Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Masina mea : Nissan Patrol Y61 2.8, LWB

Irod

Postări Recomandate

Re: Masina mea : Nissan Patrol Y61 2.8, LWB

nu pierde incat sa se formeze picatura , este doar o transpiratie, dar eram curios cum se poate remedia daca lucrurile vor deveni mai grave.

Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT

Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT

Natura si aventura

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 371
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

azi am schimbat uleiul si filtrul de ulei la masinuta si cu aceasta ocazie am petrecut putin timp pe sub ea , am gresat una alta si am inspectat diverse.

Natura si aventura

Link spre comentariu

azi am schimbat uleiul si filtrul de ulei la masinuta si cu aceasta ocazie am petrecut putin timp pe sub ea , am gresat una alta si am inspectat diverse.

si ai ajuns la concluzia ca nu ii noroi ca namolu' nici masina ca PATROLU' ?

Natural Disaster Response Operations
Link spre comentariu

nu sunt sigur d ape motorul de l-am dat eu jos cum e prinsa joja da ma uit,d aoricum teava aia daca e nevoie s ao refizezi iti recomand cu incredere rasina bicomponenta aia gri d ela bizon,costa cred 25-30 de lei si poti sa fizezi teava aia de nici sudata nu va sta asa:)

Link spre comentariu

nu sunt sigur d ape motorul de l-am dat eu jos cum e prinsa joja da ma uit,d aoricum teava aia daca e nevoie s ao refizezi iti recomand cu incredere rasina bicomponenta aia gri d ela bizon,costa cred 25-30 de lei si poti sa fizezi teava aia de nici sudata nu va sta asa:)

e doar o transpiratie usoara ..... nu ma gandesc sa intervin inca...

Natura si aventura

Link spre comentariu

si ai ajuns la concluzia ca nu ii noroi ca namolu' nici masina ca PATROLU' ?

dar mai ales, nici masina ca PATROLU' :no

Natura si aventura

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

care este cel mai jos punct dupa ce trece puntea fata? (nu ma refer la puntea spate ) e cumva traversa de sub cutia de transfer? ca mie la ochi asa mi se pare.

Natura si aventura

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Vrei sa zici traversa de sub cutia de viteze.

Atata timp cat rulmentii pivoti au fost montati corect dpdv tehnic (cu atentie la dispunerea "foitelor" distantiere de sub presoare), nu necesita geometrie.

Pentru a intelege procesul de geometrie al directiei te invit sa descarci si sa citesti materialul urmator:

• Like 1

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

vin cu o noua intrebare , cat de sus se afla pozitionate capetele de la aerisitoarele grupurilor fata si spate? La trecerea unor vaduri de adancime egala cu diametrul rotii exista sansa sa intre apa in grupuri ?

Natura si aventura

Link spre comentariu

vin cu o noua intrebare , cat de sus se afla pozitionate capetele de la aerisitoarele grupurilor fata si spate? La trecerea unor vaduri de adancime egala cu diametrul rotii exista sansa sa intre apa in grupuri ?

La grupul spate aerisitorul se termina in travesa sasiului care e deasupra puntii.

Pe fata, aerisirea merge pana pe sasiu unde se intalneste cu aerisirea de la cutia de viteze si merge in sus pe caroserie pana langa pompa de ambreiaj, sub electrovalvele care comanda blocantul spate.

Pe spate sunt sanse sa intre apa.

De fapt, am vazut si diferential fata in care a intrat apa dar e posibil ca a intrat pe langa simeringul uzat dinspre cardan.

Link spre comentariu

per total sa inteleg ca sansa sa intre in grupul spate e muuuult mai mare decat in cel fata (asta daca totul e ca la carte)

la mine nu e , acum am vazut ca furtunul de la aerisitorul puntii spate urca putin in sus apoi face o bucla si coboara din nou la nivel cu puntea unde este deschis cu gurita in jos :grin:. Asta ma face sa cred ca daca apa depaseste ca adancime punctul cel mai inalt al buclei, atunci ea va intra in grup :ang. Asa o fi ? Trebuie sa las jos uleiul si sa vad ce e inauntru ! Apoi se impune o relocare a furtunului aerisitor al puntii spate. Dupa masa voi verifica traectul furtunului puntii fata.

Natura si aventura

Link spre comentariu

iti recomand sa mai pui un t-eu mic si sa te legi de acelasi circuit cu al puntii fata:) eu asa am facut :) e mai simplu si efficient ca e o supapa in capat care lasa sa iasa asa zisa suprapresiune dar nu lasa mizeria sa intre

daca nu, pui 2 metri de furtun si il tragi undeva in sus pe caroserie sau il poti scoate chia rprin interiorul masinii daca nu te deranjeaza uneori mirosurile:)

Link spre comentariu

Cred ca s-a desprins de pe traversa sasiului si acum doar atarna de punte .

Ca sa intre apa ar trebui ca masina sa stationeze un timp lung ( peste o ora ) cu apa peste nivelul rotii astfel incat apa sa poata intra prin traversa si sa se insinueze prin furtunas ( interior de 5 mm diametru ) in carterul puntii .

Pentru folosire normala e mai mult decat suficient asa cum e din nastere . Dca vrei mai multa liniste sufleteasca poti pune un teu pe furtunul de la cutia de viteze si ajunte de la el la puntea spate cu un furtun mai lung ... daca crezi ca asta va face o maisna mai rezistenta la vaduri adanci . Probabil ca o va face ...

Culmea rafinamentului ar fi o capsula cu desicator la capatul liber al aerisitoarelor , urmata de un filtru fin din industria pneumatica ( amortizoarul de esapare de la cilindri pneumatici e superb de potrivit ca filtru fin ) .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

o cantitate mica de apa este acceptabila in grup pana la inspectie?

Cum imi imaginez eu apa va ocupa pozitia cea mai de jos facand uleiul sa se ridice , asta inseamna ca daca este suficienta apa partea cea mai de jos a coroanei nu va fi imersata in ulei ci in apa (cu masina pe loc ) iar in miscare lubrifierea nu va fi perfecta ci doar partiala . gresesc?

Natura si aventura

Link spre comentariu

Cred ca s-a desprins de pe traversa sasiului si acum doar atarna de punte .

Ca sa intre apa ar trebui ca masina sa stationeze un timp lung ( peste o ora ) cu apa peste nivelul rotii astfel incat apa sa poata intra prin traversa si sa se insinueze prin furtunas ( interior de 5 mm diametru ) in carterul puntii .

Pentru folosire normala e mai mult decat suficient asa cum e din nastere . Dca vrei mai multa liniste sufleteasca poti pune un teu pe furtunul de la cutia de viteze si ajunte de la el la puntea spate cu un furtun mai lung ... daca crezi ca asta va face o maisna mai rezistenta la vaduri adanci . Probabil ca o va face ...

Culmea rafinamentului ar fi o capsula cu desicator la capatul liber al aerisitoarelor , urmata de un filtru fin din industria pneumatica ( amortizoarul de esapare de la cilindri pneumatici e superb de potrivit ca filtru fin ) .

masina a stat in apa 10 minute, de ce crezi ca e nevoie de asa mult timp ca sa intre apa in grup ? Eu dupa cum imi imaginez, problematic este daca intra jumate de litru de apa ca un 100-200 de ml. nu vad cum ar afecta toata treaba. Rog sa ma luminati daca nu este asa.

Natura si aventura

Link spre comentariu

Cam gresesti , uiti ca miscarea forte din punte va reusi emulsionarea apei in ulei si obtii o spuma cu mica densitate care nu mai are capacitate buna de ungere ( pe langa alte mari dezavantaje ) . Deci , fara apa in palinca sau in ulei .

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

azi am lasat uleiul din grupul spate jos, in ciuda faptului ca furtunul aerisitorului a fost complet sub apa si masina a stat asa vreo 10 minute , vin sa confirm ceea ce a spus Costel deja , nu a intrat apa in grup deloc. Probabil ca foarte greu intra apa cum zicea si el trebuie sa stea masina cu orele ca sa intre si si atunci cantitati neglijabile.

Nu e nimic, ca a primit Panzerul 2 L de ulei 80 W90 proaspat :). Cel vechi desi era curat avea deja 20.000 km si am zis ca daca tot e jos , mai bine pun unul nou.

Natura si aventura

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

suspensia Ironman de pe Patrol a implinit 1 an si cam 12.000 km , nu s-a lasat , nu s-a inmuiat si rugina nu si-a facut inca aparitia decat pe arcuri in 2 sau 3 locuri pe suprafete foarte mici. Pana acum ma declar foarte multumit de suspensie , confortul on si off road fiind ridicat.

O intrebare am la voi , am vazut muuuulte clipuri pe youtube ( unul dintre ele al lui Giorgel) in care Patroale negociaza pante foarte mari in plina forta si la capat lovesc taluzul de pamanat incat puntea fata efectiv sare peste obstacol . In alte filme masinile sar peste obstacole naturale uneori departanduse de sol pana la 50 cm. apoi cad cu toata greutatea. Ce pericole prezinta cele 2 maiestrii pentru mecanica masinii ? Cat este de periculoasa pentru integritatea masinii prima maiestrie avand in vedere ca de multe ori lipsa unei astfel de abordari conduce automat la troliere pentru a putea depasii obstacolul.

Natura si aventura

Link spre comentariu

Eu am indoit un tendon fata de Y61 ... ( ...adica ... mare bou ... acum am mai slabit ... )

Alte Y61 au fisurat sasiul in zona bucsei de tendon fata ( este sasiul dublat dar cum strica romanul nu strica niciunul ... ) .

Un Y60 a indoit carcasa puntii si a facut praf bucsele ...

... atata stiu numai eu ( ... stiu ca nu cunosc destul ... ) .

E clara situatia amortizoarelor la masinile care sar - se fac muci - valabil la orice masina . Regula de baza este sa nu sari - masina e controlabila pe sol , orice desprindere nu mai e control ci asteptare pana la aterizare si de acolo incerci sa controlezi masina din noi .

Link spre comentariu

suspensia Ironman de pe Patrol a implinit 1 an si cam 12.000 km , nu s-a lasat , nu s-a inmuiat si rugina nu si-a facut inca aparitia decat pe arcuri in 2 sau 3 locuri pe suprafete foarte mici. Pana acum ma declar foarte multumit de suspensie , confortul on si off road fiind ridicat.

O intrebare am la voi , am vazut muuuulte clipuri pe youtube ( unul dintre ele al lui Giorgel) in care Patroale negociaza pante foarte mari in plina forta si la capat lovesc taluzul de pamanat incat puntea fata efectiv sare peste obstacol . In alte filme masinile sar peste obstacole naturale uneori departanduse de sol pana la 50 cm. apoi cad cu toata greutatea. Ce pericole prezinta cele 2 maiestrii pentru mecanica masinii ? Cat este de periculoasa pentru integritatea masinii prima maiestrie avand in vedere ca de multe ori lipsa unei astfel de abordari conduce automat la troliere pentru a putea depasii obstacolul.

Nici la Dacia 1300 nu se uza suspensia in 12 000.......

Nissan patrol Y61, ZD30 DDTI !

Sa auzim de bine !!!

Link spre comentariu

Nici la Dacia 1300 nu se uza suspensia in 12 000.......

asa sa postam numa de dragul sa facem numar de posturi e una , realitatea insa e ca masina a facut jumate din km astia in afara asfaltului si un alt aspect , suspensia nu s-a lasat. Lucru care se putea intampla.

Natura si aventura

Link spre comentariu

asa sa postam numa de dragul sa facem numar de posturi e una , realitatea insa e ca masina a facut jumate din km astia in afara asfaltului si un alt aspect , suspensia nu s-a lasat. Lucru care se putea intampla.

Imi cer scuze ca te-am deranjat....n-am nevoie de `numar de posturi`....era doar o remarca realista.....

Nissan patrol Y61, ZD30 DDTI !

Sa auzim de bine !!!

Link spre comentariu

Imi cer scuze ca te-am deranjat....n-am nevoie de `numar de posturi`....era doar o remarca realista.....

nu m-ai deranjat cu absolut nimic , si eu incercam sa fiu realist in ideea ca, cu dacia nu abordai bolovani cat o roata de 33 si nu faceai albii de rau unde pietrele incep de la cat capul in sus. Nu faceai chestii in care sa sara toate prin masina asa sa dai cu rotile.

Natura si aventura

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare