soimu Postat August 24, 2015 Partajează Postat August 24, 2015 Legea-nr-149-2015-privind-modificarea-si-completarea-legii-vanatorii-si-a-protectiei-fondului-cinegetic-nr-407-2006 Art. 23. (1) În scopul gestionării durabile a faunei cinegetice, se interzic: d) tulburarea liniştii faunei cinegetice în perioada de înmulţire şi creştere a puilor; i) circulaţia în scop de agrement, cu mijloace auto în afara căilor de circulaţie publică în fondurile cinegetice, fără acordul gestionarului; Extras din Legea nr. 149/2015 > Art. I. > Alineat > 31. > " > Art. 23. Art. 48. (1) Constituie contravenţii următoarele fapte şi se sancţionează după cum urmează: c) încălcarea dispoziţiilor prevăzute la art. 15 alin. (5), art. 23 alin. (1) lit. a), b), e), f), g), i), p), o), s), ş) şi v) şi la art. 39 lit. i), j), s), t), ţ), w), ab), ae) şi ah), cu amendă de la 1.000 lei la 3.000 lei; Extras din Legea nr. 149/2015 > Art. I. > Alineat > 54. > " > Art. 48. altfel spus...te prinde pe fond de vanatoare (tot ce extravilan este fond de vanatoare) pe drumuri care nu sunt deschise circulatiei publice.... pazinicul de vanatoare te amendeaza intre 1000 si 3000 lei. legea este in vigoare din iulie 2015 forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ghitavsl Postat August 24, 2015 Partajează Postat August 24, 2015 Re: se termina cu plimbarea prin padure.... de fapt sa terminat deja << i) circulaţia în scop de agrement, cu mijloace auto în afara căilor de circulaţie publică în fondurile cinegetice, fără acordul gestionarului;>> Si daca nu este niciun indicator privind "situatia juridica" a respectivului drum? Pe de alta parte ma gandesc ca daca paznicul de vanatoare "ocroteste" zona cu arma din dotare...va avea intotdeauna dreptate... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat August 24, 2015 Autor Partajează Postat August 24, 2015 Re: se termina cu plimbarea prin padure.... de fapt sa terminat deja pai eu cred ca este evident ca daca te gaseste in padure pe drum forestier sau mai rau... fara drum deloc... o sa iei amenda si zici multumesc frumos. Are nevoie de o poza cu telefonul mobil si un gps... martorul se gaseste oricand. Sa nu ne mintim singuri... situatia este grava din punct de vedere juridic. Din pacate romanul spera ca nu se aplica legea si el (cat mai personal) sa scape nepedepsit dar nu pentru ca ar avea dreptate ci pentru ca lui nu i se aplica legea ca este mai cu mot si mai deosebit, sau ca cel care il prinde e prost. De ce nu se poate ca sa facem ceva coerent si legal impotriva incalcarii unui drept general si sa modificam aceasta aberatie legislativa? forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat August 24, 2015 Partajează Postat August 24, 2015 Re: se termina cu plimbarea prin padure.... de fapt sa terminat deja ...... De ce nu se poate ca sa facem ceva coerent si legal impotriva incalcarii unui drept general si sa modificam aceasta aberatie legislativa? Pentru ca legile sunt facute pentru a proteja taierile "legale" de lemne si pe cei care decimeaza fondul cinegetic binecunoscut in toata Europa pentru bogatia si diversitatea lui de aici.....Evident, ambele activitati sunt aducatoare de profituri frumusele care nu pot fi ratate de baronii locali ! REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat August 24, 2015 Partajează Postat August 24, 2015 Re: se termina cu plimbarea prin padure.... de fapt, S-A terminat deja In curand nu o sa mai avem voie sa mergem nici pe strada cu masina ca stresam ciorile care zboara ... :ha: 1 consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat August 24, 2015 Autor Partajează Postat August 24, 2015 Re: se termina cu plimbarea prin padure.... de fapt, S-A terminat deja dragilor...poate vi se pare umoristica si neinteresanta chestiunea...dar e groasa in Arad paznicii de vanatoare pe unele fonduri au fost instruiti si dotati pe masinile de patrula cu camere onbord cu gps da la prost putere si o sa aibe grija sa o exercite maxim nu putem astepta sa "o luam" sau? forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat August 24, 2015 Partajează Postat August 24, 2015 Re: se termina cu plimbarea prin padure.... de fapt, S-A terminat deja uite cum vreti voi sa imi stricati concediul :( . De ce p**a mea ii legea asta amu? Inainten era bine? Da ce p**a ca si in tari propriuzise e voie, cum e Italia sau Spania , atunci aci nu a fi? Anul trecut a fost abrogata in UK o lege mai veche care spunea ca meteorologii care prezic gresit vremea sa fie arsi pe rug. Totusi in ultimi 50 de ani sau mai bine nu au foat meteorologi arsi pe rug..... Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Razvan Dinescu Postat August 24, 2015 Partajează Postat August 24, 2015 Re: se termina cu plimbarea prin padure.... de fapt, S-A terminat deja Simt cum ia capul deja!!!!!! Adica am ajuns si la cheremul rangerilor deja!!!!! O sa fim buni de umanitare doar si alea cand vrea primaria locala si rangerul!!! Former LR Disco 1 2.0 MPI GSS Actual: Nissan Patrol Y61 SWB 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat August 24, 2015 Partajează Postat August 24, 2015 Re: se termina cu plimbarea prin padure.... de fapt, S-A terminat deja va rog sa imi scuzati limbajul murdar, dar chiar exprima ce simt pt acesti dobitoci. Ultima data cand au dat fu***i astia o lege am platit 2300 de euro sa inmatriculez o masina de 16 ani . Ce p**a mea de legi vor sa mai scrie iara? Sa ajungem sa facem offroad pe terenurile noastre private si prin boschetii de pe marginea raurilor! Nu se poate face chiar nimic impotriva? Adica vreau sa ma fac bine inteles, prin localitatea mersul cu mai mult de 50 km /ora e interzis, asta nu inseamna ca se merge cu 50 ci cu cat are chef fiecare. Asa va fi si cu legea asta, adica faptul ca nu e voie infond de vanatoare e o treaba , ca se va si respecta e cu totul alta. Totusi proble si dilema mea e alta. De ce a fost necesara o astfel de lege? Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat August 24, 2015 Partajează Postat August 24, 2015 Re: se termina cu plimbarea prin padure.... de fapt, S-A terminat deja da acum gandeam la rece treaba, de fapt daca se ajunge sa avem probleme in teren la propriu se pot face parteneriate intre administratorii fondurilor si diverse cluburi.Incat pentru acces sa nu fie probleme, iar cand mergi sa zicem in deplasare in alt judet sa se ceara patronajul clubului/cluburilor din zona respectiva. Cred ca solutii sunt ideea este ca impreuna suntem o forta si divizati nimic. Nu trebuie agitate apele. Ne vedem de treburi dar la cel mai mic semn din teritoriu trebuie sa actionam sa ne aparam interesele. Sa o f*t de vanatoare. Asta e rasul lumii adica e mai OK sa fie protejate de stres animalele in prima faza pentru ca mai apoi sa fie macelarite decat 3 sapaturi si urme de gume pe o iarba sau prin noroi. Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ghitavsl Postat August 24, 2015 Partajează Postat August 24, 2015 Re: se termina cu plimbarea prin padure.... de fapt, S-A terminat deja Asa cum foarte bine zice Astral, a fost nevoie de lege: "Pentru ca legile sunt facute pentru a proteja taierile "legale" de lemne si pe cei care decimeaza fondul cinegetic" Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat August 24, 2015 Partajează Postat August 24, 2015 Re: se termina cu plimbarea prin padure.... de fapt, S-A terminat deja Serios ? si atunci ce urmeaza ? zi ca in faza urmatoare urmeaza sa imi interzica si accesul pedestru prin padure , ca ok nu am voie cu masina da nui bai ma pot duce pa jos sa fac trei poze daca tot vreau sa ii torn. Ce pot sa faca impotriva la asta? Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ghitavsl Postat August 24, 2015 Partajează Postat August 24, 2015 Re: se termina cu plimbarea prin padure.... de fapt, S-A terminat deja ...... se pot face parteneriate intre administratorii fondurilor si diverse cluburi.Incat pentru acces sa nu fie probleme, iar cand mergi sa zicem in deplasare in alt judet sa se ceara patronajul clubului/cluburilor din zona respectiva. Si daca vreau sa o iau pe un drum in stanga in loc de dreapta o sa ma apuc sa dau telefoane sa anunt ca mi-am schimbat traseul si sa astept aprobarea la bifurcatie? Poate o sa puna si vigneta pentru dreptul de a circula cu masina in afara drumurilor publice... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dacuBurebista Postat August 24, 2015 Partajează Postat August 24, 2015 (editat) Re: se termina cu plimbarea prin padure.... de fapt, S-A terminat deja relax man, legea trebuie citită și înțeleasă :) vedeți întâi ce inseamnă "fond cinegetic" PS - mai acidă este "legea picnicului" :wink: Editat August 24, 2015 de dacuBurebista http://www.calauzaoffroad.ro/ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ghitavsl Postat August 24, 2015 Partajează Postat August 24, 2015 Re: se termina cu plimbarea prin padure.... de fapt, S-A terminat deja Pai tocmai asta e problema ca noi intelegem legea intr-un fel, iar cel cu care te vei intalni in padure s-ar puta sa aiba alta interpretare. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dacuBurebista Postat August 24, 2015 Partajează Postat August 24, 2015 Re: se termina cu plimbarea prin padure.... de fapt, S-A terminat deja ei, na! prin câte fonduri de vânătoare ai făcut offroad? alea sunt oricum închise cu bariere metalice... http://www.calauzaoffroad.ro/ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat August 24, 2015 Partajează Postat August 24, 2015 Re: se termina cu plimbarea prin padure.... de fapt, S-A terminat deja Si daca vreau sa o iau pe un drum in stanga in loc de dreapta o sa ma apuc sa dau telefoane sa anunt ca mi-am schimbat traseul si sa astept aprobarea la bifurcatie? Poate o sa puna si vigneta pentru dreptul de a circula cu masina in afara drumurilor publice... :ha: da, situatia in sine e de toata jalea. Adica ce intelg io din toata povestea ii ca vor sa faca dintr-o treaba simpla si faina o pupincureala. Gen "nene paduraru daca va dau o litra de palinca ma lasati pe mine si pa varu cu masina prin padure?" . De foarte multe ori ma intreb incotro ne indreptam. Acum 5-6 ani nici nu se punea problema sa iti pui problema daca e voie sa mergi undeva sau nu. Acum stam toti ca niste iepuroi pisati pe noi, o fi voie ma ? nu o fi ? De ce trebuie sa ne punem aceste probleme ? Ne apropiem de o perioada asemanatoare cu ce nu de mult apusa? In care totul era interzis? Plina de sifonari si securisti? Chiar nu inteleg ! Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ghitavsl Postat August 24, 2015 Partajează Postat August 24, 2015 Re: se termina cu plimbarea prin padure.... de fapt, S-A terminat deja alea sunt oricum închise cu bariere metalice... Depinde de unde vii... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adrianfd Postat August 24, 2015 Partajează Postat August 24, 2015 Re: se termina cu plimbarea prin padure.... de fapt, S-A terminat deja ehe, si in partea aialalta cu plimbatul cainelui ati sarit pe mine cand ziceam ca avem drepturi din parti din punct de vedere legal si ne fofilam ca poate scapam... din preumblarile mele, ce am vazut pana acum. sunt fonduri de vanatoare private, pe alea si acum te iau la doi pazeste si te scot cu pusca din padure sau suna la jandarmerie si vin aia si iti dau amenda. vezi in zona pietrei craiului. sunt paduri private, nu neaparat din punct de vedere al vanatoarei unde drumul forestier a devenit si el privat cu toate ca a fost facut candva din bani publici. pot fi bariere pe ambele sau semne de atentionare. sau doar pe unele intrari. pe risc propriu. sunt fonduri de vanatoare la stat sau asa ceva. sunt munti privati. acu vreo doua saptamani am urcat pe strategica de pe transalpina. pe un varf un mic suzuki sx4 se chinuia se urce. era proprietarul muntelui. om de treaba, spunea ca are 4 munti si 4 stane in zona, ale lor mostenite, nu luate cu arenda. era cu familia, se duceau la una din stane. cam tot ce e padure e si fond de vanatoare. spre exemplu e sau a fost fond de vanatoare si la campie, la cernica unde a fost scandalul cu ciclistii si vanatorii, la vlasiei unde acu vreo doi ani ma plimbam pe jos si dau nas in nas cu "vanatorii" care cica poate ma impusca la 100 de metri de a3. ultima oara cand am trecut prin fonduri de vanatoare a fost acu' vreo 3 saptamani luand-o din zarnesti paralel cu barsa fierului/poiana marului si am ajuns tocmai in sercaita. am dat de ceva indicatoare cu un fond 31 de vanatoare si peste o masina cu paznici de la fondul de vanatoare. am stat la taclale, despre cum merge Jeep-ul :), mi-au spus ca fondul de vanatoare se intindea cam peste tot inclusiv in zona Poienii Marului, Sinca Noua, etc si vizavi de Barsa Fierului era alt fond de vanatoare. am mai dat de vanatori prin Baiului, inclusiv cu pusca in drumul dinspre Secaria. la fel sunt semne cu paduri private prin multe locatii, padurile restituindu-se sau fiind cumparate. bucati mai mici sau mai mari. asa ca inevitabil, ne indreptam spre capitalism, si anume proprietate privata, zone protejate si asfalt, fie munte sau padure. vanatoarea va disparea curand, cativa ani gata, doar in tarile din lumea a treia si anusul europei se mai vaneaza. presiunea publica e mare, iar "vanatorii" continua sa se impuste singuri sau intre ei. Basescu a vrut mai demult sa le-o taie, dar nu era inca momentul. capitalismul asta va fi ca un fel de comunism, dar daca iti permiti ai. adica cumpara sau ia in arenda cine poate, si o duce bine. restul se uita. "verzii" fiind foarte vocali isi vor trage partea lor. deja traseuri vechi de picior in zone ca rezervatiile au devenit inaccesibile. cateva trasee populare pe care nu le asfalteaza (inca) vor ramande deschise pana vine asfaltul. asa ca pe scurt, bagati mare cat se mai poate (evident cu grija fata de natura, nu dupa mine potopul). sau care puteti puneti bani la saltea pentru o padure, un munte. altfel mall crawling. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Big.Ursu Postat August 24, 2015 Partajează Postat August 24, 2015 Re: se termina cu plimbarea prin padure.... de fapt, S-A terminat deja Ce prevad eu: - vor dispare topicuri si fotografii de pe diverse site-uri de socializare si de pe forumuri (inclusiv acesta) - strangem bani la chimir, in caz de intalnire cu "reingerii" sa aibe dreptul lor - ma indoiesc eu ca ar refuza oarece probleme - ne vedem de treaba in continuare, discret si mai cuminti decat pana acum. Ne adaptam. Sa incercam a schimba ceva in mentalitatile de retardati ... e inutil. NADS Fitted Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul. Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nessum Postat August 24, 2015 Partajează Postat August 24, 2015 Re: se termina cu plimbarea prin padure.... de fapt, S-A terminat deja Lasa ca mergem in BG! Aia nu sunt atat de retardarti! Aici, in Ro e foamea maxima a "'rahatilor'' care administreaza un fond de vanatoare! Sa nu-i deranjam de la braconat...pe administratorii fondurilor...iar colegi vanatori stiu despre ce e vorba... Pana la urma nu suntem pe tarlaua lu' ma-sa/ ta-su, ca e Republica Prezidentiala iar monarhia si ce mai deriva din ea a fost abolita in 1948. :wink: (parca?):uameni Toyota LJ 70 Transsylvania Off Road Club www.helpdani.eu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
air_wolf Postat August 24, 2015 Partajează Postat August 24, 2015 (editat) Re: se termina cu plimbarea prin padure.... de fapt, S-A terminat deja (4) Fondul cinegetic se delimitează pe limite naturale, cum ar fi: culmi, cursuri de apă şi altele asemenea, şi/sau limite artificiale stabile în timp, cum ar fi: drumuri, căi ferate, autostrăzi, linii electrice, canale de irigaţii sau navigabile şi altele asemenea, uşor identificabile. deci: se poate circula pe drumuri, riuri si piriuri, cai ferate, canale de irigatii si altele asemenea. (72) Gestionarii au obligaţia de a solicita în scris acordul proprietarilor şi administratorilor terenurilor cuprinse în fondurile cinegetice, în vederea amplasării instalaţiilor vânătoreşti temporare care nu afectează folosinţa de bază a terenurilor. - asta e foarte important, in vechea lege puteau amplasa fara acordul proprietarului/administratorului. i) circulaţia în scop de agrement, cu mijloace auto în afara căilor de circulaţie publică în fondurile cinegetice, fără acordul gestionarului; - asta inseamna un acord. la cheia se practica asta, cind iesi il suni pe administrator si e ok. din punctul meu de vedere inseamna grupuri mai organizate, dar nu interzicerea plimbarilor prin padure. sa luam cazul in care omul se chinuie sa pregateasca o partida de vinatoare, vin 10 masini fara tobe si se duce dracului tot vinatul. alt caz: gigi cu aro/samurai/ims/patrocle/toyota neinmatriculata, din care curg toate zemurile, fara permis, beat mort, da ture prin padure ca asa vrea basca lui. pai sa nu-l vinezi? in mod normal: "suna cele 10 masini si spun: vrem si noi sa trecem simbata; omul zice: nu se poate, veniti saptamina viitoare fara probleme" - asta e civilizatie si pina la urma respect reciproc. daca gigi zice: "vreau si io sa merg la padure cu cotoarba; omul zice: mai, nu merge azi, mergi peste 2 zile" si gigi se conformeaza - asta e respect si civilizatie. apoi, inaintea fondului de vinatoare este proprietatea. eu ca proprietar am 2 optiuni: sa-ti permit accesul sau nu. tu esti obligat sa imi respecti proprietatea in ambele cazuri. daca iti permit accesul, nu-ti bate joc de increderea mea si daca nu-ti permit accesul, sa faci cale intoarsa. asta cu proprietatea nu prea e inteleasa in romania, unde sint destul de putini proprietari adevarati. deci, sa vedem ce ne deranjeaza: ca trebuie sa sunam, ca ne poate fi refuzat accesul, ca trebuie sa respectam o lege (buna, proasta, e o lege). ce variante avem: pintea haiducul, ravaillac, respectam legea si ne anuntam prezenta. mai mult, vad asta ca pe o oportunitate pentru cluburi si pentru campionat(e), de a atrage noi participanti. Editat August 24, 2015 de air_wolf The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat August 25, 2015 Autor Partajează Postat August 25, 2015 (editat) Re: se termina cu plimbarea prin padure.... de fapt, S-A terminat deja "n) fond cinegetic - unitatea de gospodărire cinegetică constituită din fauna de interes cinegetic şi suprafaţa de teren, indiferent de categoria acestuia, indiferent de proprietar, şi astfel delimitată încât să asigure o stabilitate cât mai mare faunei de interes cinegetic în interiorul său; nu se includ în fondurile cinegetice suprafeţele din parcurile naţionale şi din Rezervaţia Biosferei «Delta Dunării»;" cam tot ce este teren extravilan, padure, pasune, teren arabil, cursuri apa... deci tot inafara de intravilan si parcuri nationale si rezervatia delta dunarii este fond cinegetic. Drumurile care nu sunt DN, DJ sau DC nu sunt deschise circulatiei...iar noi nici nu folosim drumuri in cea mai mare parte. Totusi, daca mergi pe traseu turistic marcat cred ca ai sanse mari sa castigi o plangere contraventionala ....dar nu 100%. Pe de alta parte, cei care gestioneaza fondurile de vanatoare platesc o caciula de bani la stat (la primarii care distribuie la proprietari de fapt) .... sume chiar foarte mari in unele cazuri. Prin lege, el are dreptul (si obligatia) sa recolteze x piese de vanat din fiecare specie. Daca nu o face...e penalizat. Daca depaseste ... e penalizat. X ul se stabileste de o institutie a statului (ITRSV) pe fiecare fond in parte si pe fiecare specie in parte... in functie de numarul de animale DE PE ACEL FOND la inceputul anului. Deci, interesul oricarui gestionar este ca numarul SA CREASCA de la an la an. Pentru asta le pazeste (pe bani) le hraneste (tot pe bani) si daca e seceta le duce apa (aici pe motorina ca duce cu cisterna zilnic). Poate nu stiti dar TOATE FONDURILE DE VANATOARE SUNT PRIVATE de vreo 10 ani incoace. Doar ca pe unele le-au PRIMIT Asociatiile de Vanatoare si Pescuit X judet.... o asociatie de tip comunist care le administreaza la fel ca si pana la privatizare... adic ii doare la basca de ce se intampla in fond, ei impusca care de care mai mult sa nu impuste altul inaintea lor... si de o vreme impusca tot pe mariginea fondurilor ce vine de la vecinii care se ocupa de ingrijire si mai au vanat. Asadar, totul e privat, unele mai bine administrate si unele mai prost administrate. De aici se poate descarca in fiecare judet date despre fondurile de vanatoare INCLUSIV HARTA pentru fiecare! Macar sa stiti peste ce fonduri treceti si cui ii este atribuit. http://www.mmediu.ro/beta/domenii/paduri/vanatoare/fonduri-de-vanatoare/ Editat August 25, 2015 de soimu` forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
FordRanger Postat August 25, 2015 Partajează Postat August 25, 2015 (editat) Re: se termina cu plimbarea prin padure.... de fapt, S-A terminat deja Simt cum ia capul deja!!!!!! Adica am ajuns si la cheremul rangerilor deja!!!!! O sa fim buni de umanitare doar si alea cand vrea primaria locala si rangerul!!! Eu ma incadrez ? Am Ranger :grin: Situatia nu este asa grava. Se dau legi care poti fi puse in aplicare , cu conditia sa nu interfereze cu alte legi care sustin unele drepturi. De exemplu , poti sa mergi pe drum de fond cinegetic daca mergi spre proprietatea ta sau sprea o proprietate a cuiva. Statul , a stipulat prin legi faptul ca ai dreptul sa te deplasezi spre proprietati private , indiferent unde se afla ele . Intrucat sunt o multime de proprietati in cele mai salbatice locuri , intotdeauna te poti deplasa catre una . Rangerul te poate opri , te poate legitima , si tu ii explici politicos ca mergi la cabana unui prieten . Daca iei la arat dealurile si pasunile alpine , bine iti face rangerul ala daca te amendeaza. Frumusetile patriei nu sunt locuri de distractie pentru orice personaj dubios care a avut bani sa isi cumpere un 4x4 si care vrea sa afle toata lumea despre isprava lui . Editat August 25, 2015 de FordRanger Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogus Postat August 25, 2015 Partajează Postat August 25, 2015 (editat) Re: se termina cu plimbarea prin padure.... de fapt, S-A terminat deja Cristi la partea cu drumurile publice nu e chiar asa, drumurile de tara mici, drumurile de hotar, drumurile care strabat padurea(nu cele forestiere) in general drumurile rurale neasfaltate dar care apar pe harta si nu sunt nici DN DJ sau DC sunt considerate tot drumuri publice, prin excludere tot ce nu este semnalizat corespunzator ca drum inchis circulatiei publice si este fizic drum e public ele fiind considerate ca "drumuri deschise circulaţiei publice" ...acum ca nu au trotuar, nici acostament, nici benzi de ciruclatie cum e definitia asta e partea a doua uite cam ce zice legea Drumul public este calea de comunicație terestră, cu excepția căilor ferate, special amenajată pentru traficul pietonal și rutier, deschisă circulatiei publice. Drumurile care sunt închise circulaţiei publice sunt semnalizate la intrare cu inscripţii vizibile. ART. 4 Din punct de vedere al circulaţiei drumurile se împart în: a) drumuri deschise circulaţiei publice, care cuprind toate drumurile publice şi acele drumuri de utilitate privată care asigură, de regulă, accesul nediscriminatoriu al vehiculelor şi pietonilor; .... ART. 8. Drumurile de interes local aparţin proprietăţii publice a unităţii administrative pe teritoriul căreia se află şi cuprind: a). Drumurile comunale, care asigură legăturile: - între reşedinţa de comună cu satele componente sau cu alte sate; - între oraşul cu satele care îi aparţin, precum şi cu alte sate; - între sate; b). Drumurile vicinale sunt drumuri care deservesc mai multe proprietăţi, fiind situate la limitele acestora. c). Străzile sunt drumuri publice din interiorul localităţilor, indiferent de denumire: stradă, bulevard, cale, chei, splai, şosea, alee, fundătură, uliţă etc. Legat de interdicitia masinilor aiurea prin fond cred ca mai sunt si alte motive foarte importante pentru care sa facut, unul este zona de liniste, unde vanatul nu trebuie sub nici o forma deranjat sa poata sa fete si sa-si ingrijeasca puii in prima parte din viata si al doilea motiv care dupa parerea mea este mai important, e ca in general masinile care umbla aiurea prin padure nu sunt colegii de aici ci braconierii, vedea paznicul o masina de teren in mijlocul padurii si cand merge la individ i se raspundea "lasa-ma nene ca sunt la off road, nu vezi?" iar pana acum nu avea nici o baza legala sa-l opreasca, sa-l legitimeze sau sa anunte autoritatile, sunt sigur ca atunci cand vede o echipa de 5-6 masini campate sau echipate de teren realizeaza repede ca sunt la modul real persoane care practica offroadul si nu braconieri. Dar e o parere PS Sa nu uitam ca orice amenda poate fi contestata in instanta iar in cele mai multe cazuri va fi castigata cu plata cheltuielilor de judecata asa ca nici gestionarii fondurilor nu vor abuza de amenzi decat in cazuri unde clar li se aduce un prejudiciu Editat August 25, 2015 de bogus Mercedes G Wolf 461 300GD Nissan Terrano II R20 2.7 TDi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate