Jump to content
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Timbrul de mediu este ‪incompatibil cu art. 110 TFUE- 2016

Mtbkid
 Share

Recommended Posts

Re: Timbrul de mediu este ‪incompatibil cu art. 110 TFUE- 2016

Majoritatea tarilor din EU nu au taxa dar te obliga sa inmatriculazi masina in tara lor dupa o anumita perioada de timp si daca spui ca in Romania este mare RCA-ul si ca taxa e mare ... nu ai vazut RCA in Anglia, Germania, limitari puse de Grecia la detinere auto si impozite ce au acolo.

In Franta taxa de poluare este simpla: 2 euro/gram pentru masinile ce emit noxe intre 200 si 250g/km si 4 euro pe gram ptr masinile ce emit noxe peste 251g/km plus o taxa suplimentara de 160 euro la inmatriculare. Au un tabel in care spun ce nivel de poluare are masina in functie de anul primei inmatriculari.

In Germania (de la 01.01.2012) se calculeaza asa:

- motor: 2 euro / 100 cc la benzina si 9 euro /100 cc la motorina

- taxa ptr co2: masinile ce emit noxe peste 110 g/km platest 20 euro / 10g/km

Se ia in calcul emisia de noxe inregistrata la efectuarea TUV-ului. Se permite schimbarea normei de poluare unei masini (montare catalizator, filtru de particule, schimbare motor etc) indiferent de anul de fabricatie al masini.

Fals.Te obliga pe tine daca masina e pe numele tau.Daca masina nu e a ta nu te obliga nici dracu.

• Replies 351
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

pai ce conteaza a cui e masina?

acum daca talonul e pe numele prietenului sau a lui matusa sau pe firma

nu tot trebuiesc platite taxele initiale si anuale?

Am in curte un englez si un american

:F

Deci ma duc pe 01.02 2017 cu actele si inscriu masinfa fara taxa de mediu?

Am in curte un englez si un american

:F

Deci ma duc pe 01.02 2017 cu actele si inscriu masinfa fara taxa de mediu?

O sa vedem pe 1.02.2017! :grin: Pana nu vad, nu cred!

Eu zi sa te grăbești, tovarășul de la finante a anunțat ca studiaza introducerea, începând cu anul viitor, a unei variante de taxa de prima înmatriculare deoarece renault estimeaza pierderi de 30% anul acesta.

Fericirea este simpla ... depinde cat de simplu poti sa fi!

Eu zi sa te grăbești, tovarășul de la finante a anunțat ca studiaza introducerea, începând cu anul viitor, a unei variante de taxa de prima înmatriculare deoarece renault estimeaza pierderi de 30% anul acesta.

Pentru ca dupa mintea lui direct proportionala cu marimea boaselor 30% din productia Renault era cumparata de Romani.Zace o prostie cu rautate in astia ceva greu de descris dar ma adaptez si sper sa apuc sa vad toata industria auto franceza in faliment doar asa ca sa ma simt eu bine.

Si ca veni vorba de taxe zdreanta aia nenorocita de Ciolos a schimbat felul cum se platesc impozitele auto.Daca inmatriculezi masina in februarie si o vinzi in martie platesti impozitul pe tot anu chiar daca o radiezi doar dupa o luna .Deci daca vrei sa inmatriculezi ceva cu motor mare si apoi sa radiezi nu scapi de plata pe un an.Eu abia acum am aflat ....deci cum spuneau si altii pe aici Bulgaria ramane salvarea noastra in continuare.

Edited by Marius_Adrian

Pentru ca dupa mintea lui direct proportionala cu marimea boaselor 30% din productia Renault era cumparata de Romani.......

Cred ca, de fapt, lucrurile stau mult mai simplu : importatorii auto, toti, cu Renault in frunte probabil, spaguiesc politicienii pentru a vota tot felul de enormitati protectioniste, iar pe dansii, spaguiti fiind, ii doare-n p*** (durea-re-ar sa-i doara...!) de faptul ca fac gaura in buget si in buzunarul contribuabilului !

La pariu ca o sa auzim in cazul asta,cat de curand, si de un dosar similar aluia cu Microsoft....

Cred ca, de fapt, lucrurile stau mult mai simplu : importatorii auto, toti, cu Renault in frunte probabil, spaguiesc politicienii pentru a vota tot felul de enormitati protectioniste, iar pe dansii, spaguiti fiind, ii doare-n p*** (durea-re-ar sa-i doara...!) de faptul ca fac gaura in buget si in buzunarul contribuabilului !

La pariu ca o sa auzim in cazul asta,cat de curand, si de un dosar similar aluia cu Microsoft....

Culmea e ca lobby-ul in Romania e ilegal.La americani e legal pentru ca nu au reusit sa il opreasca asa ca l-au facut legal ca sa il poata impozita plus ca fiind legal tu poti sti cine a primit bani de la cine .La noi se face pe ascuns cum ai spus si tu.Oricum fii sigur ca nu Renault o sa pateasca ceva ,tot prostovanii astia care au luat banii ajung in parnaie.Ei ajung in parnaie ,noi suportam taxe ilegale si omoram bugetul cu inapoieri de taxe ilegale iar Renault face profit gros.

Dar ce e mai interesant acum urmeaza.Astia scot taxa in 2017 dar pentru bugetul 2018 sa spunem ca o baga la loc.Daca fac asta se ard in campania pentru prezidentiale.Daca baga taxa in impozit dar nu modifica tampenia cu cilindreea iar se ard .Singura metoda e sa refaca modul de calcul al impozitului si sa fie x bani pe y grame the CO2 fara cilindree sau alte tampenii.Forma taxei si ce mai fac ei in urmatorii 2 ani o sa ii arda la alegeri.

Mai in gluma mai in serios cei mai multi de pe aici sau aia cu masini americane tot bulgari raman...nu ne mai aburim ,nu avem voie decat cu Dacia :grin: Omuletul ala macabru de la mediu e in partid cu Tariceanu.Probabil stim cu totii cine a debitat prima taxa de mediu si impozitul pe aerul din motor.

Am si eu o intrebare, daca scot astia taxa de la 1 feb., aveti idee care-s pasii si ce acte imi trebuie sa inmatriculez o masina din BG in RO? Am carte, talon si procura (si itp valabil daca conteaza), iar masina este inm. pe firma.

Edited by sixone

Sunt in aceeasi situatie, si vreau sa trec pe RO luna viitoare. Din informatiile pe care le detin deocamdata, in baza procurii pot sa vand masina in RO unui cetatean roman (chiar si mie), si fac un contract de vanzare cumparare din cele valabile aici. Trimit apoi o copie a contractului firmei din BG pe care este masina, pe baza careia radiaza masina din BG, dupa care urmeaza inmatricularea in RO, obisnuita. Asta in mare. Probabil ca mai sunt ceva detalii procedurale, dar ma bazez pe omul meu care m-a rezolvat pe BG, sa le rezolve.

Trebuie radiata si masina din BG? Ma gandeam ca actele oricum raman la politie aici si le trimit aia inapoi la bulgari, nu?

pai cu actul de vanzare cumparare o radiezi din BG...daca mai vrei.Oricum ti-o radiaza bulgarii daca nu platesti taxele .

Sunt in aceeasi situatie, si vreau sa trec pe RO luna viitoare. Din informatiile pe care le detin deocamdata, in baza procurii pot sa vand masina in RO unui cetatean roman (chiar si mie), si fac un contract de vanzare cumparare din cele valabile aici. Trimit apoi o copie a contractului firmei din BG pe care este masina, pe baza careia radiaza masina din BG, dupa care urmeaza inmatricularea in RO, obisnuita. Asta in mare. Probabil ca mai sunt ceva detalii procedurale, dar ma bazez pe omul meu care m-a rezolvat pe BG, sa le rezolve.

Te salut,

eu cred ca nu ti-o poti inmatricula in Romania fara factura de la firma din Bulgaria catre tine.

Intereseaza-te si daca e asa si spunene-ne si noua te rog.

In actele de inmatriculare se specifica clar ca e nevoie de factura daca ai achizitionat o masina de pe firma din EU.

Acesta este si dreptul tau de proprietate totodata.

Nu te poti duce la politie cu acte de vanzare cumparare intre tine si tine sau cineva din familia ta, in baza procurii pe care o ai si cu restul de documente adica carte de identitate, talon, asigurare pe o entitate juridica din Bulgaria.

Daca gresesc imi cer scuze si astept parerea voastra.

multumesc,

Razvan

Edited by Razvan Dinescu

Former LR Disco 1 2.0 MPI GSS

Actual: Nissan Patrol Y61 SWB 2.8

Am si eu o intrebare, daca scot astia taxa de la 1 feb., aveti idee care-s pasii si ce acte imi trebuie sa inmatriculez o masina din BG in RO? Am carte, talon si procura (si itp valabil daca conteaza), iar masina este inm. pe firma.

Masina fiind inmatriculata pe firma, firma este proprietarul masinii, deci firma trebuie sa-ti vanda tie masina si pentru acest lucru trebuie sa-ti emita o factura si sa faceti un contract de vanzare-cumparare.

Cu astea doua in mana si cu actele mentionate de tine incepi calvarul inmatricularii in singurul, probabil, stat din lume care-si jefuieste/uraste/terorizeaza/umileste contribuabilii.....

Sfat : nu te duce la RAR (pentru ITP si certificatul de autenticitate) fara sa gasesti pe cineva caruia sa-i dai spaga aferenta (standard, 200 lei) ca sa nu-ti respinga masina.

Si cel mai important sfat : inainte de face vreun pas in sensul inmatricularii pe RO gaseste pe cineva, cumva care-ti poate verifica masina (dupa VIN) daca a fost sau nu furata !

Masina fiind inmatriculata pe firma, firma este proprietarul masinii, deci firma trebuie sa-ti vanda tie masina si pentru acest lucru trebuie sa-ti emita o factura si sa faceti un contract de vanzare-cumparare.

(...)

Ma gandeam ... daca firma din Bg. e fara activitate, deci neplatitoare de TVA, fara cont ... cum da factura?

4x4MANIA is where we are !!!

Ma gandeam ... daca firma din Bg. e fara activitate, deci neplatitoare de TVA, fara cont ... cum da factura?

Îi un pic harcea-parcea ce spui tu acolo....:h5

Dacă-i fără activitate nu înseamnă că-i neplătitoare de TVA (ăsta-i vector/opțiune și n-are a face cu plata/încasarea și/sau compensarea TVA-ului, pentru că dacă are activitatea suspendată nu tranzacționează, deci nu plătește/încasează/compensează TVA). Eventual, poate fi încadrată la neplătitori de TVA și atunci nu facturează cu TVA și nici nu-și deduce TVA-ul din achiziții. La fel, este imposibil ca o firmă (pământeană și nu fantomă), fie ea și cu activitatea suspendată, să nu aibă un cont bancar valid. Exceptând faptul că toate persoanele juridice trebuie să aibă un cont bancar (pentru că, na, băieții deștepți au zis că nu poți ține banul la ciorap că vrea mușchiu' tău) măcar pentru acțiunile de poprire ale statului și tot trebuie să existe.

Nu vreau să speculez dar tind să cred că speța expusă de tine (care, bineînțeles, este cazul unei cunoștințe de-a ta) poate ține de domeniul ”mandoleului”, caz în care:

- rugându-se ca sistemul de control încrucișat al tranzacțiilor intracomunitare să nu existe/să aibă bâlbâieli sau să i se ia curentul la momentul verificării, prietenul poate cere, și va primi, factura comercială (cu sau fără TVA) și contractul de vânzare-cumpărare (ăsta nu-i neapărat nevoie, întrucât factura este considerată a fi contract de v-c în formă simplificată) de la ”firma” din BG, împreună cu documentele de înmatriculare (radiere) ale autovehiculului sau,

- prietenul spune adio acaretului din dotare și-l face coteț de păsări sau

- compania, cu activitatea suspendată, face tranzacția oficial (incluzând punerea la dispoziție a tuturor documentelor mai sus-menționate) și toate-s bune și frumoase și legale. Pentru că, suspendarea activității (corect și onest fundamentat) se datorează condițiilor improprii realizării obiectivului societății, respectiv acela de a face profit. Dar, dacă societatea respectivă are în gestiune bunuri care, prin natura lor, generează costuri continue (cum e cazul autovehiculelor pentru care se datorează impozite și taxe, cu excepția cazurilor în care sunt radiate din circulație și fiscal - altă mâncare de pește mult mai complicată) poate solicita organelor fiscale din țara de reședință acceptarea efectuării respectivelor tranzacții, pentru a scăpa de costurile respective și a-și suspenda, într-adevăr, activitatea.

Capisci?

AJUNGE!

Bunul simț ar trebui să fie de ”common sense”!

Nu are nicio legatura pentru ca firma respectiva isi vinde un bun din inventarul ei, deci nu un produs al activitatii pe care a avut-o.

Iar faptul ca nu are activitate - nu conteaza din ce motive - iarasi nu are nicio legatura cu faptul ca este sau nu este platitoare de TVA ! De unde naiba ai auzit tu asa ceva ?!?

Atunci cand a cumparat masina, TVA-ul si l-a dedus, iar acum cand vinde masina, daca intre timp valoarea contabila a masinii nu s-a amortizat, trebuie sa plateasca TVA-ul si asta e unul din principalele motive pentru care e foarte greu sa mai capeti factura de la firma respectiva.

ptr cei cu motoare mari tot Bulgaria ramane solutia....degeaba a cazut taxa ...ulii daca am impozit de 8200 de lei pe an :ce

Ce-i adevărat nici dracu nu-l schimbă! Exceptând transformarea în utilitară....

N-am înțeles ce ai cu bietele păsări, nu mă duce capu la ce-ai vrut să spui.....:grin:

AJUNGE!

Bunul simț ar trebui să fie de ”common sense”!

Te salut,

eu cred ca nu ti-o poti inmatricula in Romania fara factura de la firma din Bulgaria catre tine.

Intereseaza-te si daca e asa si spunene-ne si noua te rog.

In actele de inmatriculare se specifica clar ca e nevoie de factura daca ai achizitionat o masina de pe firma din EU.

Acesta este si dreptul tau de proprietate totodata.

Nu te poti duce la politie cu acte de vanzare cumparare intre tine si tine sau cineva din familia ta, in baza procurii pe care o ai si cu restul de documente adica carte de identitate, talon, asigurare pe o entitate juridica din Bulgaria.

Daca gresesc imi cer scuze si astept parerea voastra.

multumesc,

Razvan

Salut. Evident, fiind pe firma, se emite apoi factura. Eu am prezentat in mare "schema". Este ceea ce mi-a zis mie omul prin care am inmatriculat masina acolo. Probabil ca pe baza acelui contract de v/c stie bulgarul cui sa-i faca factura pe masina.

Cum am zis initial, ca "Asta in mare. Probabil ca mai sunt ceva detalii procedurale, dar ma bazez pe omul meu care m-a rezolvat pe BG, sa le rezolve.", mai sunt ceva aspecte de rezolvat, corespunzator legislatiei bulgaresti, inclusiv factura, radiere, ceva cu numerele bulgaresti, etc.

Eu personal, ma bazez pe omul meu, stie el ce trebuie facut atunci. Poate fi nasol cu masinile care au schimbat cativa "procuristi" prin RO, ca trebuie luat pe fir tot circuitul, probabil, nu stiu.

LE: Eventual, dupa ce fac mutarea pe RO, pot descrie pasii mai exact, daca nu o face nimeni altcineva pana apuc eu.

Edited by Optimus

(...)

Atunci cand a cumparat masina, TVA-ul si l-a dedus, iar acum cand vinde masina, daca intre timp valoarea contabila a masinii nu s-a amortizat, trebuie sa plateasca TVA-ul si asta e unul din principalele motive pentru care e foarte greu sa mai capeti factura de la firma respectiva.

Aici, mare adevar graiesti ... cu posibilitatea ca la cumparare, sa nu-si fi dedus niciun TVA pentru ca nu i-a interesat acest lucru sau din cauza ca masina nu s-a cumparat cu bani din contul firmei (asta daca firma are cont curent).

@pmstancu, nu exista nicio speta, era doar o ipotetica situatie, dat fiind ca sunt firme create doar pt. a tine masini si nu pt. a desfasura activitate comerciala.

Oricum, ne vor lamuri colegii care vor obtine facturi.

Edited by Astral
De unde naiba tot scoateti doi de i ...?!?
4x4MANIA is where we are !!!

Eu cand am luat masina de la un dealer din Spania nu am avut factura si act de vanzare cumparare ci o hartie Invoice parca se numeste (nu cred ca aia e factura).Aia a fost suficienta pentru inmatriculare ,nu a zis nimeni nimic.Era masina de firma.

Eu cand am luat masina de la un dealer din Spania nu am avut factura si act de vanzare cumparare ci o hartie Invoice parca se numeste (nu cred ca aia e factura).Aia a fost suficienta pentru inmatriculare ,nu a zis nimeni nimic.Era masina de firma.

Invoice-ul (pe romaneste factura) printat poate lua cele mai ciudate forme.....dar tot factura ramane si asta ai primit si tu de la persoana juridica de la care ai cumparat masina.

Sometimes you find yourself in the middle of nowhere. And sometimes in the middle of nowhere, you find yourself.

"Invoice" este chiar foarte factura, idem Rechnung daca originea este Germania/Austria.

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Share

• Create New...

Important Information

Access to the Club4x4 Forum is conditioned by adhering to our Rules - Terms of Use