Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Pe urmele Natashei.. sau cu Niva prin Dobrogea

PeCoclauri

Postări Recomandate

• Răspunsuri 213
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Re: Pe urmele Natashei.. sau cu Niva prin Dobrogea

Din cauze obiective nu pot onora nici data de 31 si nici macar 01.02 asa cum as fi sperat.

Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

vad ca nu ajungem prea departe cu democratia asta...

Dragi tovarasi,

ideea de la care am plecat e sa facem cunostinta, noi cei interesati de offroad in zona respectiva, nicidecum sa strangem cat mai multe masini, ca sa "dam la numar". Daca sunt cel putin doua masini, eu consider ca mi-am atins obiectivul. Asta nu inseamna o iesire "exclusivista", ci dimpotriva. Multi, putini, cati vom fi, sa incercam sa ne organizam un pic, (ca in bancul ala..)

Se pare ca planurile initiale cu tura de doua zile sunt mai potrivite pentru la primavara-vara, cand vom avea optiunea cazarii la cort

De aceea, stabilesc traseul urmator:

Duminica, 01.02.2009 ne intalnim in Constanta la Mol in Km 4-5 la 8.00 - Techirghiol - coclauri - Biruinta - Topraisar - asfalt - Amzacea - ..spre Baneasa.. ceva aventuri pe drumurile "negre" ce ne vor iesi in cale. Daca e timp, ne vom abate un pic pe la urmatoarele locatii: Dervent, Cetatea Pacuiul lui Soare, Dumbraveni, Adamclisi

Ajutati-ma sa completez lista, chiar daca v-ati anuntat mai sus. Treceti si utilajul cu care veniti!

1. Subsemnatul - Razvan cu Niva din dotare

2. cosmir - Cosmin - Aro 10

3. ...

Noroi Bun !!

LaGuraSobei.ro

Link spre comentariu

vad ca nu ajungem prea departe cu democratia asta...

Dragi tovarasi,

Ajutati-ma sa completez lista, chiar daca v-ati anuntat mai sus. Treceti si utilajul cu care veniti!

1. Subsemnatul - Razvan cu Niva din dotare

2. cosmir - Cosmin - Aro 10

3. ...

Eu ma bag no .3 ... nu am cu ce dar sper sa am cu cine :grin: sa merg bre nu va ganditi la altceva ... :uameni

Deci sa vedem no.4 ... Dati`mi un PM care are un loc in acaret ... Banuiesc ca vreti s`o punem si de`o campeneasca la fata locului...ca doar nu suntem multi . Haideti s`o gandim cat mai bine posibil s`o facem cum stim noi romanii mai bine " distractie multa , buna si ....ieftina " :Gr :Gr

~ Silence is a gift ~

~ Learn to value its essence ~

Link spre comentariu

Din pacate nu am sa pot veni. Masina nu-i gata ministerul mamii lor de mecanici tembeli :uameni si nici programul nu-mi permite. Daca vreme-ai buna si aveti de gind sa faceti o iesire scurta de o zi, v-as recomanda zona Cheile Dobrogei - Gura Dobrogei. Gasiti pe acolo cam tot ce vreti adica noroi, pante abrupte, stinci, absolut orice. Mare atentie insa, zona este declarata rezervatie naturala, adica zona protejata. In consecinta, mare atentie! Asta mai fi padurea de la Valul lui Traian, dupa care se poate merge pe malul canalului Dunare - Marea Neagra pina la Murfatlar (fostul Basarabi), si dupa aceea padurea din aceeasi localitate situata pe malul celalalt al canalului. Pentru traseul asta va recomand troliu si/sau lift-jack. Sunt santuri prin padure sapate de cei de la ocolul silvic impotriva hotilor ce furau lemne cu masina din padure si in plus sunt citeva rampe destul de "provocatoare" in care alterneaza zonele cu pamint argilor si cele cu bolovani. Prin zonele astea se derapeaza foarte usor, sunt foarte inselatoare. Avantajul acum ar fi dat de faptul ca nu este iarba uda care sa mai creeze probleme suplimentare. Astea cred ca sunt doua trasee bune daca nu vreti sa plecati prea departe de C-ta. Dar, daca aveti timp mai mult va recomand urmatorul traseu aproape numai prin padure: intersectia de la "Doua Cantoane" - Caugagia, de unde faceti stinga si incepeti sa urcati colinele de linga sat - mina Altin Tepe - coborire prin padure pina la Manastirea Uspenia de linga Slava Rusa - satul Fintina Mare - Ciucurova - Manasirea Cercul - Atmagea i retur......ramine la alegerea voastra. Zona este superba, aveti ce vedea, insa prin padure ar fi bine sa fiti atenti mai ales pe cararile accesibile. Pe acestea padurarii au pus scoabe pentru a descuraja hotii de lemne sa intre cu masina sau caruta in paudre. Ar fi indicat ca pentru orientare sa aveti un GPS sau o harta a zonei respective si o busola. Eu am facut traseul asta cu moto si a fost bestial. Va urez succes si distractie maxima! :x

cind o sa fiu mare.....o sa-mi iau tot niva
Link spre comentariu

@ nivaforever: multumesc pentru traseul propus. Suna interesant, dar l-as lasa pentru urmatoarea intalnire. Vei fi capitanul nostru! :dr2

Hai sa mai actualizez lista aia, ca poate se mai umple :bl

1. Razvan (dirigu) - niva

2. Cosmin (cosmir) - aro 10

3. Cristi (plummer -copilot & stuff)

4. George Pantelimon - M461 - 80% vine

@ MMC, atar, emanuel: va introduc in lista?

Noroi Bun !!

LaGuraSobei.ro

Link spre comentariu

Salut!

Da 80% vreau si eu in lista. Ce trebuie sa stim referitor la dotarile minime ale masinilor ? Ce trebuie sa avem la noi ?

Mitshubishi Pajero 3000V6 Canvas Top

Off-Road PRO Pack

Link spre comentariu

Salut!

Da 80% vreau si eu in lista. Ce trebuie sa stim referitor la dotarile minime ale masinilor ? Ce trebuie sa avem la noi ?

Traseul e "soft". In plus, sunt unele zone in care drumul noroios e "dublat" de un drum cu ceva pietris. Eu am mers linistit cu A/T - urile. E adevarat ca, fiind singur, m-am cam abtinut de la "joaca". In concluzie, ia-ti la tine sufe sanatoase si daca ai, un cric mai inaltut.

Noroi Bun !!

LaGuraSobei.ro

Link spre comentariu

@nivaforever (Aurica) omule...daca ai fost pe la Fantana Mare esti bestial.... Eu ajung rarut pe acolo ca am ceva neamuri :uameni prin alianta , dar tre sa recunosti ca ce vezi acolo...face toti banii. Imi spunea un batran ca in timpul celui de`al 2 lea razboi mondial fiind adanciti in paduri , nici nu s`a stiut de ei si au dus`o cika mai bine decat in zilele noastre .. E o zona superba , un pic cam departe totusi pt un traseu de cateva ore . Abea astept sa ne cunoastem la o iesire ... :x :1

Deci s`a stabilit ... nivaforever este noul capitan de cursa lunga ....pt viitoarea iesire prin dobrogea :cl

~ Silence is a gift ~

Link spre comentariu

Da' buna idee ati mai avut! trebuie sa ne intalnim! Pe viitor mai propun Transalpina si zonele invecinate (Horezu), am auzit ca e superb! Din pacate la iesirea asta nu pot veni asa, cu uleiul siroind din cutie (sau de unde o curge). Poate un pic prin Bucuresti, sa ne cunoastem, sa mai schimbam o vorba, sa mai invat si eu ceva de la voi. Nici nu stiu vreun service serios prin Bucuresti, unde sa o vindec pe Svetlana :sr

Link spre comentariu

Nu ma pune pe lista ca nu pot sa vin acum. Sunt in "rahat" cu banii momentan si pe langa asta, am radiatorul crapat si astia nu vor sa mi-l schimbe pe garantie. (masina e inca in garantie).

Poate data viitoare, cand va fi si putin mai cald, ca noi cu dormitul in cort pe vremea asta nu prea ne potrivim, iar pentru o zi e cam obositor.

4x4
Link spre comentariu

Da' buna idee ati mai avut! trebuie sa ne intalnim! Pe viitor mai propun Transalpina si zonele invecinate (Horezu), am auzit ca e superb! Din pacate la iesirea asta nu pot veni asa, cu uleiul siroind din cutie (sau de unde o curge). Poate un pic prin Bucuresti, sa ne cunoastem, sa mai schimbam o vorba, sa mai invat si eu ceva de la voi. Nici nu stiu vreun service serios prin Bucuresti, unde sa o vindec pe Svetlana :sr

Cu riscul de a devia un pic de la topic, dar in spiritul ideii de a forma o gashca a iubitorilor de rusoaice, pun cateva poze care sa argumenteze cele spuse de iulianul mai sus.

@ emanuel: te-am trecut absent, in speranta ca data viitoare n-o sa se mai repete. Nu vreau sa-ti stric nota la purtare slp

Noroi Bun !!

LaGuraSobei.ro

Link spre comentariu

Waaaaaawwwwwww!!!! Transalpina! Super traseu. Am facut o parte din drumul asta acum vreo doi ani, de la Rinca spre Voineasa :banana . Super peisaje, merita toti banii!!! :bravo

Link spre comentariu

dirigule, :h5 apropo nici galina riginizkaia nu arata rau putzin coafata

multumesc de aprecieri! A slabit brusc vreo 500 kg si de-asta i-au ramas urmele alea :bannana a fost blindata

Cat despre Transalpina, in principiu.. ma bag oricand, dupa ce se va topi zapada. Ca la inceputul lui octombrie n-am reusit sa trecem de nameti.

Si ca sa mai revenim la oile noastre..

5. MMC - Mertz ML? 80%

Noroi Bun !!

LaGuraSobei.ro

Link spre comentariu

dirigule, :h5 apropo nici galina riginizkaia nu arata rau putzin coafata

multumesc de aprecieri! A slabit brusc vreo 500 kg si de-asta i-au ramas urmele alea :bannana a fost blindata

Cat despre Transalpina, in principiu.. ma bag oricand, dupa ce se va topi zapada. Ca la inceputul lui octombrie n-am reusit sa trecem de nameti.

Si ca sa mai revenim la oile noastre..

5. MMC - Mertz ML? 80%

Deci trupa s`a facut in mare ... :h5 parca zicea si @svejk ca se baga ...daca e asa te rog sa ne anunti daca avem onoarea .....

pana una alta cred ca nu traseul este problema ...in mare il facem ad-hoc .Haideti sa incepem sa vb un pic si de dotari ...care ce are sa nu plecam nepregatiti ca doar deh...suntem un :cl dam dovada de profesionalism :x :P :ha:

~ Silence is a gift ~

Link spre comentariu

5. MMC - Mertz ML? 80%

6. Maiden - niva

7. Liviu - Suzuki

Ce dotari ca sunt majoritatea sunt masini de serie doar cauciucurile le-au mai schimbat unii. In rest cred ca sufe are fiecare prin masina, un cric balarii d'astea . De troliu nu e cazul .

Link spre comentariu

5. MMC - Mertz ML? 80%

6. Maiden - niva

7. Liviu - Suzuki

Ce dotari ca sunt majoritatea sunt masini de serie doar cauciucurile le-au mai schimbat unii. In rest cred ca sufe are fiecare prin masina, un cric balarii d'astea . De troliu nu e cazul .

La dotarile astea ma gandeam si eu ...ba o lanterna[ca vine noaptea] , ba o trusa de scule , minuni dintr`asteacare sa te scoata din ....namol in caz de urgenta. :grin:

~ Silence is a gift ~

Link spre comentariu

Daca tot am deschis topicul asta, m-am gindit sa pun si niste poze cu masina. S-a intimplat in primavara lui 2007, undeva prin aprilie. Nu stiu ce-mi vine asa deodata, probabil ca vremea frumoasa m-a facut sa ies din casa si sa spal masina. Si cu simt de raspundere ma apuc de treaba. Scot tot din masina, adica roata de rezerva, cric, lopata, topor, sufe, trusa de scule, covorase de cauciuc,....intr-un cuvint tot. Dupa care da-i si spala, lustruieste-o, parca era noua, silicon la interior, geamuri sterse impecabil, treaba de profesionist si alta nu. Si dupa ce termin treaba, ce idee credeti ca-mi vine?...bineinteles, sa fac o iesire "subtitica" cu ea. Si o iau frumusel "la pas" spre Vama Veche, ma intorc in Mangalia, Saturn, Venus, Neptun cu destinatia Olimp. Pina aici toate bune si frumoase. La Neptun fac un mic "ocol" prin padurea Comorova, bineinteles. Ies din padure si acum hai spre casa, dar pe unde credeti ca-mi trece prin minte?....pe plaja, mai precis pe mal. Nici nu apuc sa fac 20 - 30 m si simt masina ca se lasa si incep sa patineze....simteam ca incep sa ma impotmolesc. Cuplez reductorul, blochez dif-ul central si....da-i' nainte.....ma rog, asa am sperat eu. :ha: In realitate, in loc sa ma duc inainte ma duceam in jos, ma afundam in nisip din ce in ce mai tare. Ma dau jos din masina, mai reduc presiunea in pneuri, incerc sa plec dar nimic, mai acceleez putin pina reusesc sa pun masina "pe burta". Si din momentul asta....incepe distractia. Totul se intimpla in jurul orei 14.00. Din momentul ala a inceput "distractia" :bannana . Da-i si chinuie-te, scoate nisipul de sub masina "la mina", am gasit niste parime pe malul apei, am rupt niste crengi din arbustii de la marnea padurii, le-am pus sub roti, dar aproape nimic. Pina seara pe la ora 20.00 am reusit sa o "misc" vreo 30 de metri dar mai mult nici gind. Morala?.....o sti si voi mai bine decit mine :wink:

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare