Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Vreau sa particip in campionat, ce sanse reale am?

oresti

Postări Recomandate

Re: Vreau sa particip in campionat, ce sanse reale am?

Am citit si eu topicul...

Din prisma cuiva care s-a dat la campionat cu Toyota de 3l pe 35 aproape stoc iar acum detin o americana ceva mai mica decat cele de care se vorbeste aici dar mare fata de Toyota as vrea sa marturisesc ca pentru campionat, asa cum este in acest moment prefer Toyota pe care m-am dat. In configuratia actuala unde 50% e rally-raid, 40% un off-road mediu si maxim 10% portiuni tehnice cu Toyota as ajunge lejer la finish cu ore bune inaintea jeepului.

Totusi... Masina asta ma uimeste cu cata lejeritate urca, trece in unele zone imposibile ptr Toyota sau alte acareturi similare... Ptr campionatul actual e defavorizata de gabarit, de viteza pe portiunile de raid si de rapiditate in general prin padurile noastre. Deasemenea referitor la buggy-uri le penalizeaza lipsa de vizibilitate - de aici navigatie anevoioasa care stim cat conteaza.

E greu ca o masina sa le aiba pe toate dar daca traseele ar fi mai scurte si mai dificile, cat de cat mai inclinate spre trial nu ai avea nici o sansa in fata unui buggy sau ceva similar. Cat despre fun nu mai vorbim.

Totusi si buggy-urile palesc in fata unui utilaj de off-road. Acesta fiind motocicleta. Pe unde merge motocicleta nu merge nici buggy-ul, iar distractia, e garantata tot in favoarea motocicletei oricate sute de cai ar fi puse la bataie...:grin:

De asta oricat de fain merge jeepul, eu tot cu motorul ies...:grin:

bine zis 10% portiuni tehnice. :br:tk

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 340
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Pai asta e adevarul si te aia e trophy.

Din 80-100km 8-12 sunt tehnici,40-50 medii si restul raid.

Eu cred ca e si greu sa gasesti un traseu de 50km si tot sa fie super tehnic si extrem.

Offroad Racing Romania-THE ORIGINAL since 2006

KAMIKAZE TEAM

Link spre comentariu

am spus 10 ca sa nu spun 1%

cand m-am dat in campionat ma rugam sa ploua ca sa se faca ceva diferente!

totusi cred ca e greu de conceput niste trasee f tehnice; acestea merg mai mult la campionate de trial... s-ar crea f multe dopuri... sunt mai greu de conceput intr-o arie mai larga... ar fi mult mai periculoase si bineinteles ca ar trebui monitorizate f atent... etc

oricum, ar fi extrem de putini participanti in tara la noi...:ha:

KTM 350 EXC-F
Link spre comentariu

am spus 10 ca sa nu spun 1%

\oricum, ar fi extrem de putini participanti in tara la noi...:ha:

:ha:

asta incerc sa le explic si eu dar nu ma asculta :g:tk:br e bine ca mai sunt si altii care stiu despre ce e vorba aici care sau si dat in campionat ,nu ca mine lipsit de experienta si care vorbeste din poze si de pe you tube. :ap

Tehnica e zero la noi printre pilotii din CNOR. Trolierile sunt in voga si cu cat mai scump gigglepinul cu atat mai avansat in ochii lumii. :ha:

Punem pariu ca daca fac un trial la anul in cheia nu se vor prezenta mai mult de 5 masini? Motive ar fi multe dar nici decum ca ar fi f tehnic si nu stiu cum si de unde sa il abordeze. Pomi sa fie ,ca troliuri au. :ha:

Link spre comentariu

Pentru Silviu jos palaria,a venit omul cu o Toyotica,s-a dat un an si a castigat campionatul dupa care s-a retras in glorie si s-a apucat de enduro :h5

Si intre timp si-a adus omul si doua JEEPURI preparate din tara offroadului AMERICA si dupa ce s-a dat cu ele pe la noi vine si recunoaste ca mai potrivita era toyota pentru campionat,inca o data BRAVO SILVIU ca esti sincer:h5

Pentru cei de pe margine cu superimpresii despre ei i-as ruga sa ne intalnim pe la concursuri si abia dupa aia sa comenteze ca asa de pe margine toti sunt breji,si toti au cate o poza cu o roata in copac facand extrem :ha:

KAMIKAZE TEAM

Link spre comentariu

In momentul in care vor exista suficient de masini pregatite de extrem (si in ultimul timp s-au tot preparat) ... sunt aproape sigur ca extremul va migra catre proto.

Sunt convins ca acum clasele se tin asa 80% usor , 10% mediu si 10% greu ptr siguranta participantilor. Si asta nu e un lucru chiar rau. Ptr ca acei 80% compenseaza cu navigatia ...

Pe de alta parte ce faci ptr clasa proto nu prea are loc in poza formatului actual al CNOR.

Daca o luam dupa o regula simpla cerere/oferta si luam ca etalon editiile 2010 si 2011 o sa vedeti ca trialul nu prea prinde la participanti...oamenii isi doresc mai mult aventura pe roadbook decat trial.

In toate cazurile nu cred ca troliul va face vreodata diferenta in actualul format...ci masina 20% + echipajul 70 + norocul+altele 10%...

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Pentru Silviu jos palaria,a venit omul cu o Toyotica,s-a dat un an si a castigat campionatul dupa care s-a retras in glorie si s-a apucat de enduro :h5

Si intre timp si-a adus omul si doua JEEPURI preparate din tara offroadului AMERICA si dupa ce s-a dat cu ele pe la noi vine si recunoaste ca mai potrivita era toyota pentru campionat,inca o data BRAVO SILVIU ca esti sincer:h5

Pentru cei de pe margine cu superimpresii despre ei i-as ruga sa ne intalnim pe la concursuri si abia dupa aia sa comenteze ca asa de pe margine toti sunt breji,si toti au cate o poza cu o roata in copac facand extrem :ha:

Costine , macane. Motivul pt care nu m-am implicat in campionat a fost exact acesta; esti sub impresia ca daca ai castigat o cupa doua la noi in CNOR ai valoare in off road. Nu ai. Ai experienta in a cheltui bani, experienta in a tracta platforme,experienta in trolieri, experienta in a strabate sute de km de noroi , experienta la baut ,experienta in a vinde jucarii viitorilor CNORisti,poate si altele dar TEHNICA nu ai si la ce faceti in continuare, putini dintre voi au si vor avea. Stiu ce sti si tocmai de acea vreau sa vin la anul la extrem ca sa imi demonstrati si mie cat de greu e ce faceti voi.:ha: si cu ce construiesti tu, nu vei ajunge vreodata sa faci o poza cu o roata pe pom ca se va destrama masina pe drum in sus. Fa-te ca nu sti sa citesti si evita discutiile astea cu mine ca doar ne cunoastem si stiu ce poti.Tu ai fost printre primii care ai disparut din peisaj in clipa in care am inceput sa cautam trasee mai grele prin Cheia. Sti care este diferenta intre noi doi? Tu mai nou construiesti masini cica, eu 'construiesc' oameni. E mare lucru sa poti reda tehnica in cuvinte si sa nu dai din umeri ca boul cand unul te intreaba: si aici ce faci? sau de ce ai facut asta? Smecheria mare este sa sti de ce faci ce faci ,nu sa dai gaz si sa speri la noroc sau miracole.

Nu trebuie sa fim prieteni , nu trebuie sa ne agream, trebuie doar sa ne respectam iar eu cu ce am scris mai sus ,scriu la modul general si nu m-am adresat unei anume persoane mai ales tie, .... pana acum.

Sustrag din prezenta ta pe acest topic , asa cum spune-ai mai sus, ca nu sunt oameni interesati in tehnica ci doar cei interesati in scandal. Asta e motivul pt care insisti ???

Editat de oresti
Link spre comentariu

In momentul in care vor exista suficient de masini pregatite de extrem (si in ultimul timp s-au tot preparat) ... sunt aproape sigur ca extremul va migra catre proto.

Sunt convins ca acum clasele se tin asa 80% usor , 10% mediu si 10% greu ptr siguranta participantilor. Si asta nu e un lucru chiar rau. Ptr ca acei 80% compenseaza cu navigatia ...

Pe de alta parte ce faci ptr clasa proto nu prea are loc in poza formatului actual al CNOR.

Daca o luam dupa o regula simpla cerere/oferta si luam ca etalon editiile 2010 si 2011 o sa vedeti ca trialul nu prea prinde la participanti...oamenii isi doresc mai mult aventura pe roadbook decat trial.

asa este Yonutz si de aici si lipsa mea de interes pana acum. M-am axat pe tehnica gen trial mai mult si sunt total de acord ca pt cei doritori de tehnica va trebui sa se nasca o clasa noua sau chiar un sport nou. CNOR'ul este fain asa cum e ,cu procentele descrise mai sus . Greu de crezut ca se va schimba ceva in urmatorii ani cat timp costurile pt proto sunt f mari si oamenii nu sunt dispusi la extra costuri sau schimbari catre tehnica mai multa in teren.

Link spre comentariu

Intrebare pentru Oresti.

Pe langa noi nu sunt campionate cum vrei tu? Cu multa tehnica.

Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi.
Link spre comentariu

Intrebare pentru Oresti.

Pe langa noi nu sunt campionate cum vrei tu? Cu multa tehnica.

ar fi trialurile. Pana in clipa de fata nu am avut o masina cu care sa pot intra in trialuri sau CNOR deoarece masinile mele au fost destul de mari si cu rapoarte f mari. De acea intentionez sa construiesc o masina care sa poate tine pasul cu una mai mica ( fiabila) dar cu avantajele unei masini mari ( putere, pneuri, directie spate) . Nu va fi usor si sincer nu stiu daca voi reusi dar incerc. Va trebui sa scot o masina care sa mearga in teren precum buggyul lui Bogdan dar fara nenumeratele probleme pe care inca nu le-au solutionat. E un mare challenge pt mine mai ales acum dupa discutiile acestea in care mai toti insista ca aceste masini nu vor avea rezultate la noi. Ramane de vazut.

Link spre comentariu

Eu sunt interesat ce fac ungurii, ce fac bulgarii, ce fac ucrainienii, moldovenii si popoarele de langa tarisoara noastra draga? Banuiesc ca si ei fac off-road.

Sunt ca la noi cu 80% lejer 10 % mediu si 10 % greu sau au alta viziune?

Ce masini folosesc vecinii? Sunt masini de tip american cu rezultate in campionate similiare?

Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi.
Link spre comentariu

Eu sunt interesat ce fac ungurii, ce fac bulgarii, ce fac ucrainienii, moldovenii si popoarele de langa tarisoara noastra draga? Banuiesc ca si ei fac off-road.

Ce masini folosesc vecinii? Sunt masini de tip american cu rezultate in campionate similiare?

sincer sa fiu ,nu stiu. Printre ai nostri sunt mai multi care au fost pe afara si pot spune mult mai multe despre cea ce se practica la altii. Eu tind sa cred ca offroadul de 'pe langa' noi este similar si nu cred ca latura americana a luat avant in alte tari mai mult decat la noi. Sunt intradevar mai multi pasionati , de exemplu in Spania au sute de membri in club de rockcrawling dar in cea ce tine de campionate , tind sa cred ca noroiul si navigarea e de baza.

Link spre comentariu

La un concurs de offroad prologul sau trialul sunt un fel de "versiune demo", printre benzi si jaloane, care poate sa fie mai mult sau mai putin spectaculoasa, functie de ingeniozitatea organizatorilor...

Adevarata competitie dureaza o zi/etapa, unde circulatia e "la liber", adica fiecare navigheaza dupa roadbook, pe unde crede ca e mai bine. La sfarsitul zilei se pot trage niste concluzii, respectiv se poate face un clasament.

Se pot face statistici functie de marca masinilor, de puterea lor, de diametrul rotilor, etc..., dar clasamentul e numai functie de timp si de CP-uri.

Nu cred ca statistic se poate demonstra ca masinile dintr-o anumita clasa au sanse mai mari sau mai mici intr-o competitie de o zi. La un trial, da.

Fiecare poate sa incerce varianta care crede ca il avantajeaza, si se va lamuri singur daca alegerea a fost buna.

Nu spun toate astea decat din prisma unui observator al competitiilor de offroad, asa ca s-ar putea sa gresesc... :ft

• Like 1

73 de adi - yo2bt ...altfel spus - TOATE CELE BUNE :hi

ORCA - Off Road Club Arad

Link spre comentariu

Nu-s chiar vecini cu noi, dar pe aproape.......Si acolo au participat si de-ai nostri in 2010 si poate au si ei un cuvant de spus si pe acest topic fierbinte.......

Deci, Croatia Trophy :

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?51573-Croatia-Trophy-2010&highlight=croatia

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?64504-Croatia-Trophy-2011&highlight=croatia

Din ce-mi reamintesc, Laur-Worldscape spunea ca acolo a fost o "competitie a troliilor"........

• Like 1
Link spre comentariu

Din ce-mi reamintesc, Laur-Worldscape spunea ca acolo a fost o "competitie a troliilor"........

exact asta am auzit si eu de la Marius Lupu. Troliu, troliu , troliu.........si ar mai fi tehnica in troliere :ha:

Link spre comentariu

Nea Oresti cum le stii tu pe toate si noi ascultam asa ca niste copii la gura sobei cum masinile de la noi se rup cand vor sa suie in copac :ha::ha::ha:

Ce-mi place mie e ca tu in ultimii anisori apari asa cu un subiect de scandal,te mai pisi o data pe offroadul din romania si te distrezi din spatele tastaturii sau mai apari la vanzari cand vrei sa faci curetenie perin garaj dar nu apari la nici o competitie sau la o prieteneasca de asta de cacat sa vedem si noi ce a mai invatat Marele Oresti :al:al:al

Faza asta ca-ti faci tu buggy,hai sa fim seriosui,doar un motiv de scandal pe forum si o distractie pentru mine.

Cat despre cuvintele tale de lauda la adresa mea si la ce fac eu ma lasa rece,nu de la tine le astept eu.

Eu cu asta ma retrag din aceseasta discuti si ii las in continuare pe cei care mai cred in povestiile americane sa asculte la gura sobei cu face pipi Oresti de la 3 m (ce de e pe 44) pe offroadul romenesc :ha::ha:

KAMIKAZE TEAM

Link spre comentariu

Nea Oresti cum le stii tu pe toate si noi ascultam asa ca niste copii la gura sobei cum masinile de la noi se rup cand vor sa suie in copac :ha::ha::ha:

Ce-mi place mie e ca tu in ultimii anisori apari asa cu un subiect de scandal,te mai pisi o data pe offroadul din romania si te distrezi din spatele tastaturii sau mai apari la vanzari cand vrei sa faci curetenie perin garaj dar nu apari la nici o competitie sau la o prieteneasca de asta de cacat sa vedem si noi ce a mai invatat Marele Oresti :al:al:al

Faza asta ca-ti faci tu buggy,hai sa fim seriosui,doar un motiv de scandal pe forum si o distractie pentru mine.

Cat despre cuvintele tale de lauda la adresa mea si la ce fac eu ma lasa rece,nu de la tine le astept eu.

Eu cu asta ma retrag din aceseasta discuti si ii las in continuare pe cei care mai cred in povestiile americane sa asculte la gura sobei cu face pipi Oresti de la 3 m (ce de e pe 44) pe offroadul romenesc :ha::ha:

Te astepti la o alta atitudine din partea mea ca raspuns la cea ce ai scris mai sus? Este f adevarat nu am mai aparut in ultimii ani la prietenesti sau competittii pt a evita subiecte de genul celor de mai sus si a va da pace. Dar prostia unora ma uimeste si acum dupa alti 5 ani ,asa ca poti fi sigur ca vin la anul la extrem , asta ca sa nu mai fiu nevoit sa scriu paragrafe intregi pe forum.

ps . Am aparut la cupa BGS la trial, si deoarece ma manca rau de tot, am inprumutat masina unui amic , imprumutat copilotul altuia , si am scos locul 2 la trial open pe 33'uri. O alta ocazie pt a observa cum ce si cu ce. Inaintea noastra au fost 4-5 masini care sau troliat cate o ora pana sa rupa plasmele in 3. Asa ca fa un efort si ai rabdare ca nu te dezamagesc si o sa apar in CNOR.

Editat de oresti
Link spre comentariu

Domnilor,

Pastrati adrenalina si competitia pentru teren. E pacat ca un topic care a plecat ca solutia tehnica x vs. y sa se transforme in persoana x vs. persoana y.

Oresti, e foarte bine ca doresti sa ridici stacheta (pe criteriile tale de performanta), dar cred ca o exprimare de genul "Tehnica e zero la noi printre pilotii din CNOR" e putin fortata... Pana la urma daca un campion national spune ca Toyotica lui se descurca mai bine decat Jeepul pe 40'' pe un traseu de campionat tind sa-i dau dreptate.

Daca in viitor traseele de extrem vor avea 10 km in loc de 100, sleauri de 70 de cm si rock-crawling probabil multe din ceea ce spui se vor adeveri. Pana atunci raman numai supozitii iar coroana regelui are numai 35'' :old

Am fost in :lr cu :old ca :dr1. A fost :ih
Link spre comentariu

Domnilor,

Pastrati adrenalina si competitia pentru teren. E pacat ca un topic care a plecat ca solutia tehnica x vs. y sa se transforme in persoana x vs. persoana y.

Oresti, e foarte bine ca doresti sa ridici stacheta (pe criteriile tale de performanta), dar cred ca o exprimare de genul "Tehnica e zero la noi printre pilotii din CNOR" e putin fortata... Pana la urma daca un campion national spune ca Toyotica lui se descurca mai bine decat Jeepul pe 40'' pe un traseu de campionat tind sa-i dau dreptate.

Daca in viitor traseele de extrem vor avea 10 km in loc de 100, sleauri de 70 de cm si rock-crawling probabil multe din ceea ce spui se vor adeveri. Pana atunci raman numai supozitii iar coroana regelui are numai 35'' :old

Pai Silviu stie ce stie. Si eu am avut masini asemanatoare Jeepului sau si clar nu avea ce cauta cu el in CNOR. Eu as fi facut aceiasi afirmatie. Din cate am citit mai sus si altii sunt de aceiasi parere. (legat de tehnica)Ca mai prinzi cate unul (am mentionat la inceput cateva nume) care sti ce face si de ce , jos palaria si va fi o mare onoare pt mine sa ma alerg putin cu ei.

De multe ori adevarul supara, cate nu mi-a fost dat sa aud despre mine in ultimi ani, dar asta e. Invatam pe parcurs.

Intradevar este mare pacat ca topicul acesta a luat o intorsatura atat de urata. Sincer sa fiu era de asteptat in clipa in care apar eu sub un titlu de acest gen. Puteam sa ne abtinem de la comentarii idioate dar se pare ca acestea se sustrag din parerile unora ca anumite piese au sau nu au ce cauta pe masinile noastre in competitiile noastre , si nu stiu sa faca comparatia fara a lovi la persoana.

Va las sa continuati acest capitol in lipsa mea (nu sunt suparat dar daca sa ajuns aici chiar nu ii mai vad rostul) caci eu am ceva de construit in urmatoarele luni.

Rugamintea mea este sa ma barfiti (stiu ei care sunt aceia) pe cat posibil intre timp ca sa am motiv sa va dau peste bot la primavara.

Cu stima si pt unii RESPECT.

Oresti.

Editat de oresti
Link spre comentariu

Oleee.....imi place, spiritele s-au incins.

Personal il cunosc si pe Oresti si pe Tuparu si-mi place ca au inceput sa se contreze. La cum ii stiu pe amandoi, "cearta" nu o sa transforme intr-o balacareala, ci intr-un concurs din care noi toti vom castiga. Oresti o sa vina cu masin lui pe 44 ....insa adaptata la ceea ce se intampla in campionat si Tuparu cu o alta inventie de-a lui. La cum a facut Tuparu masina lui Crinu.....cred ca Oresti are de lucru:banana

La anul vom vedea:ha3 cine rade cine plange...pana atunci hai in teren.

Today. Tomorrow. Land Rover.
Link spre comentariu

Eu as avea de spus ceva, legat de dimensiunea de 2.5 metri intre copaci.

Eu am o masina mai ingusta decat caizerul lui Oresti. e doar putin latita de flanse si rotile ceva mai late, in rest e stock.

Nu numai ca am reusit sa trecem portiunea (nasoala) insa ne-am si distrat pe cinste facand-o. (am avut cutitul de lemn la noi)

Sunt absolut sigur, ca la cum il stiu eu pe Oresti, ar fi trecut si el pe acolo cu caizerul, poate dura mai mult, dar cu siguranta trecea.

Exista insa o SINGURA varianta in care cu SIGURANTA nu vei trece de aceste locuri inguste. Si acea varianta se cheama ca stai acasa.

Desi personal nu-l suport pe Oresti si-l consider un bulangiu ca mi-a vandut o punte busita, mi-ar face mare placere sa-l vad in campionat. Poate nu e cea mai buna idee direct extrem, poate nu e cea mai buna idee direct pilot, dar cu siguranta va fi interesant daca vine. Este un bun inceput ca intreaba pe forum, si isi da seama ca sunt chestii pe care nu le stie si are nevoie sa le stie pentru a merge in campionat. Nimeni nu s-a nascut invatat. Pe de alta parte, Oresti va merge foarte bine in offroad, pentru ca lasand la o parte gargara lui cu americancele, tipul merge bine in teren (daca ii zice cineva si pe unde e traseul atunci e un adversar serios). Iar raspunsul la intrebarea cu care am pornit aceasta discutie este ca da, are sanse mari. Dar sa aiba pe cineva sa-i faca masina si un copilot bun :P

Si ca sa va binedispun pe final am selectat din Youtube un filmulet genial. Sper sa nu fie lezat niciun participant la topic si sper ca stiti de gluma, asa ca relaxati-va:

Editat de Astral
Link spre comentariu

La un concurs de offroad prologul sau trialul sunt un fel de "versiune demo", printre benzi si jaloane, care poate sa fie mai mult sau mai putin spectaculoasa, functie de ingeniozitatea organizatorilor...

Adevarata competitie dureaza o zi/etapa, unde circulatia e "la liber", adica fiecare navigheaza dupa roadbook, pe unde crede ca e mai bine. La sfarsitul zilei se pot trage niste concluzii, respectiv se poate face un clasament.

Se pot face statistici functie de marca masinilor, de puterea lor, de diametrul rotilor, etc..., dar clasamentul e numai functie de timp si de CP-uri.

Nu cred ca statistic se poate demonstra ca masinile dintr-o anumita clasa au sanse mai mari sau mai mici intr-o competitie de o zi. La un trial, da.

Fiecare poate sa incerce varianta care crede ca il avantajeaza, si se va lamuri singur daca alegerea a fost buna.

Nu spun toate astea decat din prisma unui observator al competitiilor de offroad, asa ca s-ar putea sa gresesc... :ft

Din ce vad eu, se discuta aici de doua tipuri de competitii total diferite de unde si doua tipuri de masini. La competitiile trophy cum sunt ale noastre e important sa ocolesti obstacolele si unde nu se poate face asta pui troliul ... mediu in care masinile cu 35-uri se descurca bine. La competitiile trial nu se foloseste troliul si obstacolele trebuie abordate direct ... mediu in care anvelopele peste 40 castiga, copilotul fiind la fel de important in ambele cazuri. Un real progres ar fi daca in campionat s-ar regasi ambele tipuri de intreceri trophy si trial ... in felul asta masinile de trial vor fi adaptate sa reziste la 100km de traseu asa cum cele de trophy vor trebui upgradate sa treaca obstacole fara troliu. Am vazut doua cazuri de genul asta cu rezultate foarte bune ... in campionatul national la greci si la americani competitiile KOH unde crawlerele alearga cu peste 200km/h in desert si desert runnerele se catara pe stanci.

Club Sportiv x3m

Valcea

Link spre comentariu

In 3 postari crapa topicul :( Aiurea, mie imi parea interesanta coliziunea dintre 2 lumi ! Lumea non-americanelor e cel putin pe moment in avantaj, tocmai si-a demonstrat eficienta la TAT, cea a monstrilor mecanici are ceva de demonstrat.

Eu nu stiu ce e aia competitie, dar ma intreb daca problema a fost discutata de la capatul corect. Daca ar fi fost sa am vana si bani ca sa ma concurez cu altii, fie as avea deja o masina si as cauta competitia corecta pentru ce stie ea sa faca, fie as cauta competitia care sa imi convina si as pregati masina dupa maximul priceperii mele ca sa pot sa fac fata. Varianta ta, Oresti e undeva intre, iubesti un anume tip de masini si ai dori sa le bagi intr-un tip de competitie unde pe moment sunt dezavantajate. Gresesc?

Mie imi pare ca deja exista o specializare a competitiilor, iar utilajele pregatite pentru ceva nu exceleaza si in altceva. De exemplu masini care au facut treaba buna la Ladoga Trophy nu au iesit deloc in evidenta la TAT. Ma intreb, oare nu exista competitie unde sa te poti da in stilul in care iti place? Eventual sa incerci sa introduci tu genul asta de competitii, ca daca vede lumea poate o sa atragi si alti "nebuni".

Pe de alta parte, la motoare ai pendulat intre mai multe clase. Nu te-a atras niciodata sa incerci sa stapanesti o alta clasa de masini care sa iti puna la incercare mai degraba tehnica de pilotaj decat calitatile tehnice? Iau ca exemplu MotoGP sau F1, unde s-au tot limitat ba unele, ba altele. Marcile care au vrut sa se adapteze au injurat nitel si au facut scule de concurs si mai tari ca inainte, altele s-au retras in alte campionate si si-au bagat picioarele in limitarile impuse. Oricum, motivatiile au fost intotdeauna doua: securitatea participantilor (pentru ca nimanui nu ii place sa comemoreze participanti care dau coltul) si spectaculozitatea curselor (care are de suferit daca participantii sunt prea diferiti sau prea apropiati ca valoare intre ei).

Editat de f_zoltan
Samurai incepator
Link spre comentariu

Cineva spunea (ceva pagini mai jos) ca strainii nu mai au unde merge decat la noi, in gradina din carpati :ha: oamenii veneau la TAT de la Breslau2011, terminasera onorabil Croatia si French Extreme unii chiar si Ladoga si erau impresionati de Evros Trophy.

Planifica lumea ptr restul anului: Ghotica raid(?) Polonia, Rainforest Murca, Xtreme Andoria, Warn Trophy Italy .... niste amarati ... care nici nu au avut bani de anvelope peste 38" :uameni

Si daca mergi la Eurotrial Sedlcany cu 44 tot nu ai mari sanse in fata spiderelor care fac treaba asta de ani buni.

Referitor la ce construieste unul si altul, dincolo de costuri, ramane increderea ca mergi la un concurs (care costa cel mai ieftin 1000+ eur) si nu pleci acasa de la start.

Pana nu faci o masina care sa termine un Buzau un TAT ... macar o Bucovina pe ud fara interventii majore ... oricat de frumos ai explica ce sudezi cum o sa flexeze ... ramane doar o povestire frumoasa cu accente tehnice.

Cat despre trialul de groaza care ne ridica parul pe spate :W este simplu sa faci un traseu care sa avantajeze un tip de masina (trial ptr samurai, trial ptr diesel, trial ptr masini lungi .... trial ptr 44 :ap, trial ptr punti viratoare f-s).

Pana una alta, de ce nu deschizi un topic cu proiectul in sine, asta ar fi chiar interesant!?

FJ40 '77(vandut), HZJ74 01 HZJ80 '94, HDJ100 '98 (vandut), 120 '06 (vandut) UZJ100 03, Celica SupraMK2 82, Suzuki SJ500 88 ... si lista ramane deschisa
Link spre comentariu

Ma bag si eu in seama ca un simplu user care da din tastatura in lumea virtuala si totodata dau indicatii in teren pe unde s-o luam cu masina intr-o competitie in lumea reala.

Niciunul din voi nu ati specificat un aspect care-l gasiti in teren.

Cum a gasit traseul prima masina care a luat startul intr-o competitie? (ce teren a gasit cand a trecut el primul daca a plouat sau nu)

Cum au gasit terenul ultimii care au luat startul?

Sunt o groaza de comparatii. (Vezi Bucovina 2010)

Ati omis un alt aspect, daca va uitati la filemele cu masinile americane o sa vedeti ca traseele sunt facute mai mult pe stanci unde terenul nu prea se modifaica dupa ce au trecut mai multe masini.

Eu unul am mers cu o masina de la BGS si am ramas fascinat cu toate ca-s fan Mitsubishi, dar pana n-o sa fac o etapa cu o masina ca aia, nu pot sa-mi dau cu parerea daca-i cea ma buna pentru terenul care ni-l ofera tarisoara noastra cat si traseele facute de organizatorii de etape.

KAMIKAZE TEAM

http://www.kamikazeteam.ro

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare