bogdan_g Posted September 14, 2013 Author Share Posted September 14, 2013 (edited) Re: O lume in miniatura. Machete 4x4 si mai mult decat atat. nu a ajuns in africa. bine, nici nu prea stiu cum s-ar fi descurcat acolo cu cele 70tone ale sale si cunoscutele probleme la transmisie. (era nevoie de 5 tractoare grele pt a putea tracta un astfel de echipament, comparativ cu doar 3 pt un tiger i ...) prima data a aparut la operatiunea citadela, in '43 la rusi, unde, ce nu a fost porsche, a functionat impecabil (tunul krupp de 88mm a scris istorie). ulterior, in urma experientei capatate, le-au chemat pe toate in fabrica si au mai facut ceva modificari, in sensul ca au aruncat motoarele porsche racite cu aer si au pus maybach, au fost adaugate placi suplimentare de blindaj si au incercat rezolvarea unor probleme de la generatoarele electrice si transmisie, care au ramas insa principalul punct slab al distrugatorului. africa este legata de numele lui E.Rommel (si mussolini, dar numai daca vrei sa cazi pe spate de ras :) ) si a sa divizie panzer 21 mecanizata. componenta, in principal semisenilate (nu mai stiu exact care, insa, s-au comasat cateva divizii sa-i sustina pe italieni (ii bateau aia din libia cu bete si cu pietre), si au fost trimise vehicule usoare capabile sa "mearga" bine in zona dificila. au fost multe sd.kfz. 250 251/1 dar, intradevar camuflajul elefantului este galben cu maro, specific africa. buna observatie. Edited September 14, 2013 by bogdan_g Link to comment Share on other sites More sharing options...
bogdan_g Posted September 14, 2013 Author Share Posted September 14, 2013 Re: O lume in miniatura. Machete 4x4 si mai mult decat atat. ... (pana in '42 nu au avut asa ceva)... au fost folosite in mod improvizat tunurile howitzer de 75mm autopurtate, marder (sd.kfz.131, 138) si deasemenea 150mm (sd.kfz 135/1, asta fiind predecesorul elefantului). 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bogdan_g Posted September 17, 2013 Author Share Posted September 17, 2013 (edited) Re: O lume in miniatura. Machete 4x4 si mai mult decat atat. semisenilate: Opel Blitz Maultier chiar usoare comparativ cu restul ... avand in vedere ca au fost facute pe platorma celui de 1.5t ... Edited September 17, 2013 by bogdan_g Link to comment Share on other sites More sharing options...
Liviu-San Posted September 17, 2013 Share Posted September 17, 2013 Re: O lume in miniatura. Machete 4x4 si mai mult decat atat. tot semisenilate: [ATTACH=CONFIG]189855[/ATTACH] Opel Blitz Maultier [ATTACH=CONFIG]189856[/ATTACH] chiar usoare comparativ cu restul ... avand in vedere ca au fost facute pe platorma celui de 1.5t ... Daca le aveau p-astea in campania din Rusia, poate nu mai ramaneau impotmoliti in noroi... Iti urmaresc cu interes topicul,pt ca si eu sunt pasionat de WWII. Foarte intesesante si bine documentate,:br Link to comment Share on other sites More sharing options...
bogdan_g Posted September 17, 2013 Author Share Posted September 17, 2013 Re: O lume in miniatura. Machete 4x4 si mai mult decat atat. tot in categoria semisenilate intra si rso -ul lui magiurs. RSO evident, si aici povestea este complicata ... ca de fapt proiectul era de la steyr, a fost facut si de henchel ... ma rog, un vehicul exceptional. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bogdan_g Posted September 17, 2013 Author Share Posted September 17, 2013 Re: O lume in miniatura. Machete 4x4 si mai mult decat atat. @liviuvisanl, foarte adevarat ce zici ... dealtfel, tipul acesta de vehicul a aparut din necesitate. iarna drumurile dispar in europa de est, si, in general frontul nu are legatura cu drumul ... . . . au avut blitz-uri cu roti cu pneuri, este ca si cum napoleon incalta caii cu galosi, si au rezolvat si problema asta tehnica, ca multe altele, insa ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
bogdan_g Posted September 18, 2013 Author Share Posted September 18, 2013 Re: O lume in miniatura. Machete 4x4 si mai mult decat atat. ... nu imi place razboiul sau doctrina politica din perioada ... (ma rog, nici dupa) ... imi place insa logistica ce se impune. despre colectia mea militara, s-a intamplat sa fie o axa ... ...au avut blitz-uri cu roti cu pneuri... eu mai exagerez in exprimari cateodata ... evident nu au fost numai blitz -uri. mai erau autocamioane 'bune' la vremea respectiva (si civile) folosite in diferite aplicatii. am mai prezentat cateva ... si cred ca mai sunt lucruri de spus. un ex. poate fi si seria l 2000 -2500 de la mercedes, de 2 respectiv 2,5t (intre '32 si '40) mercedes benz type l2500 asta nu e militar ... dar imi place si asa :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabrio Posted September 18, 2013 Share Posted September 18, 2013 Re: O lume in miniatura. Machete 4x4 si mai mult decat atat. Cateva jucarii din categoria 'grea'... Producator - WSI. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bogdan_g Posted September 18, 2013 Author Share Posted September 18, 2013 (edited) Re: O lume in miniatura. Machete 4x4 si mai mult decat atat. cineva in particular (ma bucur sa vad ca tehnica din wwii mai are fani) imi spunea ca ii place luftwaffe. sigur ca da ...si mie imi place, numai ca ei nu prea aveau nevoie de cale ferata ... desi lui goring ii plceau mult trenurile, ba mai mult, avea cateva ... . . . reprezentativ pt arma a fost messerschmitt bf 109 ... (nu stiu foarte bine ...insa au fost facute foarte foarte multe) si junkers ju 87. de fapt numai astea au fost ...:) (au mai avut ei ceva heinkel ... si parca au mai fost dar nesemnificativ. daca gresec sau pot fi corectat, puteti adauga/modifica) tot 109 dar vopsit ciudat ...:grin: me bf 109 g6 cu pilotul: Edited September 18, 2013 by bogdan_g Link to comment Share on other sites More sharing options...
bogdan_g Posted September 18, 2013 Author Share Posted September 18, 2013 (edited) Re: O lume in miniatura. Machete 4x4 si mai mult decat atat. @cabrio, scara ? (si cel rosu, nu-mi dau seama ce este... scania? eu ma opresc in '49... :) ) Edited September 18, 2013 by bogdan_g Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabrio Posted September 18, 2013 Share Posted September 18, 2013 Re: O lume in miniatura. Machete 4x4 si mai mult decat atat. Cel rosu este Iveco Strator. Nu stiu exact scara, nici nu sunt acasa pt a ma uita. Autospeciala Mercedes are vreo 25 cm, si are foarte multe detalii. Zilele urmatoare revin cu inca vreo doua camioane de prin casa, tot de la WSI, inclusiv scara machetelor. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bogdan_g Posted September 19, 2013 Author Share Posted September 19, 2013 Re: O lume in miniatura. Machete 4x4 si mai mult decat atat. si daca tot vorbim de aviatie... desi nu a fost prezenta oficial in liste, este cunoscut pentru prezenta sa pe langa ofiterii de rang inalt din luftwaffe. ? (eu nu am sa spun ce este... poate-l recunoaste cineva) in general, reichswehr si wehrmacht au avut einheits-pkw, ceva de genul 'vehicule standard de transport pasageri', impartite pe categorii, usoare, medii si grele, cu cerinte exacte printre care si 4x4. pentru cele usoare mai sunt de adaugat la producatori stoewer si bmw Link to comment Share on other sites More sharing options...
bogdan_g Posted September 22, 2013 Author Share Posted September 22, 2013 (edited) Re: O lume in miniatura. Machete 4x4 si mai mult decat atat. horch 830 <le> horch, ulterior devenit audi Edited September 23, 2013 by bogdan_g Link to comment Share on other sites More sharing options...
bogdan_g Posted September 24, 2013 Author Share Posted September 24, 2013 Re: O lume in miniatura. Machete 4x4 si mai mult decat atat. foarte incurcata prezentarea asta a mea... ma uitam la postarile mai vechi (daca mai repet ceva ... sa-mi fie cu iertare) si am gasit pe la #73 o comparatie interesanta (am vazut in ramele militare la manevra, o alta masina similara): BR89 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bogdan_g Posted September 24, 2013 Author Share Posted September 24, 2013 Re: O lume in miniatura. Machete 4x4 si mai mult decat atat. la 7462 se vede mecanismul de distributie ceva mai bine. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bogdan_g Posted September 26, 2013 Author Share Posted September 26, 2013 Re: O lume in miniatura. Machete 4x4 si mai mult decat atat. "inapoi in viitor" s-a mai facut referire la seria asta (T9) fiind baza pentru multe alte modele, in ideea in care a aparut prin 1890 -1900. BR91 Formula axelor: N2t1'C Putere maxima: 346 kW Greutate:46.1t Greutate aderenta: 36.1t Lungime: 10.7m Viteza max: 65km/h Roti motrice: 1.35m Diametru roata alergatoare: 1m Link to comment Share on other sites More sharing options...
bogdan_g Posted October 4, 2013 Author Share Posted October 4, 2013 Re: O lume in miniatura. Machete 4x4 si mai mult decat atat. continui cu prezentarea masinilor din colectie: BR14 am sa spun la un moment dat cate ceva si despre vagoanele de serviciu... 14.031 are unul foarte frumos. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bogdan_g Posted October 24, 2013 Author Share Posted October 24, 2013 Re: O lume in miniatura. Machete 4x4 si mai mult decat atat. S9, construita in hanovra incepand cu anul 1908 de catre hannomag, initial pentru ruta "berlin - hanovra", ulterior fiind preluata si de alte cai(trenuri expres), dar care intr-un final, dupa wwi, ajunge sa circule inafara germaniei formula axelor: 2 B 1 putere maxima: 810 kW viteza max: 110 km/h greutate: 75,5 t greutate aderenta: 33 t lungime: 21,86 m diametru roata motoare: 1,98 m nr. cilindri: 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bogdan_g Posted October 25, 2013 Author Share Posted October 25, 2013 Re: O lume in miniatura. Machete 4x4 si mai mult decat atat. vagon de serviciu, tender. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bogdan_g Posted October 25, 2013 Author Share Posted October 25, 2013 Re: O lume in miniatura. Machete 4x4 si mai mult decat atat. si cel mai mare ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
bogdan_g Posted October 26, 2013 Author Share Posted October 26, 2013 Re: O lume in miniatura. Machete 4x4 si mai mult decat atat. S9, construita in hanovra incepand cu anul 1908 de catre hannomag, initial pentru ruta "berlin - hanovra", ulterior fiind preluata si de alte cai(trenuri expres), dar care intr-un final, dupa wwi, ajunge sa circule inafara germaniei in ciuda aparentelor, BR14 sau altfel spus S9, nu a fost o masina "cine stie ce..." adica a fost simpla ... (cred ca am mai spus pe undeva despre "turbo", la vreme respectiva era deja disponibila tehnologia de supraincalzire a aburului dar, aceasta masina nu a fost echipata astfel. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bogdan_g Posted October 26, 2013 Author Share Posted October 26, 2013 Re: O lume in miniatura. Machete 4x4 si mai mult decat atat. din acelasi an dar 'alta zona' sunt si, vagon de transport animale vii Link to comment Share on other sites More sharing options...
f_zoltan Posted October 27, 2013 Share Posted October 27, 2013 Re: O lume in miniatura. Machete 4x4 si mai mult decat atat. Bogdan, tu mai stii cate "exponate" ai? Numai cele postate aici bat spre sute. Si cand ma gandesc ca despre fiecare si stii cate ceva, cred ca tre'sa ai un cap cat o biblioteca :) Samurai incepator Link to comment Share on other sites More sharing options...
bogdan_g Posted October 27, 2013 Author Share Posted October 27, 2013 Re: O lume in miniatura. Machete 4x4 si mai mult decat atat. am cateva :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iulian G Posted November 2, 2013 Share Posted November 2, 2013 Re: O lume in miniatura. Machete 4x4 si mai mult decat atat. Superbe exemplare! Insotite de o documentare pe masura! Felicitari pentru pasiune! :1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts