comanr Postat Aprilie 28, 2014 Partajează Postat Aprilie 28, 2014 Re: Cum iti strica un idiot ziua nu se mai baga, normal. la politie daca te intreaba , domnule da l ati calcat sau cum ati facut? domnule a intrat fara semnalizare in depasire, si a lovit masina, moment in care orice sofer nestiind ce se intampla e posibil sa miste directia cu un grad doua si e posibil sa atinga respectiva motoreta, lucru normal. cand te stii cu motoreta, cu o bere la bord cam ce ai vrea sa crezi ca se intampla , mai ales daca lovesti alte masini in trafic, eu zic sa fie multumit ca traieste pentru ca eu nu sant sigur ca reuseam sa apas foarte bine frana fiind speriat de eveniment bineinteles, unde mai pui ca ma si speriam si jucam si volanul oleaca. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alexei Postat Aprilie 28, 2014 Partajează Postat Aprilie 28, 2014 Re: Cum iti strica un idiot ziua Este atat de trist ca s-a ajuns la acest nivel josnic de rezolvare a problemelor - sa chemi gasca de amici pe motoare ca sa aplice legea pumnului... Frustrarea si nesimtirea si tupeul au ajuns la cel mai inalt nivel si influenteaza comportamentul oamenilor, care cred ca fiecaruia i se cuvine totul. Ca i se cuvine sa mearga pe unde vrea el, ca i se cuvine sa ameninte si sa loveasca, desi el este cel care a cauzat accidentul. Orice s-ar fi intamplat in trafic - strict in ttrafic - trebuia rezolvat pe cale legala daca era ceva de rezolvat. NU lovit cu pumnul, NU rupt oglinda. Repet, indiferent ce s-a intamplat in trafic. In momentul in care i-a lovit masina intentionat si i-a rupt oglinda a depasit orice limita pe care noi ar trebui sa o acceptam. NU trebuie sa ne razbunam cu furci si topoare, ci legal, ca sa se invete marlanii ca exista (inca) legi in tara asta si oameni care vor ca ele sa fie respectate. Imi este usor sa vorbesc de aici de la tastatura, dar ma intreb daca as fi reusit sa imi pastrez calmul asa cum a facut colegul nostru de forum! Felicitari pentru calmul de care ai dat dovada! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Aprilie 28, 2014 Partajează Postat Aprilie 28, 2014 Re: Cum iti strica un idiot ziua Credeam ca voi fi singurul "gurist al soferului" pe motoretizm :)) Dar se pare ca mai intrarati cativa, unii chiar ati facut cont pentru asta. Iaca, o chestie ca asta ma face sa ma simt bine aici. Mai ales ca noi astia guristii nu am facut parti-pris, ci am aratat si cealalta fata a discutiei de acolo. Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Aprilie 28, 2014 Partajează Postat Aprilie 28, 2014 Re: Cum iti strica un idiot ziua salutare nu il cunosc pe colegul nostru si cu atat mai mult nici pe motociclist,nici nu am fost defata la incident si nici nu am vreo legatura cu el. am inceput cu asta pentru a nu cumva sa para ca tin partea cuiva vreau dor sa imi expun un punct de vedere legat de subiect si poate usor off topic legat de subiect este ca din pacate e foarte neplacuta situatia mai ales ca e vorba de multa pierdere de timp,nervi si energii consumate, e pacat ca unii dintre noi folosim termeni de genul: ardel pe fraier cate se poate(nu contest aici justetea sau nu a afirmatiei sau daca intradevar merita sau nu asta,personal vorbind daca se intampla asta eu fiind in masina cu familia cred ca ma cam blocam si nu stiu poate cum as fi reactionat) oricum bine ca nu sa intamplat nimic iar dosarul de cercetare se deschide oricum de catre organ si in urma expertizelor care se fac la IML se va cosntata ca ala are sau nu vatamari.oase rupte sau altele.plus ca alcolemia e inca un atuu care sa iti permita sa iesi mai putin vinovat din situatia asta oricum politistul sigur va merge pe varianta de culpa comuna si incercare de mediere cu solutionare favorabila pentru ca si luii ii convine acest lucru. off topic,,ie ,i-a lovit un sofer sotia insarcinata pe trecerea de pietoni pe culoarea verde fiind pentru ca respectivul nu a cascat ochii noroc ca nu era baut ca altfel cred ca il calcam in picioare,oricum nici asa nu eram departe dar si politistul care a analizat tot episodul a fost suficient de experimentat incat sa stie cum sa ma linisteasca si sa diminueze starea de nervozitate si furie pe care o aveam,in schimb bixonul pe 4 roti de sofer avea un tupeu jegos si nesimtit cand eram pe culoar la urgente asteptand sa vina doctorul sa imi spuna cum e sotia cum e copilul ,el spunea la telefon in gura mare nionsalant si cu un oarecare zambet,:"e, ce sa se intample, al lovit-o pe una pe trecere ce mare lucru da nu a patit nimic" in acel moment mi sa pus"pata"cum se spune si am plecat ca bivolul spre el ,noroc cu politistul care mi-a taiat calea si mi-a spus calm: nu face asta nu merita" ce am vrut sa spun aici e sa nu blamam doar o categorie de participanti la trafic ci sa vedem unde e problema de fond ca e tot la noi in general,grijile,graba,nevoile ne creeaza o stare de agitatie de agresivitate care se transpune peste vointa noastra si o regasim inclusiv in comportamentul nostru la volan uneori. ce sa ii fac boului de taximetrist daca eu veneam pe Dorobanti indreptandu-ma spre televiziune acolo dupa Caragiale cand veneam cu 2,5 tone pe verde cu 50-60km/h el intra venind din dreapta de pe stradutele alea care fac legatura cu Floreasca cu 10-20 de metri trecand prin fata mea,eu calare in frana de sa imi vina roata de rezerva de la portbagaj pana in fata el cascand ochii la mine gesticuland si injurandu-ma de toate cele??? sa i-au piciorul de pe frana si sa ii dau una sa il arunc vreo 5 metri cu tot cu taxiu si client inauntru sau sa incerc sa il evit si sa inghit in sec injuraturile lui si sa imi vad mai departe de drum sanatos si injurand si eu la randul meu tagma asta de participanti la trafic??? cred ca respectivul motociclist trebuie sanctionat de rutiera conform cu cele constatate si care nu lasa loc la nici o interpretare adica alcolemia,cu luarea permisului,amenda si apoi daca se demonstreaza ca distrugerile si sicanarile aferente au fost facute intentionat si provocate de el sa fie sanctionat si pentru ele. apropo e un articol parca in codul rutier care prevede sanctiuni pentru injurii,si semne obscene dar nu il gasesc acum si stiu ca parca se lasa cu sanctiuni destul de dure. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
yknot Postat Aprilie 28, 2014 Partajează Postat Aprilie 28, 2014 Re: Cum iti strica un idiot ziua De multi ani nu ma mai regasesc in comunitatea detinatorilor de mobra, spiritul ala unic a cam disparut, cocalareala e la moda la fel de mult ca si in cazul posesorilor de masini. Regulile sunt doar de decor, nesimtirea e la ea acasa... Daca lucrurile stau asa cum a relatat colegul nostru, nu as ezita sa merg pana la capat. 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RZV Postat Aprilie 28, 2014 Partajează Postat Aprilie 28, 2014 Re: Cum iti strica un idiot ziua De multi ani nu ma mai regasesc in comunitatea detinatorilor de mobra, spiritul ala unic a cam disparut, cocalareala e la moda la fel de mult ca si in cazul posesorilor de masini. Regulile sunt doar de decor, nesimtirea e la ea acasa... Daca lucrurile stau asa cum a relatat colegul nostru, nu as ezita sa merg pana la capat. Subscriu. Si zona este una preferata de zmei...pasaj, liber seara,doua benzi pe sens...stau in zona deci aud zilnic minim 2-3 zmei..... In acelasi timp imi place cu mobra....am avut 4 ani un scuter in paralel cu permis B,am mers sporadic si la plimbarici pe coclauri cu doua roti sau quad ,nu am permis tocmai ca sa-mi maresc sansele din tafic.....unde ma dau de citeva ori pe saptamana cu bicicleta....tot doua roti si clar mult mai rau vazuta plus ca aici esti si incet si mai firav si mai usor de inghesuit la bordura. Este greu de mers pana la capat..... CHIAR daca celalat a gresit.Legal vorbesc. AIci era o poveste dar am renuntat....prea era stufoasa....un pasager/proprietarul de auto beat -statea in drepta- a coborit cu scopul de a ma alerga cu o teava pe mine, bicicilistul de 70 kg .....l-a lovit o masina cind a coborit sa ma bata si s-a repezit orb la mine, soferita incepatoare s-a speriat atit de rau ca a accelerat in loc sa puna frana sau pur si simplu nu l-a vazut pe bizon cum cobora vijelios.....l-a tavalit,usa data peste cap...tot tacamul.....Vinovata? Incepatoarea speriata rau.... Motivul? de ce eu , un pirt cu bicicleta ocup locul unei masini-al masinii lui- ,astaptand la semafor pe banda trei din patru la Pasajul Lujerului venind dinspre Cora sa fac stanga printre masini? Pentru eu participant la trafic, fac stinga-sunt doua benzi pentru asta-ma incadrez cum trebuie,si pentru ca NORMAL este ca orice participant la trafic -biciclist,scuterist, motociclist , conservar cu masina de strada sau posesor de monstru 4x4 sa-si pastreze pe cit posibil locul in coloana ,fara a incomoda pentru ca merge prea incet,si fara a trece printre oglinzi pina in fata doar pentru ca poate......cit pe aci sa-mi iau amenda de la MILITIAN cind i-ai spus asta.....justitia, oarba....a lasat-o pe duduie fara permis,nevinovata.....si prostul i-a cerut despagubiri...m-au plimbat 1 an la judecata....em expus situatia inclusiv la judecator....care m-a intrebat/apostrofat ce cautai domnule acolo?.!??!?!?! Suntem putrezi de sus pina jos daca un mititica sef la accidente cu victime nu intelege de ce un participant la trafic cu bicicleta care are drepturi si obligatii sta la semafor in coloana acolo unde nu are banda speciala in spatele a 3 masini......atunci ce sa ceri de la smecheri, cocalari si alte chestii cu multi cai sub cur?.....smardoiul ala motociclist are sanse sa ajunga donator de ficat pentru un betiv...dalea-r Dumnezeu la toti sansa pe care-o merita..... Reactia cu rupe-i fata si calca-l ,atat a membrilor comunitatii 4x4 cat si a comunitatii moto este o reactie halucinanta. nu pot sa cred cata ura,prostie si indolenta zace in noi toti......domnilor, schimbare a vine cu tine..... APP de motociclisti- cum PLM bah idiot cu 2 roti vrei egalitate si drepturi si respect, cind tu,depasesti crosetand coloana de 100m la semafor si ajungi primul trecind printre masini si facand pipi de sus pe colegii participanti la trafic cu 4 roti care stau in ccoloana?Cum vrei respect , egalitate si drepturi? cum sa-ti faca loc?si majora intrebare, DE CE sa-ti faca loc? ce tu ai statut special si nu astepti la semafor dar totusi NOI suntem egali si Eu trebuie sa TE respect ca mergi pe 2 roti.....dah...viata este greu, unii moare, tineri si prosti....Barbosu nu vede pe toti.... Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată. Dream It, Do It, Live It.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
verssatu Postat Aprilie 28, 2014 Partajează Postat Aprilie 28, 2014 Re: Cum iti strica un idiot ziua Credeam ca voi fi singurul "gurist al soferului" pe motoretizm :)) Dar se pare ca mai intrarati cativa, unii chiar ati facut cont pentru asta. Iaca, o chestie ca asta ma face sa ma simt bine aici. Mai ales ca noi astia guristii nu am facut parti-pris, ci am aratat si cealalta fata a discutiei de acolo. Păi lăsați liberi, guriştii motorişti tind să ducă discuția în aceeași direcţie de „moarte conservarului“. Ceea ce nu procesează mulți de pe motoretizm e faptul că nu contează numărul de roţi când e să îţi dai arama pe faţă. Când ai un ciocan în mână, toate lucrurile din jur îţi par cuie. 2 Pajero 2,5 tdi SWB '95 BMW 330i sedan 2001 Suzuki SV650s 2004 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
wolfman Postat Aprilie 28, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 28, 2014 Re: Cum iti strica un idiot ziua " Mergeam linistit cu sotia din dotare " Mare maestrie domnule lup/om de a arata respectul fata de soția dumneavoastra...eu sunt aproape convins ca aveti dotare ca si aceeași buna atitudine si fata de participantii la trafic... Faptul ca am facut o gluma la cati draci aveam cand am deschis aceasta discutie nu cred ca este un capat de tara. Avem doi copii minunati impreuna si sunt cele mai importante persoane din viata mea deci nu stiu de unde reiese lipsa de respect. " Dupa cateva sute de metri intrand pe un sens unic cu o singura banda pe sens apare alt cretin care s-a inghesuit pe partea stanga intre masina si bordura si a inceput sa injure. L-am ignorat. " Perfect !!! Si mare apreciere !!!...depinde insa care dintre voi a ajuns primul, respecind regulile de circulație...apoi ca te-a inghesuit era aproape sa te cred...el cu motorul si dvs. cu masina... El a declarat ca a fost in spatele meu si asa a si fost. Fiind in spate nu putea sa ma depaseasca decat in intersectie sau sa incerce printre masina si bordura, ceea ce a si facut. Atentie mare la ce am scris. Nu am spus niciodata ca M-A inghesuit ci ca S-A inghesuit. "A lovit oglinda cu pumnul, a rupt-o si apoi a accelerat. In acel moment s-a dezechilibrat, motorul s-a balansat de vreo 2-3 ori, a lovit bordura apoi aripa mea stanga fata si bara si a cazut in fata masinii. Eram cu viteza a doua cu un diesel deci apreciez ca aveam undeva la 20-30 km/h mergand in coloana. L-am tarat vreo 2-3 metri si am oprit. " Hotarit zic eu ca dupa ce-mi rupea oglinda, opream instantaneu, il lăsam sa lovească bordura...insa nu il " lăsam " sa-mi lovească aripa stinga... " L-am tarat vreo 2-3 metri si am oprit " S Bravo pentru inteligentele cuvinte !!!, alăturată la expresia cu soția din dotare...impresionant !!! " S-a ridicat fara nici un fel de problema si a inceput sa injure si sa dea telefoane(...) Norocul lui ca am fost cu masina de strada si nu a avut loc sub ea ca altfel cred ca il infasuram pe dupa cardane..." Sublim !!!...poate aceasta a fost șansa ca sa nu dezvoltati actiuni pe la spitalele de urgenta...da ce mult imi place exprimarea cu "infasurarea"...educativ, domnul meu !!! Cer scuze protagoniștilor, nu am fost de fata, am insa un obicei de a citi cu atentie textele si sa analizez...poate sunt batrin si nu mai stiu sa apreciez , insa nu vreau sa " tarasc " pe nimeni nici măcar din greseala... ....prietene wolfman te-ai gindit oare ca postarea ta cu " l-am tarat " negru pe alb exprimata de domnia dvs. pe acest forum te poate incrimina mai mult decit orice dovada filmata ??? Sa ma incrimineze? Pa de ce? A cazut in fata masinii in timp ce ma deplasam cu 20-30 km/h. Chiar crede cineva ca o masina se poate opri instant? Exista niste legi ale fizicii care o impiedica sa faca asta. Din momentul in care sesizezi pericolul trec cateva milisecunde pana reactionezi, apoi pana apesi frana, pana reactioneaza sistemul de franare si pana se opreste masina trec alte clipe in care totusi de deplasezi. Te rog amice wolfman sa rezolvi amical confictul cu participantul la trafic cu care ai avut acest incident...va urez din suflet sa vorbiti si sa va imprieteniti !!! Daca prin analiza mea de text te-am supărat cer scuze... Nu pot rezolva amical si nu pot sa ma imprietenesc cu oameni de acest fel. Astia ar trebui izolsti de societate pana invata se se poarte cum se cuvine. Daca la volan era sotia sau daca eu nu aveam 15 ani de experienta si cateva sute de mii de km fara incidente si trageam de volan ajungand pe trotuarul din dreapta se putea intampla o nenorocire? Puteam lovi oameni nevinovati din cauza unui infractor care s-a urcat pe motor dupa ce a baut si se credea zmeu la 6 luni dupa ce a luat permisul? Nu credeti ca legea ar trebui sa fie mai dura cu astia care se bazeaza pe faptul ca nu ai cum sa il prinzi pentru ca au numere de inmatriculare ascunse si se pot strecura printre masini? Eu cred ca aceste fapte ar trebiu sa intre in sfera penalului. Nu ai de ce sa iti ceri scuze. Fiecare gandeste in felul sau. Eu pun acest post pe seama faptului ca nu ai citit textul cu atentie sau l-ai interpretat in felul tau. "Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda." Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
wolfman Postat Aprilie 28, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 28, 2014 Re: Cum iti strica un idiot ziua Nu credeam sa starnesc atata inters cu acest post. A vrut doar sa fie o atentionare pentru a va feri de asemenea specimene in trafic. Daca vor continua in acest fel isi vor veni singuri de hac si ii vom vedea la stiri cum si-au rupt gatul la 200km/h. Va multumesc tuturor pentru interes si sustinere. Am citit ca unii isi fac griji de grila mea fata. A fost o optionala care a costat destul de mult si poate din acest motiv sunt foarte rar intalnite. Dupa ce am spalat masina au disparul zgarieturile si nu este vorba de nici o tabla stramba sau bara sparta. In plus mai am o filmare in care ciufulitul ala care apare in poza cu fata acoperita lovea geamul , ma ameninta si desfacand fermoarul isi flutura cocoselul la geamul meu spunand "ia si filmeza asta". Incerc sa atasez poze cu masina dupa spalare. Eu nu cred ca poti da jos o motocicleta fara niste zgarieturi mai serioase sau fara sa indoi tabla. Singurul semn vizibil este o gaura de vreo 3-4 cm in partea de jos a barii fata aproape sub ea si la o distanta de 12 cm de extremitatea stanga a masinii. Imi cer scuze pentru eventualele greseli de ortografie dar toata povestea este scrisa de pe mobil. Nu stiu daca vor aparea pozele pe trh ca sunt facute la rezolutie mare si nu le pot micsora dde pe telefon. "Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda." Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Aprilie 28, 2014 Partajează Postat Aprilie 28, 2014 (editat) Re: Cum iti strica un idiot ziua @wolfman, pot sa dau un quote pe forumul moto cu primul tau post? Tipu' care moare de dragul grilei de "haudi" este un troll ordinar, il cunosc. Editat Aprilie 28, 2014 de DKW Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
wolfman Postat Aprilie 28, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 28, 2014 Re: Cum iti strica un idiot ziua Nu am nimic impotriva dar cred ca va incinge spiritele si mai tare din cauza apelativelor folosite de mine (idioti sau cum le-am mai zis). Daca tu crezi ca va rezolva ceva chestia asta, da ai acceptul meu. Am ajuns la un calculator si incerc sa atasez niste poze cu masina dupa ce am sters cu niste servetele umede urmele de vopsea alba si am spalat-o. Este si o poza cu doua dintre motoare la poarta spitalului in care se vede cum isi poarta numerele de inmatriculare. Nici macar nu i-a dus capul sa le puna la locul lor. Inca ceva...la Udriste la declaratii omul a venit pe picioarele lui deci daca avea picior rupt cred ca era macar pus in ghips sau il internau. 1 "Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda." Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Aprilie 28, 2014 Partajează Postat Aprilie 28, 2014 Re: Cum iti strica un idiot ziua Am coafat nitel postul.:wink: Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Aprilie 28, 2014 Partajează Postat Aprilie 28, 2014 (editat) Re: Cum iti strica un idiot ziua Cred ca povestea asta se va lasa la final cu o culpa comuna (fiecare isi va repara fierul pe cheltuiala lui) iar daca baicaru era luat in freza si a iesit la suflatoare...o sa ramana fara abecedar cam tot sezonul...asta daca nu o sa se aplice regula care era odata la auto ...daca in primele sase luni de cand aveai permisul, il pierdeai mai ales pe motive legate de spirtoase...o cam imbulinai ... Nu mai stiu cum mai e acum ... Acum, ce a fost a fost, nu stiu daca merita sa ne omoram neuronii cu asemenea indivizi ...Mai devreme sau mai tarziu toti de genul lui cam au acelasi sfarsit ... o cruce de lemn de brad, coliva si trei popi care-i canta lambada la cap ... Editat Aprilie 28, 2014 de Yonutz 1 consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cipri778 Postat Aprilie 29, 2014 Partajează Postat Aprilie 29, 2014 Re: Cum iti strica un idiot ziua Eu am ajuns impasibil la stirile despre parintii care jelesc unicul puradeu ce si-a imprastiat creierii pe 2 hectare in timp ce rula pe o roata cu 150 km/h fara nici un echipament de protectie. Motocicleta evident a fost cadoul facut pentru puradel ca a luat bacu' (cu cat? cu 5000). Daca ai timp, nervi si politia nu rezolva nimic, du-l in instanta pe kkt. Inca odata te felicit ca ai fost calm in acea situatie. don't worry, be happy Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Catalin.V Postat Aprilie 29, 2014 Partajează Postat Aprilie 29, 2014 Re: Cum iti strica un idiot ziua Un scuter sau o motocicleta in trafic, de cele mai multe ori inseamna o masina in minus, scuter sau motocicleta care datorita dimensiunilor reduse poate sa se deplaseze mult mai rapid in aglomeratie, fluidizeaza traficul si reduce poluare. In lipsa unor legi, bunul simt ar trebui sa ne faca sa acordam prioritate celor care au plecat de acasa pe 2 roti si nu cu vreun diesel puturos ascuns intr-o conserva de 2 tone, asa cum se intampla in toate tarile civilizate. Wolfman, nu trebuia decat sa tragi 5 grade de volan sa-l lasi pe motociclist sa treaca si nu-ti cadeau gradele, nu se intampla nimic, ba chiar sotia "din dotare" putea sa fie mandra de tine ca esti om cu bun simt. Dar ai preferat sa-l incoltesti pe motociclist sa nu cumva sa-ti ia locul la semafor ca un roman adevarat. Tu si ceilalti bizoni care considerati ca va ia motociclistul locul in trafic va meritati pe deplin aglomeratiile si poluarea in care traiti ... "bravo" 3 Club Sportiv x3m Valcea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
FordRanger Postat Aprilie 29, 2014 Partajează Postat Aprilie 29, 2014 Re: Cum iti strica un idiot ziua Cred ca unii aluneca spre paranoia. Ma intreb, cum poate cineva sa isi inchipuie ca un sofer de autoturism doreste sa isi indoaie masina doar pentru a sicana pe careva ( un motociclist , in cazul nostru ) ? Prima mea grija este integritatea masinii , pentru ca ma costa bani si mult timp pierdut daca o indoi sau o julesc. Unui cetatean conducator de autoturism ( nu conserva , nici diesel puturos ) , care circula pe drumurile publice , nu ii arde sa se joace de-a castigatul locului de la semafor cu nici un motociclist sau conducator de scuter . Se vede ca varsta destul de frageda a celor mai multi conducatori de motociclete este vina principala. Testosteronul in exces si dorinta de a atrage atentia sunt cele care provoaca accidente, nu aglomeratia sau lipsa de toleranta a posesorilor de autoturisme. Mai crede cineva in anul 2014 , cu legi care te pun la plata si daca injuri pe cineva, nicidecum sa il trantesti de pe motor sau sa il calci cu masina , ca automobilistii se iau la tranta cu motociclistii doar pentru ca ii considera ca facand parte dintr-un trib inamic ? Daca da , aceia care credeti asta, ar trebui sa nu aveti dreptul de a conduce pe drumurile publice nici motociclete , nici autoturisme , nici macar cu patine cu rotile , pentru ca atitudinea voastra este un pericol pentru ceilalti participanti la trafic . Strada este un loc de lupta ? In cazul acesta , tribul tiristilor ar fi cel mai sigur, ca au cu ce :grin:. Examenul psihologic ar trebui sa fie mult mai serios in zilele noastre. Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
air_wolf Postat Aprilie 29, 2014 Partajează Postat Aprilie 29, 2014 Re: Cum iti strica un idiot ziua Un scuter sau o motocicleta in trafic, de cele mai multe ori inseamna o masina in minus, scuter sau motocicleta care datorita dimensiunilor reduse poate sa se deplaseze mult mai rapid in aglomeratie, fluidizeaza traficul si reduce poluare. In lipsa unor legi, bunul simt ar trebui sa ne faca sa acordam prioritate celor care au plecat de acasa pe 2 roti si nu cu vreun diesel puturos ascuns intr-o conserva de 2 tone, asa cum se intampla in toate tarile civilizate. Wolfman, nu trebuia decat sa tragi 5 grade de volan sa-l lasi pe motociclist sa treaca si nu-ti cadeau gradele, nu se intampla nimic, ba chiar sotia "din dotare" putea sa fie mandra de tine ca esti om cu bun simt. Dar ai preferat sa-l incoltesti pe motociclist sa nu cumva sa-ti ia locul la semafor ca un roman adevarat. Tu si ceilalti bizoni care considerati ca va ia motociclistul locul in trafic va meritati pe deplin aglomeratiile si poluarea in care traiti ... "bravo" unii sint motociclisti si altii sint "zmui". motociclistul o sa astepte elegant sa-i faci loc (si tu o sa-i faci, din bun simt, pentru ca stii ca poate trece pe linga tine), in schimb "zmuia" o sa te preseze, o sa-si tureze motorul, eventual iti fute un pumn in tabla, ca e drumul lui. "zmuile" merg cu faza lunga non-stop (nu ca ar conta). pentru motociclisti tot respectul, pentru "zmui" in schimb... 2 The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
yknot Postat Aprilie 29, 2014 Partajează Postat Aprilie 29, 2014 Re: Cum iti strica un idiot ziua Am vandut mobra din dotare acum vre-o 2 ani, permisul categoria A l-am obtinut in 1989 inaintea celui cat B. De fiecare data cand observ un mobrist care vrea sa se strecoare, ii fac loc daca am spatiu de manevra. Asta nu ii impiedica, ca de multe ori sa-mi arate degetul ca nu m-am dat la o parte mai devreme... parca e dreptul lui sa obtina culoar liber. Deja e prea mult. Campaniile motociclistilor pentru siguranta in trafic isi pierd din valoare cu un astfel de trend. Comunitatea moto nu mai e de mult ce a fost o data. Cocalari la tot pasul, vedetism, nesimtire, miserupism... m-am saturat. Daca mi-ar rupe unul intentionat oglinda la conserva sa-mi arate ce tare este el, nu stiu daca nu as misca volanul. Incerc sa vad lucrurile din ambele unghiuri si inclin sa dau dreptate colegului nostru. 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Aprilie 29, 2014 Partajează Postat Aprilie 29, 2014 Re: Cum iti strica un idiot ziua Un scuter sau o motocicleta in trafic, de cele mai multe ori inseamna o masina in minus, scuter sau motocicleta care datorita dimensiunilor reduse poate sa se deplaseze mult mai rapid in aglomeratie, fluidizeaza traficul si reduce poluare. In lipsa unor legi, bunul simt ar trebui sa ne faca sa acordam prioritate celor care au plecat de acasa pe 2 roti si nu cu vreun diesel puturos ascuns intr-o conserva de 2 tone, asa cum se intampla in toate tarile civilizate. Wolfman, nu trebuia decat sa tragi 5 grade de volan sa-l lasi pe motociclist sa treaca si nu-ti cadeau gradele, nu se intampla nimic, ba chiar sotia "din dotare" putea sa fie mandra de tine ca esti om cu bun simt. Dar ai preferat sa-l incoltesti pe motociclist sa nu cumva sa-ti ia locul la semafor ca un roman adevarat. Tu si ceilalti bizoni care considerati ca va ia motociclistul locul in trafic va meritati pe deplin aglomeratiile si poluarea in care traiti ... "bravo" Daca nu esti in stare sa iti spui parerea fara sa jignesti atunci las-o balta. E o idee idioata ca motociclistul sa aiba prioritate pt ca el e pe doua roti. Ce sa zic... motociclistii isi cumpara motociclete pt ca ii intereseaza de mediu si poluare... :grin: Daca i-ar interesa si-ar cumpara biciclete. N-am inteles faza. Adica la "conserva" mea de 2,5 tone si la care platesc 5800 de lei/an impozit plus taxe de drum, asigurari si alte taxe de n ori mai mari decat plateste motociclistul, el sa aiba prioritate? Sa fiu obligat sa ma dau la o parte din fata lui? Ma dau la o parte DACA VREU EU nu pt ca vine cocalarul cu permis de cateva luni si baut si se baga ca si chilotii in c...r . Asa cum am mai spus, si eu sunt si motociclist dar in nici un caz nu gandesc asa cum o faci tu. Sunt participant la trafic ca toti ceilalti si ma supun regulilor inclusiv regulilor de bun simt. Nu am fortat si nu voi forta niciodata pe cineva ca sa se dea la o parte din fata mea. Daca am loc ma duc daca nu stau in banca mea. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Aprilie 29, 2014 Partajează Postat Aprilie 29, 2014 Re: Cum iti strica un idiot ziua domnilor de ce pe dincolo nu se pune problema asa in trafic? mergeam ca strain in tara lor(Elvetia) si drumul era unul plin de curbe si ace de par cu linie continua si pe alocuri discontinua, motociclistul in spate cu un R1200 parca era,eu am vazut in oglinda ca omul e acolo si m-am dat putin pe dreapta sa ii fac loc sa treaca,surpriza e ca nu a trecut,am semnalizat dreapta si apoi am franat usor,tot nu ma depasit desi putea ca era discontinua linia ba a franat odata cu mine nu ma claxonat nu mi-a aratat degete,maini sau alte organe nu mi-a bagat faza in ochi nimic.la un popas sus aproape de Furka pass am oprit in parcare unde era si respectivul motociclist oprit si isi bea un ceai sau cafea din termos,si il intreb de ce daca ii faceam loc nu ma depasit. raspunsul lui a fost: "pai de ce sa te depasesc? mergeai cu viteza legala" si eu am continuat dar atunci cand am semnalizat si am incetinit de ce ai facut acelasi lucru:"pai m-am gandit ca daca vrei sa opresti aici in zona asta fie ai o problema tehnica fi una de alta natura si ma opream sa iti acord sprijinul" sa ma anuntati si pe mine cand pe la noi va fi asa ceva :) asta pot sa spun ca nu e singurul caz am mai intalnit acelsi comportament si la alti motociclisti si din alte zone ale tarii in Franta in schimb in Paris este o practica comuna ca masinile d epe banda 1 sa se dea catre bordura si cele de pe banda 2 spre centrul drumului ca pe mijloc intre ele sa mearga motociclistii si scuteristii si uneori chiar si biciclistii mai hotarati. dar si aici eu la volan fiind cu masina inchiriata nu am fost claxonat sau alte cele cand stateam ca rama in drumul lor,unul a venit langa geamul meu si mi-a spus ca ii incurc si ca ma roaga sa ma dau putin in dreapta,a fost amabil si chiar mi-a zambit dupa ce a realizat ca sunt un turist care habar nu are de regula lor nescrisa,si da asa este nu exista aceasta regula prin vreun manual al lor pe care il invata la scoala dar toti o aplica de comun acord si o respecta reciproc, iar daca cei cu cruisere sau alte motoare mai mari nu aveau loc sa treaca printre masini in nici un caz nici unul nu forta trecerea pe langa tine sa riste sa iti atinga masina sau sa te simti inghesuit,ci stateau la rand pana se facea verde si plecau cu totii. toata problema pleaca de la educatia pe care o dam si ma repet EDUCATIA RUTIERA pe care din pacate nu o avem. 3 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariusradovici Postat Aprilie 29, 2014 Partajează Postat Aprilie 29, 2014 Re: Cum iti strica un idiot ziua Ma bag si eu..Din Uk pana acasa numa claxoane de la tiristi romani am primit in rest toti asteptau momentul oportun! Am facut eu odata o "fapta buna" lasand un motociclist sa treaca pe mijloc si hop unul pe trecerea de pietoni motociclistul nevazandul de cealalta masina asa ca invatatura de minte poti sa mergi din partea mea si in maini si sa te "basesti" ecologic ca eu conduc legal,nu ma trag si nu ti-o bag!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Catalin.V Postat Aprilie 29, 2014 Partajează Postat Aprilie 29, 2014 Re: Cum iti strica un idiot ziua unii sint motociclisti si altii sint "zmui". motociclistul o sa astepte elegant sa-i faci loc (si tu o sa-i faci, din bun simt, pentru ca stii ca poate trece pe linga tine), in schimb "zmuia" o sa te preseze, o sa-si tureze motorul, eventual iti fute un pumn in tabla, ca e drumul lui. "zmuile" merg cu faza lunga non-stop (nu ca ar conta). pentru motociclisti tot respectul, pentru "zmui" in schimb... Uscaturi sunt peste tot, dar nu despre uscaturi e vorba. Tu o sa-i faci loc motociclistului din bun simt si cel mai probabil o sa salute gestul tau pentru ca e un gest care se intampla foarte rar. Club Sportiv x3m Valcea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Catalin.V Postat Aprilie 29, 2014 Partajează Postat Aprilie 29, 2014 Re: Cum iti strica un idiot ziua N-am inteles faza. Adica la "conserva" mea de 2,5 tone si la care platesc 5800 de lei/an impozit plus taxe de drum, asigurari si alte taxe de n ori mai mari decat plateste motociclistul, el sa aiba prioritate? Sa fiu obligat sa ma dau la o parte din fata lui? Ma dau la o parte DACA VREU EU nu pt ca vine cocalarul cu permis de cateva luni si baut si se baga ca si chilotii in c...r . De unde stii ca e un cocalar si nu e un tanar student care si-a strans ultimul banut sa-si cumpere motocicleta mult visata? Tu cum faci diferenta? Apoi sa zicem ca ala e cocalar manelist, tu cum te-ai numi cand l-ai inghesui in bordura cu conserva de 2,5 tone ca nu cumva sa-ti ia locul, ca doar ai platit 5800 lei/an ?! Ce te costa daca-i faci loc sa treaca ? Ca se duce, nu-ti sta in cale si nu-ti ia din timpul tau. De ce sa vrei sa stea in spatele tau cand tu mergi cu 20-30 la ora? Genul asta de atitudine este exact motivul pentru care traficul romanesc e atat de periculos pentru mersul pe 2 roti ... din cauza asta nu vezi 10 motocilete la semafor care sa dispara in prima secunda de verde si vezi in schimb o motocicleta si noua conserve cu soferi unul mai stresat ca altul si toti cu ciuda pe motociclist ca s-a bagat in fata, mai ales ca se pune din nou rosu si nu au trecut decat 5 dintre ei. In tarile civilizate sunt sute, chiar mii de motociclisti in traficul urban si toti sunt respectati pentru ca nu sunt in locul lor sute sau chiar mii de masini. Ce bine ca in romania nu e asa, noi suntem hotarati sa nu ne dam la o parte ... stim noi mai bine. Club Sportiv x3m Valcea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
FordRanger Postat Aprilie 29, 2014 Partajează Postat Aprilie 29, 2014 Re: Cum iti strica un idiot ziua Dar tu , colegule Catalin , de unde stii ca nenea cu conserva nu si-a facut credit ca sa isi ia o masina, si s-a trezit ca un tanar student cu alcool in sange si calare pe motocicleta, are chef sa ii rupa oglinda de la conserva din mers ? :uameni Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
l_stoian79 Postat Aprilie 29, 2014 Partajează Postat Aprilie 29, 2014 (editat) Re: Cum iti strica un idiot ziua @catalinv: si "conservarii", si "dumnezeii" pe 2 roti, si amaratii cu mopede, si biciclistii sunt participanti la trafic si se supun acelorasi legi de circulatie, atata timp cat se afla pe drumurile publice. ...din pacate ptr motociclisti asta e situatia.... va place sau nu. Toti avem aceleasi drepturi si mai ales obligatii. De asemenea nu este o lege prin care cei pe 2 roti au prioritate fata de cei pe 4/6/8/10 roti. Deci tine doar de bunavointa celui care e in fata, sau care are prioritate, daca face manevre speciale (adica "sa traga 5 grade mai la dreapta" sau similare...) ptr a il lasa pe alt participant la trafic sa treaca inainte. Nu exista nici o obligatie in acest sens. Daca un conservar te lasa in fata, fa-i un semn de multumire, fiindca era dreptul lui sa fie inaintea ta, iar tu (tu=motociclist/biciclist/tirist/alt conservar/...) aveai doar obligatia de a astepta in spatele lui si de a astepta sa vina randul tau sa executi o manevra. iar cu poluarea las-o moale... nu de putine ori vad "motoare" care afuma mai tare ca "diezelul puturos" de sub mine... nu de putine ori ma sperii la semafor cand apare unul langa mine si isi ambaleaza motorul stand la semafor...doar ca s-o vibreze pe pizda din spatele lui... ce conteaza ca poate in masinile de langa el sunt copii mici care dorm sau care se sperie si incep sa planga... pana acuma de 2 ori mi-a fost zgariata masina cand stateam la semafor si cate unul de asta care "fluidiza" traficul s-a strecurat printre masini si mai atingea cu maneta de la frana si oglinzile.... daca toti aia cu masinile poluam si inghesuim lumea... hai sa renuntam la masini...ia fa un exercitiu: ia-ti nevasta si copilul si mergi cu ei pe motocicleta in concediu sau unde ai treaba...aaaa...scuze, poate tu nu ai copii sau nevasta "in dotare".... no unii poate au, si sunt nevoiti sa mearga cu masina uneori...scuzati-ne ca existam... pana una alta, baiatu ala cu motoreta e caz penal...distrugere, conducere sub influenta alcoolului...orice, dar ORICE, i-ar fi facut conservarul nimic nu justifica ruperea oglinzii si lovirea masinii...avea o problema, suna la 112 si il raporta pe sofer ca l-a deranjat in trafic... ii chema politia la un "interviu" pe amandoi, cu martori si se rezolva elegant si legal problema...si nici macar nu mai avea problema berii baute inainte (alcolemia 0.18) ... dar asa, i s-au recoltat probe, omul are inregistrari cum loveau masina, si-a chemat "tovarasii" sa fac ei dreptate de parca ar fi pe drumu' lu ta-su' ...pa si pusi... dosar penal se numeste :h5 Editat Aprilie 29, 2014 de l_stoian79 3 "Explore.Dream.Discover."-Mark Twain cele mai bune lucruri din viata mea: http://picasaweb.google.com/olivia.iris.stoian :n1 "my precioussssss" :jp1: http://picasaweb.google.com/stoian.l.m :bannana Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate