambreiaj, zogomotul dispare, elibereaza pedala de ambreiaj, zgomotul apare

Eu am avut asa ceva la un opel dar in viteza a cincea. In cele din urma s-a blocat cutia in mers. Defectul a fost din cauza ca aveam ulei putin in cutie, uleiul nu ajungea la capat, acolo unde sunt pinioanele de a cincea si cu vremea s-a uzat si rulmentul din capul trenului fix si s-au spart pinioanele.

Editat de bratu romeo
Link spre comentariu

Adica tu spui ca tatal tau la 60-70 km/k incepe sa auda un zgomot, apasa pedala de ambreiaj, zogomotul dispare, elibereaza pedala de ambreiaj, zgomotul apare

Eu am avut asa ceva la un opel dar in viteza a cincea. In cele din urma s-a blocat cutia in mers. Defectul a fost din cauza ca aveam ulei putin in cutie, uleiul nu ajungea la capat, acolo unde sunt pinioanele de a cincea si cu vremea s-a uzat si rulmentul din capul trenului fix si s-au spart pinioanele.

Multumesc de informatie ! Acum vreo 3 saptamani stiu ca a complectat ulei in cutie, a intrat 1 litru si un pic.. Din viteza a 2-a cand ii dau a 3-a parca agata un pic schimbatorul, dar o sa solicit un mecanic.

Si l-am tot batut pe tata la cap sa bage ulei in grup spate si in IRD, iar cei de la magazinu care a dat comanda au spus ca la IRD ii se mai spune cutie de transfer. Adevarat? In grupul spate a spus ca a complectat cu 75w90( a intrat cam un sfert de litru), nu cumva trebuia sa il scoata pe cel vechi si sa il bage pe cel nou? Iar la IRD nu a bagat pt ca ii rupt dopu si trebuie sa ii faca cateva modificari ca sa poata sa bage. A spus ca pt grupul spate uleiiul costa 23 de lei un litru, iar pt IRD 26 de lei o jumatate de litru.

Link spre comentariu

e cam varza treaba... daca lipsea asa mult ulei cine stie de cand lipsea ca se poate sa existe deja uzuri serioase, in diferential spate trebuie 80W90 API GL5, in cutia de transfer = IRD , 75W90 si in cutie neaparat MTF94 ca alt ulei poate genera probleme, chiar schimbari grele de viteza mai ales la viteze inferioare

in cutia manuala intra 1.6 L in total iar in diferential 800ml, in IRD 1.1 L...deci astea au mers aproape pe uscat cine stie cat

daca a fost completat dupa ureche cu uleiuriile nepotrivite peste altele si mai nepotrivite sau chiar peste cele potrivite se poate termina chiar rau... contrar conceptiilor retrograde ale unor mecanici de dacie "reloaded" uleiurile la L.R sunt foarte importante sa fie cele recomandate

schimba uleiurile cu cele recomandate ASAP

Gearbox oil

Use of gearbox oils other than those specified may

result in serious damage to the gearbox.

Manual Gearbox – PG1 and Getrag

Use Texaco MTF 94 oil or Burmah Oil MTF 1067 plus

OPEL B 0400063 for refill or topping-up.

Automatic Gearbox – JATCO

Use Texaco N402 fluid or equivalent for refill or

topping-up.

Intermediate Reduction Drive

Texaco S5 75W90; Specification: API GL5

Rear Differential

Texaco Multigear 80W-90 ETL 7441; Specification:

API GL5

Gear linkage - Manual

Use grease Part No. AFU 1500 containing 3%

Molybdenum Disulphide.

Editat de sierrafery

Link spre comentariu

Macar ai vazut pe unde a curs,ca daca umpli pe o parte si pe cealalta curge n-ai facut nimic:old.

Uita-te pe la semeringurile de la planetare,la imbinarea dintre cutie si motor,si la pinionul care iese din IRD si pe scut.

[ATTACH=CONFIG]193737[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]193738[/ATTACH]

In cutie nu te juca ca e scumpa cu draci:fk,doar MTF 94 nimic altceva.

In dift spate si IRD eu am pus 75w90 api gl5 full sintetic 70 litru.

offtopic: Cam putin ulei intra in IRD(cutie transfer),fata de alte masini 4x4:roll:

DSC01695.thumb.JPG.f0150eac8eccea2e4a66da4f0858e47b.JPG

DSC01694.thumb.jpg.6e5aac93558dbdc73faaa6e28566f4d9.jpg

Editat de Astral
If you own a land rover everyone expect to be a mechanic
Link spre comentariu

nu mai tineam minte cine a fost acum recent cu problema uleiului din cutie...acum m-am amintit:grin: ... uite un om care poate confirma ce important e uleiul MTF94...

@Blaga Sergiu ...sigur ca nu i-au completat cu asa ceva mecanicii, cum e foarte posibil sa nici nu fi fost asta in cutie si atunci se poate ca totul de acolo se trage...ATENTIE sporita la treaba asta

Link spre comentariu

@tonytherunner Imi poti spune cum se numeste simeringul ala pe care l-ai incercuit cu rosu? Simering diferential sau simering reductor(am dat un search pe *********** si mi-au aprut astea) ? Acum mi-a spus tata ca atunci cand a schimbat rulmentu de presiune a vazut ca acolo era umed !

Link spre comentariu

Te sfatuiesc din experienta sa nu cumperi semeringul reductor after market,cea mai buna varianta sunt semeringurile de la magazinele de rulmenti cu cotele de pe cel vechi,in cazul pinionului.(la mine a curs acela aftermarket).

Eu am deja 4 luni cu semeringul de la mag. de rulmenti si nici o picatura:x

Editat de Astral
If you own a land rover everyone expect to be a mechanic
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare