bogdan_g Posted July 25, 2012 Author Share Posted July 25, 2012 Re: O lume in miniatura. Machete 4x4 si mai mult decat atat. Sa inteleg ca nu erau total reversibile actionarile de la tractiune corect, aveau limitator de cursa. (maneta jhonson se numea, si "conceptul" se regaseste pana tarziu, la camioane...dealtfel, inventia fiind a unui inginer care ulterior devine cunoscut in industria auto) Link to comment Share on other sites More sharing options...
cos Posted July 25, 2012 Share Posted July 25, 2012 Re: O lume in miniatura. Machete 4x4 si mai mult decat atat. Deci , daca ar fi simetrica pe osii , teoretic si dpdv al conducerii ar fi cu viteze egale fata/spate ? La ce procent se ajungea la mersul cu spatele ( si de ce e atit de important la aceste agregate atit de grele ? ) ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
bogdan_g Posted July 25, 2012 Author Share Posted July 25, 2012 Re: O lume in miniatura. Machete 4x4 si mai mult decat atat. teoretic, da. functioneaza pe baza excentricitatii, daca te apuci sa faci insa calcule (si ai in vedere ca nu poti sa pastrezi o presiune constanta ... sau temperatura apei, nu ai cum sa mentii unghiuri fixe la parghii, tremura toate pe acolo ...) o sa vezi ca ajungi intr-o zona de nesiguranta...(daca ma intrebi pe mine, era o smecherie s-o pui in miscare, indiferent de directie in conditiile date, iar despre viteza constanta ... nu mai zic) Link to comment Share on other sites More sharing options...
bogdan_g Posted July 25, 2012 Author Share Posted July 25, 2012 Re: O lume in miniatura. Machete 4x4 si mai mult decat atat. La ce procent se ajungea la mersul cu spatele ( si de ce e atit de important la aceste agregate atit de grele ? ) nu stiu sa raspund ... dar am sa te rog sa te gandesti cum faci sa intorci o masina de 25m lungime ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bogdan_g Posted July 25, 2012 Author Share Posted July 25, 2012 (edited) Re: O lume in miniatura. Machete 4x4 si mai mult decat atat. complicat oricum ... :) cert este ca nu toate statiile au pod rotativ sau triunghi de intors, iar daca era o cursa mai scurta intre 2 astfel de statii..., dupa ce lasa incarcatura, trebuia sa mai mearga un pic, pana gasea un loc de intors... cam scump... ) <later edit> in plus, existau linii "interesante" (am mai spus pe undeva..., una dintre ele ar fi fost pe la brezoi-voineasa) si mai mult, masinile, in general, erau proiectate specializat pentru anumite configuratii de linii. pe mine, spre ex., ma intereseaza masinile de viteza ... si cursa lunga (orient express, karwendell express...), sau altfel spus, BR03, 05, 12, 17... au anumite particularitati, dar, in egala masura, imi plac liniile grele de carbune (sau militare :grin: ), ascunse prin munti, cu pante mari ... ma rog, pe astea nu au ce sa caute cele de mai sus.... Edited July 26, 2012 by bogdan_g Link to comment Share on other sites More sharing options...
cobrra Posted August 7, 2012 Share Posted August 7, 2012 Re: O lume in miniatura. Machete 4x4 si mai mult decat atat. [video=youtube;q2BhbOo-_ug] Prahova 4x4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bogdan_g Posted August 13, 2012 Author Share Posted August 13, 2012 Re: O lume in miniatura. Machete 4x4 si mai mult decat atat. ceva mai mari si ... moderne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bogdan_g Posted August 13, 2012 Author Share Posted August 13, 2012 Re: O lume in miniatura. Machete 4x4 si mai mult decat atat. @cos , tu zici bine, ce zici ... insa, trebuie sa privesti de sus, adica tot ansamblul (instalatii de cale, vagoane, incarcatura, personal ... [defectiuni, razboi, mecanici cu doua maini stangi] si cred, cel mai important la trenuri ... sinele :grin: ... si revin la viteza si mers cu spatele (stiai asta deja) cand impingi este cu totul altceva decat atunci cand tragi (ori astea aveau mereu ceva in spate :grin: ) la noi, "iuteala maxima" era de 30km/h Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAdy Posted December 11, 2012 Share Posted December 11, 2012 Re: O lume in miniatura. Machete 4x4 si mai mult decat atat. Fantastic !!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
bogdan_g Posted February 22, 2013 Author Share Posted February 22, 2013 Re: O lume in miniatura. Machete 4x4 si mai mult decat atat. si softul este gata ... liniile ferate (CFBG) intra intr-o noua epoca ... full automatizate. sunt bucuros ca am reusit sa gasesc o varianta decenta de a culege informatii despre pozitia masinilor pe circuit, elimind toti senzorii (relee reed) montati intre traverse. respect, bogdan. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big.Ursu Posted February 22, 2013 Share Posted February 22, 2013 Re: O lume in miniatura. Machete 4x4 si mai mult decat atat. Locul 3 pe tara, cea mai buna performanta. Campioana nationala Hobby costisitor..... Later edit: am postat ca am vazut 4x4....dar majoritatea postarilor se refera la...trenuri....daca este offtopic, se poate sterge. NADS Fitted Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul. Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bogdan_g Posted February 22, 2013 Author Share Posted February 22, 2013 Re: O lume in miniatura. Machete 4x4 si mai mult decat atat. felicitari constructorului su deasemeanea, pilotului. off topic nu este, insa, offscale, cu siguranta :). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big.Ursu Posted February 22, 2013 Share Posted February 22, 2013 Re: O lume in miniatura. Machete 4x4 si mai mult decat atat. scara 1/10 sunt ambele... Tot din colectia personala: NADS Fitted Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul. Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bogdan_g Posted February 22, 2013 Author Share Posted February 22, 2013 Re: O lume in miniatura. Machete 4x4 si mai mult decat atat. au cutie de viteze sau se alimenteaza cu impulsuri? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bogdan_g Posted February 23, 2013 Author Share Posted February 23, 2013 Re: O lume in miniatura. Machete 4x4 si mai mult decat atat. ... sa nu treaca pagina fara trenuri ... rama regionala de clasa 1,2,3 (Nordrhein-Westfalen, 1920). 7 vagoane calatori + vagon posta si bagaje Link to comment Share on other sites More sharing options...
bogdan_g Posted February 26, 2013 Author Share Posted February 26, 2013 (edited) Re: O lume in miniatura. Machete 4x4 si mai mult decat atat. o pun si pe aceasta ...(desi nu face parte din colectia oficiala). merita insa prezentata pentru caracteristicile tehnice ale masinii ER20 CF Hercules Lungime peste tampoane: 19275 mm Formula osiilor: Bo'Bo' Masa: 137.5 t Putere maxima la obada: 3500 kW Forta de tractiune maxima: 450 kN (la demaraj cu un coeficient de aderenta μ0=0,3) o "chestie" interesanta la masinile noi: Dimetrul rotii in stare noua/complet uzata: 1100/1020 mm Edited February 26, 2013 by bogdan_g Link to comment Share on other sites More sharing options...
bogdan_g Posted February 26, 2013 Author Share Posted February 26, 2013 (edited) Re: O lume in miniatura. Machete 4x4 si mai mult decat atat. fara comantarii :) Edited February 26, 2013 by bogdan_g Link to comment Share on other sites More sharing options...
cristeaandm Posted February 26, 2013 Share Posted February 26, 2013 Re: O lume in miniatura. Machete 4x4 si mai mult decat atat. fara comantarii :) Si care e treaba cu miniaturile? S-auzim de bine :cl 4x4 fun for all :h5 RR Classic 1986 - 200Tdi www.lroc.ro Link to comment Share on other sites More sharing options...
bogdan_g Posted February 26, 2013 Author Share Posted February 26, 2013 Re: O lume in miniatura. Machete 4x4 si mai mult decat atat. Am sa raspund intrebarii tale cu o alta ... Cum se lanseaza avioanele de pe portavion? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bogdan_g Posted February 27, 2013 Author Share Posted February 27, 2013 Re: O lume in miniatura. Machete 4x4 si mai mult decat atat. pasul 2. legatura Link to comment Share on other sites More sharing options...
bogdan_g Posted February 28, 2013 Author Share Posted February 28, 2013 Re: O lume in miniatura. Machete 4x4 si mai mult decat atat. Si care e treaba cu miniaturile? transformarea entalpiei in energie cinetica Link to comment Share on other sites More sharing options...
bogdan_g Posted February 28, 2013 Author Share Posted February 28, 2013 Re: O lume in miniatura. Machete 4x4 si mai mult decat atat. cred ca sunt mai interesante modelele decat formulele matematice. revin la poveste: BR18 [ATTACH=CONFIG]169621[/ATTACH] locomotivele Badische IVh au fost proiectate pentru tractarea trenurilor rapide de persoane, fiind ultimele construite inainte de "standardizare". masinile au fost utilizate in special pe valea rinului intre frankfurt si basel unde au tractat si vestitul tren "Rheingold". odata cu aparitia locomotivelor Br 01, locomotivele Br 18.3 au fost transferate in nordul germaniei unde au fost in serviciu pana la sfarsitul razboiului. Formula axelor: 2 C 1 Putere maxima: 1435 kW Greutate: 97 t Greutate aderenta: 53,4 t Lungime: 23,23 m Viteza max: 140 km/h Diametru roata motoare: 2,1 m Nr. cilindrii: 4 Data intrarii în serviciu: 1918 Nr. exemplare fabricate: 20 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bogdan_g Posted March 1, 2013 Author Share Posted March 1, 2013 Re: O lume in miniatura. Machete 4x4 si mai mult decat atat. anul 1926. pt ca economia este in plina dezvoltare, iar traficul pe liniile secundare devine aglomerat, caile ferate germane lanseaza o noua comanda pt dezvoltarea unei locomotive de tip tender, cu o greutate redusa pe osie, capabila sa tracteze trenuri de persoane pe aceste linii. ea face parte din seria de locomotive "standardizate" (Einheitslok), iar pt constructia ei s-au folosit de unele componente ale msinii BR24. (cazanul si transmisia) BR64 Formula axelor: 1 C 1 Diametrul rotii motoare: 1,5 m Viteza max: 90 km/h Greutate: 75 t Lungime: 12,4m Nr.cilindri: 2 Presiune la cazan: 14 bar a fost poreclita "Bubikopf", aceasta fiind o coafura la mare moda in anii '30 (http://de.wikipedia.org/wiki/Bubikopf_(Frisur)) Link to comment Share on other sites More sharing options...
bogdan_g Posted March 1, 2013 Author Share Posted March 1, 2013 Re: O lume in miniatura. Machete 4x4 si mai mult decat atat. Acum am realizat si eu .... "O lume in miniatura" a implinit un an. In loc de lumanare, am pus un cos de fum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bogdan_g Posted March 2, 2013 Author Share Posted March 2, 2013 (edited) Re: O lume in miniatura. Machete 4x4 si mai mult decat atat. divizia de pompieri a primit o autoutilitara noua. Steyr 586 <later edit> http://www.zuckerfabrik24.de/steyrpuch/steyr586_p2.htm Edited March 2, 2013 by bogdan_g Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts