Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Masina mea : Nissan Patrol Y61 2.8, LWB

Irod

Postări Recomandate

Re: Masina mea : Nissan Patrol Y61 2.8, LWB

Un mare poc si trosc , daca ignori cureaua imbatranita sau rolele cu joc si zgomot . Distributia - cel putin cureaua - nu se refolosesc niciodata , chiar daca nu a atins momentul limita .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• 5 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 371
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Lung sau scurt , Y60 sau Y61 -absolut full in conserva 105 litri . Util cu rezervorul montat pe masina max 95 , poate cativa litri in plus daca pui cu pipeta cu multa rabdare si masina inclinata .

Editat de cos

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

eu stiam de 90-95 l. Am tot verificat consumul masinii si am observat ca la drum intins ( ce inseamna drum intins in Romania cu sate cu 50-uri cu frane bruste si ocoliri de vaci , gropi , etc. ) masina ia intre 13,5-14 l. Avand in vedere ca R20 ul tot LWB imi ia 9-10l , va intreb pe voi, e normal acest consum? Sa nu ma intelegeti gresit, nu ma intereseaza din pct. de vedere financiar ci doar tehnic, vreau sa ma asigur ca masina e in mintile ei.

Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT

Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT

Natura si aventura

Link spre comentariu

In sezonul asta si la drumurile noastre , cam da ...

Link spre comentariu

Dupa 2000 km ,cu 500 pe autostrada fara sa exagerez cu trecerile peste 2500-2800 in turometru 90-110 km/h , cu 1% ulei de amestec in motorina ,am scos 10-11% , daca trec de 130km/h 14-15%

VIATA-I GREA DAR TRECE !!!:ypu
Link spre comentariu

Parerea mea privind consumul la Y61 RD28T: in functie de sezon, calitatea carburantului, stilul de mers si drum consumul poate oscila intre 10-15 litri / 100km.

Eu cu acelasi motor pe un Y60 SWB am scos atat 9 litri/100km (performanta maxima) cat si 11. Mai am niste concluzii de adaugat referitor la consumul raportat la orele de functionare...dar astept schimbul de ulei si ma pronunt dupa aia.

In ceea ce priveste consumul acesta poate fi influentat si de filtre (filtru aer / filtru carburant)

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

• 4 luni mai târziu...

s-a pus praful pe topicul meu asa ca il scot putin de la naftalina :).

s-au schimbat placute de frana fata si spate si tot ce inseamna garnitura pe la etrieri.

s-a montat un kit Iron Man +5 cm. Suspensia mea era terminata :ha:, dupa montaj liftul obtinut variaza in plaja 5-7cm asta in conditiile in care sub arcurile vechi am gasit inaltatoare de 3 cm ( si fata si spate). Parca am alta masina acum.

Natura si aventura

Link spre comentariu

ca si idee pentru cine este interesat am pus arcurile cele mai tari de la Ironman respective + 50-110 kg pe fata si 200-400 kg pe spate. Am ales asa in idea in care ma gandesc sa pun pe masina un roof rack , poate un cort de acoperis, bara fata heavy duty, troliu , etc. Am avut putin emotii in idea in care nu voiam sa ma simt in Y61 ca im M461 :wink: , DAR surpriza este chiar confortabil cu rezervorul gol si un singur om in masina.

Natura si aventura

Link spre comentariu

de vreo cateva zile cu masina in 2x4 si doar in viraj (aproape maxim sau maxim si deocamdata numai la viraj stanga) se aude o trosnitura scurta si urmata apoi ca de un mic ecou. Masina ruleaza perfect altfel, nu am jocuri in volan nu simt sa bata sa troncane absolut nimic pe drum drept. Un indiciu ceva de unde sa incep? are cineva vreo idee?

Natura si aventura

Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...
  • 3 săptămâni mai târziu...

masina a mai primit una alta , adica niste jante Bull Face ET -44, J10 , R15 albe :grin: si gume BFG 33/12,5/15.

Masina se misca mult mai bine cu 33 decat o facea cu gumele originale. Am impresia ca sta mult mai bine in viraje si in general e mai usor de condus si a aparut si sunetul de fond care il scot MT-urile si care imi lipsea tare mult in y61 :grin: ca numa R20-ul era pe MT-uri.

http://i1368.photobucket.com/albums/ag177/fenesan_mihai/Suspensia%20Ironman/1_zpsa5qjwpnj.jpg

http://i1368.photobucket.com/albums/ag177/fenesan_mihai/Suspensia%20Ironman/3_zpsy0lys0fr.jpg

http://i1368.photobucket.com/albums/ag177/fenesan_mihai/Suspensia%20Ironman/4_zpswz4nyhbm.jpg

http://i1368.photobucket.com/albums/ag177/fenesan_mihai/Suspensia%20Ironman/5_zpslobt8z7t.jpg

Natura si aventura

Link spre comentariu

No , ni la el ma ca mai are inca sorturile de noroi pe spate ...

Link spre comentariu

Arata bine masinaria.Mie imi plac cel mai mult acele ornamente de inox pe bara spate....NOT:mrgreen:

Ever tried.Ever failed.Try again.Fail again.Fail better
Link spre comentariu

Arata bine masinaria.Mie imi plac cel mai mult acele ornamente de inox pe bara spate....

noa daca iti plac , baga-te la sectiunea mica publicitate ca le gasesti acolo de vanzare, tot acolo vei gasii si detalii legate de pret si numarul meu de telefon :wink:. Cel tarziu dupa amiaza astept sa ma suni :ha:.

• Like 1

Natura si aventura

Link spre comentariu

Te salut, frumoase piulitele.... de unde la-ai luat imi trebuie si mie...

Multumesc anticipat.

Ps.Masina arata foarte bine... pare cam virgina insa... pacat de ea ca face paienjeni sub fund...:ypu

Former LR Disco 1 2.0 MPI GSS

Actual: Nissan Patrol Y61 SWB 2.8

Link spre comentariu

Te salut, frumoase piulitele.... de unde la-ai luat imi trebuie si mie...

Multumesc anticipat.

Ps.Masina arata foarte bine... pare cam virgina insa... pacat de ea ca face paienjeni sub fund...:ypu

piulitele au fost achizitionate impreuna cu jantele, dar se pot cumpara si separat. Le am de la domnul Razvan de la GTC auto cu care am colaborat EXCELENT ori de cate ori am luat ceva de la ei.

da masina a imparti turele cu Panzer II-ul de cand este in posesia mea. Acum insa cu MT nu va mai fi cazul :grin:.

Pe de alta parte pozele sunt facute asa mai de la distanta realitatea de pe tabla e un pic alta :wink:.

Natura si aventura

Link spre comentariu

poze hardcore o sa vezi cu mine poate in coarda pe la topicul Natura si aventura , cu volanul nu sunt cine stie ce zmeu :grin: .

Natura si aventura

Link spre comentariu

• 3 luni mai târziu...

intre timp am revizuit senzorul de la blocantul spate, era defect si in bord cu blocantul blocat lumina imi palpaia . Acum tot ce tine de blocant merge perfect. merci cos si ovidiuacar .

Mai am o pierdere de ulei pe la bila de pe partea soferului, sper sa o remediez saptamana viitoare.

Natura si aventura

Link spre comentariu

Salut! Ce inseamna a revizui senzorul? Unde e localizat,ce avea si ce ai facut? La mine face si mai rau,se aprinde si se stinge cind vrea el dar blocantul functioneaza perfect!

Link spre comentariu

Salut! Ce inseamna a revizui senzorul? Unde e localizat,ce avea si ce ai facut? La mine face si mai rau,se aprinde si se stinge cind vrea el dar blocantul functioneaza perfect!

Pai eu cand am luat masina la mine pe bord imi afisa ABS clipind si DIF Lock tot clipind. Asta inseamna ca dif lock e cu probleme. Dupa ce m-am documentat si intrebat in stanga si in dreapta am aflat ca in momentul in care cuplez blocantul, in bord trebuie sa clipeasca ABS si DIF LOCK sa stea aprins tot timpul. La mine nu facea asa. In prima faza am descoperit ca acea componenta din compartimentul motor care facea vacumul era defecta. Am inlocuito si surpriza , blocantul a inceput sa mearga (probat pe elevator ) dar in bord tot asa facea ca la inceput. Atunci a zis cos ca sigur e senzorul de pe ciuperca . Am dat jos senzorul si l-am verificat cu aparat de masura. Era mort. Am pus altul si acum totul e brici si functioneaza si luminile din bord cum ar trebui.

Natura si aventura

Link spre comentariu

Scuze dar sint praf la capitolul tehnica!:grin: Ce e ciuperca asta(inteleg ca metaforic descrii o piesa)? E localizata in compartimentul motor sau la nivelul capsulei vacumatice de pe puntea spate?

Link spre comentariu

Capsula de pe punte .... nu e ciuperca , de fapt e o alga ...verde ...

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare