koch marius robert Posted November 8, 2010 Share Posted November 8, 2010 Re: insa turbo? ce parere aveti? multumesc tare mult sper sa nu rup masina Link to comment Share on other sites More sharing options...
arrow Posted November 8, 2010 Share Posted November 8, 2010 Re: insa turbo? ce parere aveti? Are cineva idee cum sunt Insa Turbo Winter Grip? Ca profil par a fi ok si ca pret la fel. Ar merge ok pe un Vitara V6? (de mers pe si prin zapada 40% si prin oras iarna 60%) Link to comment Share on other sites More sharing options...
nessum Posted November 8, 2010 Share Posted November 8, 2010 Re: insa turbo? ce parere aveti? Are cineva idee cum sunt Insa Turbo Winter Grip? Ca profil par a fi ok si ca pret la fel. Ar merge ok pe un Vitara V6? (de mers pe si prin zapada 40% si prin oras iarna 60%) Interaba-l pe colegul @baghy (el are o Feroza aceeasi clasa cu Vitara) tocmai si-a cumparat vineri 2 seturi. :y Toyota LJ 70 Transsylvania Off Road Club www.helpdani.eu Link to comment Share on other sites More sharing options...
grandvitara Posted November 27, 2010 Share Posted November 27, 2010 Re: insa turbo? ce parere aveti? Cam la cit zapada e prin iasi la ora actuala sunt multumit de cum se comporta,au aderenta buna.Pentru prima oara dupa multi ani cu multe zapezi am reusit sa urc o rampa de pe linga casa doar cu tractiunea pe spate fara sa mai fiu nevoit sa cuplez.In ce priveste frinarea pe zapada e ok si aici ,dupa parerea mea pina la o viteza de maxim 100km/h insa ranger face aceeasi treaba cu bf-ul at.Sngurul impediment major constatat e ca pe ploaie si la viteze mai maricele devin cam periculoase(pierd aderenta usor) in caz de o frina mai brusca. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aditds Posted October 28, 2011 Share Posted October 28, 2011 Re: insa turbo? ce parere aveti? Cam la cit zapada e prin iasi la ora actuala sunt multumit de cum se comporta,au aderenta buna.Pentru prima oara dupa multi ani cu multe zapezi am reusit sa urc o rampa de pe linga casa doar cu tractiunea pe spate fara sa mai fiu nevoit sa cuplez.In ce priveste frinarea pe zapada e ok si aici ,dupa parerea mea pina la o viteza de maxim 100km/h insa ranger face aceeasi treaba cu bf-ul at.Sngurul impediment major constatat e ca pe ploaie si la viteze mai maricele devin cam periculoase(pierd aderenta usor) in caz de o frina mai brusca. M-am hotarat sa incalt Samuraiul cu ceva adevarat, dar am o dilema. Ce sa aleg, pentru ca am nevoie de performante mai ales pentru urcatul pe zapada iarna, decat pe noroi. M-am orientat catre doua modele de cauciucuri Insa Turbo: Sahara si Ranger. Despre Ranger am gasit spuse cate ceva (pozitive, se pare), dar despre Sahara, mai putine. Am gasit aici pe forum de vanzare 4 gume Sahara, dar cum spuneam, ma intereseaza in special tractiunea buna pe timp de iarna. Ce parere aveti, Sahara poate face fata la zapezi, ca daca este sa ma iau dupa nume... nu o sa ajung prea curand in desert? Aaa, iarasi important (scuze, nu cunosc bine marca), se incadreaza vreunul dintre ele in legislatia privind cauciucurile de iarna (adica au celebrul M+S )? Suzuki Samurai SJ413, 1987, Made in Japan Audi 80 1,9 TDI CB President JFK Link to comment Share on other sites More sharing options...
baghy Posted October 28, 2011 Share Posted October 28, 2011 Re: insa turbo? ce parere aveti? M-am hotarat sa incalt Samuraiul cu ceva adevarat, dar am o dilema. Ce sa aleg, pentru ca am nevoie de performante mai ales pentru urcatul pe zapada iarna, decat pe noroi. M-am orientat catre doua modele de cauciucuri Insa Turbo: Sahara si Ranger. Despre Ranger am gasit spuse cate ceva (pozitive, se pare), dar despre Sahara, mai putine. Am gasit aici pe forum de vanzare 4 gume Sahara, dar cum spuneam, ma intereseaza in special tractiunea buna pe timp de iarna. Ce parere aveti, Sahara poate face fata la zapezi, ca daca este sa ma iau dupa nume... nu o sa ajung prea curand in desert? Aaa, iarasi important (scuze, nu cunosc bine marca), se incadreaza vreunul dintre ele in legislatia privind cauciucurile de iarna (adica au celebrul M+S )? Cred ca ambele se incadreaza la M+S dar nu sunt bune pentru iarna mai ales daca mergi pe asfalt. Au cauciucul dur iar cele Sahara chiar nu au acele taieturi mici specifice gumelor de iarna. Daca mergi pe asfalt ia unele de iarna gen winter grip de la Insa. Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
iuliangr Posted October 28, 2011 Share Posted October 28, 2011 Re: insa turbo? ce parere aveti? Salut, eu am pentru iarna Insa Turbo Winter Grip C-ul mai exact, si sunt foarte multumit de ele. M-am jucat anul trecut in toate zapezile posibile si abia astept zapada anul asta :) Ca rezistenta, probabil pentru ca este cauciucul un pic mai moalte si eu am vrut neaparat sa urc pe o zona cu pietre, in panta, s-au cam "barbierit" pe ultimul rand de crampoane la exterior. ------------------------------- Suzuki Samurai 1.3 '91 - vacante Ford Focus 1.8 TDDI 2001 - weekend Volkswagen Polo 1.6 - munca Glastron V142 & Yamaha 60 4Timpi - numai pe apa! -------------------------------- Link to comment Share on other sites More sharing options...
aditds Posted October 30, 2011 Share Posted October 30, 2011 Re: insa turbo? ce parere aveti? Nu o sa folosesc masina pe asfalt mai deloc ci mai mult pentru a urca in orice conditii un deal de la sosea catre casa. Asta inseamna si zapada batatorita dar mai ales zapada de peste 20 cm. prin care nu a trecut nicio roata, asezonata cu troiene de 40-50 de cm lungi de 10-20 metri. Vara, ocazional, cate o iesire de dragul aventurii printre dealuri si paduri. Am vazut undeva la prezentarea profilului original copiat de Sahara ca ar avea nota 4 din 5 la zapada, mai mult decat copia BFG AT numita Ranger. Din tot ce am citit inclin catre Insa Turbo Sahara, dar o sa iau decizia finala dupa ce primesc raspunsurile voastre. Buget maxim: 1500 RON, deci nu prea vad alte variante decat Insa Turbo la banii astia. Suzuki Samurai SJ413, 1987, Made in Japan Audi 80 1,9 TDI CB President JFK Link to comment Share on other sites More sharing options...
u2_2 Posted October 30, 2011 Share Posted October 30, 2011 Re: insa turbo? ce parere aveti? pentru ce vrei tu ia-ti Sahara. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Optimus Posted October 30, 2011 Share Posted October 30, 2011 Re: insa turbo? ce parere aveti? M-am hotarat sa incalt Samuraiul cu ceva adevarat, dar am o dilema. Ce sa aleg, pentru ca am nevoie de performante mai ales pentru urcatul pe zapada iarna, decat pe noroi. ...zapada batatorita dar mai ales zapada de peste 20 cm. prin care nu a trecut nicio roata, asezonata cu troiene de 40-50 de cm lungi de 10-20 metri daca chiar vrei ceva adevarat si care sa-ti permita sa urci dealuri cu zapada batatorita/afanata, gheata, si de care mai vrei tu, ia-ti Dunlop Grandtrek SJ 6. am avut pe Pajero Pinin si am prins iarna de acum 2 ani cu ele, si pur si simplu erau incredibile pe zapada si gheata, atat onroad cat si offroad. in plus, ele sunt concepute ca gume de iarna plus offroad. astfel ca pe timp de vara, in teren, sunt excelente, mai putin in noroi lipicios unde se incarca repede, dar acolo cam toate gumele clacheaza. diferenta de bani nu este mare, si avand in vedere ca sunt noi, sunt profi, si te vor tine mult mai mult decat unele resapate, eu zic ca merita diferenta de bani. si in mod sigur sunt mult mai bune ca oricare Insa de care zici tu, pe zapada si gheata. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aditds Posted October 30, 2011 Share Posted October 30, 2011 (edited) Re: insa turbo? ce parere aveti? Multumesc pentru sfat! Am cautat pe net modelul recomandat dar nu are ce imi trebuie mie: 205 70 R15. Masina mea este un Suzuki Samurai... nu stiu de ce nu imi apare semnatura!! Deocamdata inca conduce in topul preferintelor modelul Sahara Edit later: Acum apare si semnatura !!! Edited October 30, 2011 by aditds Suzuki Samurai SJ413, 1987, Made in Japan Audi 80 1,9 TDI CB President JFK Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astral Posted October 31, 2011 Share Posted October 31, 2011 Re: insa turbo? ce parere aveti? Multumesc pentru sfat! Am cautat pe net modelul recomandat dar nu are ce imi trebuie mie: 205 70 R15. Masina mea este un Suzuki Samurai... nu stiu de ce nu imi apare semnatura!! Deocamdata inca conduce in topul preferintelor modelul Sahara Edit later: Acum apare si semnatura !!! Si acum ca iti apare si semnatura ne faci si noua "onoarea" sa ne spui cu cine stam de vorba ....? Topicul de prezentarea membrilor se afla aici: http://forum.club4x4.ro/showthread.php?41601-Topic-de-prezentare-a-membrilor REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link to comment Share on other sites More sharing options...
aditds Posted October 31, 2011 Share Posted October 31, 2011 Re: insa turbo? ce parere aveti? Si acum ca iti apare si semnatura ne faci si noua "onoarea" sa ne spui cu cine stam de vorba ....? Topicul de prezentarea membrilor se afla aici: http://forum.club4x4.ro/showthread.php?41601-Topic-de-prezentare-a-membrilor S-a facut! Multumesc pentru invitatie!! Suzuki Samurai SJ413, 1987, Made in Japan Audi 80 1,9 TDI CB President JFK Link to comment Share on other sites More sharing options...
Caphonne Posted November 11, 2011 Share Posted November 11, 2011 Re: insa turbo? ce parere aveti? Mda am citit fiecare pagina maine ma duc sa-mi iau gume de la Delta dar tot nu stiu ce.As vrea ceva profil MT Sahara/Dakar ma tenteaza si simex dar sunt sigur ca nu ajung sa le folosesc la capacitatea lor maxima plus ca ma sperie modul in care se comporta pe zapada (vazut filmul postat de Omoroka).Eu de fel sunt mai plimbaret in sensul ca ma deplasez poate si 100-150 km pe asflat dupa care sa zicem ca intru pe un drum cu noroi,piatra etc.Sper sa ma orientez maine.... Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link to comment Share on other sites More sharing options...
baghy Posted November 11, 2011 Share Posted November 11, 2011 Re: insa turbo? ce parere aveti? Doar pentru off-road, simex. Daca vrei si ceva asfalt Mt. Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Caphonne Posted November 13, 2011 Share Posted November 13, 2011 Re: insa turbo? ce parere aveti? Am ales Insa turbo Sahara profil MT si sunt multumit.Azi am facut un drum cu ele asflat si ceva drumuri de tara printre tarlale spre dunare si sunt ok sau echilibrat bine masina merge ca, cu gumele de vara. Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kryneel Posted September 23, 2012 Share Posted September 23, 2012 Re: insa turbo? ce parere aveti? Am pe L200,Insa turbo profil Dakar. Se comporta destul de bine chiar si la 120 la ora. Link to comment Share on other sites More sharing options...
monac Posted September 25, 2012 Share Posted September 25, 2012 Re: insa turbo? ce parere aveti? Sal, as vrea sa știu care sunt mai bune pt Off road insa turbo cu profil Simex sau silverstone extrem. Vreau sa le pun pe un g si nu știu care dau randament mai bun in teren.merci Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astral Posted September 25, 2012 Share Posted September 25, 2012 Re: insa turbo? ce parere aveti? Sal, as vrea sa știu care sunt mai bune pt Off road insa turbo cu profil Simex sau silverstone extrem. Vreau sa le pun pe un g si nu știu care dau randament mai bun in teren.merci Silvestone sunt fabricate pe de-a intregul, Insa Turbo sunt din categoria resapate, iar ambele sunt au copiat modelul originalelor Simex..... Diferenta dintre cele resapate si cele fabricate pe de-a intregul consta in greutate, echilibrare si nu in ultimul rand, pretul..... Ia-o incetisor si mai citeste cu rabdare ca raspunsurile la toate intrebarile sunt deja scrise prin diverse topicuri...... REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link to comment Share on other sites More sharing options...
monac Posted September 25, 2012 Share Posted September 25, 2012 Re: insa turbo? ce parere aveti? Merci Link to comment Share on other sites More sharing options...
XTM Posted December 10, 2012 Share Posted December 10, 2012 Re: insa turbo? ce parere aveti? Buna. Am un Suzuki Samurai de 1.3 si pana acuma a fost incaltat cu un set de anvelope Insa Turbo Special Track sunt super multumit de ele nu m-au lasat balta la nici o iesire. Intentionez sa le schimb cu acelasi model insa mai mari paa acuma am avut 195/75 R15 ma gandeam la 235/75/15 Intrebarea e oare o sa le duca? o sa am probleme de directie sau de tractiune sau ce probleme as putea intampina? Link to comment Share on other sites More sharing options...
edy_M Posted December 11, 2012 Share Posted December 11, 2012 (edited) Re: insa turbo? ce parere aveti? Daca ai directie mecanica vei simti clar gumele astea, daca ai reductiile in c.t. de care spuneai, pe partea de tractiune nu vei avea probleme (clar ca iti vor lua putin din putere, fiind mai mari si mai grele, insa le va duce), daca nu ai amortizor de directie vei simti si socurile de la directie mai tare, fiind suprafata mai mare de contact cu 235-urile astea. Deci, compromisuri sunt destule, insa ptr. "evolutie" suntem obligati sa le acceptam :grin: Comanda-le si vei fi multumit, daca nu, ti le iau eu si iti dau BfG-urile mele KM2 215/75/15 la schimb :wink: Edited December 11, 2012 by edy_M :club: :j [fulgu] Link to comment Share on other sites More sharing options...
omoroka Posted December 12, 2012 Share Posted December 12, 2012 Re: insa turbo? ce parere aveti? Buna. Am un Suzuki Samurai de 1.3 si pana acuma a fost incaltat cu un set de anvelope Insa Turbo Special Track sunt super multumit de ele nu m-au lasat balta la nici o iesire. Intentionez sa le schimb cu acelasi model insa mai mari paa acuma am avut 195/75 R15 ma gandeam la 235/75/15 Intrebarea e oare o sa le duca? o sa am probleme de directie sau de tractiune sau ce probleme as putea intampina? in primul rand, ca sa-ti incapa 235-urile va trebui sa inalti masina vreo 8cm si sa-ti montezi flanse distantiere de 30mm. Va salut ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
XTM Posted December 12, 2012 Share Posted December 12, 2012 Re: insa turbo? ce parere aveti? Multumesc de sfaturi. Am si distantiere am si chit OME si o s ainalt 5 cm si caroseria! Cauciucurile au sosit astazi. Imediat le punem sus :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
cosminm Posted December 13, 2012 Share Posted December 13, 2012 Re: insa turbo? ce parere aveti? Ma poate ajuta cineva cu o ideee...unde pot gasi o anvelopa BFG AT 265 70 R15 sh? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts