Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Masina mea : Nissan Patrol Y61 2.8, LWB

Irod

Postări Recomandate

Re: Masina mea : Nissan Patrol Y61 2.8, LWB

nu m-ai deranjat cu absolut nimic , si eu incercam sa fiu realist in ideea ca, cu dacia nu abordai bolovani cat o roata de 33 si nu faceai albii de rau unde pietrele incep de la cat capul in sus. Nu faceai chestii in care sa sara toate prin masina asa sa dai cu rotile.

Totusi ai o suspensie speciala care se presupune ca e facuta sa reziste la asa ceva....daca nu rezista ce rost mai are? Doar sa te uiti la masina in parcare ca e mai "sus" ca "alilalte"?

Nissan patrol Y61, ZD30 DDTI !

Sa auzim de bine !!!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 371
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Se va lasa in timp.La al meu Patrol dupa inaltare am avut cam +8 cm dar i-a pierdut repede dupa ce am carat vreo 30 de paleti de BCA 15 de tigla si vreo 300 de saci de ciment si multibat.:ha:In prezent amortizoarele spate sunt varza dar vor fi inlocuite.Am Ironman de 2 ani pe masina,totusi cum dracu poate rugini asa repede si de consistent in special amortizoarele.

Gandirea corectã vine din experienta. Din nefericire experienta vine din gandirea gresita.
Link spre comentariu

la mine dupa un an arcurile au 2-3 puncte de rugina - nesemnificativ. si amortizoarele rugina 0.

Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT

Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT

Natura si aventura

Link spre comentariu

Iroade, "maiestriile" pomenite de tine duc inevitabil la:

- omorarea prematura a amortizoarelor - aici e o discutie lunga oricum.

- daca ridici fata "cat trebuie" si cazi inegal => se indoaie puntea

- uciderea instanta a MRL-urilor AVM (eu am schimbat 3 seturi in 3 ani, cam un set pe an), am trecut la MRL-uri originale Nissan automate de doi ani si inca rezista. Poate important - le pun pe Lock la intrarea in teren, nu le-am lasat niciodata pe automat.

- faramarea inevitabila a bucselor puntii fata (daca ai OME excentrice sau echivalente poliuretanice, dupa 5-6 iesiri poti sa te pisi pe ele)

Si mai pot aparea destule efecte nedorite...cos dragule...cum sa indoi un brat fata de Y61?

Tendon spate inferior am indoit si eu, am cazut pe un pietroi ceva...si tu tot asa? Ca prin atac frontal nu imi imaginez:wink:. Daca nici eu nu dau ca nesimtitul in nesimtitul asta, nu mai da nimeni:ha1.

Trebuie sa anticipezi cat sare, cum cade, cand iei din gaz, cat de frontal dai in trunchi/piatra, cat ti se rupe :ha1 etc.

Editat de giorgel

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

Giorgele, tendoanele fata se mai indoaie, la fel si urechile tendoanelor ...intreaba-l pe amicul comun Dan cum se poate... :ha:

Referitor la saritura in inaltime cu Patrolul ... ei bine ...daca nu ai bucsi originale care rezista cam in 50% din cazuri la doua-trei ghidusii de genul ...si ai piciorul in gaz cand a cazut fata ...adio mereleuri ...sau avemeuri ... Aici avem un expert care stii ca are obiceiul sa schimbe avemeuri/mereleuri mai repede decat a completeaza apa vasul ptr spalare parbriz. Evident exista si alte chestii care se bulesc pe acolo cum ar fi de exemplu rulmentii...:ha:

Eu am avut si AVM-uri si MRL-uri ...am rupt o singura data un MRL ...demult cand aveam Patrolul albastru si cand m-a mancat in fund sa arat burta la spectatori. Adica le-am aratat burta si mi-am rupt piciorul ... Am mierlit chiar si un tendon spate in doua trepte ...prima data cand am dat cu el l-am cutat (cred ca la MMOF 2008) si dupa aia la o ieseala aici aproape de casa l-am fracturat de tot ...:ha:

Referitor la carat ...si eu am carat cu Patrolul de-a lungul timpului destule chestii doar ca am avut grija sa trec peste denivelari lin cu dansa si atat arcurile cat si amortizoarele dupa 4 ani ...sunt inca ok lasand la o parte rugina care s-a instalat dupa primul an. De lift nu stiu ce sa zic ...s-au mai lasat ceva dar nu ma deranjeaza ...chiar imi prinde bine la o adica ...

Editat de Yonutz

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Bre, performante nedorite se pot obtine oricand oricum vrei-nu vrei...

Zici de Dan, amicul nostru care iese la offroad 50 de weekend-uri din 52 cate are anul?:ha:

Pai daca faci raportul iesiri/damage, omul este in castig clar.

Rulmentii, daca sunt montati/stransi/gresati corect, nu se strica, poti sari cat vrei tu.

Poti strica multe chestii la o iesire: faruri de exemplu...bara fata, lampi spate, snorkel, oglinzi laterale, aripi fata-spate, usi laterale, praguri, usi spate, mai tai o anvelopa.... Si eu si altii le-am bulit pe toate astea. Despre ce vorbim aici?

Vrem sa facem offroad ? De care? Plimbare la Tabla Butii...?

Sau asa ceva?

Pe primul copac din dreapta se vad urmele unui front bumper, nu se vad cioburile farului...

Hai sa iesim intai, dupa aia ne lingem ranile si daca avem curaj, facem public si ce am stricat.

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

ce uleiuri puneti de obicei in grupuri la Patrol ? 75 W90 sau 80 W90 ? exista vreo diferenta intre aceste doua tipuri?

Natura si aventura

Link spre comentariu

Eu tocmai ce am luat Castrol Syntrans 75w90 Gl4 pentru cutie vit si transfer.

care este legatura cu ce am intrebat eu ?

Natura si aventura

Link spre comentariu

75W90 e mai fluid la rece decat 80W90 .

In sezonul rece ( la temperaturi negative serioase nu - 5 ) e cunoscuta problema unor cutii de viteze manuale ca nu intra in marsalier cand uleiul e prea vascos ( cazul 80W90 ) pana cand cutia de viteze nu se incalzeste putin . In unele cazuri ( - 25 grade , in cazurile cunoscute de mine ) acest putin insemna o jumatate de ora de stationare cu motorul mergand si cutia de viteze intr-o treapta oarecare si reductorul pe neutru - se pare ca la reductor nu e nici un impediment , fapt explicabil prin simplitatea constructiva . Se manifesta prin imposibilitatea schimbarii in marsalier , insa nu e un defect sau orice alt aspect negativ ci e doar o nerespectare a graficului de vascozitati prescrise de fabricant .

Dar , na ... la unii am explicat la telefon si s-au calmat , la altii mai isterici ( si mai zgarciti ... care au pus ulei ieftin si prost ) pana am ajuns acolo s-a incalzit uleiul si cutia functiona ... Si dupa aia au parcat toti cei in cauza cu spatele la perete sa poata pleca - la treptele de mers in fata nu se manifesta nici o problema , doar se simte ca maneta merge mai greu in primele minute .

La grupurile diferential din punte probabil ca diferenta nu va fi notabila . Angrenajul e simplu , rulmentii nu ridica nici o problema de ungere . Teoretic uleiurile mai fluide au o pierdere mai mica de putere ( necesara pentru angrenajul respectiv ) .

... iarna nu-i ca vara ... zicea unu' chelu' ...

Editat de cos

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

in tura de saptamana trecuta din Apuseni , a venit si sfarsitul ambreiajului de pe Panzer 4 . Masina m-a dus pana la asfalt insa cu atentia la maxim ca sa nu il patinez. La orice atingere necontrolata a pedalei de gaz , masina sarea urgent din 2000 de ture in 3500. Are acum 258.000 de km si cred ca era ambreiajul din fabrica. Am montat un kit complet Exedy , multumiri lui Luigi care a avut pe stoc bucsa de centrare, altfel timpul de asteptare pt bucsa era de 4-5 zile.

Editat de Astral

Natura si aventura

Link spre comentariu

Cat te-a costat schimbatul ambreajului?

Nissan Patrol y60 LWB,Mercedes C combi

Honda Dominator nx 650 , 1993

Link spre comentariu

Cat te-a costat schimbatul ambreajului?

800 lei kit Exedy

55 lei bucsa centrare

600 lei montaj

Natura si aventura

Link spre comentariu

la viteza mica , cu rotile virate spre maxim apare asa o vibratie usoara aproape imperceptibila si se aude si un mic harsiit. nu imi dau seama prea bine daca vine de pe spate sau fata. are cineva idee despre ce este vorba aci ? Pe drept masina merge perfect.

Natura si aventura

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Bucsele de bara stabi de pe fata sunt cam duse și stau în cumpănă sa le schimb sau sa dau jos bara stabi cu totul ? Voi ce ați face?

Natura si aventura

Link spre comentariu

Jos cu ea!!:grin:

Jos, jos dar cum va fi pe asfalt la virajele luate în forță ? Tu ai dat jos la tine ? Cum se modifica mașina la mersul pe strada ?

Natura si aventura

Link spre comentariu

Jos, jos dar cum va fi pe asfalt la virajele luate în forță ? Tu ai dat jos la tine ? Cum se modifica mașina la mersul pe strada ?

Viraje in forta, cu Patrolul?:ha::ha:

O dai jos, te dai o vreme, vezi cum e apoi hotarasti daca ii pui bucse noi sau o urci in pod.

Daca o dai jos, trebuie sa fii constient de asta si sa-ti adaptezi stilul de condus, diferente de stabilitate sigur exista intre cu si fara.

Link spre comentariu

Viraje in forta, cu Patrolul?:ha::ha:

da da eu tot timpu mai fac de astea :wink:

Natura si aventura

Link spre comentariu

cine ma lumineaza si pe mine ce sunt furtunele astea doua ?

in weekend am facut o raita pe sub masina si le-am gasit smulse ...

http://i1368.photobucket.com/albums/ag177/fenesan_mihai/20160710_164804_zps0to1jfmg.jpg

http://i1368.photobucket.com/albums/ag177/fenesan_mihai/20160710_165110_zpskgbc7dau.jpg

Natura si aventura

Link spre comentariu

Sunt aerisirile de la cutia de viteze si cutia de transfer, care duc in contraaripa stg fata, alaturi de cea a diff-ului fata.

Le gaseam si eu smulse tot timpul.

Eu le-am scos si am tras trasee separate, de la cutii pe panoul dintre motor si cabina.

Poti mesteri un pic tevile alea si le treci pe deasupra esapamentului, dar trebuie sa le protejezi impotriva topirii.

Link spre comentariu

are ceva daca sunt smulse sau nu ? adica sa ma mai bag pe sub ea sa le verific din cand in cand sau nu conteaza?

Natura si aventura

Link spre comentariu

are ceva daca sunt smulse sau nu ? adica sa ma mai bag pe sub ea sa le verific din cand in cand sau nu conteaza?

intra apa daca treci prin baltoace

Link spre comentariu

intra apa daca treci prin baltoace

lumenul e foarte mic, apa ca sa poata intra trebuie sa scoata de pe un traseu lung si ascendent aer , alta opinie ?

cat de greu/usor ar putea intra apa daca stationezi in ea?

Natura si aventura

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare