Aly83 Posted October 20, 2014 Share Posted October 20, 2014 Re: Cum sa evitam plata taxei auto Din moment ce dna. Rovana Plumb, ministresa mediului (cea care a elaborat actuala forma a timbrului de mediu) si-a inmatriculat Q7-le pe Bg, nu cred ca exista posibilitatea de a evita plata taxei. Singura solutie legala BG. Cu stima, Link to comment Share on other sites More sharing options...
teddybear Posted October 20, 2014 Share Posted October 20, 2014 Re: Cum sa evitam plata taxei auto Din moment ce dna. Rovana Plumb, ministresa mediului (cea care a elaborat actuala forma a timbrului de mediu) si-a inmatriculat Q7-le pe Bg, nu cred ca exista posibilitatea de a evita plata taxei. Singura solutie legala BG. Cu stima, Adica este vorba despre asta ,(daca s-a mai postat imi cer scuze): http://www.stiripesurse.ro/culmea-ironiei-ministrul-care-da-teapa-statului-neplatind-taxa-impusa-de-el_936443.html It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link to comment Share on other sites More sharing options...
Optimus Posted October 20, 2014 Share Posted October 20, 2014 Re: Cum sa evitam plata taxei auto Din moment ce dna. Rovana Plumb, ministresa mediului (cea care a elaborat actuala forma a timbrului de mediu) si-a inmatriculat Q7-le pe Bg, nu cred ca exista posibilitatea de a evita plata taxei. Singura solutie legala BG. Cu stima, Asta e maxima! Pai sa nu-i belesti pe astia, frate?!?!?! :ang Link to comment Share on other sites More sharing options...
emanoeladrian Posted October 20, 2014 Share Posted October 20, 2014 Re: Cum sa evitam plata taxei auto Timbrul de mediu este atacabil in instanta cu sanse mari de castig. Eu am castigat in instanta si acum astept banii de la finante dupa depunerea actelor. Am apelat la o casa de avocatura iar onorariul a fost in total 100 Euro. Daca mi se da voie si nu se considera reclama fac cunoscuta si numele firmei.Procesul a durat cam 18 luni. RAV 4 Model Luxury 2018. Link to comment Share on other sites More sharing options...
silviud. Posted October 20, 2014 Share Posted October 20, 2014 Re: Cum sa evitam plata taxei auto Mai bine ne dai numarul de dosar sa ne convingem ... Sau si mai bine, sentinta :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marius C alias Turagmes Posted October 20, 2014 Share Posted October 20, 2014 Re: Cum sa evitam plata taxei auto judecata+recurs+sentinta definitiva+recuperare sume platite= cativa ani buni nu-i mai simplu peste garla aia mare de la sud?:grin: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hyadum Posted October 20, 2014 Share Posted October 20, 2014 Re: Cum sa evitam plata taxei auto Este cineva care si-a inmatriculat masina pe Bulgaria pe numele sau, facandu-si resedinta sau firma acolo? Ma intereseaza si pe mine, dar fara sa devina alta persoana proprietarul masinii in acte. Multumesc! :jp1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
luckgil Posted October 21, 2014 Share Posted October 21, 2014 Re: Cum sa evitam plata taxei auto Timbrul de mediu este atacabil in instanta cu sanse mari de castig. Eu am castigat in instanta si acum astept banii de la finante dupa depunerea actelor. Am apelat la o casa de avocatura iar onorariul a fost in total 100 Euro. Daca mi se da voie si nu se considera reclama fac cunoscuta si numele firmei.Procesul a durat cam 18 luni. Te rog da-ne și noua aceasta informație. Poate ajuta și pealtalume sa își recupereze taxa. Suzuki Vitara '92 1.6 8V metaltop putin gadilata, Aprilia Pegaso '97 plus inca ceva utilaje de sosea Jeep Cherokee 2001 4.0 automatic + GPL sevential putin gadilata Link to comment Share on other sites More sharing options...
silviud. Posted October 21, 2014 Share Posted October 21, 2014 Re: Cum sa evitam plata taxei auto Te rog da-ne și noua aceasta informație. Poate ajuta și pealtalume sa își recupereze taxa. Numele casei de avocatura este irelevant. Chiar si sentinta in sine prezinta destul de putina importanta. Relevanta ar fi instanta la care s-a pronuntat o decizie prin care s-a dispus recuperarea acestei taxe, pentru ca poate are o practica formata in acest sens. INSA, pana nu exista practica la nivel de tara, NU va aruncati la "case de avocatura" care va rezolva problemele fiindca s-ar putea sa stati cu banii dati si doar atat. In practica, cel putin momentan, dosarele se suspenda pana la solutionarea intrebarilor preliminarii adresate CEJ (chestiune pe care am detaliat-o tot in acest topic, cu mai multe pagini in urma). Daca exista un tribunal si mai apoi o curte de apel, undeva in tara, care solutioneaza favorabil astfel de cereri, atunci cei din jurisdictia lor pot inainta actiuni cu sanse mari de a castiga. Chiar si asa, atentie mare la motivarea sentintelor, e posibil sa se castige si pe alte aspecte, de procedura de exemplu si sa nu se analizeze fondul cauzei, iar atunci o astfel de actiune n-ar mai avea sens. Atentie si la faptul ca s-a schimbat modalitatea de timbraj al unei astfel de actiuni. Inainte se aplica o taxa judiciara de timbru de 4 lei. Apoi s-a trecut la 50 de lei, prin aprecierea mai mult sau mai putin eronata a unui aliniat din legea 80/2013. Acum se timbreaza "la valoare" 10% din suma solicitata, pana la maximum de 300 de lei. Adica daca 10% ar insemna mai mult de 300 de lei, se va opri timbrarea la aceasta suma. Inainte de a face orice fel de actiune, intrebati aici sau pe forumuri de specialitate, pentru ca am surprins declaratii de la avocati destul de cunoscuti in mediul online care se laudau ca au sustinut si castigat astfel de dosare in instanta (in diferite tribunale din tara), dar dosarele respective NU existau. Link to comment Share on other sites More sharing options...
teddybear Posted October 21, 2014 Share Posted October 21, 2014 Re: Cum sa evitam plata taxei auto Relevanta ar fi instanta la care s-a pronuntat o decizie prin care s-a dispus recuperarea acestei taxe, pentru ca poate are o practica formata in acest sens. Nici macar asta nu este relevanta. A se vedea sutele de procese intentate de absolventii Spiru Haret din perioada 2009-2012 pentru recuperarea diplomelor de absolvire... si care sunt rezolvate "dupa ureche" si dupa cheful judecatorilor (inclusiv la Curtea de Apel) Scuze de off-topic It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link to comment Share on other sites More sharing options...
adrianfd Posted October 21, 2014 Share Posted October 21, 2014 Re: Cum sa evitam plata taxei auto si cu ce ajuta recuperarea taxei atat timp cat taxa intr-o forma sau alta este in vigoare si nu exista nici o garantie ca va disparea? o masina cu taxa neplatita are valoarea mica la revanzare sau chiar nula (vechime, motor...). doar adac nu vrei sa o bagi direct la dezmembrari dupa folosinta. nu e mai simplu/logic sa o bagi direct pe bulgaria si sa nu platesti nici o taxa daca nu vrei sa platesti taxa si poate/poate taxa va disparea (lumanari, icoane, candele, ...)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
luckgil Posted October 21, 2014 Share Posted October 21, 2014 (edited) Re: Cum sa evitam plata taxei auto si cu ce ajuta recuperarea taxei atat timp cat taxa intr-o forma sau alta este in vigoare si nu exista nici o garantie ca va disparea? o masina cu taxa neplatita are valoarea mica la revanzare sau chiar nula (vechime, motor...). doar adac nu vrei sa o bagi direct la dezmembrari dupa folosinta. nu e mai simplu/logic sa o bagi direct pe bulgaria si sa nu platesti nici o taxa daca nu vrei sa platesti taxa si poate/poate taxa va disparea (lumanari, icoane, candele, ...)? O mica paranteza se impune. In cazul masinilor noastre, ok sau poate cel putin ale mele 2 de teren, recruperarea taxei se justifica. Pentru cine stie cati bani a bagat in masina lui de joaca si cati bani poti lua la revanzare sincer eu nu imi mai bat capul sa o vand vreodata. O intretin si merg cu ea si ma distrez cand am timp. Deci recuperarea taxei ajuta banii aia ajung la intretinerea masinii nu la intretinerea politicienilor nostri. Edited October 21, 2014 by luckgil Suzuki Vitara '92 1.6 8V metaltop putin gadilata, Aprilia Pegaso '97 plus inca ceva utilaje de sosea Jeep Cherokee 2001 4.0 automatic + GPL sevential putin gadilata Link to comment Share on other sites More sharing options...
lee99 Posted October 21, 2014 Share Posted October 21, 2014 Re: Cum sa evitam plata taxei auto Timbrul de mediu este atacabil in instanta cu sanse mari de castig. Eu am castigat in instanta si acum astept banii de la finante dupa depunerea actelor. Am apelat la o casa de avocatura iar onorariul a fost in total 100 Euro. Daca mi se da voie si nu se considera reclama fac cunoscuta si numele firmei.Procesul a durat cam 18 luni. Bun,bun,dar se poate specifica/cere in caz de castig ca banii sa ti-i dea in cateva zile? Sau trebuie sa astepti ani de zile? Stii cumva cand o sa-ti recuperezi banii? Urasc gropile ca mi se varsa berea. :be Link to comment Share on other sites More sharing options...
air_wolf Posted October 22, 2014 Share Posted October 22, 2014 Re: Cum sa evitam plata taxei auto problema este nu doar ecuperarea taxei ci si recuperarea de catre fostii proprietari. exemplu: 1. aduci o masina din afara 2. platesti taxa 3. vinzi masina 4. noul proprietar o inmatriculeaza 5. taxa e platita 6. intre timp fostul proprietar recupereaza taxa in instanta 7. masina se vinde din nou, fara sa ai ceva cum sa s-a recuperat taxa 8. porcalitia romana vrea din nou dovada platii taxei 9. toata lumea o ia in mina deci, din masina cu "taxa platita si nerecuperata" masina ajunge alt fier intre fisc, politie si proprietari - aici singura vina fiind a politiei. The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Optimus Posted October 22, 2014 Share Posted October 22, 2014 (edited) Re: Cum sa evitam plata taxei auto Noi zicem ca avem niste guvernanti prosti, dar realitatea este ca ei nu sunt prosti, sunt doar rau intentionati. Tocmai de aceea, cand au creierat timbrul de mediu, au avut grija sa spuna ca se aplica la masinile care se inmatriculeaza pentru prima data in Romania, dar si la masinile inmatriculate deja dar pentru care nu s-a platit nici un fel de taxa fantoma, inclusiv la masinile pentru care s-a platit vreo taxa fantoma dar a avut cineva tupeul sa o recupereze prin instanta. In felul asta s-au asigurat ca jecmanesc pe toata lumea, si descurajeaza si recuperarea taxelor platite anterior, in ideea ca daca vei vrea sa vinzi masina dupa ce ai recuperat taxa, vei avea o problema mare, timbrul de mediu fiind in general mult mai mare decat celelalte taxe anterioare la masinile cat de cat mai noi, adica Euro 3 si 4. Deci, asta nu e dovada de prostie chiar deloc. Ei doar fac pe prostii. Prosti sunt aia multi care se uita la ei ca la ping-pong si zic "asta este, nu avem ce le face". Ba chiar sunt unii care zic ca e bine asa cum este, sa platim taxe de orice fel, ca asa e civilizat... :wtf1: LE: Treaba s-ar solutiona foarte simplu: absolut nici un cetatean sa nu mai plateasca nici un leu pentru absolut nici o taxa sau impozit. Pe perioada nelimitata. Pun pariu pe oricat si cu oricine ca in maxim 30 de zile se va schimba radical situatia politica si economica in tara. Totusi, sunt constient si de faptul ca inca sunt prea multi oameni cu creierele proaspat spalate care nu inteleg cat de simplu se poate face asta si cat de eficienta este o astfel de actiune, asa ca deocamdata este imposibil de pus in practica, din pacate... Edited October 22, 2014 by Optimus Link to comment Share on other sites More sharing options...
costinell Posted October 22, 2014 Share Posted October 22, 2014 Re: Cum sa evitam plata taxei auto 22 de pagini de pareri concluzionind se poate face ceva cu timprul p... sau nu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
TractoRila Posted October 22, 2014 Share Posted October 22, 2014 Re: Cum sa evitam plata taxei auto Eu astept 1 ianuarie sa vedem ce se intampla: "In ianuarie 2015, Curtea Europeana de Justitie va da o hotarare privind timbrul de mediu, prin care va fi declarat ilegal." Si daca e sa se intample, se va intampla ca in perioada trecerii de la taxa la timbru cand din ianuarie pana pe la jumatatea lui martie nu s-a perceput nici o taxa, statul nestiind cum sa aplice noua lege. ''Viata trebuie savurata, nu suportata'' Link to comment Share on other sites More sharing options...
air_wolf Posted October 22, 2014 Share Posted October 22, 2014 Re: Cum sa evitam plata taxei auto LE: Treaba s-ar solutiona foarte simplu: absolut nici un cetatean sa nu mai plateasca nici un leu pentru absolut nici o taxa sau impozit. Pe perioada nelimitata. Pun pariu pe oricat si cu oricine ca in maxim 30 de zile se va schimba radical situatia politica si economica in tara. Totusi, sunt constient si de faptul ca inca sunt prea multi oameni cu creierele proaspat spalate care nu inteleg cat de simplu se poate face asta si cat de eficienta este o astfel de actiune, asa ca deocamdata este imposibil de pus in practica, din pacate... da: tu+inca vreo 10 "nebuni" veti sta la gherla pentru instigare la nesupunere fiscala (e parca o fapta din asta trecuta in penal, ca doar ei au grija de banutii lor) iar restul se vor duce imediat sa achite toooaaaaate impozitele si ce-or mai scorni astia ca sa nu ajunga si ei la gherla. daca se dorea asta, o faceau de mult timp patronatele, prin concedieri masive, intrerupere de activitate, neplata datoriilor fiscale etc. dar in final, cineva tot plateste. asa ca, cel mai bine este sa te "descurci". de asta merita apleat la firme care stiu sa tina o contabilitate, care stiu cum sa faca menevrele LEGAL si tot asa. tu, ca utilizator/consumator/cetatean - n-ai ce face. n-ai ce sa deduci, n-ai ce sa imbunatatesti ca sa iti ramina mai multi bani in buzunar. doar sa te restringi, dar :pt mea, nu pentru asta muncesc. asa ca da-i dracu de bani, macar dormi linistit, ii faci nu ca sa-i pui la saltea ci ca sa-i cheltui. si trebuie sa faci mai mult decit poate fura statul. ca si concluzie (a mea), dupa 22 de pagini de scris despre timbrul :pt : ori lasi masina asa cum e in talon, ori bulgaria, ori il platesti, ori o belesti. The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Optimus Posted October 22, 2014 Share Posted October 22, 2014 Re: Cum sa evitam plata taxei auto si trebuie sa faci mai mult decit poate fura statul. Asa ceva este imposibil. Fraza asta nu este corecta nici dpdv gramatical. Vezi ca te amendeaza Astral imediat! Asta pentru ca statul poate fura cat vrea el, si daca temerile mele se adeveresc, din ianuarie se va da drumul la furat si mai grav, ca revine Bombonel la butoane prin pupilul sau. :wink: Si da, pana nu-l obliga mUE pe guvernul roman sa scoata timbrul, nu avem ce face decat sa ne bulgarizam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hyadum Posted October 22, 2014 Share Posted October 22, 2014 Re: Cum sa evitam plata taxei auto Deal! :P Intre timp, nu are nimeni nici o informatie? Please. Este cineva care si-a inmatriculat masina pe Bulgaria pe numele sau, facandu-si resedinta sau firma acolo? Ma intereseaza si pe mine, dar fara sa devina alta persoana proprietarul masinii in acte. Multumesc! :jp1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marius C alias Turagmes Posted October 22, 2014 Share Posted October 22, 2014 (edited) Re: Cum sa evitam plata taxei auto de la tine pana la Ruse sunt 65 km....mergi pana acolo fa-ti o firma...si inmatriculeaza-ti pe ea ce masina vrei....e chiar asa greu? nu de alta dar e destul de usor sa faci asta....si nici nu te rupe la buzunar http://www.financiarul.ro/2012/11/12/3-argumente-pentru-care-merita-sa-iti-faci-firma-in-bulgaria/ mai sapa si tu pe goagal....ca-i gratis :grin: Edited October 22, 2014 by Marius C alias Turagmes 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astral Posted October 22, 2014 Share Posted October 22, 2014 Re: Cum sa evitam plata taxei auto Cauta-l pe colegul Adrian aka asfalttango pentru ca el are si rezidenta si firma in BG si este un tip de treaba si daca te poate ajuta, sigur o va face ! Uite aici numarul lui de telefon : http://forum.club4x4.ro/showthread.php?82933-Cumpar-ROLL-CAGE-pentru-SUZUKI-SJ13-CABRIO 1 REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hyadum Posted October 23, 2014 Share Posted October 23, 2014 Re: Cum sa evitam plata taxei auto OK multumesc, ma informez! :) :jp1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
FordRanger Posted October 23, 2014 Share Posted October 23, 2014 Re: Cum sa evitam plata taxei auto Nici guvernantii nu au vrut sa impoziteze si masinile deja inmatriculate dar a fost singura lor modalitate de a face taxa legala in ochii Comisiei Europene. Situatia a fost cam asa : - Taxa de prima inmatriculare putea fi considerata bariera fiscala impotriva marfurilor din comunitate si cel mai important ( ceea ce a si dus la desfiintatea ei ) discriminatorie ( se aplica doar masinilor aduse ind UE ). Acest lucru contravine legislatiei UE si cum legea UE bate legea nationala , au fost nevoiti sa renunte la ea. Totusi , reprezinta o sursa de venituri bugetare si nu au putut renunta definitiv la ea. - Timbrul de mediu , este aceeasi taxa dar a devenit legala in ochii UE , pentru ca nu mai era discriminatorie. Impozitand si masinile deja aflate pe piata romaneasca , nu mai era bariera fiscala si nici discriminatorie. Ca si comparatie , daca ar concura Oscar Pistorius la olimpiada cu atleti normali , nu i s-ar da lui un avans ci le s-ar taia si celorlalti alleti picioarele :wink:. Conform legislatiei UE , statele membre pot impozita si fiscaliza orice , atata timp cat nu discrimineaza aceleasi activitati sau marfuri de origine comunitara. Intrucat toata tarile au astfel de impozite ( unele chiar mai mari ca ale noastre ) , atacarea Timbrului de Mediu nu mai are obiect ! Acest lucru este corect d.p.d.v. jurudic , dar asta nu inseamna ca este corect si moral. Ideea de baza este ca nu UE ne va scapa de Timbru de Mediu. Nu are argumente in favoarea acestei actiuni. Noi putem scapa de acest impozit prin manifestatii de amploare si organizarea concentrata de actiuni legale atacand singurul punct slab al Timbrului si anume " aplicarea retroactiva " . Nu stiu cum s-ar putea rezolva aceasta problema de catre guvenr. Pentru a nu mai fi o taxa aplicata retroactiv , ar trebui sa nu se mai impoziteze cele deja imnatriculate inainte de intrarea in vigoare a taxelor ( de mediu si de prima inmatriculare) . Daca alea nu se mai impoziteaza , devine discriminatorie si UE o taxeaza. Banuiesc ca in ianuarie 2015 nu se va intampla nimic . Initial aveam o alta parere , recnosc , insa la o analiza mai atenta am realizat ca sunt sanse mici sa se renunte sau sa se despagubeasca in vreun fel platitorii . Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astral Posted October 23, 2014 Share Posted October 23, 2014 Re: Cum sa evitam plata taxei auto Da, perfect de acord cu cele spuse de tine, dar atunci ce spune legislatia UE despre faptul ca justitia din RO da verdicte impotriva ei (deci, de a nu fi platita) ? Mie asta mi se pare o aberatie ! Justitia aceluiasi stat se pronunta in nenumarate procese impotriva unei taxe di statul respectiv si cu toate astea legea pentru taxa aia este in continuare valabila !?!?? REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts