Jump to content
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

insa turbo? ce parere aveti?

pit ciprian
 Share

Recommended Posts

Re: insa turbo? ce parere aveti?

Salut! Ce diametru EXACT are Insa Turbo Special Track 285/75/16? Poate are cineva dimensiunea asta si masoara cu ruleta. Sigur sint mai mari de 33 dar cred ca nici 35-uri nu sint. Stiu ca resapatele au diametru mai mare decit originalele sau MT-urile.

salut Dan

stiu ca avea cineva pe patrol si zicea ca sunt un 34 si un pic mic:) da variaza chiar si la insa intre cauciucuri,in functie de mulajul folosit:)

eu am insa turbo Dakar (km1 ca profil) si erau diferente si de 2 mm profil intre cauciucuri si de 300 de grame.

am cautat cu baietii de la delta intr-un lot cred ca vreo 25 de bucati pana am gasit unele sa fie apropiate :)

• Replies 218
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Salut! Ce diametru EXACT are Insa Turbo Special Track 285/75/16? Poate are cineva dimensiunea asta si masoara cu ruleta. Sigur sint mai mari de 33 dar cred ca nici 35-uri nu sint. Stiu ca resapatele au diametru mai mare decit originalele sau MT-urile.

Dane scuza-ma daca consideri neoportun ce o sa iti spun din proprie experienta. Nu mai lua Insa. Stiu ca Insa ai avut, am si eu tot Insa 33 acum noi si regret si acum Silverstoanele. Insa turbo le am de la prietenul meu Calinvas care mi le-a dat cadou, deci nu puteam refuza..... Dar nu descarca ca si Silvestone extreme te rog sa ma crezi. Silverstone e mai usor are unele ciocuri mai iesite in lateral si descarca incredibil. Am fost la ultima umanitara si unde silverstonul urca singur si era curat eu cu insa trebuia sa blochez si fata!

Ps.nu o sa regreti daca ma asculti... Succes in orice decizie vei lua.

Former LR Disco 1 2.0 MPI GSS

Actual: Nissan Patrol Y61 SWB 2.8

Dane scuza-ma daca consideri neoportun ce o sa iti spun din proprie experienta. Nu mai lua Insa. Stiu ca Insa ai avut, am si eu tot Insa 33 acum noi si regret si acum Silverstoanele. Insa turbo le am de la prietenul meu Calinvas care mi le-a dat cadou, deci nu puteam refuza..... Dar nu descarca ca si Silvestone extreme te rog sa ma crezi. Silverstone e mai usor are unele ciocuri mai iesite in lateral si descarca incredibil. Am fost la ultima umanitara si unde silverstonul urca singur si era curat eu cu insa trebuia sa blochez si fata!

Ps.nu o sa regreti daca ma asculti... Succes in orice decizie vei lua.

Confirm punctul de vedere, am avut Insa si am trecut pe Silverstone.

Confirm punctul de vedere, am avut Insa si am trecut pe Silverstone.

si pentru 100 ron / buc chiar merita diferenta...sunt cu vreo 12 kg mai usoare :

http://www.anvelope-autobon.ro/catalog-anvelope/cauciucuri-33-11.5-r16/marca-silverstone/

http://delta-grup.ro/index.php?page=produse&limitcateg=8&sezon=0&d1=285&d2=75&d4=16&marca=Insa+Turbo

http://www.tigerz11.co.nz/Tyres.php

Salut! Nu va pot contrazice ca e mai bun Silverstone,cred asta dar problema este ca eu ies saptaminal la off-road deci fac 220 km de asfalt dus-intors ceea ce inseamna ca le-as toci foarte repede!! Insa Turbo sint foarte rezistente iar in teren se descurca bine.

Scuze,dar diferenta de pret nu e 100 la aceeasi dimensiune ci vreo 400 lei/buc!:wink:

Stie totusi cineva diametrul anvelopei Insa 285/75/16?

Salut! Nu va pot contrazice ca e mai bun Silverstone,cred asta dar problema este ca eu ies saptaminal la off-road deci fac 220 km de asfalt dus-intors ceea ce inseamna ca le-as toci foarte repede!! Insa Turbo sint foarte rezistente iar in teren se descurca bine.

Scuze,dar diferenta de pret nu e 100 la aceeasi dimensiune ci vreo 400 lei/buc!:wink:

Stie totusi cineva diametrul anvelopei Insa 285/75/16?

am pus link-urile la preturi de ieri ...102 ron la EXACT aceeasi dimensiune...:h5 Silverstone are 838mm iar insa turbo 842mm (desi ar trebui sa fie 834...). pe masurate (puse pe jos si umflate la 1.8)...si nu se tocesc chiar atita. ma gindesc ca la 3-4 ani le schimbi totusi

ca si alternative la insa , cu o compozitie a cauciucului mult mai buna si ceva mai usoare iti recomand fedima : http://www.pneu.ro/anvelope/anvelopa-sirocco-5-on-95-off-190221505/

838 Silverstone 35/10,5/16?

842 Insa Turbo 285/75/16?

Pai atunci nu prea merita efortul,ale mele Insa Turbo 265/75/16 au 804 mm diametru. Ar fi un cistig de 3,8 cm in diametru, deci doar 1,9 cm la garda!

838 Silverstone 35/10,5/16?

842 Insa Turbo 285/75/16?

Pai atunci nu prea merita efortul,ale mele Insa Turbo 265/75/16 au 804 mm diametru. Ar fi un cistig de 3,8 cm in diametru, deci doar 1,9 cm la garda!

Scuza-ma...probabil nu am citit eu atent ce ziceai mai sus, nu era vorba de 33 " ?? Tu zici acum de 35"...de astea am eu pe trotineta si au exact 888 mm diametru (Silverstone) si 16 kg. Nu ai echivalent de la Insa Turbo , maximul este de 285/75 R16

http://www.insaturbo.com/sec/en/news/insaturbo-special-track-tire-4-x-4-ultratraccion-at-an-unbeatable-price/11

si au 35kg !!!!!!!!

pentru echivalentul de 35" ai nevoie de 315 / 75 R16, vezi aci : http://tire-size-conversion.com/tire-size-calculator/

Multam,deci Silverstone pe 35 are 888mm! Intr-adevar, Insa are maxim 285/75/16 si ma interesa diametrul ei caci nu e 35 da nici 33-probabil undeva pe linga 34...

Scuze daca sint offtopic,dar am incercat pe acel calculator care face transformarea dar nu mi-a iesit sub nici o forma ce inseamna urmatoarea dimensiune si va rog sa ma ajutati: 35/12,5/15

Va Multumesc

Scuze daca sint offtopic,dar am incercat pe acel calculator care face transformarea dar nu mi-a iesit sub nici o forma ce inseamna urmatoarea dimensiune si va rog sa ma ajutati: 35/12,5/15

Va Multumesc

Am folosit calculatorul de pe al doilea link :

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?54160-Calculator-comparator-pentru-anvelope-si-jante&p=595317&viewfull=1#post595317

http://www.dakota-truck.net/TIRECALC/tirecalc.html

Capture.JPG.5e3b0de0e936b5c8a20759c9b32ce08b.JPG

Multumesc Astral,dar nu inteleg de ce nu-mi da aceea dimensiune!!! Am pus dimensiunile care le am acum pe masina si mi-a calculat imediat dar la dimensiunea care ma intereseaza nu-i dau de cap !!!

Numai bine

• 2 weeks later...

@dansoare ; @comunitate. Imi cer scuze oficial, datele pe care le-am pus "pe masurate" sunt o mare minciuna (asa s-au jurat cei de la vulcanizarea (profi nu alta...) unde s-au pus anvelopele pe jante. Atasez pozele cu masuratorile facute de MINE la avelopa de rezerva (identica dar cumparata ulterior ca rezerva) . Silverstone Xtreme de Malaiesia 35" x 11,5 / R16 - dupa cum se vede are diametrul de 840mm (deci nici macar 34" !!!!) si greutatea de 26,4 kg.

diametru.thumb.jpg.70505b35ec3b0ae27ce5f2e0a8f6aa63.jpg

greutate.thumb.jpg.9e003c4bb9a317f05273fde96d5a0cb1.jpg

Asa e,au masurat si aia de la Delta si au spus 844mm pt Silverstone 35/10.5/16 si exact aceeasi dimensiune pt Insa Turbo 285/75/16.

Deci 33.2!!:wink:

Asa e,au masurat si aia de la Delta si au spus 844mm pt Silverstone 35/10.5/16 si exact aceeasi dimensiune pt Insa Turbo 285/75/16.

Deci 33.2!!:wink:

:uameni dom'le , in nimic nu mai poti sa te increzi...de aia au intrat fara sa se taie din aripi dupa inaltare...

Sint hotarit sa ramin pe Insa Turbo 265/75/16=32. Pentru doar 2cm la garda+diferenta mare de pret+rezistenta mica la tocire pe asfalt nu merita cred sa pun Silverstone 35/10.5/16!:wink:

Are cineva idee ce diametru au 195 80 R15 INSA Turbo SPECIAL TRACK? Imi este teama ca dupa ce le montez sa nu se inalte masina prea tare si sa nu mai pot intra in garaj.

Multumesc.

• 2 weeks later...

"Folositi anvelopa doar in anotimpul recomandat de producator, adica Off road"

:)))))))))

Ontopic: Zilele trecute mi-au ajuns anvelopele 195/80/15 special track. Au diametrul de 72cm si greutate ~17kg

Sunt mai moi decat cele pe 31" care le-am avut inainte, dar se comporta excelent.

Go big or go home.

• 1 month later...

Intrând aici sa ma documentez de rezistenta anvelopelor insaT SP pe asfalt am observat ca se vorbeste si de comportamentul lor in teren.Nu s vreun experimentat în ale offroadului ,va pot spune doar ce am vazut eu pana acum.In teren clar n au rival si sapa ca la balamuc in comparatie cu alte cauciucuri gen BF goodrich MT.Eu am pe feroza mea 235 75 15 si sunt foarte multumit,chiar daca le învârte putin mai greu,asta probabil din cauza greutatii cauciucurilor care au probabil 20-25 kg bucata.sunt niste cauciucuri rezistente,chiar mai rezistente decat cele de la silverstone.Acum clar ca nu s facute sa mergi zeci de mii de km pe asfalt.Pe asfaltul ud cu siguranta e o problema,se duc sanie si nu au pic de aderenta.

Edited by smihai

Nissan Patrol k260 SD33T:tr

Suzuki Vitara 1.6 8V

Share

• Create New...

Important Information

Access to the Club4x4 Forum is conditioned by adhering to our Rules - Terms of Use