sean70 Postat Martie 19, 2015 Partajează Postat Martie 19, 2015 Re: Sudura cu Mig-Mag - discutii, pareri, aparate http://olx.ro/oferta/aparat-sudura-invertor-esab-ws-200-argon-electric-ID2JFKR.html#76a66f8435 Am gasit acest aparat pe olx dar pe net nu il gasesc nicaieri ,a folosit cineva asaceva . Chinezarie scumpa,cauta altceva. Daca scrie pe el Esab asta nu inseamna ca este Esab...ala e Adibas. Discovery 4 2010 Discovery 2 2000 Defender 90 1997 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Martie 19, 2015 Partajează Postat Martie 19, 2015 Re: Sudura cu Mig-Mag - discutii, pareri, aparate Mie mi-a sarit in ochi din prima pistoletul ala care Esab nu l-ar livra decat daca maine ar trage obloanele la fabrica ... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nenea1973 Postat Martie 19, 2015 Partajează Postat Martie 19, 2015 (editat) Re: Sudura cu Mig-Mag - discutii, pareri, aparate Salut ! Domnilor ! Tot citind pe aici nu strica sa fac o întrebare : ce sa îmi cumpăr ? Buget = 10.000. (Mai la vara ) Operatiuni:=ca drujba cu 4operatii Vreau si sudura la caroserii si aluminiu ocazional si electric sa fie si ușor etc Sau sa îmi iau doua !... Mulțumesc! LE 10.000 lei. !!!! Editat Martie 19, 2015 de nenea1973 DACA UN LUCRU MERITA SA FIE FACUT , MERITA SA FIE FACUT BINE !! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
grigsilviu Postat Martie 19, 2015 Partajează Postat Martie 19, 2015 Re: Sudura cu Mig-Mag - discutii, pareri, aparate Salutare eu am achizitionat aceasta chinezarie de anul trecut si sunt foarte multumit sudeaza frumos si bine dar daca se vrea sudura industriala atunci va trebui ceva profesional care costa foarte scump. http://www.aparatdesudat.ro/aparate-de-sudura/aparate-de-sudura--mig-_-mag/aparat-sudura-mig-250n/17 Pret calitate pentru mine ca si nou este ok Numai bine Silviu Grigore Tel.: 0760.654.468 / Gratis nu exista, ieftin nu rezista :wink: E-mail: grigsilviu@gmail.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sean70 Postat Martie 20, 2015 Partajează Postat Martie 20, 2015 Re: Sudura cu Mig-Mag - discutii, pareri, aparate Salut ! Domnilor ! Tot citind pe aici nu strica sa fac o întrebare : ce sa îmi cumpăr ? Buget = 10.000. (Mai la vara ) Operatiuni:=ca drujba cu 4operatii Vreau si sudura la caroserii si aluminiu ocazional si electric sa fie si ușor etc Sau sa îmi iau doua !... Mulțumesc! LE 10.000 lei. !!!! Vrei o scula complexa...e mic bugetul!:ha::ha: Nu am nici o problema cu chinezismele sau cu cei care le folosesc,din punctul meu de vedere fiecare face ce vrea cu banii lui...dar cand vad ca unii incearca sa vanda Trabant sub numele Mercedes ma simt dator sa intervin deoarece asta e inselaciune...ii da omul sandale convins ca are supermasina si ii sar roatele la prima curba!:ha::ha: Dupa cum am mai tot spus pe topicul asta e mult mai sanatos un aparat sh de marca decat o chinezarie no-name (sau cu orice nume,inclusiv mare) - asta este parerea mea oarecum avizata,presupunand ca vrei sa lucrezi cu respectiva scula...daca o tii pentru poze si 3 electrozi pe an merge orice gunoi. Ieftin,nou si bun nu exista...macar unul dintre criterii trebuie sacrificat!:grin: Discovery 4 2010 Discovery 2 2000 Defender 90 1997 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
m5power Postat Martie 23, 2015 Partajează Postat Martie 23, 2015 (editat) Re: Sudura cu Mig-Mag - discutii, pareri, aparate Cu echipamente Lincoln Electric s-a construit Transalaska Pipeline acum 40 de ani si Transarabia Pipeline acum 70 de ani http://store.lincolnelectric.com/webapp/wcs/stores/servlet/en/leesite/equipment/mig-welders/power-mig-reg%3B-350mp-mig-welder-aluminum-one-pak-reg%3B-for-trailer-mfg-gen-fab-p-k4023-2 Editat Martie 23, 2015 de m5power "Tara mea, e o vesnica ridicare din umeri. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nenea1973 Postat Martie 23, 2015 Partajează Postat Martie 23, 2015 Re: Sudura cu Mig-Mag - discutii, pareri, aparate http://www.scule.detop.ro/Aparate-de-sudura/Aparate-de-sudura-MIG-MAG/Aparat-de-sudura-multiproces-Miller-MPI-220-3-ani-garantie.html La așa ceva ma gândeam . dar acestea fiind spuse o sa ma rezum pentru început la un mig-mag dedicat , poate tot miller sau kemppi. DACA UN LUCRU MERITA SA FIE FACUT , MERITA SA FIE FACUT BINE !! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sean70 Postat Martie 24, 2015 Partajează Postat Martie 24, 2015 Re: Sudura cu Mig-Mag - discutii, pareri, aparate Da,pe asta ti l-as fi recomandat dar nu eram foarte sigur ca nu faci bascalie! Discovery 4 2010 Discovery 2 2000 Defender 90 1997 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nenea1973 Postat Martie 24, 2015 Partajează Postat Martie 24, 2015 (editat) Re: Sudura cu Mig-Mag - discutii, pareri, aparate Da,pe asta ti l-as fi recomandat dar nu eram foarte sigur ca nu faci bascalie! Da ! De felul meu sunt foarte caterincos dar despre scule si despre femei vorbesc serios ! Si ...Da ! Ma pot descurca cu telwinul cu transformator care l am vazut in mai toate service urile, dar eu zic ca tre sa mai si evoluăm . La momentul asta eu am luat si folosesc toate sculele pentru hobby dar la un moment dat vreau sa am cu ce face bani . Deci ? Rămâne milerul ăla ? Ce zici ? Le : Mi am si acum convertizoarele si transformatoarele mari de sudura de pe vremea lu ceașcă ! Si sunt funcționale :x Editat Martie 24, 2015 de nenea1973 1 DACA UN LUCRU MERITA SA FIE FACUT , MERITA SA FIE FACUT BINE !! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Martie 24, 2015 Partajează Postat Martie 24, 2015 Re: Sudura cu Mig-Mag - discutii, pareri, aparate Daca ai buget .. de ce nu ... Eu totusi as opta pentru scule separate - un inverter MMA de minim 200 A ( sau mai mare , dar oricum cu 160 A la 100% sa n-ai grija lui la lucru ) , un MIG/MAG de 180 A ( se poate si mai mare dar ce faci cu unul mai mare deja trece fara probleme la MMA , exceptie face domeniul industrial cu aplicatii mai putin normale gen inoxuri grele , cazangerie si altele asemenea ) , iar TIG/WIG doar daca ai nevoie ( si neaparat sa fie DC/AC si restul optiunilor tine mult de calificarea si dorinta si vointa si pasiunea tiguitzarului care e bine sa faca doar asta toata ziulica ca fiecare ora de lucru adauga experienta ... sudura TIG poate parea simpla si directa dar numai la prima vedere , e un domeniu cu putine variatii posibile la o sudura dar detaliile pot duce la o lipire sau o sudura si experienta e cruciala ... e mult de discutat ... ) . Ideea sculelor separate : un inverter MMA - lucru simplu si direct , la orice colt al halei si in orice conditii si nu numai dar sudura e cam brutala si santieristica ( nu neaparat dar trebuie sudor care doar asta sa vrea sa faca ) ... ; MIG/MAG e mai greoi si te cam limiteaza ( butelie dedicata CO2 la utilizari normale si dedicata pentru amestec corgon la cerinte mai ridicate , , stoc de sarma pentru fiecare aplicatie , nu lucrezi aiurea sub prelata sau sub sopron ca vantul iti muta gazul de pe sudura si nu mai e sudura ... alea , alelalte ... ) . TIG .... posibilitatea sudurilor altfel greu de obtinut ( imposibile la MMA si la MIG/MAG se pot obtine niste aberatii gen suduri nepatrunse reci de zici ca-s niste rame de pamant inutile ... sau arsuri gaurite de mai bine nu te apucai de sudat , in special la elemente cu mari diferente de grosime ) ... mai curat decat la toate celelalte , pregatirea conteaza mai mult decat la toate celelalte , chiar si o dunga de la un marker te scuipa in calota ... prin definitie o sudura de interior ... ... si , daca cumva se intampla ceva cu sursa pricipala de la multiproces sau altceva cam ramai in aer cu treaba ... mai bine nu pui toate ouale in acelasi cos ... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Martie 24, 2015 Partajează Postat Martie 24, 2015 Re: Sudura cu Mig-Mag - discutii, pareri, aparate acu daca tot vorbim pe aici de aparate de sudura:) vreau si eu unul gen Mig/Mag cu sau fara butelie sau sarma flux. ca aplicatii vreau sa il folosesc in mod hobby ,adica mai sudez o balama la poarta,mai sudez o sina la garaj,mai fac un cadru sa prind un bazin de apa,sau sudez niste teava de 2-4mm in carne,rotunda sau rectangulara :) depinde cum e gardul:) si desigur sa pot suda pe un cadru de genul o table. ce imi recomandati la cerintele mele??? repet nu uz industrial nu folosire HD, de preferinta ca aparatul sa fie destept sa se opreasca daca eu sar calul ca pe mine ma ia valul si sudez ca apucatul pana il bag in protectie termica:) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sean70 Postat Martie 24, 2015 Partajează Postat Martie 24, 2015 (editat) Re: Sudura cu Mig-Mag - discutii, pareri, aparate Avantajele Millerului multiproces:new,garantie,scula de top,sudezi aproape orice cu el,ai curent pulsat ce te ajuta mult in special la aluminiu,schimba polaritatea pentru sarma cu autoprotectie,DA de 35% la curent maxim e foarte buna pentru gama lui,versatil si usor,etc Dezavantaje : pretul mare (chiar daca raportul calitate-pret e foarte bun),nu are amorsare cu inalta frecventa la tig si nici AC (nu merge pentru tiguitzat aluminiu) si nu in ultimul rand pui toate ouale in acelasi cos...dupa cum bine zice colegul @cos!:grin: Eu de multi ani nu mai cumpar scule noi...ultima scula noua si scumpa a fost tot Miller...gasesti scule de top sh in cele mai bune conditii la preturi decente sau de dumping - depinde de noroc dar sunt ok si iti asumi riscul ca nu ai garantie...eu cel putin nu m-am folosit de garantia de 3 ani la Miller si nu i-am simtit lipsa nici dupa. Daca nu ai cerinte de mobilitate ia-ti un mig-mag sh de marca cu sursa clasica mai puternica (un 250-300 A,ca sa dai bine si cu sarma de 1,2 la fiare groase) si un tig AC-DC nu mai mare de 200 A cu care arzi si orice electrod uzual daca e nevoie - ajungi cam la aceiasi bani,poate,dar te alegi cu 2 scule de incredere. Eu asa am procedat in ultimii 6-7 ani si sunt foarte multumit,nu am avut nici o problema cu niciunul dintre aparate (2 Lincoln si un Kemppi mig-mag,1 Lincoln multiproces invertor,2 Kemppi tig AC-DC,invertor, varf de gama,un Lorch,etc...scule pe care nu mi le permiteam de noi).:h5 Editat Martie 24, 2015 de sean70 Discovery 4 2010 Discovery 2 2000 Defender 90 1997 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sean70 Postat Martie 24, 2015 Partajează Postat Martie 24, 2015 Re: Sudura cu Mig-Mag - discutii, pareri, aparate acu daca tot vorbim pe aici de aparate de sudura:) vreau si eu unul gen Mig/Mag cu sau fara butelie sau sarma flux. ca aplicatii vreau sa il folosesc in mod hobby ,adica mai sudez o balama la poarta,mai sudez o sina la garaj,mai fac un cadru sa prind un bazin de apa,sau sudez niste teava de 2-4mm in carne,rotunda sau rectangulara :) depinde cum e gardul:) si desigur sa pot suda pe un cadru de genul o table. ce imi recomandati la cerintele mele??? repet nu uz industrial nu folosire HD, de preferinta ca aparatul sa fie destept sa se opreasca daca eu sar calul ca pe mine ma ia valul si sudez ca apucatul pana il bag in protectie termica:) Eu as zice ca nu ai nevoie de mig-mag pentru asa ceva...aparatele astea isi arata valoarea daca le folosesti intensiv,cele entry-level nu merita. Discovery 4 2010 Discovery 2 2000 Defender 90 1997 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Martie 24, 2015 Partajează Postat Martie 24, 2015 Re: Sudura cu Mig-Mag - discutii, pareri, aparate Eu as zice ca nu ai nevoie de mig-mag pentru asa ceva...aparatele astea isi arata valoarea daca le folosesti intensiv,cele entry-level nu merita. ok multumesc de informative :) dar totusi eu nu sunt un sudor profesionist iar la sudat cu electrod :) imi ies niste lucrari de arta de iti sta mintea in loc :):):) am incercat sudura cu un mig la cineva si parca am reusit sa fac su eu un cordon frumos la doua table groase de 4mm puse perpendicular ,si pe spate arata frumos semn ca a patruns sudura cum trebuie,la electrod aceleasi doua table :):):) arta nu gluma :) totusi un MIg ceva low level cum o fi el parca e mai bun decat electrodul classic pe care il folosesc eu :) apropos aparatul pe care il am eu e un acum cu care ma chinui la sudat stalpi la gard :) e un Telwin Nordica 4.181 de 160A si cu care sudez cu electrozi de 2,5 ca asa mi sa recomandat ca fiind buni si care pot sa spun ca mai mult dau gaura prin tevi:) de 3mm grosime:) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Martie 24, 2015 Partajează Postat Martie 24, 2015 Re: Sudura cu Mig-Mag - discutii, pareri, aparate Nu sudariciul e de vina ci sudaritorul , mai ales ca vorbim de grosimi mici ... da-i cu rabdare , te adaptezi tu ... cu 69 ai incercat . La 69 A ( ... aaamperi ) te descurci la 2 mm in majoritatea cazurilor , dar trebuie si sa tii pasul cu electrodul . Mai putin de 69 e cam putin si marimea conteaza , mai mult de 69 e cam viol dar daca ai mana ( buna ) merge si ai si spor ... No , acu mai depinde si de stabilitatea sursei si de caracteristica ei ( cat de rigida e ) si de OCV , dar ... mai mult de atentie ... .... 69 , pe incercate . Ia vezi , cum e ? ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Martie 24, 2015 Partajează Postat Martie 24, 2015 Re: Sudura cu Mig-Mag - discutii, pareri, aparate :):):) Cos cu 69 recunosc am incercat da nu cu amperii :):):) ce imi place cand scrii tu ceva parca ne distram :) voi incerca lar am sesizat ca la electrod de 2,5 conform specificatiilor astora ar trebui sa merg pe la 80 A si la curentul asta mi se cam plipeste sa spun asa electrodul e drept ca eu invat sa sudez pe carca mea,adica nu imi arata nimeni cum si nu ma pricep dar pana la urma gasesc eu setariele care trebuie :) plus ca trebuie sa vad cum sa avansez,cum sa misc si cum sa tin electrodul sa mearga bine sudura:) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Martie 24, 2015 Partajează Postat Martie 24, 2015 (editat) Re: Sudura cu Mig-Mag - discutii, pareri, aparate Poate ca intr-un epic final te prinzi tu ce si cum . Pentru un final mai apropiat ia de studiaza minimul lu' minim , ajuta mult . Singur -singurel e aproape imposibil sa-ti iasa ce trebuie . Avantajul unui minim studiu despre sudura e ca sudura ta va progresa enorm . Dezavantajul e ca vei avea mustrari de constiinta , iti va fi rusine de fiecare dintre sudurile anterioare si vei dori intodeauna ca urmatoarea sa fie mai buna . Editat Martie 24, 2015 de cos ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nenea1973 Postat Martie 24, 2015 Partajează Postat Martie 24, 2015 (editat) Re: Sudura cu Mig-Mag - discutii, pareri, aparate Avantajele Millerului multiproces:new,garantie,scula de top,sudezi aproape orice cu el,ai curent pulsat ce te ajuta Eu asa am procedat in ultimii 6-7 ani si sunt foarte multumit,nu am avut nici o problema cu niciunul dintre aparate (2 Lincoln si un Kemppi mig-mag,1 Lincoln multiproces invertor,2 Kemppi tig AC-DC,invertor, varf de gama,un Lorch,etc...scule pe care nu mi le permiteam de noi). tare ! Caut de trei zile ! Nu stiu unde le gasesti tu da' cred ca stii unde sa le cauti ca mie nu-mi iese . LE http://www.okazii.ro/aparate-de-sudura/sudura-mig-mag/aparat-sudura-argon-esab-a171889133 E CAM MARE TOTUSI! Editat Martie 24, 2015 de nenea1973 DACA UN LUCRU MERITA SA FIE FACUT , MERITA SA FIE FACUT BINE !! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nenea1973 Postat Martie 24, 2015 Partajează Postat Martie 24, 2015 Re: Sudura cu Mig-Mag - discutii, pareri, aparate SI am mai gasit astea:http://olx.ro/oferta/statie-sudura-metal-mig-mag-profesionala-marca-lorch-m3070-ID2UV2p.html#b2f13f0b16 http://olx.ro/oferta/aparat-de-sudura-inverter-mig-mag-ac-dc-ID2SbzD.html#3ae72c9c2a http://olx.ro/oferta/aparat-de-sudura-inverter-mig-mag-ac-dc-ID2SbzD.html#3ae72c9c2a DACA UN LUCRU MERITA SA FIE FACUT , MERITA SA FIE FACUT BINE !! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sean70 Postat Martie 24, 2015 Partajează Postat Martie 24, 2015 Re: Sudura cu Mig-Mag - discutii, pareri, aparate Esab-ul e scump,tig-ul nu l-as lua si pe Lorch as oferi 8-900 de euromaxim...nu e LA prima tinerete dar e scula de 24 din 24,cu 400 de amperi si racire cu apa dai cu sarma de 1.6 mm de te plictisesti...fiare babane sa ai ,fineturile nu-i stau in caracter,pistoletul e prea mare si butucanos pentru asa ceva. Asteapta.apar constant ocazii bune...urmareste si site-uri din comunitate...graba strica treaba. Discovery 4 2010 Discovery 2 2000 Defender 90 1997 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nenea1973 Postat Martie 31, 2015 Partajează Postat Martie 31, 2015 (editat) Re: Sudura cu Mig-Mag - discutii, pareri, aparate Salut! Pana la urma am optat pentru miller mpi 220 care tre sa vina maine . Am sa revin cu păreri ! Editat Martie 31, 2015 de nenea1973 DACA UN LUCRU MERITA SA FIE FACUT , MERITA SA FIE FACUT BINE !! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sean70 Postat Aprilie 1, 2015 Partajează Postat Aprilie 1, 2015 Re: Sudura cu Mig-Mag - discutii, pareri, aparate Sa-l stapanesti sanatos si sa-l pui la treaba...merita si poate! :br Discovery 4 2010 Discovery 2 2000 Defender 90 1997 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nenea1973 Postat Aprilie 2, 2015 Partajează Postat Aprilie 2, 2015 Re: Sudura cu Mig-Mag - discutii, pareri, aparate MULTUMESC! Prima mea jucarie de sudat moderna ! Unge !-merge de rupe ! Maine o sa-l incerc la aluminiu , am luat sarma de 1mm AlMgsi un tub te argon simplu si pentru fier am luat corgon 82-18 Ce sa zic ? Sunt foarte incantat!:banana DACA UN LUCRU MERITA SA FIE FACUT , MERITA SA FIE FACUT BINE !! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sean70 Postat Aprilie 3, 2015 Partajează Postat Aprilie 3, 2015 (editat) Re: Sudura cu Mig-Mag - discutii, pareri, aparate Vei ramane incantat multi ani...pentru aluminiu ar fi indicat un pistolet cu ghidaj de teflon,role dedicate banuiesc ca are - oricum te va ajuta mult curentul pulsat pentru ca iti permite sa mergi cu viteza si tensiune (implicit curent) mai mici...butoneaza forma de unda a pulsului,pantele de crestere si descrestere si timpii de preflow si postflow ai gazului (daca aparatul stie asta si te lasa sa o faci - daca e sinergic le face singur) pana ai rezultat optim. Inca odata felicitari pentru achizitie! Editat Aprilie 3, 2015 de sean70 Discovery 4 2010 Discovery 2 2000 Defender 90 1997 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nenea1973 Postat Aprilie 3, 2015 Partajează Postat Aprilie 3, 2015 Re: Sudura cu Mig-Mag - discutii, pareri, aparate Vei ramane incantat multi ani...pentru aluminiu ar fi indicat un pistolet cu ghidaj de teflon,role dedicate banuiesc ca are - oricum te va ajuta mult curentul pulsat pentru ca iti permite sa mergi cu viteza si tensiune (implicit curent) mai mici...butoneaza forma de unda a pulsului,pantele de crestere si descrestere si timpii de preflow si postflow ai gazului (daca aparatul stie asta si te lasa sa o faci - daca e sinergic le face singur) pana ai rezultat optim. Inca odata felicitari pentru achizitie! Inca o data Multumesc ! Am luat si un pistolet cu teflon , este sinergic si am luat sârmă cu magneziu ca e mai tare decat cealalta . Cu rolele de ghidaj dedicate nu stiu cum e dar o sa sun sa intreb . DACA UN LUCRU MERITA SA FIE FACUT , MERITA SA FIE FACUT BINE !! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate