Jump to content
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Cum sa evitam plata taxei auto

Max
 Share

Recommended Posts

Re: Cum sa evitam plata taxei auto

vad ca va cramponati de una sau alta...indiferent de ce guvern va fi...a lu Monta a lu Boc....si care plm or mai fi...pulimea traitoare in spatiul danubiano pontic va fi pusa sa platesca biruri peste biruri si taxa la taxa....ptr ca acum nu mai suntem ca pe vremea lui Lapusneanu...prosti...da multi .....acum suntem prosti si multi...numai buni de plata

asa ca...ciocu mic...joc de glezne...si la ghiseele de plata adunarea sa platiti taxele taxei...:grin: ...

unica solutie viabila e ranga...ar trebui plantate panselute la casa poporului....doar ca in loc sa capaceasca minerii pe studenti...sa-i capacim pe magarii astia din politica

se baga careva? :grin: ...

• Like 1

• Replies 289
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Din ce intaleg eu legat de ce scrie ziarul nu va fi nimeni taxat retroactiv ci doar la vanzare cand noul propietar vrea sa o inmatriculeze pe el, asta evident daca se va ajunge la aceasta solutie

Mercedes G Wolf 461 300GD

Nissan Terrano II R20 2.7 TDi

Colegul Marius are perfecta dreptate, taxa a fost infintata intr-o guvernare liberala a lui Tariceanu, Boc a facut campanie electorala pe tema desfintarii ei atunci cand va castiga alegerile, le-a castigat si taxa a primit doar alt nume ea ramanand perfect valabila, la fel si Puie Monta a urlat ca e o escrocherie si ca trebuie desfintata iar dupa ca au ajuns la gevernare a facut la fel ca piticul atomic, adica ia schimbat numele.

Problema e ca aceasta taxa reprezinta o importanta sursa de venit pt stat care si asa e rupt in cur si nu va renunta la ea pentru nimic in lume.

Din ce intaleg eu legat de ce scrie ziarul nu va fi nimeni taxat retroactiv ci doar la vanzare cand noul propietar vrea sa o inmatriculeze pe el, asta evident daca se va ajunge la aceasta solutie

pai pana la vanzare nu trebuie sa o inmatriculezi?Astia iti cer banii la inmatriculare.

In constitutie spune (nu ca ar mai conta aia) ca poluatorul plateste adica platesti cat poluezi...nu platesti in avans ,nu platesti pentru altu ,nu platesti la cilindree sau la metru cub ci cat poluezi.De aia este acciza de poluare in benzina.Zdrentele nu vor decat taxa la taxa la taxa la taxa.

Colegul Marius are perfecta dreptate, taxa a fost infintata intr-o guvernare liberala a lui Tariceanu, Boc a facut campanie electorala pe tema desfintarii ei atunci cand va castiga alegerile, le-a castigat si taxa a primit doar alt nume ea ramanand perfect valabila, la fel si Puie Monta a urlat ca e o escrocherie si ca trebuie desfintata iar dupa ca au ajuns la gevernare a facut la fel ca piticul atomic, adica ia schimbat numele.

Problema e ca aceasta taxa reprezinta o importanta sursa de venit pt stat care si asa e rupt in cur si nu va renunta la ea pentru nimic in lume.

taxa nu reprezinta nimic pentru stat pentru ca majoritatea nu dau jdemii de euro sa isi inmatriculeze masinile ci le inmatriculeaza in Bulgaria.Taxa aia este doar pentru a interzice orice masina ce nu e tuctuc indian si pentru a forta oamenii sa isi cumpere Citroen /Renault sau alte mizerii frantuzesti.

Edited by Marius_Adrian

Majoritatea tarii cam plateste taxa, de ex in zona Ardealului vezi rar masini cu nr de Bulgaria, probabil ca fenomenul e mult mai raspandit in Bucuresti, Dobrogea etc dar restul tarii isi cam inmatriculeaza masinile aici, parerea mea e ca nici 10% din inmatricularile pe 2013-2014 nu au fost facute in Bulgaria

Majoritatea tarii cam plateste taxa, de ex in zona Ardealului vezi rar masini cu nr de Bulgaria, probabil ca fenomenul e mult mai raspandit in Bucuresti, Dobrogea etc dar restul tarii isi cam inmatriculeaza masinile aici, parerea mea e ca nici 10% din inmatricularile pe 2013-2014 nu au fost facute in Bulgaria

Mai toti platesc taxa pana in 4-500euro dar mai nimeni nu plateste daca e peste 500euro.Am vazut ieri Logan diesel inmatriculat in Bulgaria pentru ca taxa in romania ar fi fost peste 1000euro :ha:

eu avand motor de 5700cmc nu o sa mai platesc taxe in romania in urmatorii 30-40 de ani.Fac tot posibilul sa nu mai investesc in gropi de gunoi.

• Like 1

In Ardeal nu isi inscriu masinile pe BG pentru ca mentalitatea este sa nu faci un drum atat de lung an de an ,una este de la Bucuresti la Ruse altfel sta treaba de la Timisoara.

Discovery1 1997

In Ardeal nu isi inscriu masinile pe BG pentru ca mentalitatea este sa nu faci un drum atat de lung an de an ,una este de la Bucuresti la Ruse altfel sta treaba de la Timisoara.

Pai si ce masini gen Tuctuc sunt in ardeal? Daca oamenii au renuntat la masini pentru cutiute de plastic e si normal ca platesc taxa.Eu nu o sa imi cumpar o buburuza de domnisoara ca vrea Poanta de la raliuri ...ca o sa faca raliuri in Smart atunci o sa imi cumpar si eu.

Adevarul trist ca cel mai legal si ieftin ar fi motor mare bagat autoutilitara sau inmatriculare pe persoana cu handicap.

Discovery1 1997

acciza lu Poanta de 1euro de cmc nu poate fi evitata de persoanele cu handicap.

2999cmc = platesti doar poanta de mediu dar daca motorul are 3000 adica 1cmc de aer in plus atunci acel cmc costa 3000euro.

Jegul ala trebuie ars pe rug .

Edited by Marius_Adrian

• 7 months later...

http://www.profit.ro/stiri/social/schimbari-pregatite-pentru-proprietarii-de-masini-timbrul-de-mediu-transformat-in-impozit-anual-fara-reduceri-14474440

Timbrul de mediu pentru autovehicule va fi transformat în impozit anual, cu un cuantum mai mare al taxei pentru mașini noi și, în principal, second-hand, dar plătit eșalonat în timp, pe durata de utilizare a mașinii, cu o tranșă mai mică la început, dar a cărei valoare va crește în fiecare an, conform unui proiect consultat de Profit.ro și sprijinit de toate partidele parlamentare.

Suma finală de plată nu va mai fi calculată cu un coeficient de reducere, ci, dimpotrivă, va fi ajustată în creștere cu un coeficient a cărui valoare va crește în fiecare an în care mașina funcționează și poluează.

si aia nu e tot pe cilindree? Sunt bolnavi cu cilindreea.Oricum e proiect .E frumos cum ala cu masina veche plateste cel mai mult.Hai sa ajutam pe aia cu bani de masini noi.

la revedere tara bolnava ...mandru ca sunt bulgar.

Edited by Marius_Adrian

niste idioti, principiul lor cu "poluatorul plateste" este complet eronat in cazul unui impozit pe detinerea unui bun si nu pe utilizarea lui. detinerea nu atrage de la sine si utilizarea deci automat nu induce poluare. sa calculeze cantitatea de CO2 si NO emisa de masinile pe benzina/motorina la litrul de carburant, sa scoata celelalte taxe de "drum" din benzina si sa o introduca pe cea de poluare, in felul asta cu adevarat daca poluezi platesti.

niste idioti, principiul lor cu "poluatorul plateste" este complet eronat in cazul unui impozit pe detinerea unui bun si nu pe utilizarea lui. detinerea nu atrage de la sine si utilizarea deci automat nu induce poluare. sa calculeze cantitatea de CO2 si NO emisa de masinile pe benzina/motorina la litrul de carburant, sa scoata celelalte taxe de "drum" din benzina si sa o introduca pe cea de poluare, in felul asta cu adevarat daca poluezi platesti.

pai acciza de poluare este deja in benzina.Daca cumperi 50 de litri de benzina si le arzi intr-o galeata pentru acea poluare tu platesti.Masina mai nou polueaza si cand sta fara benzina.Toate astea ca sa mai cumparam niscai Renault noi.

Sunt curios daca cei cu GPL vor avea vreo reducere la acest "impozit de mediu", asa cum exista in Olanda, de exemplu. Avand in vedere ca mergand pe GPL poluezi incomparabil mai putin decat ceilalti.

Cred ca sunt curios degeaba... :ha:

Edited by Optimus

nu stiu daca ma credeti da problema asta a poluarii mi-a scos peri albi in ultimii ani ! Is curios oare si in alte tari isi bate lumea atata capul cu poluarea asta?

Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT

Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT

Natura si aventura

nu stiu daca ma credeti da problema asta a poluarii mi-a scos peri albi in ultimii ani ! Is curios oare si in alte tari isi bate lumea atata capul cu poluarea asta?

Normal ca nu.In Germania spre exemplu taxa la poluare se afla in carburant iar impozitul se reduce in functie de norma euro.Nu platesti pentru un Cadillac din 90 cu motor de 5000cmc cat pentru un Ferrari din 2015 impozit .In SUA poluarea se afla in carburant iar taxa de poluare se plateste de producator pentru fiecare masina vanduta noua (de aia statul s-a indreptat impotriva VW) ,nu de oameni la mana a 7-a.Impozitul se afla in taxa de drum si este in functie de valoarea masinii .Daca nu umbli cu masina nu platesti impozit...culmea ca nu taxeaza si televizoarele.Mai exista la americani o taxa de 5% pentru masinile mai scumpe de 30,000$ msrp.

Da si eu m-am gandit ,mai ales ca am masini americane si vad o gramada de oameni de prin Polonia ,Germania ,Bulgaria ,Croatia ...cam toata UE ce au masini cu motoare mari sau mai vechi de 10 ani.Tara asta e o mizerie ocupata de prosti iar prostia se vede prin sistemele de taxare create.Nici nu pot sa imi dau seama daca e doar prostie sau e prostie combinata cu rautate si interes pentru a vinde mai multe mizerii de Renault.

Daca are careva impresia ca o sa dau 2000euro pe an impozit la o masina ce costa 2000euro inseamna ca fie e prost ori e roman.

Edited by Marius_Adrian

problema romaniei nu este in taxa ci in valoarea ei raportata la venitul minim. nu a contestat nimeni impozitul auto ci doar valoarea lui, de altfel aberanta. in anglia treaba e simpla: taxa de drum costa 230lire/an pentru vehiculele inregistrate inainte de 1 martie 2001 iar pentru celelalte platesti in functie de emisii... eu la skoda 1.8T automata benzina platesct 290lire/an iar colegul cu mercedes E400 coupe din 2015 plateste 180lire/an. uite cum se calculeaza

taxa de drum si asigurarea sint singurele chestii pe care le platesti in uk. asigurarea costa si 3000lire/an daca esti nou venit si n-ai permis de uk. odata ce ai luat permisul de uk, costul scade pina la 2-300 de lire/an. eu platesc 750lire/an si de la anul vreo 300.

aici multa lume merge cu masini pe benzina. contrar parerii romanilor, masinile pe benzina sint mai ieftine la intretinere, polueaza mai putin, au mai multa putere. majoritatea celor pe care ii cunosc conduc virfuri de gama cu motoare mari, benzinare. pentru 600 de lire/luna e o placere sa faci naveta in porsche sau in lotus sau in morgan :grin:

deci, ca sa eviti plata taxelor aberante, trebuie sa nu mai locuiesti in tara respectiva. mi-a luat ceva ca sa ma prind de treaba asta. totusi, avind masini in romania si cum mai am de inmatriculat inca una, o sa platesc cei 2000eur taxa si apoi ma judec cu statul, urmind sa mi-i recuperez...

Edited by air_wolf

The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500

4x4MANIA is where we are !!!

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Cel mai simplu e sa scoti masina de la impozit a doua zi dupa inmatriculare : o impui la finante , mergi si o inmatriculezi la politie dupa care faci un contract de vanzare cumparare cu Vasile Ciment si cam asta e .La Cluj practica metoda asta baietii cu s-klasse ,seria 7 ,x6 etc...Problema va aparea cand vor introduce o noua lege care nu iti mai da voie sa faci ITP doar daca faci dovada platii impozitului ;)

Natural Disaster Response Operations

Cel mai simplu e sa scoti masina de la impozit a doua zi dupa inmatriculare : o impui la finante , mergi si o inmatriculezi la politie dupa care faci un contract de vanzare cumparare cu Vasile Ciment si cam asta e .La Cluj practica metoda asta baietii cu s-klasse ,seria 7 ,x6 etc...Problema va aparea cand vor introduce o noua lege care nu iti mai da voie sa faci ITP doar daca faci dovada platii impozitului ;)

atunci o vinzi unui strain (nu au impozite) iar strainul ti-o vinde tie imediat dupa ...asta odata la 2 ani :grin:

Impozitul pe bun mobil e o cretinitate oricum.Pe langa ca ajungi de intrebi de ce doar masina si nu si televizorul mai are si problema ca impozitul nu e pe poluare ci pe cilindree iar banii se duc la drumuri...atunci intreb cum naiba strica drumu o masina de 1.5 tone cu motor de 6000cmc vs una de 2tone si 2000cmc.Nu mai pui ca nu folosesti masina si totusi platesti impozit la masina pentru drumuri ,drumuri ce tu nu le folosesti.

Problema va aparea cand vor introduce o noua lege care nu iti mai da voie sa faci ITP doar daca faci dovada platii impozitului ;)

Sa nu le dam idei ca poate le caca mintea vreo idee de genul...

Pe 1 decembrie dar si in zilele urmatoare, am vazut foarte multe masini cu nr de Bulgaria fluturand stegulete cu Romania.

Ciudat context, dar consider ca nu e de vina proprietarul masinii ci sistemul putred si imputit in care traim guvernat de peste 30 de ani de lichele, capuse si tradatori de tara.

Nu stiu daca e gluma sau nu, dar bine ca au avut timp de proiectul asta de lege:

"O turmă de oi poate fi păzită la şes de un câine, la deal de doi câini şi la munte de trei câini. Încălcarea acestor prevederi constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 500 la 1.500 de lei. Ba mai mult, câinii peste numărul celor menţionaţi în funcţie de zonă pot fi împuşcaţi."

Azi refuzi sa participi la viata publica.

Maine vei ajunge sa fi condus de inferiorii tai !

Mai Marius, am inebunit cand am auzit la stiri faza cu cainii de la stana.........!!!!! TIPIC ROMANESC !!!!!!!!!!!

Era ultima problema pe care politicienii nostri n-o rezolvasera. Cati caini are voie un cioban sa tina la stana......ABERANT - firar mama lor de nenorociti !!!

"O turmă de oi poate fi păzită la şes de un câine, la deal de doi câini şi la munte de trei câini. Încălcarea acestor prevederi constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 500 la 1.500 de lei. Ba mai mult, câinii peste numărul celor menţionaţi în funcţie de zonă pot fi împuşcaţi."

Asta-i un semn bun. Si anume ca in Romania inca se mai poate trai, nu suntem in dezastru complet si definitiv. Asta e semn ca mai sunt lucruri de distrus in tara asta si poate fi si mai rau, si deja unii se pregatesc sa ne serveasca amaraciunea pe tava.

Pana mea, ma batea un gand sa ma retrag la tara, dar vad ca nici acolo nu mai scap de astia! Se pare ca ne mai ramane o singura solutie. Inca o...

Sa nu le dam idei ca poate le caca mintea vreo idee de genul...

Pe 1 decembrie dar si in zilele urmatoare, am vazut foarte multe masini cu nr de Bulgaria fluturand stegulete cu Romania.

Ciudat context, dar consider ca nu e de vina proprietarul masinii ci sistemul putred si imputit in care traim guvernat de peste 30 de ani de lichele, capuse si tradatori de tara.

Nu stiu daca e gluma sau nu, dar bine ca au avut timp de proiectul asta de lege:

si legea spune din cate oi e alcatuita o turma? daca am 100 de oi si mi le impart in 5 turme a cate 20 ? cati caini am voie ;) ?

Natural Disaster Response Operations

Share

• Create New...

Important Information

Access to the Club4x4 Forum is conditioned by adhering to our Rules - Terms of Use