ovidiu cica Posted August 25, 2015 Share Posted August 25, 2015 Re: se termina cu plimbarea prin padure.... de fapt, S-A terminat deja dupa cum stiti (unii)dintre voi sunt si rulotist,mai precis practic offcampingul legea picnicului este in vigoare anterior legii discutate aici mai sunt membru si pe alte forumuri de rulotisti asemenea mie sunt si altii(offcampingari) nu am stire(de pe aceste forumuri) de amenzi aplicate in baza legii picnicului insa consider ca diferenta o face modul in care fac offcamping respectiv offroad ! daca campez fara sa fac un foc ostentativ ,sa las mizerie in jur,sau urme si zgomot deranjant in cazul offroad-ului cred ca pot trece ,,neobservat,, oricum aria de manifestare a unora va fi serios limitata functie de teribilismul acestora si vigilenta proprietarilor acum chiar ca ma gandesc serios daca mai imi fac masina de expeditie! ps:pe unele site-uri de rulotisti de ceva timp unele locatii de offcamping sunt confidentiale iar datele se transmit prin alte surse decat cele publice cine are urechi de auzit sa auda ! sa mai auzim si de Bine,ca de rau este pamantul plin! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Phantom Posted August 25, 2015 Share Posted August 25, 2015 Re: se termina cu plimbarea prin padure.... de fapt, S-A terminat deja Fara numere pe masina, nu esti obligat sa ii arati buletinul unui padurar si nici sa te aresteze. Nu are voie sa puna mana pe tine. Sa cheme politia cu loganul prin padure. Link to comment Share on other sites More sharing options...
a DY 1 Posted August 25, 2015 Share Posted August 25, 2015 Re: se termina cu plimbarea prin padure.... de fapt, S-A terminat deja Salutam! Nu va faceti prea mari griji prevederile citate de soimu erau si in legea veche.Din punctul de vedere al unor juristi legea este profund discriminatorie si abuziva.Daca vi seintimpla totusi sa fiti sanctionati contestati si certi daune pentru abuz.Dupa ceva timp o sa se linisteasca apele. Reality is for those who cannot face Science Fiction! Link to comment Share on other sites More sharing options...
air_wolf Posted August 25, 2015 Share Posted August 25, 2015 Re: se termina cu plimbarea prin padure.... de fapt, S-A terminat deja Fara numere pe masina, nu esti obligat sa ii arati buletinul unui padurar si nici sa te aresteze. Nu are voie sa puna mana pe tine. Sa cheme politia cu loganul prin padure. de ce as face chestia asta? ca padurar/paznic de fond, eu ti-as trage un glont in radiator si unul in roata. apoi ai sta in genunchi, in noroi, pina ajunge politia cu loganul. si pentru ca esti pe partea gresita a tevii, ai avea nevoie de hirtie igienica. si nici un complet de judecata nu ti-ar da cistig de cauza. cel mai simplu este sa eviti conflictul. daca ai o copie a legii in torpedou si ii arati ca esti pe un drum care nu e semnalizat ca fiind privat, este pe harta si este considerat public, nu cred ca vei avea probleme. daca in schimb esti direct in padure, testind simex-ii proaspat achizitionati pe linga hranitoare, atunci ai o problema. The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Phantom Posted August 25, 2015 Share Posted August 25, 2015 Re: se termina cu plimbarea prin padure.... de fapt, S-A terminat deja Nici politia nu are voie sa traga in tine sau masina, te crezi in vestul salbatic? In padure nu esti obligat sa ai numere pe masina, poti si sa circuli si fara permis. Sa vad un padurar care trege in masina, o sa infunde puscaria pentru uz de arma letala. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bogus Posted August 25, 2015 Share Posted August 25, 2015 Re: se termina cu plimbarea prin padure.... de fapt, S-A terminat deja Nici politia nu are voie sa traga in tine sau masina, te crezi in vestul salbatic? In padure nu esti obligat sa ai numere pe masina, poti si sa circuli si fara permis. Sa vad un padurar care trege in masina, o sa infunde puscaria pentru uz de arma letala. Pai nu-i chiar asa, tocmai definitia cuvantului paznic spune ca pazeste deci are si mijloacele cu care sa o face, paznicul de vinatoare este de fapt o paza armata, sa vad cum faci daca esti prins de exemplu de o patrula inarmata de la o firma de securitate la un obiectiv pe care il pazesc si tu nu opresti la somatia lor... fi convins ca vor trage si fara repercursiuni Mai mult decat atat masinile de teren care circula noaptea prin padure fara numere sunt 100% in comiterea unei infractiuni, ori braconaj ori furt de lemne... deci nu e tocmai indicat sfatul tau Paznicul are dreptul sa faca uz de arma daca nu te opresti la somatie... si uneori e mai mult decat radiatorul sau pneul http://www.realitatea.net/un-braconier-a-fost-impuscat-in-abdomen-de-un-paznic-de-vanatoare-din-mehedinti_472996.html Dar consider in continuare ca acestea sunt variante aberante pentru oamenii seriosi si problemele se pun doar in cazul infractorilor Mercedes G Wolf 461 300GD Nissan Terrano II R20 2.7 TDi Link to comment Share on other sites More sharing options...
air_wolf Posted August 25, 2015 Share Posted August 25, 2015 (edited) Re: se termina cu plimbarea prin padure.... de fapt, S-A terminat deja Nici politia nu are voie sa traga in tine sau masina, te crezi in vestul salbatic? In padure nu esti obligat sa ai numere pe masina, poti si sa circuli si fara permis. Sa vad un padurar care trege in masina, o sa infunde puscaria pentru uz de arma letala. 1. pe drum public ai nevoie si de numere si de permis. daca e drum privat, n-ai nevoie, dar nici voie sa fii acolo fara acordul proprietarului. 2. in padure n-ai nevoie nici de numere si nici de permis, dar esti pe proprietatea cuiva si ai nevoie de acordul proprietarului. deci oricum ai da-o, nu pici foarte bine. da-l tu in judecata pentru uz de arma letala. e suficient sa zica ca a gasit 2-3 capcane puse ilegal (si gaseste fara sa se agite prea tare) si ca te duceai sa vezi daca s-a prins ceva. nu conteaza ca tu doar erai acolo. ceea ce va conta va fi ca: ai incalcat o proprietate privata, nu ai numerle, nu te-ai legitimat (si el este indreptatit sa te legitimeze). ca om cinstit este mai simplu sa mergi la vedere, sa opresti la vedere si sa ai o camera on-board. Edited August 25, 2015 by air_wolf The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cristi69 Posted August 25, 2015 Share Posted August 25, 2015 Re: se termina cu plimbarea prin padure.... de fapt, S-A terminat deja Acest cacat de lege a aparut la dorinta administratorilor de fonduri cinegetice sau de vinatoare.In primul rind un fond de vinatoare se constituia din 10 in 10 ani cu acordul scris al tuturor proprietarilor de terenuri,acum dupa noua lege administratorul nu mai are nevoie de acordul tau ca proprietar de teren,legea ii da dreptul de a include terenul tau in fondul sau de vinatoare,ba mai mult are acces neconditionat pe el.Pentru ca gestionarii de fonduri aveau probleme in a constitui fondul de vinatoare adica in a stringe sute sau chiar mi de semnaturi de la proprietarii de terenuri au avut nevoie de aceasta lege....lege care ii favorizeaza din toate punctele de vedere.Asta este doar un aspect al noii legi a vinatorii ea suferind mult mai multe modificari fata de legea veche.Oricum noua lege nu favorizeaza vinatorul sau statul ci doar administratori de fonduri care nu doresc altceva decit marirea profitului. Gandirea corectã vine din experienta. Din nefericire experienta vine din gandirea gresita. Link to comment Share on other sites More sharing options...
f_zoltan Posted August 25, 2015 Share Posted August 25, 2015 Re: se termina cu plimbarea prin padure.... de fapt, S-A terminat deja Glonte in masina si amenintare cu arma a unui cetatean si nici un complet de judecata sa nu dea dreptate? Mai sa fie! Uzul nejustificat al armei nu mai e delict in tara asta? In nemernicia mea credeam ca trebuie sa dai seama pentru fiecare glonte tras, indiferent ca esti vanator, padurar sau politist. Nu am treaba cu restul comunicarii desi: in padure nu te obliga legea sa ai vehicul inmatriculat si nici nu sunt sigur ca padurarul are dreptul legal de a te legitima. Dar am indoieli puternice ca refuzul legitimarii il indreptateste sa faca uz de arma. Poate chema politia sa ia masuri in cazul incalcarii legii si, ca sa raspund si colegului de mai jos, nu trebuie sa vina un Garcea cu Loganu', exista si jandarmi montani in tara asta. Samurai incepator Link to comment Share on other sites More sharing options...
soimu Posted August 25, 2015 Author Share Posted August 25, 2015 Re: se termina cu plimbarea prin padure.... de fapt, S-A terminat deja uzul NEJUSTIFICAT de arma letala e cu problema dar daca ESTE JUSTIFICAT.... ei, atunci trebuie sa rogi frumos sa te lase sa sufli in trompeta...ca altceva nu ai ce sa ii faci Paznicul de vanatoare (atentie....NU PADURARUL) este platit SA PAZEASCA fondul. Pnetru asta ia salar si asta scrie in fisa postului. Pentru asta ESTE DOTAT CU ARMA DE FOC SPECIALA, NU ARMA DE VANATOARE, ARMA DE SERVICIU, cu alt regim si alte conditii. Poate fi cu pistol sau Kalasnicov sau arma lisa, dupa bugetul asociatiei care il plateste. El are DREPTUL sa te legitimeze si sa constate si aplice sanctiuni. In acel moment esti pe proprietatea privata a cuiva si te-a prins paznicul. Trebuie sa faci ceea ce iti cere, altfel ARE DREPTUL sa foloseasca armamentul din dotare. Stiu caz concret in care in Arad, acum cativa ani, a fost impuscat un motociclist de un administrator de fond de vanatoare. NU sa inceput actiunea penala impotriva lui. Este "curtea" cuiva pentru care plateste chirie si legea il obliga sa isi plateasca paznici de vanatoare autorizati si inarmati. Cum poti sa fi asa pueril incat sa spui ca nu te opresti pentru ca nu ai numar sau ca daca trage este uz de arma fara drept? Are tot dreptul... si obligatia si ii doare in cur pe sefii lui de ce va spune presa sau ce reclamatii se fac, nu ca pe sefii de la politie. El premiaza paznicul pentru ceea ce face bine si eficient si daca nu face .... il da afara si pune pe cel care va face. forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link to comment Share on other sites More sharing options...
air_wolf Posted August 25, 2015 Share Posted August 25, 2015 Re: se termina cu plimbarea prin padure.... de fapt, S-A terminat deja @soimu': multumesc, este ceea ce incerc si eu sa explic. The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FordRanger Posted August 25, 2015 Share Posted August 25, 2015 Re: se termina cu plimbarea prin padure.... de fapt, S-A terminat deja Problema a mai fost abordata si cu alte ocazii si in alte topicuri si pana la urma concluziile au fost la fel de impartite ca si acum. Eu nu sunt off-road-ist asa patruns. Sunt mai mult plimbaret cu " locomotiva " prin locuri unde nu ajungi cu turismul . Treaba este ca cei care vor sa faca off-road pe unde ii taie capul , in grup , cu multe masini cu anvelope agricole si cu puteri insumata cat grila de la Formula 1 , vor fi afectati daca cineva ii ia la intrebari. Strict din punctul meu de vedere , cred ca astfel de iesiri , unde se strica drumuri de acces ale localnicilor sau chiar ale autoritatilor , "patrunsii " de fenomen fac un abuz . Abuzeaza de o lipsa de autoritate legala si li se pare ca fac o chestie foarte "cool ". Pot sa se supere , dar daca le-ar ara cineva cu motocicleta prin gradina , s-ar simti si ei la fel de lezati. Parte cu impuscatul este total scoasa din context si exagerata. Eu circul foarte mult prin paduri si dau nas in nas cu padurarii pe drumuri foarte izolate si putin umblate si nimeni , niciodata , nu m-a oprit sa ma intrebe " cu ce ocazie pe la noi , stimabile ? " Cu atat mai putin sa scoata pusca la mine . Acum daca o luam in balarii ca la topicul cu supravietuirea ,cand din facutul focului cu petul de plastic plin cu pisat am dat-o in buncare pazite cu mitraliera , probabil ca va avea iz de telenovela ieftina si padurarul ( in chip de odiosul Leoncio ) va cere socoteala inocentulor off-road-isti ( intruchipati de sfioasa Isaura - si nu ma refer la fii-sa lui Bercea Mondialul :grin:). Hai sa fim seriosi. Nu trage nimeni cu pusca daca te vede prin padure decat daca e orbete si te confunda cu vanatul . Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
l_stoian79 Posted August 25, 2015 Share Posted August 25, 2015 Re: se termina cu plimbarea prin padure.... de fapt, S-A terminat deja ce ma deranjeaza in povestea asta, este ca exista sansa (sau nesansa) ca sa incalci legea fara sa stii... ma plimb cu familia pe un DJ/DC, ies pe un drum de carute/animale care merge prin padure, vreo scurtatura catre alt drum/sat/etc... si ma trezesc ca sunt luat la ochi de vreun "lunetist" de asta de isi zice padurar pe motiv ca am incalcat limitele de proprietate. Atata timp cat drumurile nu sunt inchise cu bariere, sau proprietatile nu sunt delimitate clar cu gard, toata chestia asta e discutabila. Caz concret : padurea de la Ersig (Vermes...) , am mers pe un drum unde anu trecut am trecut prin padure...drum forestier, nici o problema, am ajuns langa un canton silvic, am trecut, nimeni nu a avut treaba cu oi. Anu asta, am vrut sa repetam experienta, si la intrarea in padure, am gasit gard...totul era imprejmuit, semn clar ca e teren privat, omul si-a imprejmuit proprietatea...asta e, am facut cale intoarsa, nu am avut ce comenta. In schimb, daca nu exista gardul ala acolo, eu de unde sa stiu ca pe acolo nu am voie sa trec, in conditiile in care cu un an inainte nimeni nu ne-o intrebat de sanatate. Situatia cu padurile/terenurile proprietate privata e cam ambigua. Sunt de acord ca nu poti intra fara acordul proprietarului...dar e cel putin stupid sa ai pretentia ca eu sa ma pun sa sun prin tara aiurea, pe toti proprietariui de pe posibila (dar nu neaparat probabila) mea ruta sa le cer acordul. In aceste conditii, daca accesul este restrictionat, atunci "restrictiile" sau zonele vizate trebuie clar demarcate si semnalate. Altfel putem sa ne trezim luati in catarea armei...la propriu.. "Explore.Dream.Discover."-Mark Twain cele mai bune lucruri din viata mea: http://picasaweb.google.com/olivia.iris.stoian :n1 "my precioussssss" :jp1: http://picasaweb.google.com/stoian.l.m :bannana Link to comment Share on other sites More sharing options...
soimu Posted August 25, 2015 Author Share Posted August 25, 2015 Re: se termina cu plimbarea prin padure.... de fapt, S-A terminat deja padurarul este cel care este platit sa pazeasca padurea de hotii de lemne paznicul de vanatoare este platit sa apere fondul de vanatoare. Nu doar de braconieri ci si de persoane care deranjeaza vanatul. primul nu are treaba cu tine daca nu esti cu camion sau cu remorca dupa tine in padure, al doilea are probleme cu tine pentru ca treci pe acolo.... si nici nu trebuie sa fi in padure, poti fi in pasune, pe teren agricol sau in gol alpin. Asta e marea diferenta. poti sa fi sigur ca va incerca prin toate mijloacele sa te identifice si sa te retina pana ajunge politia la fata locului daca refuzi legitimarea, sau daca nu o face... inseamna ca nu isi face treaba. forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Irod Posted August 25, 2015 Share Posted August 25, 2015 Re: se termina cu plimbarea prin padure.... de fapt, S-A terminat deja bine ar fi ca proprietarii sa aiba eventual numar de tel. scris pe o tablita si sa se poata cere acord verbal prin telefon sau scris via sms la fata locului :ha:. Si asa nu mai e stresat nimeni, nici proprietarul ca mergi fara sa intrebi nici drumetul. Nu ma lasi, asta este ma duc prin alta parte. Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgel Posted August 25, 2015 Share Posted August 25, 2015 (edited) Re: se termina cu plimbarea prin padure.... de fapt, S-A terminat deja Pe 1 decembrie trecut, la Lepsa, am iesit seara la o tura mica, in doua masini. Ne-am zbenguit noi o vreme, se facuse intuneric bine. Cand sa facem cale intoarsa, gasim ditamai drumul forestier blocat cu o masina pusa de-a latul, intr-un loc mesterit ales. Ne-am prins imediat ca e cu intentie treaba. Puteam, cu mici eforturi, sa o ocolim, dar nu am facut asta. Am claxonat si fluierat un pic, apoi am asteptat. Destul de repede au aparut din padure doi domni, unul dintre ei cu pusca in brate. Cel cu pusca a salutat si s-a prezentat: buna seara, eu sunt "Gica" (nu am retinut numele), apoi a spus ce responsabilitati are (nu mai retin daca padurar sau paznic de vanatoare). Am raspuns la salut, iar jorj l-a informat pe domnul ca suntem turisti si ne plac offroad-ul si distractia. A mai existat un schimb minor de amabilitati, omul si-a pus pusca in masina si a eliberat drumul. Fusesera informati de oamenii din sat ca am luat-o catre munte si padure, la ceas de seara... In general am inteles ca padurarii si paznicii de vanatoare cam stiu tot ce si cand misca pe tarlalele lor. Ce am vrut sa subliniez: sustin ideea de respect pentru: natura, fauna, flora si unii Oameni, si incurajez nonviolenta. Cum spune air_wolf, daca mergi la vedere, nu ai nimic de ascuns si singurul scop al prezentei tale pe acolo este offroad-ul, nu cred ca se va lua cineva de tine. L.E. soimu', am inteles. Odata am dat si peste o vanatoare organizata, dar era spre final si oamenii au zis ca nu i-am deranjat. Ei insisi erau cu vreo 3-4 masini, teoretic puteau foarte bine sa blocheze accesul undeva mai jos. Edited August 25, 2015 by giorgel Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Irod Posted August 25, 2015 Share Posted August 25, 2015 Re: se termina cu plimbarea prin padure.... de fapt, S-A terminat deja Daca e asa problema la voi in Arad de ce nu va strangeti mai multi , vorbiti cu asociatia de vanatoare din judet si stabiliti un protocol de lucru cum am spus via sms sau telefon in schimbul unor servicii ce le puteti face voi. De exemplu o data pe luna o echipa de offrodisti sa duca in teren diverse pt animale. Fan sare construire de locuri de hranire etc. Prin colaborare toata lumea e fericita. Va puneti in legatura si pe deasupra puteti si raporta imediat proprietarului fondului orice miscare suspecta ce o vedeti, in ideea in care paznicul cela nu ii atot cuprinzator si nu poate supraveghea simultan toate zonele din fond. Asa ajutati si voi si va distrati fara nici un stres , daca ziceti ca e asa grav pe la voi. Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link to comment Share on other sites More sharing options...
sean70 Posted August 25, 2015 Share Posted August 25, 2015 Re: se termina cu plimbarea prin padure.... de fapt, S-A terminat deja Sunt plimbaret prin padure cu masina dar sunt si vanator...prin urmare sunt in "dilema cainelui",nu stiu daca dau sau iau...:ha::ha: Dreptatea,ca de obicei,e la mijloc...mie personal nu-mi plac aia care se baga cu troacele lor prin toate cotloanele padurii ca sa-si arate vitejia nemasurata dar nu-mi plac nici padurarii,paznicii de vanatoare sau administratorii de fonduri care zic "pe aici nu se trece ca nu vrea muschii mei"...discutiile pot fi interminabile si contondente sau se pot purta omeneste...sigur se ajunge la un consens. In concluzie,legea exista si trebuie aplicata. Cat despre vesnicele discutii impotriva vanatorii nu cred ca trebuie extinse si aici,mai ales cu argumente subiective, "dupa ureche"...eu nu am auzit despre paznici de vanatoare sau padurari care se cred stapani de sclavi pe plantatia lor dar stiu cazuri in care s-au impuscat cu braconierii ca in vestul salbatic (au raspuns cu aceeasi moneda) sau au alicit la turloaie (din fata) un stol de daunatori cu topoare si drujbe. Intotdeauna dracu' nu e asa de negru (sau de alb) cum il zugravesc unii sau altii!:old:ha: Discovery 4 2010 Discovery 2 2000 Defender 90 1997 Link to comment Share on other sites More sharing options...
vercingetorix Posted August 25, 2015 Share Posted August 25, 2015 (edited) Re: se termina cu plimbarea prin padure.... de fapt, S-A terminat deja Am citit cu atentie legea. La articolul 49 se spune clar cine sunt persoanele indreptatite sa constate si sa aplice sanctiuni. Aici incepe ghidushia...pentru a-ti putea da amenda trebuie intai sa te legitimeze. Conform legii, doar politia si jandarmeria au dreptul sa o faca. Paznicul de vanatoare cel mult poate depune o sesizare/plangere la politie cu numarul de inmatriculare, urmand sa astepte un raspuns.Chiar as fi curios ce raspuns va primi la o masina inmatriculata pe Bulgaria... Prostia consta in faptul ca nu ai de unde sa stii de unde si pina unde e fond cinegetic, adica sa fie marcat cu indicatoare, placute, etc.Chiar si un simplu drum de campie poate fi inclus in fond cinegetic, deci frizeaza deja absurdul. Ar trebui sa existe o lista publica a fondurilor cinegetice, daca mergi in zona dai un telefon, platesti o taxa ceva si gata. Sau la Directia Silvica din zona respectiva, doar acolo se liciteaza fondurile cinegetice. Pina la urma nu e ceva neobisnuit, niste baieti de aici au patit-o prin padure la Comana, langa Bucuresti. Edited August 25, 2015 by vercingetorix Nascut-crescut in IMS-eu si Tv-eu ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
soimu Posted August 25, 2015 Author Share Posted August 25, 2015 Re: se termina cu plimbarea prin padure.... de fapt, S-A terminat deja 1. fiecare asociatie cu treaba ei, in judetul nostru sunt parca in jur de 100 asociatii de vanatoare.... dupa cum se poate verifica pe situl MM. Cu unii nu ai treaba, sunt in zone fara interes. Altii nu te vor in fond nici cu toti banii sau ajutorul din lume. Pe altii nu ii intereseaza de fondul lor (in general fondurile AJVPS). La altii se arata dezinteresati dar poti sa te trezesti cu un drum blocat si politai serviciul arme ca iti perchezitioneaza masina. Evenimentele serioase trebuie cu acordul fondurilor tranzitate. Daca vreti sa fie bine mereu, verificati la voi in judet hartile de la fondurile de vanatoare, vedeti pe care urmeaza sa treceti si luati legatura cu ei. Este mult mai cuminte si mai normal. Daca sunteti opriti de paznicul de vanatoare... SA NU aveti o atitudine recalcitranta si sa aveti o clipa impresia ca aveti vreun drept si sa opriti daca va face semn. De multe ori 3 vorbe schimbate si eventual invitat sa arunce o privire in masina schimba situatia, altfel posibil sa mai faceti o oprire unde va asteapta politia... unii paznici daca au suspiciuni lasa sa plece masina dar anunta seful de post sa verifice el masina la drum. Iar noi, ca si pasionati uniti (care nu suntem , dar poate in viitor) sa facem o petitie sau dracu stie ce sa facem sa ne lase macar oficial pe traseele turistice marcate. forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big.Ursu Posted August 25, 2015 Share Posted August 25, 2015 (edited) Re: se termina cu plimbarea prin padure.... de fapt, S-A terminat deja Pe langa cele enumerate mai sus, sustin si faptul ca daca esti oprit de paznic si ii vorbesti pe ton civilizat (lucru care l-am experimentat) nu ar trebui sa fie probleme. Partea cu proprietatea are multe aspecte, din care as enumera: 1) ai 1-4-10 munti - sunt proprietatea ta. Daca nu ii ingradesti, nu am de unde stii ca pe acolo e pamantul tau ...semnele de proprietate privata / acces interzis pot sa dispara peste noapte din varia cauze. 2) ai 1-4-10 munti - nu cunosc legislatia, dar zic eu ca daca ai asemenea proprietate sa vina cu un set de obligatii pentru tine ca proprietar (impadurire unde este cazul, intretinere etc, o cota maxima de lemne pe care le poti taia etc)... 3) ai 1-4-10 munti - daca pe muntele/muntii aia sunt drumuri de acces deja construite, accesul trebuie permis si drumul care-ti traverseaza proprietatea sa fie cat de cat intretinut (cazuri de urgente, incendii etc). Daca-ti faci tu un drum pe proprietatea ta, atunci ai dreptul sa-ti pui 100 de baiere pe el si mine antipersonal....Am gasit un caz in Gorj unde se intinte o proprietate privata, dar drumul exista de pe vremea potopului - a pus indicator pe copac "Drum cu cuie".... Asadar, ai proprietate ai si anumite responsabilitati si obligatii, nu numai drepturi. Insa, cred in continuare ca o vreme cel putin ne mai putem relaxa pe coclauri, in deplin respect pentru natura si animale. Cand o fi si de n-o mai fi....macar avem ce povesti copiilor si nepotilor, a fost o data in tara asta o vreme unde puteam cutreiera muntii, si le vom putea arata fotografii si filmari. Sa speram ca momentul ala va fi cat mai departe in viitor. PS. Precum spunea mai sus si colegul @sean70 nici eu nu sunt de acord cu cei care-si baga masinile in cotloane neatinse in padure, doar sa arate ce "poate ei". Din pacate, cunoastem asemenea specimene..... Edited August 25, 2015 by Big.Ursu NADS Fitted Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul. Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgel Posted August 25, 2015 Share Posted August 25, 2015 Re: se termina cu plimbarea prin padure.... de fapt, S-A terminat deja @vercingetorix: nu confunda Rezervatia Naturala cu fondul de vanatoare sau padurea. La Comana este rezervatie. Legile bunului simt sunt confirmate de "dualisti" ca soimu' si sean70:ha: Sunt sigur ca daca nu ai nimic de ascuns si vorbesti civilizat nu te va impusca nimeni. Sper sa nu derapeze discutia, ca atatea altele:wink: Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sean70 Posted August 25, 2015 Share Posted August 25, 2015 (edited) Re: se termina cu plimbarea prin padure.... de fapt, S-A terminat deja Am citit cu atentie legea. La articolul 49 se spune clar cine sunt persoanele indreptatite sa constate si sa aplice sanctiuni. Aici incepe ghidushia...pentru a-ti putea da amenda trebuie intai sa te legitimeze. Conform legii, doar politia si jandarmeria au dreptul sa o faca. Paznicul de vanatoare cel mult poate depune o sesizare/plangere la politie cu numarul de inmatriculare, urmand sa astepte un raspuns.Chiar as fi curios ce raspuns va primi la o masina inmatriculata pe Bulgaria... Prostia consta in faptul ca nu ai de unde sa stii de unde si pina unde e fond cinegetic, adica sa fie marcat cu indicatoare, placute, etc.Chiar si un simplu drum de campie poate fi inclus in fond cinegetic, deci frizeaza deja absurdul. Ar trebui sa existe o lista publica a fondurilor cinegetice, daca mergi in zona dai un telefon, platesti o taxa ceva si gata. Sau la Directia Silvica din zona respectiva, doar acolo se liciteaza fondurile cinegetice. Pina la urma nu e ceva neobisnuit, niste baieti de aici au patit-o prin padure la Comana, langa Bucuresti. Orice petec de extravilan face parte dintr-un fond de vanatoare si oricine ar fi proprietar este obligat prin lege sa nu se opuna desfasurarii unei vanatori organizate...daca isi ingradeste proprietatea (dupa ce toate speciile de interes vanatoresc sunt in afara gardului si nu mai au posibilitatea sa intre inapoi) se schimba treaba,proprietarul e suveran,nu ai cum sa mai calci pe iarba lui. LE Tot conform legii, 81% din tariful de concesiune al unui fond de vanatoare (care variaza de la cateva sute la cateva zeci de mii de euro anual) revine proprietarilor terenurilor ce compun acel fond...asta in teorie,in practica e greu sa smulgi orice banut de la stat,cel mai mare pradator...:grin: Edited August 25, 2015 by sean70 Discovery 4 2010 Discovery 2 2000 Defender 90 1997 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bogus Posted August 25, 2015 Share Posted August 25, 2015 (edited) Re: se termina cu plimbarea prin padure.... de fapt, S-A terminat deja @vercingetorix Daca citesti si legea Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor vei vedea ca personalul de paza are anumite atributii si nu doar politistii si jandarmii ART. 45 ...... d) sa opreasca si sa legitimeze persoanele despre care exista date sau indicii ca au savarsit infractiuni ori alte fapte ilicite in obiectivul pazit, pe cele care incalca normele interne stabilite prin regulamentele proprii, iar in cazul infractiunilor flagrante, sa prinda si sa prezinte politiei pe faptuitor, sa opreasca si sa predea politiei bunurile ori valorile care fac obiectul infractiunii sau al altor fapte ilicite, luand masuri pentru conservarea ori paza lor, intocmind totodata un proces-verbal pentru luarea acestor masuri. Procesul-verbal astfel intocmit constituie act de sesizare a organelor de urmarire penala Daca conbini asta cu articolul 45 si 49 din legea vantorii despre care spunei mai sus atunci ajungi exact la ceea ce spunea soimu' si air_wolf http://www.dreptonline.ro/legislatie/legea_333_2003_paza_obiectivelor_bunurilor_valorilor_protectia_persoanelor_republicata.php PS dar cum spun si alti colegi mai sus, daca esti cu ganduri "curate" si te comporti normal nici un paznic de vanatoare nu va venii aiurea peste tine, o spun ca si vanator Edited August 25, 2015 by bogus Mercedes G Wolf 461 300GD Nissan Terrano II R20 2.7 TDi Link to comment Share on other sites More sharing options...
soimu Posted August 25, 2015 Author Share Posted August 25, 2015 Re: se termina cu plimbarea prin padure.... de fapt, S-A terminat deja Pe langa cele enumerate mai sus, sustin si faptul ca daca esti oprit de paznic si ii vorbesti pe ton civilizat (lucru care l-am experimentat) nu ar trebui sa fie probleme. Partea cu proprietatea are multe aspecte, din care as enumera: 1) ai 1-4-10 munti - sunt proprietatea ta. Daca nu ii ingradesti, nu am de unde stii ca pe acolo e pamantul tau ...semnele de proprietate privata / acces interzis pot sa dispara peste noapte din varia cauze. 2) ai 1-4-10 munti - nu cunosc legislatia, dar zic eu ca daca ai asemenea proprietate sa vina cu un set de obligatii pentru tine ca proprietar (impadurire unde este cazul, intretinere etc, o cota maxima de lemne pe care le poti taia etc)... 3) ai 1-4-10 munti - daca pe muntele/muntii aia sunt drumuri de acces deja construite, accesul trebuie permis si drumul care-ti traverseaza proprietatea sa fie cat de cat intretinut (cazuri de urgente, incendii etc). Daca-ti faci tu un drum pe proprietatea ta, atunci ai dreptul sa-ti pui 100 de baiere pe el si mine antipersonal....Am gasit un caz in Gorj unde se intinte o proprietate privata, dar drumul exista de pe vremea potopului - a pus indicator pe copac "Drum cu cuie".... Asadar, ai proprietate ai si anumite responsabilitati si obligatii, nu numai drepturi. Insa, cred in continuare ca o vreme cel putin ne mai putem relaxa pe coclauri, in deplin respect pentru natura si animale. Cand o fi si de n-o mai fi....macar avem ce povesti copiilor si nepotilor, a fost o data in tara asta o vreme unde puteam cutreiera muntii, si le vom putea arata fotografii si filmari. Sa speram ca momentul ala va fi cat mai departe in viitor. PS. Precum spunea mai sus si colegul @sean70 nici eu nu sunt de acord cu cei care-si baga masinile in cotloane neatinse in padure, doar sa arate ce "poate ei". Din pacate, cunoastem asemenea specimene..... ba pardon, prin aceasta modificare de lege se acopera acest neajuns daca o iei altan prin padure...TU trebuie sa te interesezi pe unde mergi si peste ce fond treci ca sa iei acordul. Daca nu este pe drum public.... trebuie sa stii unde esti si sa fi avut voie sa treci pe acolo. forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts