Optimus Posted February 8, 2013 Share Posted February 8, 2013 Re: Greseli de pilotaj si echipari proaste in offroad! Bai nene, te ingrozesti cand vezi faze din astea, si nu pot sa nu remarc faptul ca aproape toate nenorocirile astea se petrec din prostie si sunt cautate cu lumanarea. Se baga ca musca-n rahat fara sa-i oblige nimeni, si mai fac si manevre de 2 lei... Link to comment Share on other sites More sharing options...
nomad Posted February 8, 2013 Share Posted February 8, 2013 Re: Greseli de pilotaj si echipari proaste in offroad! Urata rau,asta! Life's Too Short To Drive Boring Cars Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patrolator Posted February 8, 2013 Share Posted February 8, 2013 Re: Greseli de pilotaj si echipari proaste in offroad! Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgel Posted February 9, 2013 Share Posted February 9, 2013 Re: Greseli de pilotaj si echipari proaste in offroad! Rezultatul firesc al modificarilor fara echilibrarea atenta a greutatii. Aviz amatorilor cu masini taiate brutal la spate. Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link to comment Share on other sites More sharing options...
madiorsv Posted February 9, 2013 Share Posted February 9, 2013 Re: Greseli de pilotaj si echipari proaste in offroad! Urata rau,asta! Bine ca a dat copilul jos ONE LIFE. LIVE IT ! Pajero V 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dacadrean Posted February 9, 2013 Share Posted February 9, 2013 Re: Greseli de pilotaj si echipari proaste in offroad! noi la curtea d arges. ghici ciupera cei :)) Exceptand faptul ca a ajuns cu rotie intr-o pozitie "necorespunzatoare", de remarcat calmul pilotului. Dar nu m-am putut abtine din ras cand am vazut "dorinta de viata" uimitoare a copilotului . :grin: Link to comment Share on other sites More sharing options...
nessum Posted February 9, 2013 Share Posted February 9, 2013 Re: Greseli de pilotaj si echipari proaste in offroad! Da...! Luci & Mao la OPEN! Care e noutatea? :grin: Toyota LJ 70 Transsylvania Off Road Club www.helpdani.eu Link to comment Share on other sites More sharing options...
soimu Posted February 9, 2013 Share Posted February 9, 2013 Re: Greseli de pilotaj si echipari proaste in offroad! Exceptand faptul ca a ajuns cu rotie intr-o pozitie "necorespunzatoare", de remarcat calmul pilotului. Dar nu m-am putut abtine din ras cand am vazut "dorinta de viata" uimitoare a copilotului . :grin: 1. nu are nimic cu topicul de fata 2. nu vad nimic extraoridinar si ABSOLUT NIMIC de ras, nici unul din ei nu a avut nici un gest nelalocul lui, deci...radem..dar oare pentru ce? sper sa se modereze topicul forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link to comment Share on other sites More sharing options...
dacadrean Posted February 9, 2013 Share Posted February 9, 2013 Re: Greseli de pilotaj si echipari proaste in offroad! @soimu -le cred ca am vazut inregistrari diferite: 1.Comentam faptul ca pilotul ii spune copilotului sa strea prins in centura. Acesta ar fi trebuit sa ii asculte si sa stea priins in centura pentru ca avea cine sa repuna masina pe roti si apoi sa fie ambii scosi sau sa iasa ei. Faptul ca, copilotul a incercat sa iasa in acel timp salvatorii nu puteau repune masina pe roti. Masina putea lua foc iar pilotul putea fi prins in acel incendiu datorita egoismului copilotului. 2.Extraordinar este faptul ca nu exista termenul de echipa, ci unul trebuie sa isi salveze pielea chiar daca risca sa puna in pricol viata coechipierului. Rog moderatorii sa nu modifice acest post din care sper ca foarte putini sa aiba totusi de invatat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Unimog Posted February 10, 2013 Share Posted February 10, 2013 Re: Greseli de pilotaj si echipari proaste in offroad! @soimu -le cred ca am vazut inregistrari diferite: 1.Comentam faptul ca pilotul ii spune copilotului sa strea prins in centura. Acesta ar fi trebuit sa ii asculte si sa stea priins in centura pentru ca avea cine sa repuna masina pe roti si apoi sa fie ambii scosi sau sa iasa ei. Faptul ca, copilotul a incercat sa iasa in acel timp salvatorii nu puteau repune masina pe roti. Masina putea lua foc iar pilotul putea fi prins in acel incendiu datorita egoismului copilotului. 2.Extraordinar este faptul ca nu exista termenul de echipa, ci unul trebuie sa isi salveze pielea chiar daca risca sa puna in pricol viata coechipierului. Rog moderatorii sa nu modifice acest post din care sper ca foarte putini sa aiba totusi de invatat. Te rog nu critiza o situatie pe care nu o cunosti in totalitate ( sunt unul din cei care am fost prezent langa masina cand s-a rasturnat ) 1.Mao a procedat corect , normele de siguranta din raliu ( de care apartine si CNOR) prevad ca trebuie sa parasesti masina rasturnata in max 7 sec daca esti pe partea superioara si 9 daca partea opusa 2. La fel ar fi trebuit sa faca si Luci 3. Interventia spectatorilor este neregulamentara si forteaza echipa sa abandoneze proba ( pentru o interventie de asemenea gen la Tg.Mures echipa Lui Danciu-Tutuianu de la extrem a pierdut sansa sa iasa pe podium si la etapa si la an). De altfel daca izbucnea un incendiu toti acei spectatori fugeau si ei raminea prins inscaune cu masina in flacari 4. Daca masina era cu buson corespunzator nu avea voie sa curga benzina , masina nesuferind practic nici o avarie el dupa ce a fost pus pe roti a plecat singura 5.Singura greseala din punctul meu de vedere intradevar de pilotaj o fortare a intoarcerii cu frana de mana pe colt De cate ori ai fost in concurs cand s-a rasturnat masina in care te aflai ? 0747967945 kiss.zoltan@offroadmania.ro Nebun de masini , off-road, natura, noroi, putere, aer proaspat Link to comment Share on other sites More sharing options...
dacadrean Posted February 10, 2013 Share Posted February 10, 2013 (edited) Re: Greseli de pilotaj si echipari proaste in offroad! Raspund punctual: 0. Credeam ca se comenteaza videoclipuile potate ca atare, sunt convins ca la cele 90% din restul videoclipurilor postate nici tu nici eu si nici altcineva de pe forum nu a fost prezent. 1.Nu cunosc normele si ma bucur ca incepand aceasta discutie le-am aflat. 2.Inseamna ca Luci are o problema si nu Mao cum am crezut eu initial. 3.Un minus mare organizatorilor pentru ca nu au securizat zona astfel incat sa nu fie permis accesul spectatorilor. 4.Un mare minus pentru echipa (si-au pus viata in pericol) dar si pentru organizatori ca au permis sa participe fara buson corespunzator. 5.Nu te contrazic deoarece nu am aveam cum sa vad din videoclip daca a fost sau nu curba. 6.Nu am fost niciodata dar nu despre asta este vorba in acest topic (daca am fost eu in concurs cu masina rasturnata). Numai bine, dacadrean LE: Corectare/adaugare litere "mancate" . Edited February 10, 2013 by dacadrean Link to comment Share on other sites More sharing options...
nessum Posted February 10, 2013 Share Posted February 10, 2013 Re: Greseli de pilotaj si echipari proaste in offroad! Raspund punctual: 0. Credeam ca se comenteaza videoclipuile potate ca atare, sunt convins ca la cele 90% din restul videoclipurilor postate nici tu ni eu si nici alcineva de pe forum nu a fost prezent. 1.Nu cunosc normele si ma bucur ca incepand aceasta discutie le-am aflat. 2.Inseamna ca Luci are o problema si nu Mao cum am crezut eu initial. 3. Un minus mare organizatorilor pentru ca nu au securizat zona astfel incat sa nu fie permis accesul spectatorilor. 4.Un mare minus pentru echipa (si-au pus viata in pericol) dar si pentru organizatori ca au permis sa participe fara buson corespunzator. 5. Nu te contrazic deoarece nu am aveam cum sa vad din videoclip daca a fost sau nu curba. 6. Nu am fost niciodata dar nu despre asta este vorba in acest topic (daca am fost eu in concurs cu masina rasturnata). Numai bine, dacadrean NU imi vine sa cred ce "enormitati" poti sa spui! STOP, e mai decent asa! Toyota LJ 70 Transsylvania Off Road Club www.helpdani.eu Link to comment Share on other sites More sharing options...
dacadrean Posted February 10, 2013 Share Posted February 10, 2013 Re: Greseli de pilotaj si echipari proaste in offroad! Cu STOP nu pot invata. Cu STOP nu ai invatat nici tu. Am fost si sunt decent. Ideea acestui topic este pentru a invata din greseli altor nu? Cand nu inteleg ceva intreb, cand nu mi se pare logic spun ca nu mi se pare logic si cum mi se pare logic. In afara de doua raspunsuri din care nu am putut invata nimic despre situatia din videoclip ci doar cat de superior te consideri a-mi fi nu am invatat nimic de la tine. Nu este o polemica. Astept din partea ta, daca poti, sa-mi explici logic, unde gresesc. Multumesc! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomitza Posted February 10, 2013 Share Posted February 10, 2013 Re: Greseli de pilotaj si echipari proaste in offroad! Ca sa nu mai apara atatea discutii cred ca macar din respect dupa ce postai intrebai daca ii stie cineva pe cei doi protagonisti si ce s-a intamplat. ca si Unimog si Nessum am fost chiar acolo si din pacate cam tot ceea ce spui tu nu are legatura cu realitatea. Ai fost vre-odata cu o masina pregatita de concurs in padure sa te afli intr-o situatie, nu ca a lor, dar macar asemanatoare?? Aproape de a fi rasturnat??? nu cred ca daca ai fi avut o experienta asemanatoare ai mai fi zis ceva. Numai bine. 0723358877 Un om bogat NU este acela care are cel mai mult, ci acela care are nevoie de cel mai puţin. (Octavian Paler) Link to comment Share on other sites More sharing options...
dacadrean Posted February 10, 2013 Share Posted February 10, 2013 (edited) Re: Greseli de pilotaj si echipari proaste in offroad! Asa spunea initiatorul topicului: Va propun acest topic pt a invata din greselile altora sau din sfaturile utile ce izvorasc din imagini. Puneti aici filme cu greseli ale pilotilor, cu echipamente neadecvate, decizii proaste luate in adrenalina...orice care poate fi de folos in iesirile din teren! Pt inceput va propun acest film, este doar de incalzire pt ca mai am multe exemple. Sa vedem cine si cum a gresit, ce putea face etc [youtube:1wyr83t5]http://www.youtube.com/watch?v=rwmNmQP-KL4[/youtube:1wyr83t5] In loc sa dati cu pietre ati putea sa ma lamuriti tinand cont ca: Acel filmulet este vazut de unul ca mine care nu stie ce s-a intamplat la fata locului. Sunt sigur ca nu sunt singurul. Eu vad doar ca un tip zice sa ramana in centuri, vad ca celalat nu il asculta si iese, aud ca curge benzina, etc... Ce trebuie sa invat din el? Faceti abstractie de faptul ca ati vazut si realitatea si ca ii cunoasteti pe protagonisti. Regula topicului (stabilita de initiator) este de a comenta strict videoclipul. Edited February 10, 2013 by dacadrean Link to comment Share on other sites More sharing options...
u2_2 Posted February 10, 2013 Share Posted February 10, 2013 Re: Greseli de pilotaj si echipari proaste in offroad! Eu cred ca in mare masura ti-a raspuns Unimog, ce alte invataminte crezi ca se mai pot trage ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
blavenstein Posted February 10, 2013 Share Posted February 10, 2013 Re: Greseli de pilotaj si echipari proaste in offroad! maestre @dacadrean,cred ca voi fi scurt in comentarii,baietii astia de la cluj sunt niste baieti foarte faini (asa se zice pe la noi),as vrea sa te vad pe tine cate greseli vei face dupa 2 zile de alergat prin padure la blana si a 3-a zi te bati pt niste secunde pretioase in trial,avand si o masina pe care nici nu o cunosti foarte bine,abia si-au terminat masina,chiar nu inteleg cam ce te f.te asa de tare grija despre offroad asa in general cand tu nici n-ai masina si dupa cum observ din comentariile tale de pe acest forum cam esti pe dinafara,nu prevad in tine o tanara speranta a offroad-ului romanesc ,decat de tastatura tractari auto profi cu o vechime de peste 18 ani tel 0744621055 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petre Niteanu aka bullbar Posted February 11, 2013 Author Share Posted February 11, 2013 Re: Greseli de pilotaj si echipari proaste in offroad! Copilotul nu a gresit cu nimic daca stia fix cum statea masina si ramanea orientat. Trebuie sa iesi din masina cat mai repede, dar exista o situatie in care nu trebuie s-o faci: cand nu stii cum sta masina si nici pana unde te-ai rostogolit. Exemplu: intr-un concurs de la Valeni, unul dintre echipajele de la extrem s-a rasturnat de mai multe ori pana la buza unei gropi de 15 metri adancime. Era noapte. Noroc ca au scanat cu lanternele inainte sa iasa, altfel primul care iesea ar fi cazut in prapastia aia. Daca ramai orientat dupa ce te-ai dat peste cap de mai multe ori, IESI REPEDE AFARA! APOI SALVEAZA TI COLEGUL! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
taviman Posted February 11, 2013 Share Posted February 11, 2013 (edited) Re: Greseli de pilotaj si echipari proaste in offroad! Ok. V-aș ruga să sumarizăm câteva învațăminte pentru cei mai proaspeți în club (evident și io): -centura e obligatorie. -gumele corespunzătoare sunt prietenele tale. -Din ce-am văzut până acum : adrenalina e inamicul nr. 1. -Talpa combinată cu virajele strânse=> lacrimi și portofel. -Nu te băga în apa a cărei adâncime n-o cunoști. -Groapa cu noroi/nisip - ar fi bine să nu încerci dacă n-ai un troliu prin preajmă. ....? O mare întrebare personală: cum controlez viteza atelajului la vale (mă refer la înclinații mari de 30+ grade)? Dacă treapta întâi + reductor nu-i suficient? Edited February 12, 2013 by taviman Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petre Niteanu aka bullbar Posted February 11, 2013 Author Share Posted February 11, 2013 Re: Greseli de pilotaj si echipari proaste in offroad! Ok. V-aș ruga să sumarizăm câteva învațăminte pentru cei mai proaspeți în club (evident și io): -Din ce-am văzut până acum : adrenalina e inamicul nr. 1. ....? COMPLET GRESIT! Adrenalina e buna!!! P'asta o cautam toti. Iar din studii nu reiese ca descarcarcarea de adrenalina in corp iti diminueaza IQ-ul! Deci: baga mare!:banana Link to comment Share on other sites More sharing options...
taviman Posted February 11, 2013 Share Posted February 11, 2013 Re: Greseli de pilotaj si echipari proaste in offroad! O fi și adrenalina asta precum colesterolul: bună și rea? :banana/:fr2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kibitz Posted February 11, 2013 Share Posted February 11, 2013 Re: Greseli de pilotaj si echipari proaste in offroad! Salut, Presupun ca e ca in orice sport. Antrenamentul conteaza. Numarul de ore de la volan si conditiile in care conduci conteaza. Adrenalina poate sa fie si buna si rea (bucurie sau exaltare / frica). Daca situatia nu e noua (ai mai trecut prin ea - ori in antrenamente ori in viata reala) atunci poti sa faci mult mai usor (poate chiar din refelx creat) ceea ce trebuie facut; daca nu - e posibil sa gresesti. Ca e mai mult sau mai putin din cauza adrenalinei... e discutabil. My 2¢, Sorin aka v1tara aka Sorin (__\≡≡≡$≡≡≡/__) Vitara 1.6 16v [__]\≡≡≡\≡Ө≡/≡≡≡/__] Patrol Y61 2.8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dacadrean Posted February 11, 2013 Share Posted February 11, 2013 Re: Greseli de pilotaj si echipari proaste in offroad! .... chiar nu inteleg cam ce te f.te asa de tare grija despre offroad asa in general cand tu nici n-ai masina si dupa cum observ din comentariile tale de pe acest forum cam esti pe dinafara,nu prevad in tine o tanara speranta a offroad-ului romanesc ,decat de tastatura Multumesc celor ce mi-au explicat. Celor care nu inteleg printre care si citez "ce ma f.te asa tare grija" le-am explicat anterior. Respect pentru cei ce au fost protagonistii filmarii pentru ca au avut 00 si au pus filmare aici pentru a invata si altii. In rest toate cele bune. Ontopic: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest mao Posted February 11, 2013 Share Posted February 11, 2013 (edited) Re: Greseli de pilotaj si echipari proaste in offroad! Pfuai ma, sa ma sune oamenii ca cica se disucta de noi pe forum si io nu-s activ. Puteam fi activ ca de aproape o saptamana doar azi m-am ridicat din pat. Va rupeam cu tastatura, 'tui gripa aviara :)). No, domnu' Decadrean, iti zic io ca o fo tare fain sa shezi cu bucile in sus si sa te cam doara umerii :). Totul bine si frumos. Cand te uiti prin parbrizul spart, in ambele zile de concurs si la rasturnare jumate cazut, si vezi ca nu vezi nici un bocanc sau macar ceva "adidasi" albi de manelisti care oricum s-ar fi bucurat la toata faza(dupa cum se si aude din filmarea exterioara), pilotul zice ca curge benzina pe el. Tu cam ce ai fi facut? I-ai fi oferit un foc? :)))) Oricum tin sa ii multumesc lui Luci ca de acea data nu avea tigarea in coltu' gurii cum isi tine Csaba Boros scobitorile:). Nu pot sa zic ca am procedat bine s-au nu, dar dupa ce m-am desfacut din centuri si vroiam sa raman in masina riscam sa ma accidentez in urma repunerii pe roti. A fost o experienta de care nu pot sa zic ca m-am bucurat sau sa zic ca mi-a parut rau. Inveti din orice. La fel si tu daca vrei sa inveti ceva prima data intreaba prima data si apoi fa-ti o parerea pe care sa o impartasesti cu altii. Nu pot sa zic ca m-ai lezat ca m-ai facut egoist :)) oi fi si io nu stiu :P. Anyway nu am nimic sa-i reprosez lui Luci (si dc as avea mi-ar da de mi-ar mere vestea :PPPP) (glumesc). Este un pilot foarte bun, si merita un copilot mult mai bun, dar eu ma straduiesc sa-l duc cat de bine:). Pun si filamrea din alt unghi(mai indepartat) (nu am gasit insert video) Edited January 24, 2018 by Astral Link to comment Share on other sites More sharing options...
nomad Posted February 11, 2013 Share Posted February 11, 2013 Re: Greseli de pilotaj si echipari proaste in offroad! :ha1 Mai Mao,mai,sanatate maxima,sa te faci bine! La un moment dat ma si gandeam :"ce o fi cu Mao de nu raspunde el,personaj aflat in rolul principal?"Am crezut ca ai lasat intentionat discutia sa curga,vazand ca s-au aprins oamenii... ps. butonul ala minune,bag sama ca e pe randul din mijloc al 5 - lea din dreapta,ca de cate ori trec cursorul peste el,"zice" : insert video,insert video... :h5 Life's Too Short To Drive Boring Cars Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts