Jump to content
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Timbrul de mediu este ‪incompatibil cu art. 110 TFUE- 2016

Mtbkid
 Share

Recommended Posts

Re: Timbrul de mediu este ‪incompatibil cu art. 110 TFUE- 2016

"Invoice" este chiar foarte factura, idem Rechnung daca originea este Germania/Austria.

Masina a fost inscrisa pe o firma in Spania dar da ai dreptate ca merge,cand am facut actele la o firma de vanzari madam aia de acolo mi-a aratat ca pe baza la hartia aia o pot inscrie in ROmania .Eu nu stiam ca invoice e factura(arata diferit fata de o factura obisnuita) ,a fost prima data cand am facut asa ceva.Pe invoice erau trecute atat VIN-ul cat si numarul de inmatriculare.

Altceva interesant ce am aflat a fost ca masina fiind inscrisa in Spania aia nu o radiaza din oficiu .Eu am platit asigurare in Spania si am mers cu ITP de Romania o perioada fara probleme....cred ca si in ziua de azi as fi putut pastra numerele de Spania.Ce e drept am facut asigurare pe bune de Spania nu facatorii (a fost 500euro pe an).Nu au cerut fiscal din urma cand am inscris-o cu toate ca era la un an si ceva dupa.

Am mai avut o masina tot asa cu invoice (din Germania) .Cel care a cumparat-o era pe invoice apoi el a vandut-o si cel care a cumparat-o a vandut-o mai departe unui prieten care mi-a spus sa merg cu el sa o inmtriculeze.Avea un teanc de acte de vanzare cumparare de pe numele la unu la altu ...s-au uitat aia prin ele (fara sa deranjeze ordinea :ha: ) si a fost ok de aia am pomenit eu de invoice.

Invoice-ul (pe romaneste factura) printat poate lua cele mai ciudate forme.....dar tot factura ramane si asta ai primit si tu de la persoana juridica de la care ai cumparat masina.

Da ,in cazul meu era un rahat de coala A4 cu numele dealer-ului auto din Spania .Au trecut VIN-ul ,nr de inamtriculare ,data si suma.Astea au fost suficiente.Mi-a dat masina ,talonul ,CIV ,placute si m-am carat cu ea cu numerele alea (avea asigurare cu carte verde platita)

Cred ca daca iti bati capu si stii ca masina e a ta poti sa iti faci singur invoice-ul .Nu stiu cat de legal e totusi .Pe al meu era o stampila chiar cu firma din talon.

Edited by Marius_Adrian

• Replies 351
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Acte necesare ptr a merge in RAR cu o masina dintr-o tara in alta tara (CE).

1. Dovada de propietate (act de vanzare/cumparare in cazul persoanelor fizice si factura in cazul persoanelor juridice, cand e vorba de vanzator) tradusa in romaneste

2. Actele originale ale masinii asa cum sunt ele prevazute de lege (carte+talon sau certificat de detinator)

3. Un act de identitate al celui care merge la RAR

4.*) Dovada ca masina s-a luat in evidenta la fisc (nu stiu sigur am inteles ca asta vor sa o introduca!!!)

5. taxele specificifice care am inteles ca de la 01.02 se vor scumpi.

Ulterior la militie ptr inmatriculare ...in afara de cele de mai sus...

1. Fisa de inmatriculare cu stampila de luare in evidenta

2. CIV cu inspectie tehnica de la RAR

3. taxele talon/inmatriculare??? (am inteles ca una din ele se scoate iar cealalta se va majora)

4. asigurare RCA

5. dovada achitarii numerelor de circulatie

6. act de identitate al celui care inmatriculeaza sau reprezinta propietarul prin procura notariala.

7. am inteles ca exista un proiect ca RAR-ul se elibereze un soi de "certificat verde" (nesemnificativ ca valoare un fel de autenticitate) care va costa si ala ceva bistari...verificarile vor fi la sange ...nu stiu sa va spun mai multe...

8. numerele vechi (daca exista)

De asemenea am inteles ca pe acel certificat se va trece norma de poluare/capacitatea motorului si in functie de alea se vor calcula impozitele.

Tot ce va spun sunt informatii neoficiale, e posibil sa fie doar zvonuri, discutii. Nu luati in seama nimic decat cu titlu informativ, vom vedea din februarie.

De asemenea daca scot astia taxa nu va aruncati cu capul inainte sa inmatriculati inainte de a stii foarte bine legislatia si ceea ce impune aceasta.

Ganditi-va la ce legi s-au dat inainte ... inclusiv aia cu plata impozitului pe tot anul chiar daca o vinzi in ianuarie.

• Like 1

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Ganditi-va la ce legi s-au dat inainte ... inclusiv aia cu plata impozitului pe tot anul chiar daca o vinzi in ianuarie.

Nu e chiar tot anu ,e din momentul in care o inmatriculezi pana la sfarsitul anului.Daca dupa ce o inmatriculezi vrei sa o radiezi (stim noi de ce) atunci platesti doar pe perioada de la data inmatricularii pana pe 31 decembrie.

Ce e curios e ca eu am inregistrat masina cu copie de la invoice-ul din Spania.Avea serie ,data si stampila cu numele de pe talon...acum fie astia nu si-au dat seama ca era copie fie nu conteaza atat timp cat e facut in baza unui numar verificabil si masina nu are probleme (furata ,confiscata de banca ,etc) .Habar nu am de ce am avut copie si nu original ca mi-am dat seama dupa un an si ceva.

Mai exista un risc major la inscris in Romania si anume plata din urma a impozitului.Daca pe factura (invoice) e o data mai veche (sa spunem la data inmatricularii) atunci astia in Romania te pun sa platesti din urma.Daca motorul e mare atunci exista riscul unui dezastru financiar la propriu.Sfatul cu avut grija ar trebui apreciat de toata lumea.

Edited by Marius_Adrian

Tot ce va spun sunt informatii neoficiale, e posibil sa fie doar zvonuri, discutii. Nu luati in seama nimic decat cu titlu informativ, vom vedea din februarie.

De asemenea daca scot astia taxa nu va aruncati cu capul inainte sa inmatriculati inainte de a stii foarte bine legislatia si ceea ce impune aceasta.

Da, asa-i, astept sa vad ce porcarii mai inventeaza astia, intrebam in ideea sa am toate actele in regula, s-au magarit si bulgarii cu RCA-ul, tot creste in fiecare an cu vreo 100 de euro..

Da, asa-i, astept sa vad ce porcarii mai inventeaza astia, intrebam in ideea sa am toate actele in regula, s-au magarit si bulgarii cu RCA-ul, tot creste in fiecare an cu vreo 100 de euro..

Nu stiu daca s-au magarit bulgarii, mai degraba persoana/firma pe care este inmatriculata masina ta mai are multe altele, care produc daune. La bulgari asigurarea creste pentru fiecare in parte, nu numai pentru masina care a produs dauna asa cum este la noi.

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Mai mult ca sigur e si asta, dar devine prea scump si solutia e sa-ti faci rezidenta sau firma, deja se complica prea mult lucrurile pt o masina...

Edited by sixone

Cred ca sintetizate toate discutiile,cam asta ar fi esentialul..Nu vad de ce si-ar bate cineva cu motor mare cuie-n talpa ca sa aibe masina cu numele lui pe talon-inafara de impozitul care vine in mod clar mult mai mare ca pe BG (asta daca se plateste) ar mai fi si asigurarea pe RO care iarasi e substantial mai grasa decat pe BG,deci mai multe de 10-20% din ce e pe BG nu cred ca va ajunge pe RO-poate ceva turisme euro 3,cu motoare pana-n 2000 cmc,mai mult nu.

0722.246.245-YMS/e-mail-stoica.mdragos@yahoo.com

...ceva noutati,zvonuri?Sau asteptam cu totii cu sufletul la gura fapte concrete de la 01 febr.?

:h5

Ca sa fii respectat, incepe prin a te respecta tu insuti.

“Tudor Arghezi, citat despre respect”

...ceva noutati,zvonuri?Sau asteptam cu totii cu sufletul la gura fapte concrete de la 01 febr.?

:h5

Nimic nou ,s-a scos taxa si nu s-a pus alta la loc.Daca ai motor mare nici o veste buna....aerul din motor inca reprezinta lux.

Am intrebat si eu la DRPCIV cum se schimba lucrurile pentru cei care vor sa inmatriculeze vehicule dupa noua lege. Atasez raspunsul primit, pentru ca este oficial:

Buna ziua,

As dori sa stiu care este noua procedura pentru inmatricularea definitiva a unul vehicul, ca urmare a schimbarilor legislative publicate in Monitorul Oficial cu numarul 15 din 6 ianuarie 2017.

Monitorul Oficial nr. 0015 din 2017

Actul nr. 1 din 06 Ianuarie 2017

Emitent: Parlamentul României

Lege privind eliminarea unor taxe şi tarife, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative

Monitorul Oficial nr. 0015 din 2017

Actul nr. 8 din 06 Ianuarie 2017

Emitent: Președintele României

Decret pentru promulgarea Legii privind eliminarea unor taxe şi tarife, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative

Documentul prezentat pe site (inmatriculari 25.10.2016.doc) a fost ultima oara actualizat la data de 20 decembrie 2016. Mai este acest document de actualitate? Daca nu, cand ar trebui sa fie el publicat pe site?

Multumesc,

Buna ziua,

va informam faptul ca procedura de inmatriculare nu s-a modificat. In schimb, de la 01 februarie 2017 va intra in vigoare Legea nr.1/2017, iar modificarile aduse de aceasta

referitoare la unele taxe sunt postate pe site-ul nostru, http://www.drpciv.ro, sectiunea TAXE SI TARIFE.

Cu stima,

Biroul de relatii publice

Buna ziua,

Va multumesc pentru raspunsul prompt si pentru lamuriri. Am gasit documentul despre taxe si tarife si am sesizat modificarile.

Din moment ce nu este mentionat in acest document nimic referitor la timbrul de mediu, ar trebui sa inteleg ca acest pas, mentionat din procedura de inmatriculare la art.5:

5.Achitarea taxelor:

• Autoritatea fiscală competentă - Trezorerie – timbrul de mediu pentru autovehiculele aflate la prima înmatriculare în România;

apartine strict de Trezorerie, iar DRPCIV nu va mai cere dovada contravalorii achitarii taxei cand ma prezint la ghiseu pentru inmatriculare?

Va multumesc!

Exact! Timbrul de mediu, prevazut de O.U.G. nr.9/2013 privind timbrul de mediu pentru autovehicule, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr.37/2014, cu

modificarile si completarile ulterioare, se abroga de la 1 februarie!

Edited by Hyadum
:jp1

http://www.drpciv.ro/info-portal/downloadFile.do?menu=publicInfo&lang=ro&id=52 -> Taxe si tarife 2017

I. Taxe

A. Taxe pentru examinarea conducatorilor de autovehicule in vederea obtinerii

permisului de conducere

1. Taxe pentru examinarea candidatilor care au absolvit o scoala de conducatori auto:

- Pentru autovehicule din categoriile A, A1, B, B1 si BE: 6 lei- va fi eliminata de la 01.02.2017 de prevederile Legii nr.1/2017!!!

- Pentru autovehicule din categoriile C, C1, Tr, D, D1, CE, DE, C1E, D1E, Tb si Tv: 28 lei - va fi eliminata de la 01.02.2017 de prevederile Legii nr.1/2017!!!

2. Taxe pentru examinarea persoanelor carora le-a fost anulat permisul de

conducere, pentru categoriile cuprinse in permisul anulat, precum si a

persoanelor care au fost respinse de 3 ori la examenul pentru obtinerea aceleiasi

categorii, precum si pentru persoanele care nu au absolvit o scoala de

conducatori auto, cu exceptia celor pentru categoriile B, B1, BE : 84 lei- va fi eliminata de la 01.02.2017 de prevederile Legii nr.1/2017!!!

B. Taxe de inmatriculare a autovehiculelor si remorcilor, autorizare provizorie de

circulatie si autorizare de circulatie pentru probe

1. Taxe de inmatriculare permanenta sau temporara a autovehiculelor si remorcilor:

- Autovehicule si remorci cu masa totala maxima autorizata de pana la 3.500 kg,

Inclusiv: 60lei- va fi eliminata de la 01.02.2017 de prevederile Legii nr.1/2017!!!

- Autovehicule si remorci cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3.500

kg: 145 lei- va fi eliminata de la 01.02.2017 de prevederile Legii nr.1/2017!!!

2. Taxa de autorizare provizorie a circulatiei autovehiculelor si remorcilor: 9 lei- va fi eliminata de la 01.02.2017 de prevederile Legii nr.1/2017!!!

3. Taxe de autorizare a circulatiei pentru probe a autovehiculelor si remorcilor: 414

lei - va fi eliminata de la 01.02.2017 de prevederile Legii nr.1/2017!!!

C. Taxa pentru furnizare date din Registrul national de evidenta a permiselor

de conducere si a certificatelor de inmatriculare 5 lei - va fi eliminata de la 01.02.2017 de prevederile Legii nr.1/2017!!!

• Taxele prevãzute la lit. A se achita la organul fiscal al administratiei publice locale pe a carui raza de

competenta teritoriala se afla Instituţia Prefectului care prestează serviciul.

• Taxele prevãzute la lit. B se se achita la organul fiscal al administratiei publice locale pe a carui raza de

competenta teritoriala se afla domiciliul/ sediul solitantului.

Pentru municipiul Bucuresti organul fiscal competent este cel de la nivelul sectorului.

Taxele mai sus menţionate pot fi majorate cu pana la 40% de catre consiliul local in a carui raza teritoriala se afla

sediul prestatorului de servicii.

Sunt scutite de taxe extrajudiciare de timbru:

1. examinarea, în vederea obţinerii permisului de conducere auto, a urmãtoarelor categorii de persoane:

- persoanele cu handicap fizic, pentru obţinerea permisului de conducere valabil pentru autovehiculele din

categoriile A, A1, B şi B1, adaptate infirmitãţii lor;

- membrii misiunilor diplomatice şi ai oficiilor consulare acreditaţi în România, pe baza de reciprocitate;

2. înmatricularea:

- autovehiculelor şi remorcilor aparţinând misiunilor diplomatice, oficiilor consulare şi membrilor acestora,

precum şi altor organizaţii şi persoane cu statut diplomatic, care îşi desfãşoarã activitatea în România, pe baza de

reciprocitate;

- autovehiculelor din categoriile A, A1, B şi B1, aparţinând persoanelor cu handicap fizic, adaptate infirmitãţii

lor;

II. Contravalorea documentelor eliberate

1. Permis de conducere 68 lei

2. Certificat de inmatriculare 37 lei

3. Autorizatie provizorie de circulatie 13 lei

Pentru detalii referitoare la informaţiile de la pct. I şi II, vă rugăm să vă adresaţi Instituţiei Prefectului din care face

parte serviciul public comunitar competent să presteze serviciul solicitat.

III. Contravaloarea placilor cu numere de inmatriculare

- Placa tip A - forma dreptunghiulara 20 lei

- Placa tip B - forma patrata; 23 lei

- Placa tip C - pentru motociclete; 17 lei

Pentru atribuirea unui numar preferential se achita suplimentar tariful de 45 lei

Pentru pastrare unui numar atribuit anterior se achita tariful de 30 lei

Contravaloarea placilor cu numere de inmatriculare se achita la ghiseu

:jp1

AJUNGE!

Bunul simț ar trebui să fie de ”common sense”!

Cristian Milea asta de la APIA ar trebui sa primeasca un sut in coitze sa ii ajunga in gat sa le guste http://www.agerpres.ro/economie/2017/01/26/producatorii-si-importatorii-de-automobile-sustin-introducerea-unui-sistem-cumulativ-de-taxe-in-locul-timbrului-de-mediu-12-31-48 ...contine si o poza cu viermele.

Parcul auto din strainatate are "niște indicatori civilizați" pentru ca au si niste "Salarii civilizate".Cand sta cu burtantul ala plin cu cacat pe jdemii de euro si declara din pix cine ce trebuie sa conduca e usor sa comenteze.Care l-a votat pe ala? Nu imi aduc aminte sa fi candidat undeva sa imi faca el legi.Nu stiam ca statul are un nou for decizional ...APIA.

Vin 500,000 masini SH nicidecum ca erau deja dar inmatriculate in BG.E ca si cum odata cu scoaterea taxei s-au nascut jumatate de milion de cetateni ce isi cumpara masini SH.

Vor sa modifice impozitul? Zdreanta ala de la APIA ar fi frumos sa arate in ce tara se mai plateste impozit 1500 euro pentru un rahat de Aro.Am prieteni nemti cu masini americane de prin 90 -95 cu motoare de 6,000cmc si platesc 2-300euro "impozitul" dar si ala doar cand folosesc masina .

EDIT:

Falci e director la Opel Romania http://www.turatii.ro/2012/06/01/cristian-milea-noul-country-director-al-opel-romania/ ...aia pe langa parazit pe bani publici si gainat la APIA.

:/// merci mi-ai stricat ziua cu hoitul ala de Milea :grin:

Edited by Marius_Adrian

Cred ca-i de bine? :top

Cre'ca-mi ia fo' 6 minute sa scriu asta la computer, sa o imprim (era sa zic printez:ha:), sa-i fac o poza si sa o public (ptiu drace, era sa zic postez:ha:).

Fara context, poza e pustiu:ha:

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Am fost eu azi la politie!

in Bucuresti

Am inmatriculat XJ ul.Fara taxa mediu.fara adev Anaf ..am platit doar talonul si numerele.

dimineata la deschidere erau deja 100 persoane (zicea badyuardul.)la ora 12.00 am ajuns noi si se lucra la bonul de ordine 300 cand baiatul ( masina e a lui )a luat bonul cu nr 850 .Ultimul bon eliberat a fost cu 1100. Eu am plecat si am revenit la ora 19; se lucra la nr 700.Noi am terminat pe la 20.15 iar programul era pina la ora 21.

Majoritatea aveau aceeasi parere. """Acum pina nu pune guvernul o alta taxa""

Am in curte un englez si un american

:F

deci pana la urma ce scrie la presa e ce trebuie? e real?

"Pentru maşinile deja înmatriculate în România, autentificarea RAR costă circa 150 de lei, în timp ce pentru autoturismele care intră pentru prima dată în circulaţie la noi, efectuarea omologării şi eliberarea unei noi cărţi de identitate a vehiculului, costă aproximativ 450 de lei.

La aceste sume, plata poliţei RCA care trebuie să existe neapărat în dosarul cu care vă prezentaţi la DRPCIV. Pentru dosar este necesară chitanţa de 37 de lei doveditoare a plăţii con*tra*valorii certificatului de înmatriculare. În momentul depunerii dosarului trebuie să achitaţi şi contravaloarea plăcuţelor cu numărul de înmatriculare, în valoare de 40 lei, pentru număr la rând, respectiv 85 lei pentru număr preferenţial."

intrebarea mea ar fi care ar fi toate actele necesare , de preferat de la cineva care a facut asta acum si care e ordinea ostilitatilor?

Cerere tip

fisa inmatriculare

cartea de indentitate a vehiculului

documentul de propietate (contract de vanzare sau factura)

actul de indentitate al persoanei

dovada ITP

asigurare (acum mmerge si pt o luna)

cerificatul de inmatriculare

placutele vechi

si taxele pt certificat si plaacute ce se platesc direct la ghiseu.

Autentificarea se face numai pt masini care NU au fost inscrise in tara.

Cerere tip

fisa inmatriculare

cartea de indentitate a vehiculului

documentul de propietate (contract de vanzare sau factura)

actul de indentitate al persoanei

dovada ITP

asigurare (acum mmerge si pt o luna)

cerificatul de inmatriculare

placutele vechi

si taxele pt certificat si plaacute ce se platesc direct la ghiseu.

Autentificarea se face numai pt masini care NU au fost inscrise in tara.

merci Yoghi :)

acum intrebarea este urmatoarea :)

1-fisa inmatriculare ---asta o fac peste drum de politie acolo la aia care fac acte auto?

cartea de indentitate a vehiculului--- asta o am eu:)

documentul de propietate (contract de vanzare sau factura)--- asta il inchei eu cu cumparatorul/vanzatorul

actul de indentitate al persoanei--- actul meu ca si comparator sau si al vanzatorului?

dovada ITP --- adica sa fie ITP-ul valid stampilat pe talon?

asigurare (acum mmerge si pt o luna) --- asta o am valabila pe 6 luni parca

cerificatul de inmatriculare--- asta e talonul presupun si il am eu :)

placutele vechi--- numerele de pe masina :)

si taxele pt certificat si plaacute ce se platesc direct la ghiseu --- adica direct in sediul politiei acolo la ghisee sau direct unde depun dosarul?

te intreb ca am un amic la Iasi caruia vreau sa ii dau masina si nu are sens sa il pun pe drumuri aiurea, sau face el toata treba asta la el la Iasi?

coleguuuu!

e prima masina vanduta sau cumparata?

fisa de inmatriculare e hartia stampilata de ad.financiara a vanzatorului si a cumparatorului.

coleguuuu!

e prima masina vanduta sau cumparata?

fisa de inmatriculare e hartia stampilata de ad.financiara a vanzatorului si a cumparatorului.

raspunsul e nuuu :) da nu prea m-am ocupat eu de ele:) asa ca deaia intreb ca acum trebuie s ama ocup eu :)

Se pot obtine nr rosii direct 90 zile(binenteles care doreste,altfel 30,60 )conditia sa ai asg ptr perioada dorita!

Ptr inmatricalare este necesara verf tehnica si asg valabila in ziua respectiva(adica la sfarsit de valabilitate)

A iesit ieri un politist de la inmatriculari(cmd) si a grait aceste precizari!!

Edited by jantorero
Mai ! dar nu va convine chiar nimic?!

Se pot obtine nr rosi direct 90 zile(binenteles care doreste,altfel 30,60 )conditia sa ai asg ptr perioada dorita!

Ptr inmatricalare este necesara verf tehnica si asg valabila in ziua respectiva(adica la sfarsit de valabilitate)

A iesit ieri un politist de la inmatriculari(cmd) si a grait aceste precizari!

Deci merge si pe baza de asigurarea ramasa de la numerele rosii? E bine de stiut ca am mai vazut oameni care platest 6 luni in avans aiurea.

De prin Noiembrie 2016 asigurarea se poate incheia pe orice perioada dar minim 30 zile.

eu am avut pe o luna.

Share

• Create New...

Important Information

Access to the Club4x4 Forum is conditioned by adhering to our Rules - Terms of Use