Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Sudura cu Mig-Mag - discutii, pareri, aparate

icXu

Postări Recomandate

Re: Sudura cu Mig-Mag - discutii, pareri, aparate

L-am vazut pe 'okazii' si din intamplare vanzatorul era cunoscut de un colaborator de-al meu.

Apar multe scule ok dar si multe de provenienta dubioasa cu care nu e sanatos sa te incurci.

Discovery 4 2010

Discovery 2 2000

Defender 90 1997

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Daca provenienta nu e dubioasa merita sa iei o scula buna la 20% din pretul de nou,iti asumi riscul - ideal ar fi sa o poti proba.

Discovery 4 2010

Discovery 2 2000

Defender 90 1997

Link spre comentariu

Cand mi-am luat primul mig (second) am luat cu mine zece kile de resturi metalice,si cam jumate de ora l-am testat toate functiile.

Luate de pe net fara sa cunosti provenienta ,e riscant.

http://modificari4x4.blogspot.ro/

relatii la tel 0723013231

peter.erno@yahoo.com

Link spre comentariu

Din 2009 urmaresc cu mare interes ce scule apar la vanzare in domeniul asta din 2 motive:

-poate imi gasesc aparatele furate (1 Miller,1 Telwin mig-mag,1 Essab wig,1 Migatronic ac/dc wig,1 Miller inverter) - pe toate le-am luat de noi si au costat multi bani

-nu vreau sa mai dau gramezi de bani pe scule noi asa ca urmaresc piata - am luat super-scule la super-preturi si numai de la oameni (sau firme) care nu mi-au ridicat semne de intrebare

Discovery 4 2010

Discovery 2 2000

Defender 90 1997

Link spre comentariu

Eu folosesc un aparat mig fabricat in ungaria,nu e chiar ultimul model,dar e foarte masiv,toate bobinele pe transformator sunt din platbanda de cupru,si sudeaza foarte bine.

Am testat inainte de a cumpara pana sa saturat vanzatorul,am mai auzit probleme la aparate folosite,ca la rece sudeaza perfect,iar la cald apar probleme.

In viitor vreau sa-mi cumpar un tig,pentru aluminiu,si suduri fine la tevi,chiar sunt in cautare.

Iata aparatul meu ,si cum sudeaza;

698590765_2013-03-2010_11_03.jpg.02adde86b8a524acd9ec5b86b9f0bede.jpg

1514077963_2013-03-2009_49_06.jpg.57a5e9309b45e6cbfbadc61c347ad48a.jpg

peter.erno@yahoo.com

Link spre comentariu

Tig pentru aluminiu inseamna curent alternativ si utilajele astea sunt scumpe (pretul creste exponential cu numarul parametrilor reglabili) - aici se justifica cel mai mult achizitia second-hand.

Un aparat care da rateuri la cald e prost construit si nici nou nu a mers bine,e piata plina de prostii chinezesti "ieftine si bune".

Sursele clasice (cu transformator) nu au moarte dar sunt grele - pe vremea cand duduiau constructiile ma caram pe santiere cu 2 aparate mig-mag,o sursa clasica de +200 kg si un invertor multiproces Lincoln care are 45 kg,singurele utilaje pe care le am si sunt capabile sa duca sarma de 1,6 mm necesara sudarii armaturilor - regimul de lucru era de 24/24 si ambele au facut fata cu brio.Pe sursa clasica noua am dat de 4 ori mai mult decat pe Lincoln-ul pe care l-am luat second si cu care sudez wig,mig-mag,electrod sau sarma cu autoprotectie,mono sau trifazic.

Pentru cine isi permite asa ceva (nou sau second) recomand,e de departe cea mai versatila masina de sudura.

Cordonul de sudura din poza pare a avea creasta,incearca sa balansezi usor arcul (in special la sudura de colt),sudura trebuie sa-ti iasa concava nu convexa.

Eu sudez "cu bucla" la fiare mai zdravene (adica fac un fel de jumatate de opt,continuu),ai patrundere foarte buna si aspect impecabil.La material subtire imping baia de sudura in fata,la fieroace zdravene merge si inainte si inapoi.

Toata filozofia la mig-mag e corelarea dintre material,treapta de tensiune si viteza sarmei (implicit amperajul) iar asta se aude - aparatul trebuie sa "fashaie" cand sudeaza,nu sa pacane sacadat sau sa trozneasca!:h5

Discovery 4 2010

Discovery 2 2000

Defender 90 1997

Link spre comentariu

Nu sunt sudor de profesie,de multe ori iese mai bine,de cateva ori mai rau,cred ca si asta se masoara in kilometri de sarma,experienta.Doar de cativa ani sudez mig.

Cu autogen am sudat colaci intregi de sarma ,aia chiar pot spune ca a mers foarte bine.

Undeva fac asemanare intre sudura tig si cel cu autogen,da stiu ca e absolut altceva,sunt multe multe reglaje,pe care trebuie sa invat pe pielea mea.

peter.erno@yahoo.com

Link spre comentariu

Nici eu nu sunt sudor dar nevoia te invata...mig-mag e cel mai usor de invatat procedeu de sudura.

Acum 10 ani am fost la un targ de sudura si o zi intreaga am sudat mig-mag la standul Miller (am plecat cu hainele ciuruite) - asta a fost impulsul sa ma las de servici si sa ma apuc serios de confectii metalice,asa de tare m-a incantat procedeul.Mi-am dat demisia,am luat de la ei un aparat si o masca cu cristale lichide si am intrat in bransa fiarelor cu o prima lucrare care mi-a amortizat investitia (Kristal Club) - aproape 2 ani am sudat eu pana mi-am permis un sudor mig-mag bun.

In activitatea mea curenta desi folosesc mult tig-ul (aluminiu,inox) baza tot mig-mag-ul e.

Discovery 4 2010

Discovery 2 2000

Defender 90 1997

Link spre comentariu

Salut baieti am si eu o inrevare ce parere aveti despre aparatul acesta http://www.tocmai.ro/aparat-de-sudura-co-9375402.html mie imi trebuie aparatu nu pentru foarte profi (un prag un bulbar etc) mersi si astept parerile voastre

Link spre comentariu

• 3 luni mai târziu...

Ce aparate sudura din gama electronicelor recomandati (amator) pentru lucrari de tinichigerie auto si altele pe langa casa, care:

- utilizeaza consumabile numai electrozi de toate tipurile : bazici, rutilici, inox, aluminiu, fonta;

- sa sudeze in puncte si cordon;

- timp de lucru 3-4 ore pe zi.

SAMURAI SJ stock
Link spre comentariu

-http://www.okazii.ro/aparate-de-sudura/invertor/ultimul-produs-inverter-de-sudura-160a-mma-original-fimer-t1600-italia-igbt-poate-suda-tig-wig-cu-argon-sau-corgon-aparat-tip-invertor--a128758134

Nu am folosit Fimer dar e firma recunoscuta,nu are cum sa fie prost;pret bun.

-http://www.okazii.ro/aparate-de-sudura/invertor/invertor-sudura-usa-miller-sti160-utilizat-doar-in-showroom-a128008350

Scula pe viata,utilizez Miller si sunt super,pretul este bun.

-http://www.okazii.ro/aparate-de-sudura/invertor/invertor-esab-buddy-arc-145-sudare-cu-electrozi-145-a-a128558076

Aceleasi comentarii ca mai sus dar daca cele 3-4 ore de lucru sunt concentrate ia Miller-ul.

Sa nu iei ieftinaciuni facute pe vapor,vei plange dupa putinii bani dati.

Discovery 4 2010

Discovery 2 2000

Defender 90 1997

Link spre comentariu

Tinichigeria cu MMA e posibila , dar cel putin frustranta ...

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Tinichigeria cu MMA e posibila , dar cel putin frustranta ...

Ai mare dreptate.....,un mig-mag cu sarma de 0,6 ar fi mult mai indicat.:grin:

Discovery 4 2010

Discovery 2 2000

Defender 90 1997

Link spre comentariu

Salut

Sunt in cautarea unui aparata de sudura prin procedeul Mig -Mag pentru o utilizare casnica si de ceva saptamani scormonesc net-ul dupa asa ceva.Ma interesaza sa pot suda cu sarma cu autoprotectie si cea mai subtire sarma de acest tip gasita a fost de 0.9mm.In schimb,aparatele cu preturi pana in 2500 nu ofera decat posibilitatea utilizarii sarmei de 0.8 maxim.De asemenea un amperaj maxim de 150 A sunt sigur ca ar fi suficient .

Ceva am gasit la Constanta,bun ca si marca-Lincoln dar slabut ca si caracteristici.

Ceva alternative imi puteti propune?

Multumesc

D22 King Cab
Link spre comentariu

Se gaseste pe piata si sarma de 0,8 mm cu flux, de exemplu:

http://www.net7.ro/aparate-sudura/materiale-de-adaos-pentru-sudura/fir-continuu-pentru-sudura/bobina-fir-continuu-cu-flux-0.8-mm-telwin-802208.html

Iar aparate gasesti tot de la Telwin cu preturi de 1400-2000 lei acceptabile pentru utilizare "casnica"

Link spre comentariu

Lincoln-ul chiar "slabut la caracteristici" e alegerea castigatoare,folosesc intensiv si nu am avut vreodata probleme.

Telwin-ul joaca in liga juniorilor daca il raportam la Lincoln.

Sarma cu autoprotectie (inventata de Lincoln) combina avantajele electrodului cu ale procedeului mig dar are si dezavantajul intruziunilor de zgura....merge santieristic dar nu e de fineturi.

Am folosit sarma cu autoprotectie,cea mai mare de 2,6 mm (la fiare grele in conditii de santier nu are rival) dar in conditii normale de utilizare nu merita nici financiar nici ca solutie tehnica.

Sarma de 0,8 mm e de ajuns pentru utilizatorii hobby (si peste acest nivel),pentru table subtiri 0,6 e cea mai buna pentru ca poti merge cu viteza mica de avans a sarmei,adica amperaj mic,implicit.

Discovery 4 2010

Discovery 2 2000

Defender 90 1997

Link spre comentariu

Marea mea problema a fost intodeauna si inca mai este posibilitatea reparatiei in postgarantie . Din pacate tendintele actuale sunt total invers ideii de posibila depanare altfel decat inlocuind module intregi , de multe ori un modul functional care crapa costa 60% sau mai mult din costul intregului echipament .

Telwin ( nu numai , e doar un exemplu pentru ca e una din marcile de pe rafturi mai frecvent intalnita ) ... e un echipament cu o mare problema in depanare , data fiind tehnologia de fabricare cu componente SMD , si ele prea aglomerate - adica in aparatul de sudura este la fel cu un calculator , placi de cablaj intesate cu componente miniaturizate la extrem , de multe ori se prefera un grup de 10 rezistente mai mici in locul uneia singure de putere corespunzatoare ( e doar un exemplu cu rezistentele , in realitate se cam extinde la multe componente ) . Defectarea unei singure componente duce destul de repede la un defect in cascada , aproape intodeauna foarte greu sau imposibil de depanat ( nu ca n-ar fi fost si inainte , in ingramadeala initiala ...) , placile de cablaj sunt multistratificate , si culmea , multe duc si sarcini foarte mari ( adica toata sarcina ... sutele de amperi , da - amperii aia la care viseaza toata lumea , sa aiba sute de amperi in sarcina 100% .... ) ... si de fapt echipamentele ieftine sunt supraevaluate din prima secunda - nu-i doare mana pe niciunul dintre fabricantii aia necunoscuti din tari asiatice sa mai tipareasca ceva amperi in plus , adica pot lipsi si 20 A din ce scrie mandru pe placuta de timbru , si chiar lipsesc , e un fapt obisnuit .... iar in interior sunt doar cateva IGBT-uri stinghere solicitate la limita limitei , cu terminalele neizolate ( nici macar un termocontractibil , nu mai discutam de un izolator ceramic ) , care nu crapa in trei secunde doar pentru ca un ventilator astmatic sufla peste un radiator pe care e aplicata placa de cablaj .... un caz fericit ar fi ca toata alimentarea sa fie gestionata de o protectie termica , adica nu se defecteaza dar nici nu te lasa sa muncesti mai mult de 3-4 electrozi la 130 A ... daca cumva ajunge la si la 'performanta ' asta ... culmea , chinezii aia s-au grabit cam mult si de obicei suruburile de la puntile de putere nici macar nu sunt stranse suficient intre placile modulelor ....

... am multe de spus , dar pot sintetiza in cateva cuvinte - alege intelept acum ( sau vei alege ceva mai tarziu , dupa ce castigi experienta ). In situatia de fata cu echipamentele de sudare , sfatul asta e aproape axiomatic , oricat l-ai suci pe toate partile ...

Editat de cos

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Marea mea problema a fost intodeauna si inca mai este posibilitatea reparatiei in postgarantie . Din pacate tendintele actuale sunt total invers ideii de posibila depanare altfel decat inlocuind module intregi , de multe ori un modul functional care crapa costa 60% sau mai mult din costul intregului echipament .

Scuze de off-topic, dar:

In "tarile cu apa calda" ora de service pentru electronice (interventii la nivel de componenta), poate sa ajunga usor la 200 euro... iar reparatia (cum scrie la carte), a unui modul defect, poate dura usor 6-8 ore. In conditiile astea, cred ca este evident de ce se prefera, ( de multe ori, inca din faza de proiectare), ca interventiile (garantie sau postgarantie) sa se limiteze la nivelul "scoate placa-schimba placa", mult mai ieftina ca mana de lucru. Se pot vedea usor placile proiectate sa poata fi reparate: au componentele "sensibile" montate pe socluri! Iar tendinta asta nu e de ieri-de azi: inca din '88-'89 producatorii germani preferau sistemul asta la echipamentele profesionale.

Majoritatea mancatorilor de orez au preluat sistemul, "imbunatatind-ul" cu principiul romanesc "las ca merge si-asa" si ofera (la pret de dumping) tot felul de copii mai mult sau mai putin reusite ale produselor similare din occident (e drept, marea lor majoritate sunt produse tot la ei, in alt regim de asigrare a calitatii insa). De aici, tot felul de neajunsuri, inclusiv directiva europeana privind comercializarea pieselor auto aftermarket.

O zi buna:h5

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

Nu de nebun insist cu scule de calitate,in special la invertoare.

Nu am avut nici o problema cu Lincoln,Miller sau Kemppi,trag de ele zilnic in regim industrial si majoritatea le-am luat sh,dar am avut probleme cu cateva invertoare de buget (cumparate noi,aprox. 2000ron/buc) la care au crapat placile - cat au fost in garantie a fost ok,dupa tristete mare,la unele am renuntat pentru ca nu merita reparate.

Am crapat o placa la un Esab wig,pe care dadusem 3500+tva euroi pus pe generator dar a fost vina mea,l-am folosit fara stabilizator (a costat peste 600 euro placa noua).

Lucrez cu un electronist destept care mi-a reconditionat cateva placi la preturi rezonabile.

Marea majoritate a chinezariilor vandute la colt de strada sunt gunoaie facute in bataie de joc cu caracteristici neconforme,date pentru orgoliul cumparatorului neavizat.

Mai sunt si exceptii,de ex. importatorul de Miller are o gama ieftina de chinezarii care cica si-ar face treaba,nu am luat (prefer la aceeasi bani un sh de marca) dar ar fi o optiune,avand garantie reala.

Discovery 4 2010

Discovery 2 2000

Defender 90 1997

Link spre comentariu

Lucrez cu un electronist destept care mi-a reconditionat cateva placi la preturi rezonabile.

Tine de el cu dintii pentru ca sunt rari: pe langa priceperea necesara, mai are nevoie de rabdare (multa), vedere buna si un set de scule care nu sunt tocmai ieftine:wink:

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

Salut

In principiu m-am hotarat pentru Lincoln sau la recomandarea colegului Cos(multumesc!) o sa incerc si cu un alt reprezentant zonal.Cei de la Lincoln au si avantajul greutatii 17 kg.In schimb varianta entry-level in profesional este peste bugetul meu.Celelalte 2 mici sunt ok ca si pret in schimb nu se mentioneaza ce grosime maxima a tablelor se poate suda si mai ales ( scuzati-mi poate greseala) merge in 70A doar 20% din timp.

Ma intereseaza sarma cu autoprotectie pentru ca nu sunt legat de tubul de argon sau ce mixtura sa mai foloseste.La ce fac eu cu el prin curte nu cred ca ar trebuie ca sudura sa fie super din toate punctele de vedere.Problema apare in momentul greutatii maxime a rolei de sarma pe care o poate tine.

Cu ceva ani in urma am folosit Lincoln in regim hobby si am fost foarte multumit.Chiar de atunci am inceput sa imi achizitionez propriul set de echipamente ..din pacate m-am oprit la o masca :ha: Speedglas pe care o folosesc cu cea mai mare grija pentru ca am dat o poala de bani pe dansa.

Asa cum s-a mai mentionat exista si problema consumabilelor-duze ,role,etc dar ceea ce am observat este ca de la nivelul entry hobby se sare direct la profesionale de peste 1000 de euro.In SUA sunt variantele de mijloc 100 A-150 A dar pe la noi nimeni nu ofera aceste aparate de mijloc.

Oricum sper cu ajutorul vostru sa fac o alegere pe care sa nu o regret foarte mult apoi.

Ce parere aveti de acestea?(Imi cer scuze daca am incalcat ceva reguli prin aceste link-uri)

http://ideal-shoping.ro/index.php?route=product/product&product_id=2779&utm_source=shopmania&utm_medium=cpc&utm_campaign=direct_link

http://www.scule.detop.ro/Aparate-de-sudura/Aparate-de-sudura-MIG-MAG/Aparat-sudura-Kemppi-MINARCMIG-ADAPTIVE-170.html

Editat de nisda
D22 King Cab
Link spre comentariu

Ma abtin de la recomandari atunci cand nu cunosc foarte bine detaliile asupra carora as putea avea o opinie ...dar as merge pe Kemppi ... nu zic , da' spun si io ... asa , din fundu' gradinii .

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare