Marius C alias Turagmes Postat August 30, 2015 Partajează Postat August 30, 2015 Re: se termina cu plimbarea prin padure.... de fapt, S-A terminat deja sunt linistit tare....ma calmez cu marele indian prin padurile din zona mea....:grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vlad Postat August 31, 2015 Partajează Postat August 31, 2015 Re: se termina cu plimbarea prin padure.... de fapt, S-A terminat deja Ciudata tara avem: nu avem voie sa avem arme pentru apararea familiei si a proprietatii, dar unii au AKM-uri pentru apararea gugustiucilor de pe un teren care nu este al lor! Sa fie siguri ca-i impusca doar ei. Puch 280GE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adrianfd Postat August 31, 2015 Partajează Postat August 31, 2015 Re: se termina cu plimbarea prin padure.... de fapt, S-A terminat deja http://www.bizlawyer.ro/stiri/juridice/maramures-fermierii-sustin-ca-legea-vanatorii-trebuie-modificata-ei-spun-ca-nu-si-pot-apara-culturile-de-mistreti http://www.focus-energetic.ro/legea-vanatorii-ataca-ciobanii-28119.html http://www.mariustuca.ro/actualitate/sindicalisti-agrostar-crescatori-ovine-caprine-abrogare-lege-vanatoare-amenintare-proteste-13454.html ca o mica, curiozitate, avand in vedere ca vreo' jumate' de tara e fond de vanatoare, cat din PIB e produs de vanatoare actualmente. niste state vechi: http://www.romanialibera.ro/special/investigatii/cum-pierde-statul-zeci-de-milioane-de-euro-din-vanatoare-186756 in 2010, 200000 euro ajungeau la stat pentru jumatate de tara. mai putin ca maybahc-ul lui gigi. si de or fi vreo cateva milioane acum, tot e nimic. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat August 31, 2015 Autor Partajează Postat August 31, 2015 (editat) Re: se termina cu plimbarea prin padure.... de fapt, S-A terminat deja in judetul Arad sunt fonduri pe care se plateste mai mult de 20.000 euro si au fost luate fara nimic.... adica FARA VANAT, pentru ca inaintea licitatiei AJVPS (fostul administrator) a dat autorizatie si sa spus clar " sa nu mai ramana nimic". Acum sunt fonduri populate cu mistrt, caprior, cerb lopatar si cerb carpatin. Fonduri linistite (anul trecut a fost organizat pe un fond ..nu vraeu sa dau numele, o singura vanatoare la goana la mistret pentru cota de recolta) harnite si pazite. Sincer, de ce se vede intodeauna partea negativa a lucruilor? De ce nu se vede ca unii fac ceva bun, ceva care sa aduca un plus valoare, cu munca si cheltuiala? La noi in vest (chiar nu stiu in rest cum este), asemenea fonduri sunt multe si pe parcursul trecerii timpului sunt tot mai multe, pe masura ce AJVPS pierde sau renunta la unele fonduri si pe masura ce unii care au crezut ca fac afacere din fondul de vanatoare isi dau seama ca strainii nu vin sa vada urme, vin sa vada vanat si vor conditii bune. PS fondul respectiv, ca tot am vorbit de el, fond luat acum 4 ani FARA urma de vanat si care acum are sute de mistreti, doua nuclee semnificative de cerb carpatin si pragatiti in tarc mai mult de 20 lopatari pentru eliberare.... la singura vanatoare de grup din anul trecut s-au impuscat 12 mistreti si se dorea impuscarea a 19 ( sa se faca cota). Din cate stiu au fost amendati. Si au platit mai mult de 5.000 euro daune la sateni pentru culturile agricole distruse. Sunt sigur ca daca cineva vrea sa treaca pe acel fond va fi identificat dar tot atat de sigur ca nu se va refuza accesul daca se cere. Asta inseamna sa fi civilizat dar sa si respecti pe celalat. Chiar daca iti cade greu... Editat August 31, 2015 de soimu` forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogus Postat August 31, 2015 Partajează Postat August 31, 2015 (editat) Re: se termina cu plimbarea prin padure.... de fapt, S-A terminat deja Ca si vanator sunt perfect de acord cu cei de la Romania Libera, AGVPSR este un organism "comunistoid", total netransparent, unde decizile se iau in cercuri foarte mici si afecteaza zeci de mii de membrii, o relicva din '89 cu multe mute probleme, te rog nu confunda vanatorii obisnuiti cu aceasta mega asociatie condusa de o mana de oameni Daca ai auzi parerile la mii de vanatori legate de AGVPSR si modul abuziv in care se comporta ai ramane socat... cea ma noua gaselnita a fost introducerea(prin influenta) in legea vanatorii, obligativitatea de a fi membru intr-o asociatie pentru a putea sa fi vanator, si cum ei detin 60-70% din fonduri calculul e simplu, in legea veche un vanator putea merge la vanatoare platid o zi de vanatoare in orice aosciatie si gata... si multe multe altele Editat August 31, 2015 de Astral AUZI......1 i Mercedes G Wolf 461 300GD Nissan Terrano II R20 2.7 TDi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adrianfd Postat August 31, 2015 Partajează Postat August 31, 2015 Re: se termina cu plimbarea prin padure.... de fapt, S-A terminat deja pentru ca draga soimule te contrazici singur. cine a ras animalele de pe acolo? aceeasi asociatie dubioasa. ce conteaza ca acum sunt milioane de mistreti si mii de fluturi. au fost si inainte sa ii impuste/braconeze x sau y. toate acestea nu sunt facute pentru noi cetatenii de catre marii binefacatori ai fondurilor de vanatoare. ci pentru ei. e o afacere care e fix pix la bugetul statului folosind la greu resursele statului, inclusiv parghiile legislative. o afacere care aduce numai restrictii pentru restul cetatenilor romaniei. la fel ca in epoca marelui vanator ridicat la cer tot de un glont. in afara de vanatori, o mana de oameni, care fac afaceri din asta, nu mai traieste nimeni din vanat. deh, in curand ajungem sa stam toti la bloc in oras, atat de mult depindem de vanat. un 5% din suprafatei romaniei alocata pentru vanatoare, bine delimitata cu gard/etc e mai mult decat suficient pentru acest hobby/mica afacere. restul sunt povesti si grave incalcari ale constitutiei unui stat de drept, si usor-usor tot la tribunal se rezolva problema. nu comentez de despagubari, insa spun doar ca viata unui om valoreaza mai mult decat acel pumn de bani. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pantzerrow Postat August 31, 2015 Partajează Postat August 31, 2015 Re: se termina cu plimbarea prin padure.... de fapt, S-A terminat deja in judetul Arad sunt fonduri pe care se plateste mai mult de 20.000 euro si au fost luate fara nimic.... adica FARA VANAT, pentru ca inaintea licitatiei AJVPS (fostul administrator) a dat autorizatie si sa spus clar " sa nu mai ramana nimic". Acum sunt fonduri populate cu mistrt, caprior, cerb lopatar si cerb carpatin. Fonduri linistite (anul trecut a fost organizat pe un fond ..nu vraeu sa dau numele, o singura vanatoare la goana la mistret pentru cota de recolta) harnite si pazite. Sincer, de ce se vede intodeauna partea negativa a lucruilor? ...QUOTE] Vanatoarea este un "sport " sangeros, crud si pe care nu cred ca am sa il inteleg vreodata. Abilitatile de a manui o arma, oricare ar fi ea, pot fi demonstrate intr-un poligon...e doar parerea mea. Daca subiectul e foarte bun, poate face indiferent de varsta o cariera in sport si de ce nu, poate obtine o medalie la olimpiada :wink: Acum legat de faza aia cu "sa nu mai ramana nimic" nu cred ca merita sa zabovim prea mult, din motive lesne de inteles. Traim in Romania unde totul e posibil. Probabil aceeasi mentalitate este impartita si de cei care administreaza acum padurile din Romania. Ceea ce ma nedumireste insa, ar fi raportarea celor peste 20 000 de euro ( o suma sa spunem deloc neglijabila ) la un simplu calcul facut pana la ultimul cartus tras, in cazul unei partide de vanatoare organizata: Sursele pot fi gresite sau pot deforma realitatea : http://sporthunt.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=49&Itemid=55 http://www.avpsmistretul.ro/preturi/ http://www.huntingintransilvania.ro/?lang=RO&obj=vanatoare http://stirileprotv.ro/exclusiv/exclusiv-online/vanatoarea-o-distractie-costisitoare-afla-cat-costa-sa-devii-vanator.html Asadar pana la urma vanatoarea in Romania e un "sport" sau afacere ? :cn Nu aruncati cu pietre, incerc doar sa inteleg... Azi refuzi sa participi la viata publica. Maine vei ajunge sa fi condus de inferiorii tai ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat August 31, 2015 Autor Partajează Postat August 31, 2015 Re: se termina cu plimbarea prin padure.... de fapt, S-A terminat deja asa cum am spus, pana acum 4 ani aproape 100% din fondurile de vanatoare erau monopolul AJVPS... un organism de pe vremea comunismului cu aceeasi oameni la conducere si aceleasi metehne...ei dadeau autorizatii la oricine si nu respectau legea vanatorii decat formal, se vana tot ce iesea fara perioade si fara limite. De mai putin de 5 ani treaba sa schimbat radical. Fondurile au fost atribuite pe alte considerente. In primul rand un 25-30% a fost atribuit tot la AJVPS, dar restul de 70-75% a fost atribuit altor asociatii. Unii ar spune "private"... dar e gresit, pentru ca acum toate sunt private, si AJVPS urile judetene sunt cu acelasi statut ca si orice alta asociatie de vanatoare. Atribuirea sa facut in doua feluri 1. atribuire directa, cand o asociatie de vanatoare a reusit sa obitina acordul direct a 51% (sau mai mult) din proprietarii de terenuri care compun acel fond. Asta inseamna ca majoritatea proprietarilor au ales cui sa dea fondul si au acceptat o plata pentru asta ...de x euro. Desigur, au fost magarii, oameni pacaliti sa semneze fara sa stie ce semnau, primarii care au dat acordul pentru asociatia x ( a primarului sau apropiatii lui) sau unde mari arendasi si-au facut asociatii de vanatoare. 2. prin licitatie directa. Ei , acestia platesc de se rup, sunt cei care au luat fonduri la licitatie si platesc pe an sume foarte mari... si nu sunt putini. Acestia pentru banii care ii platesc (bani care ajung proprietarilor de teren dar sunt colectati de primarii din cate am inteles) mai se ocupa foarte serios de administrare.... sa aibe ce vana. Sunt buni gospodari si cheltuiesc mult dar respecta legea pentru ca altfel pierd fondul si au platit degeaba pana acum. Pentru toti se aplica cateva reguli. 1. cota de recolta se acorda de ITRSV in fuctie de controalele de pe teren ... deci este calculata ca in sezon sa se tina (sau mentina) un numar optim de animale pentru fondul respectiv, fara suprapopulare si fara decimare. Daca se depaseste cota administratorul poate pierde fondul, daca nu se face cota... va fi amendat si posibil sa se reduca cota anul urmator. 2. perioadele de vanatoare sunt stabilite in lege, cine vaneaza inafara lor este sub directa incidenta a legii penale. Acuma ca sunt abuzuri si magarii... peste tot si in toate sunt, dar sunt tot mai putine de la an la an. Totodata, va spun foarte sigur, daca nu se privatizau fondurile de vanatoare si ramaneau sub AJVPS, ... in 10 ani nu prea mai erau animale salbatice. Asa, chiar daca mai sunt fonduri AJVPS si chiar daca sunt asociatii unde se praduieste si fiecare membru incearca sa braconeze cat mai mult si doar sa nu fie prins... 50% sau mai mult din fonduri sunt ingrijite, pazite, animalele hranite (pe unele doar in iarna cand e zapada, alte fonduri abundent tot timpul anului) si pentru ei vanatul a sporit foarte mult in ultimii ani si trendul este puternic crescator. Nu trebuie sa ma credeti, dar eu stiu ce afirm. Iar aceste administrari, paza, hrana , apa, mentinerea in frau a daunatorilor ( cotofene, ciori, caini hoinari mai ales la campie, vulpi etc) fac parte tot din vanatoare, nu numai impuscarea unui mistret sau a unui fazan (cocos), a unui mistret etc in sezon. Daca crede cineva ca se scot bani foarte multi din vanatoare... se insala. Poate pe termen scurt prin distrugerea fondului fara investitii, doar vanzarea de vanat. Dar pe termen mediu sau lung acestia vor secatui fondul (cum sa intamplat si la AJVPS) si vor incepe sa plateasca degeaba pe el ... chiar daca este prin atribuire directa, tot trebuie sa dea cateva mii de euro, iar daca ei asteapta sa le mai intre vanat de la vecini ca la ei nu mai este...in cativa ani vor renunta si va veni cine vrea sa faca treaba. De ce sa bage cineva bani in ceva care nu e afacere? Pai sa vedem, pentru ca e pasiune (si inca mare) si pentru ca poate... ca are de unde. Nu credeti ca e pasiune fara castig la sfarsit de an? Pai atunci de ce va mirati cand cineva va opreste si va spune ca cu siguranta masina voastra este pregatata asa pentru ca sunteti braconier, ca daca nu e pentru castig nu aveai de ce sa bagi asa multi bani sa o faci capabila in teren. Pasiunea este la fel peste tot....cu aceleasi principii functioneaza. Stiti scandalul de acum 3 ani cand in judetul Arad au fost otravite sute de caprioare? Ei, administratorul fondului sa luptat sa fie cercetat cazul, a platit zeci de mii de euro sa se faca autopsie la fiecare capra moarta (260 capre si tapi). El a populat anul urmator cu caprioare din Ungaria, la care au costat actele ( inclusiv analize genetice) mai mult decat animalele in sine. Dosarul penal este inca blocat dar daca era AJVPS era inchis demult iar fondul era distrus. Tot acolo sa facut un volier foarte mare si sa populat cu 2500 fazani. Au hranit si pazit acolo un an de zile iar toamana au desfacut volierul si au lasat fazanii liberi. Ce credeti ca a urmat? Satenii au mers intr-o nopate si au dat foc la stuf si au alergat cu parii dupa fazani. Pana a intervenit paznicii sa distrus munca de un an. Asta e tara in care traim, astia sunt pericolul si nu cei care au un fond si vor sa il gospodareasca corect. Scuze pentru textul lung...dar ar mai fi multe se spus forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
yo2bt Postat Septembrie 1, 2015 Partajează Postat Septembrie 1, 2015 Re: se termina cu plimbarea prin padure.... de fapt, S-A terminat deja Soimule, cam de cat timp esti tu vanator? Pasionat de offroad esti cu mult inaintea mea, si cand te-am cunoscut aveai un cu totul alfel de discurs. Te-a schimbat mult "sportul" asta... pacat... 73 de adi - yo2bt ...altfel spus - TOATE CELE BUNE :hi ORCA - Off Road Club Arad Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Adrian Matei Postat Septembrie 2, 2015 Partajează Postat Septembrie 2, 2015 Re: se termina cu plimbarea prin padure.... de fapt, S-A terminat deja Soimu are termen de comparatie privind ambele activitati si este pasionat de ele!! Fata de altii care doar isi dau cu parerea nestiind decat o activitatea . Este atat de simplu si de normal sa-ti spui parerea doar daca esti DOCUMENTAT altfel se creeaza haos si dezinformare. 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
air_wolf Postat Septembrie 2, 2015 Partajează Postat Septembrie 2, 2015 Re: se termina cu plimbarea prin padure.... de fapt, S-A terminat deja citi dintre voi isi doresc o intilnire apropiata cu ursul? fazanul, iepurele, mistretul - va plac in farfurie? cred ca ajung acolo doar moarte, nu? haitele de lupi, v-ar place sa va manince bunicii, care traiesc pe culmi mai retrase? sau copii cind merg la scoala prin zapada? haideti sa fim seriosi, noi sintem 90% din orase, habar n-avem cum e sa iti dea iama ursul in gospodarie sau sa iti rime mistretii dupa cartofi. vorbim din auzite, de pe facebook si de la rahatul de tv. asa cum pescarii isi fac poze cu pestele, si vinatorii isi fac cu animalele. se numesc trofee. am putea colabora cu vinatorii, ii mai trasportam si noi, ne mai arata si ne explica si ei cum merge treaba. multi se iau de vinatori, dar de pescari nimeni. de ce nu discutam de braconarea sturionilor, de exemplu? sau de pastravul din apele de munte, o specie pe cale de disparitie, din cauza poluarii? inca nu sa terminat cu plimbarile prin paduri. The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Phantom Postat Septembrie 2, 2015 Partajează Postat Septembrie 2, 2015 Re: se termina cu plimbarea prin padure.... de fapt, S-A terminat deja De ce daca un animal scurma dupa mancare trebuie sa il omoram? Dupa ce ca noi am invadat spatiul lor acum trebuie sa ii exterminam? Daca vrei sa dormi la pranz si nu te lasa o ciocanitoare inseamna ca trebuie sa o omori? Ce-i cu gandirea asta? Cati oameni au ucis ursii si lupii in ultimii 10 ani? Dar oamenii cati ursi si lupi au ucis? Hai sa omoram toate animalele si sa radem de pe pamant toate "buruienile"(am mai auzit pe unii care spun asa ca sunt alergici), sa vad un urs care umbla cu un cap de om prin padure sa ii arete semenilor ce "trofeu" a prins el. Cea mai mare ciuma a acestei planete este OMUL. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cipri778 Postat Septembrie 2, 2015 Partajează Postat Septembrie 2, 2015 Re: se termina cu plimbarea prin padure.... de fapt, S-A terminat deja Sper ca macar pescarii sa nu poata inchiria raurile patriei sa nu mai poti face o baie la garla sau sa te plimbi cu barcuta. don't worry, be happy Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Septembrie 2, 2015 Partajează Postat Septembrie 2, 2015 (editat) Re: se termina cu plimbarea prin padure.... de fapt, S-A terminat deja de la Galati vezi problema intr-un fel....din marginea padurii noi o vedem altfel....sa vina ursul intr-o noapte si sa-ti faca paguba de 10000 mii de lei...nu cred ca ramai nepasator...sa vina turma de mistreti si sa-ti are tarlaua cu cartofi sau cu porumb....iar nu cred ca ramai indiferent si ca sa inchei...strict pe partea cu impuscatul ursilor si a mistretilor....stii cate capete de lighioane de-astea sunt pe hectar?:grin: si ca sa destind atmosfera ....am vazut pe langa Sinca o mare vanatoare de cerb....toti vanatorii erau proaspat barbieriti...parfumati cu parfumuri scumpe....sa tot fii cerb cu vanatori ca astia :ha: Editat Septembrie 2, 2015 de Marius C alias Turagmes Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adrianfd Postat Septembrie 2, 2015 Partajează Postat Septembrie 2, 2015 Re: se termina cu plimbarea prin padure.... de fapt, S-A terminat deja de la povestile cu scufita rosie si lupi fiorosi, unii dintre noi au batut muntii de mici copii. pustani fiind, chiuleam de la liceu si ne suiam in tren si dadeam o tura, fie si de o zi. seara le ziceam baliverne la parinti, ca am fost de servici pe liceu, etc. am dat nas in nas cu ursoaica cu pui la cativa metri, am dat peste mistreti cat un bivol. am umblat fie zi sau noapte, ploaie sau zapada de 1 metru sau viscol de abia ne tineam pe picioare. si n-am avut pusca, singura aparare era un spray cu bricheta, nici macar haine impermeabile nu aveam, faceam balta in tren la intoarcere cata apa curgea de pe hainele noastre dupa ce umblasem toata ziua prin zapada. ne bucuram cand un caine d-ala mare ne insotea toata tura. stimabile air_wolf stii ce se spunea prin munti daca te intalneai cu un lup? ca erai un privilegiat. nu am stare acum sa-ti explic de ce. cine stie, intelege. si mai stii ce iti raspundea un mos d-ala de-a batut toata viata lui muntii, de nenumarate ori singur. iti zicea ca niciodata nu i-a fost frica de animale salbatice, ele sunt in treaba lor, ci doar de oameni rai singur fiind. nu vajnicii vanatori le pazesc culturile taranilor sau oile ciobanilor. nu, ei stiu si o fac singuri. doar ca acum tinerii au plecat la oras si au ramas doar cei batrani. intoxicarea cu atacuri are cateva notiuni simple la baza: cei care au taiat padurea si extinderea noastra limitand suprafata "salbatica" (zone virgine sunt acum casa langa casa). cei care hranesc animalele salbatice: turistii dornici de o poza sau marii vanatori pentru suprapopulare si trofee cat mai "grase". alea nici nu mai sunt animale salbatice, sunt de crescatorie, ferma. pentru ce e la oferta: http://ziarulclujean.ro/dupa-mafia-lemnului-vine-randul-animalelor-din-padurile-noastre-ministerul-mediului-scade-tarifele-de-vanatoare-pentru-straini/# explicatia e pe masura: "Administratorii fondurilor de vânătoare susţin modificările Ministerului: „Ele sunt tarife de plecare. Ele se fixează în funcţie de cerere şi oferta şi de preţul internaţional. Deci, plecând de la serviciile oferite, de la tipul de vânătoare pe care-l oferă, aceste tarife pot fi mari sau mici, în funcţie de interesul pe care-l ai faţă de specie. Dacă tu vrei să protejezi o anumită specie, atunci pui tarife mari.” " deci asa protejezi o specie, cresti tariful. da, ne dam cu parerea cand o mana de oameni se foloseste de juma' de tara si produce la buget cat banii de buzunar ai unei beizadele. orice se inchiriaza pe an la minim 5% din valoare, altfel mori si nu mai vezi banii cat ai dat pe acel ceva. vorbim de terenuri in valoare de zeci de miliarde de euro. care au dat intr-un an 200000 euro la buget. si sunt si mai indreptati sa isi dea cu parerea proprietarii de terenuri ale caror terenuri proprietate privata sunt incluse sub administrare privata. si ne mai dam cu parerea cand vedem drumuri facute cu bani publici pe care s-a circulat zeci de ani acum cu bariera. cu bariera dupa ce au fost refacute tot din bani publici, asa cum un mic search pe google ne arata. si ne mai dam cu parerea cand protejarea animalelor salbatice, unele declarate specii ocrotite, se face la tarif pe domeniul public. intr-o tara civilizata nu se mai da cu parerea, se face puscarie. d-aia vin toti vanatorii aia straini la noi. pentru relaxare, de seara: 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Phantom Postat Septembrie 3, 2015 Partajează Postat Septembrie 3, 2015 Re: se termina cu plimbarea prin padure.... de fapt, S-A terminat deja Asa este de la Galati se vede altfel(bine ca nu ne mai afuma combinatul), dar sa sti ca eu am copilarit in Vrancea si am batut multe poteci prin paduri, nu vorbesc in necunostiinta de cauza. Ar fi bine ca unii oameni sa citeasca putin despre lantul trofic dintr-un ecosistem, si ce inseamna sa elimini o veriga. Dar la noi se merge tot pe mentalitatea pusca si cureaua lata ce barbar eram odata. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogus Postat Septembrie 3, 2015 Partajează Postat Septembrie 3, 2015 (editat) Re: se termina cu plimbarea prin padure.... de fapt, S-A terminat deja @adrian, pana una alta legea este asa, daca nu-ti convine ai 3 solutii -contactezi deputatul din zona ta si il rogi sa o schimbe -te apuci de adunat semnaturi -iti faci un ONG si lupti pe strazi, in media etc ...si daca nici asa, nici asa, nici asa nu-ti convine atunci vorba lui Iohannis: Ghinion! Editat Septembrie 3, 2015 de bogus Mercedes G Wolf 461 300GD Nissan Terrano II R20 2.7 TDi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Septembrie 3, 2015 Partajează Postat Septembrie 3, 2015 Re: se termina cu plimbarea prin padure.... de fapt, S-A terminat deja poate nu stii cati ursi si mistreti sunt prin padure...prea multi...ptr paduri asa mici... iar lupii deja urla iarna in spatele gradinilor Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
yo2bt Postat Septembrie 3, 2015 Partajează Postat Septembrie 3, 2015 (editat) Re: se termina cu plimbarea prin padure.... de fapt, S-A terminat deja "Povesti vanatoresti" proaspete de pe un fond de vanatoare din judetul Arad. http://specialarad.ro/omul-de-afaceri-cristian-chismorie-recunoaste-ca-asociatul-sau-a-tras-in-caini-pe-fondul-de-vanatoare-care-le-apartine/ acelasi fond de vanatoare, alta poveste... http://www.arq.ro/un-consilier-local-din-sintea-mare-a-fost-batut-de-un-paznic-de-vanatoare/445 http://www.vestic.ro/articol_46213/(foto)--locuitorii-comunei-sintea-mare-terorizati-de-animale-salbatice-si-de-administratorii-fondurilor-de-vanatoare.html Editat Septembrie 3, 2015 de yo2bt 73 de adi - yo2bt ...altfel spus - TOATE CELE BUNE :hi ORCA - Off Road Club Arad Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adrianfd Postat Septembrie 3, 2015 Partajează Postat Septembrie 3, 2015 Re: se termina cu plimbarea prin padure.... de fapt, S-A terminat deja @bogus, nu-i bai. cu cat vanatorii flutura legea aia mai tare, cu atat mai bine. :wink: eu am rabdare si sunt un om pasnic. carti stiu domnii sa scrie?:grin: @marius alea-s sunete de ringtone. acum si cu apelare rapida cu tarif redus in retea. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Septembrie 3, 2015 Partajează Postat Septembrie 3, 2015 (editat) Re: se termina cu plimbarea prin padure.... de fapt, S-A terminat deja te duc eu iarna pe valea Popii langa Budila...sa-ti inregistrezi live cateva ringtonuri:grin: ma rog...lupii din zona noastra nu sunt asa cizelati ca lupii din orasul tau ....ai nostrii urla...ai vostrii se dau in Mercedes-uri si emit legi....ordonante...etc Editat Septembrie 3, 2015 de Marius C alias Turagmes Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Septembrie 3, 2015 Partajează Postat Septembrie 3, 2015 Re: se termina cu plimbarea prin padure.... de fapt, S-A terminat deja Soimule, te exprimi atat de frumos si pasionat despre activitatea voastra de vanatoare incat cine nu stie, ar crede ca sunteti niste zane maselute care cresteti si hraniti animalele padurii pentru ca le iubiti, va sacrificati pentru ele, plangeti langa ele cand sunt bolnave... Parca mi se umezesc ochii cand imi imaginez asta... Mai ales ca urmatoare imagine care imi vine in minte este un glont in cap. Noroc ca si noi traim printre oameni, nu suntem cazuti din luna, vedem ce fac vanatorii (nu trebuie sa fim vanatori ca sa intelegem ce se intampla). Voi faceti un numar impresionant de abuzuri (fizice,morale si de alta natura): - va credeti stapanii padurilor, nu trebuie sa miste nimic fara voi. - Faptul ca aveti o arma va face sa va credeti importanti,mai speciali decat restul oamenilor. Dupa mine, daca un vanator, paznic de vanatoare, concesionar de fond de vanatoare sau orice alta categorie doar pentru ca vine sa fluture arma in fata unui om ar trebui sa ii se retraga instant permisul de port arma si sa ii se confiste arma. Cum pana mea sa iti permiti tu sa ma ameninti cu o arma doar pentru ca ai concesionat UN FOND DE VANATOARE si eu sunt in zona? Cum sa iti permiti sa impusti un caine care este proprietatea cuiva INDIFERENT unde e cainele ala? Mie mi-au impuscat doi caini PE PROPRIETATEA MEA. Din pacate nu am reusit sa ii identific niciodata pe vanatorii care au facut-o pt ca jigodiile de la AGVPS i-au acoperit permanent. Daca tu ai un caine si ajungi cu el pe proprietatea mea eu am dreptul sa il impusc? Sau de ce sa nu te impusc pe tine? Asa cum am mai spus, abuzati de niste legi abuzive facute de voi pentru voi. Spui ca totul e din pasiune... Hmmm... Hai sa fim seriosi... La multi e doar dorinta de a fi trendy sau se simt importanti in acea postura. Vanatori adevarati care respecta cu adevarat vanatul si padurea sunt mult mai rari acum. Nu prea mai au loc de figuranti (exact ca si in alte domenii) Ca nu se fac bani... Totusi unii fac bani din vanatoare(si nu putini). Stiu persoane care organizeaza partide private de vanatoare pentru straini si care incaseaza bani grei pentru asta. Inca ceva... Obiceiul acela de a va face poze cu animalele pe care le impuscati aliniate frumos ca la parada este DEZGUSTATOR. La fel de dezgustator ca si faptul ca voi numiti vanatoarea SPORT. 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Septembrie 3, 2015 Partajează Postat Septembrie 3, 2015 (editat) Re: se termina cu plimbarea prin padure.... de fapt, S-A terminat deja sport era acum cateva sute de ani cand aveau si animalele alea o sansa ....acum e punct ochit..... punct lovit...din stand de la adapost:Hr Editat Septembrie 3, 2015 de Marius C alias Turagmes Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
FordRanger Postat Septembrie 3, 2015 Partajează Postat Septembrie 3, 2015 Re: se termina cu plimbarea prin padure.... de fapt, S-A terminat deja Una peste alta , tot ce facem in viata tine de motivatie si necesitate. In prezent exista o multime de probleme care sunt legate de suprapopulare, consumul nejustificat al resurselor, alocarea incorecta a resurselor . Animalele salbatice au aceleasi drepturi ca si noi sa traiasca . Ursii si lupii aia navalitori si mancatori de bunici au capatat aceste obiceiuri pentru ca bunicii s-au dus peste ei, in varfurile dealurilor, si au distrus habitatele prazilor acestora. Animalele de prada exista , ele sunt importante pentru echilibrul din natura si stiu sa traiasca fara interventia oamenilor ( mai ales interventia a celor cu pusti ). Uciderea din placere nu poate fi argumentata de nici un om sanatos la cap. Sa ucizi un animal ca sa iti hranesti familia are o motivatie si un scop. Sa ucizi un animal de placere, sau pentru ca tot ai o pusca si te plictisesti acasa , are o singura cauza si este de natura medicala. Poate fi argumentata doar ca fiind o reminiscenta ancestrala care , in prezent , nu mai are motivatie . Domnilor vanatori, savarsiti abuzuri pentru ca puteti. Indreptati pusca spre un cetatean pentru ca va face sa va simtit bine si acest lucru pune si diagnosticul medical aferent actiunii voastre. Nu armele trebuie sa faca legea intr-o societate civilizata. Va utilizati armele pentru ca sunt instrumente care va sprijina dorinta de a fi deasupra celorlalti. Omorati animale pentru ca va face sa va simtit bine ( aceasta este si grozavia ) si realitatea este ca nu puteti argumenta in nici un fel actiunile voastre. Sa ucideti un caine ( chiar si vagabond ) doar pentru ca nu are stapan , este o crima , un abuz , doar ca nu are cine sa v-o puna in carca. Oricum societatea este destul de bolnava si preocupata de problemele ei , asa ca nimeni nu sta sa va analizeze si voua actiunile. Va convine sau nu , sunteti slabi. Sunteti slabi pentru intrati in competitii pe care stiti ca le castigati dinainte. Sunteti slabi pentru ca nu ezitati niciodata sa va manifestati "superioritatea" asupra celor care nu pot sau nu au cu ce sa se apere. sunteti slabi pentru ca nu luptati cinstit niciodata. Niciodata nu mergeti cu arme egale , niciodata nu luptati la categoria voastra. Sunteti demni de mila pentru ca sunteti doar niste trisori ieftini . Placerile voastre nu implica nici un risc ( doar cand va imbatati si va certati cu armele in maini , intre voi :wink: ). Asa se defineste " sportul " pe care il practicati . O lasitate ridicata la rang de virtute. Puteti sa va pacaliti ca sunteti grozavi. Nu sunteti . Sunteti doar demni de mila. 1 Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adrianfd Postat Septembrie 3, 2015 Partajează Postat Septembrie 3, 2015 Re: se termina cu plimbarea prin padure.... de fapt, S-A terminat deja @marius, pai nu vazusi ca e cu apelare externa in plan international cum zise ministresa? in curand o sa vin sa imi arati bovista plumbea. http://www.radiomures.ro/stiri/nordicii-vaneaza-capre-negre-in-judetul-brasov.html http://www.timponline.ro/istoria-se-repeta-in-mai-putin-de-o-suta-de-ani-caprele-negre-in-pericol-sa-dispara-din-muntii-rodnei/ deci in loc sa faca ceva util cu animalele, mai bine le dau la straini sa le vaneze. nordicii, civilizatii europei. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate