adisan77ro Posted October 20, 2015 Share Posted October 20, 2015 Re: insa turbo? ce parere aveti? Salut. Am incercat sa pun Insa turbo 31*10,5*15 pe jante de 8,5J cu ET -35. Am incercat doar cu aer (fara benzina) si nu am prea reusit fiind jantele late si cauciucurile rigide asa ca pana la urma le-am pus pe jante originale de Pajero de 7J. Ma gandesc ca dupa ce se mai lasa gumele sa incerc din nou sa le mut de jantele negative de 8,5j. Jantele de pajero eu cred ca au ET+10 daca nu gresesc. Voi pe care jante credeti ca vor sta mai bine? Sa fie prea late cele de 8,5j ptr 31*10*5*15? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aditza08 Posted October 20, 2015 Share Posted October 20, 2015 Re: insa turbo? ce parere aveti? 8.5J e latime recomamdata pt an elope de 31". Ai grija la dejantare/jantare sa nu deteriorezi buza anvelopei. Eu am patit-o la un Dakar si a trebuit sa o lipesc ca sa etanseze.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
adisan77ro Posted October 20, 2015 Share Posted October 20, 2015 (edited) Re: insa turbo? ce parere aveti? mi-era teama sa nu stea prea intinse gumele pe janta tinand cont ca sunt rEsapate. Cu ce presiune ar trebui sa merg in teren ca sa nu ma trezesc ca dejanteaza? Edited February 27, 2016 by Astral RESAPAT ! UN SINGUR "E" ! http://forum.club4x4.ro/showthread.php?50746-Dictionar&p=565237&viewfull=1#post565237 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aditza08 Posted October 21, 2015 Share Posted October 21, 2015 Re: insa turbo? ce parere aveti? 1.2 e ok Link to comment Share on other sites More sharing options...
adisan77ro Posted October 22, 2015 Share Posted October 22, 2015 Re: insa turbo? ce parere aveti? multumesc. si eu ma gandeam ca 1.5 e prea putin:grin: Link to comment Share on other sites More sharing options...
adisan77ro Posted November 11, 2015 Share Posted November 11, 2015 Re: insa turbo? ce parere aveti? Intre timp le-am mutat pe jantele de 8,5 J si deja masina mea arata altfel. Se si simte altfel ptr ca jantele acestea fiind mai late sunt si mai grele decat cele originale cu aprox 2,5 kg bucata( dar 2.8 poate si inca poate bine :h5). Cat despre INSA Turbo, am facut cu ele pana acum cam 1100 km dintre care cam 200 teren iar restul asfalt. Asa a fost situatia ca a trebuit sa car piatra si lemne deci cei 900 km pe asfalt i-am facut cu masina incarcata la maxim. Pana acum sunt f multumit de Insa Turbo ptr ca pana in acest moment nu am vazut nici o urma de uzura pa cauciucuri, iar in off au rezistat fara sa se taie , ciupeasca pe piatra sau pe lemnele din padure, iar din noroi m-au scos fara cea mai mica emotie, iar cand spun noroi ma refer la noroi adanc, pana la praguri, aprox 40cm ( in sleauri lasate de taf si in gropi cu noroi clidos). Iar in padure, unde mie mi se pare ca noroiul amestecat cu frunze este mai nasol intrucat adera si incarca mai bine cauciucul din cauza frunzelor, a lucrat de asemenea fara repros (doar uneori la unele coborari, fiind pe LLc mai fugea spatele putin, insa daca acceleram nitel revenea f repede, dar asta depinde si de conformatia terenului, inclinatie, sleauri sau chiar in combinatie cu frana de motor in anume moment, dar sunt convins ca si din cauza mea inca fiind mai novice in off road. Una peste alta nu regret deloc ca le-am luat din contra.:wink: :y Link to comment Share on other sites More sharing options...
yo_catalin2000 Posted February 27, 2016 Share Posted February 27, 2016 Re: insa turbo? ce parere aveti? Imi puteti recomanda una din dimeniuni 235 85 16 sau 265 75 16 (profil SIMEX) ambele au acelasi diametru 32". Nu stiu ce sa cumpar saptamana asta. Pe Pajero III 3.2 diesel vreau sa le pun! Mai am o alternativa 285 75 16 dar cred ca sunt cam late si grele, ma scoate cineva din dilema? MS Link to comment Share on other sites More sharing options...
smihai Posted February 28, 2016 Share Posted February 28, 2016 (edited) Re: insa turbo? ce parere aveti? Imi puteti recomanda una din dimeniuni 235 85 16 sau 265 75 16 (profil SIMEX) ambele au acelasi diametru 32". Nu stiu ce sa cumpar saptamana asta. Pe Pajero III 3.2 diesel vreau sa le pun! Mai am o alternativa 285 75 16 dar cred ca sunt cam late si grele, ma scoate cineva din dilema? MS Întâi te ai interesat/verificat daca încap pe masina fara sa tai din ea?simexurile resapate sunt putin mai mari ca cele originale... Am un prieten care si a pus pe un jeep grandcherokee înăltat +5cm 235 70 16 si ii încap cam la fix. Edited February 28, 2016 by smihai Nissan Patrol k260 SD33T:tr Suzuki Vitara 1.6 8V Link to comment Share on other sites More sharing options...
yo_catalin2000 Posted February 28, 2016 Share Posted February 28, 2016 Re: insa turbo? ce parere aveti? Da am facut proba, merg fara probleme, acum pe masina am silverstone mt sport 285 75 16.... nu stiu ce dimensiune sa aleg 235 sau 265 sau tot 285 75 r16... simex Link to comment Share on other sites More sharing options...
Irod Posted February 28, 2016 Share Posted February 28, 2016 Re: insa turbo? ce parere aveti? tipul acesta de anvelope sunt toate resapate? au inscriptia M+S pe ele? Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link to comment Share on other sites More sharing options...
danciucu Posted February 28, 2016 Share Posted February 28, 2016 Re: insa turbo? ce parere aveti? Am cumparat recent INSA TURBO , SPECIAL TRACK ( profil simex ) , de dimensiunea 31x10.5x15. ( dot 0216 ) Au inscriptia M+S. ( resapate ) Diametrul este de 785 mm ( deci sub 31' ) , greutatea 22-23 kg. Sunt foarte multumit de ele, nu imi par foarte zgomotoase , nu le-am echilibrat . Peste 100km/h nu recomand, deja masina se comporta ca un vapor. In principiu trebuie circulat cu ele pe asfalt ca si cand ai avea un utilaj nu un autoturism. Cred ca nu mai trebuie mentionat ca in noroi sunt exceptionale. INSA TURBO , NUEVO SPECIAL TRACK, nu sunt resapate ( cred ca sunt singurul model neresapat de la Insa ). Aceeasi dimensiune, am cantarit si au in jur de 20kg. Amprenta este mai putin agresiva. Se pare ca nu au prea avut success. XJ '96 2.5i, WJ '00 4.7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Caphonne Posted February 29, 2016 Share Posted February 29, 2016 Re: insa turbo? ce parere aveti? tipul acesta de anvelope sunt toate resapate? au inscriptia M+S pe ele? Salut, da au inscriptia M+S. Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Irod Posted February 29, 2016 Share Posted February 29, 2016 Re: insa turbo? ce parere aveti? Salut, da au inscriptia M+S. merci ! poate sa imi spuna cineva , la 20.000 km amestecati (offroad-onroad) cam ce uzura au gumele astea ? mai mare de 50% ? Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link to comment Share on other sites More sharing options...
smihai Posted February 29, 2016 Share Posted February 29, 2016 Re: insa turbo? ce parere aveti? merci ! poate sa imi spuna cineva , la 20.000 km amestecati (offroad-onroad) cam ce uzura au gumele astea ? mai mare de 50% ? Te referi la toata gama insa turbo sau la un profil anume? Nissan Patrol k260 SD33T:tr Suzuki Vitara 1.6 8V Link to comment Share on other sites More sharing options...
symy139 Posted February 29, 2016 Share Posted February 29, 2016 Re: insa turbo? ce parere aveti? INSA TURBO , NUEVO SPECIAL TRACK, nu sunt resapate ( cred ca sunt singurul model neresapat de la Insa ). Aceeasi dimensiune, am cantarit si au in jur de 20kg. Amprenta este mai putin agresiva. Se pare ca nu au prea avut success. Poti sa prezinti o poza a acestui NUEVO special track. Suna interesant (faptul ca nu este resapat), doar ca nu gasesc o poza a profilului. Don't :dr1 faster than your angel can :pl1 . symy139@yahoo.com 0766718187 - Service 4x4 Iasi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Irod Posted February 29, 2016 Share Posted February 29, 2016 Re: insa turbo? ce parere aveti? Te referi la toata gama insa turbo sau la un profil anume? ma refer doar la profilul simex Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link to comment Share on other sites More sharing options...
danciucu Posted February 29, 2016 Share Posted February 29, 2016 Re: insa turbo? ce parere aveti? o poza a acestui NUEVO special track. [ATTACH=CONFIG]260114[/ATTACH] Cel mai bine este sa il "pipai". Acum nu stiu in zona la tine daca e vreun comerciant cu asemenea produse. Zic asta ca poza nu e chiar elocventa. striatiile laterale sunt mai dese iar cele interioare sunt aproape unite, ceea ce in poza nu prea se vede. XJ '96 2.5i, WJ '00 4.7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
symy139 Posted February 29, 2016 Share Posted February 29, 2016 Re: insa turbo? ce parere aveti? Aham, gasisem si eu poze pe net. Ar fi interesant un feedback de la ele, daca foloseste cineva. Faptul ca ar fi mai apropiate, inseamna ca ar fi un compromis mai OK teren vs asfalt (uprafata de cauciuc fiind mai mare, aderenta mai buna pe asfalt, golurile intre nervuri fiind mai mici, descarca mai greu in teren) , iar faptul ca sunt facute de la 0 in totalitate, ar fi poate un plus. (asta daca nu cumva materialul folosit, sa fie prea moale, si astfel uzura pe asfalt sa fie semnificativa). Don't :dr1 faster than your angel can :pl1 . symy139@yahoo.com 0766718187 - Service 4x4 Iasi Link to comment Share on other sites More sharing options...
danciucu Posted February 29, 2016 Share Posted February 29, 2016 Re: insa turbo? ce parere aveti? Parerea mea e ca nu merita compromisul, caci scopul e mersul in offroad in definitiv. Mai bine mergi cu mai multa grija, mai in alerta ( decat de obicei ) pe asfalt, condus preventiv, fara exhibitii, etc si vei avea satisfactie maxima in offroad cu cele tip simex. Altfel vei fi dezamagit in offroad si pe asfalt tot nu vei fi in siguranta cu alte MT uri in comparatie cu cele dedicate asfaltului. XJ '96 2.5i, WJ '00 4.7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
yo_catalin2000 Posted March 1, 2016 Share Posted March 1, 2016 Re: insa turbo? ce parere aveti? am cumparat 4 anvelope 265 75 r16 insa turbo special track Dot 3713 (putin rulate, nu au uzura )si am observat pe coama unde sunt cele 2 randuri de patratele nu sunt toate egale 2,3 patratele sunt mai mici 1 2 mai mari la inaltimea profilului/ dau ex. 3 patratele in forma de L au 1,1cm iar urmatorul are 1,4 .... e normal? o sa fac si o poza daca e sa fiu mai clar Link to comment Share on other sites More sharing options...
smihai Posted March 1, 2016 Share Posted March 1, 2016 Re: insa turbo? ce parere aveti? [ATTACH=CONFIG]260114[/ATTACH] Cel mai bine este sa il "pipai". Acum nu stiu in zona la tine daca e vreun comerciant cu asemenea produse. Zic asta ca poza nu e chiar elocventa. striatiile laterale sunt mai dese iar cele interioare sunt aproape unite, ceea ce in poza nu prea se vede. Nu mi dau seama daca sunt insa turbo dar nu sunt la fel ca cele care le am eu spre exemplu.La mine crampoanele din exterior sunt mai mari si mai iesite înspre afara.Ce am observat este ca dimensiunea crampoanelor este direct proportionala cu mărimea cauciucului.Adică cu cat sunt mai mari cauciucurile, cu atat ai si crampoanele mai mari si mai iesite în exterior. Nissan Patrol k260 SD33T:tr Suzuki Vitara 1.6 8V Link to comment Share on other sites More sharing options...
smihai Posted March 1, 2016 Share Posted March 1, 2016 Re: insa turbo? ce parere aveti? Alea de pe defender sunt 265/285(nu stiu exact) ale mele sunt 235.Crampoanele sunt vizibil mai mari si mai iesite la defender. De asemenea nu prea imi par sa semene cu cel din poza colegului de mai sus. Nissan Patrol k260 SD33T:tr Suzuki Vitara 1.6 8V Link to comment Share on other sites More sharing options...
Irod Posted March 2, 2016 Share Posted March 2, 2016 Re: insa turbo? ce parere aveti? nu imi amintesc ca in cele 17 pagini sa se fi spus ceva despre comportamentul pe asfalt uscat. Deci rog pe cei care cunosc pneul si au circulat cu el sa emita o parere. Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link to comment Share on other sites More sharing options...
smihai Posted March 2, 2016 Share Posted March 2, 2016 Re: insa turbo? ce parere aveti? nu imi amintesc ca in cele 17 pagini sa se fi spus ceva despre comportamentul pe asfalt uscat. Deci rog pe cei care cunosc pneul si au circulat cu el sa emita o parere. Eu pot sa ti zic ca sunt foarte zgomotoase...La viteza ma refer la un maxim 90km/h,fiindca cu Feroza mea nu prea imi vine sa i dau mai mult.Au aderentă,masina se opreste ok...problema ar fi pe asfalt ud,atunci chiar alunecă bine. Nissan Patrol k260 SD33T:tr Suzuki Vitara 1.6 8V Link to comment Share on other sites More sharing options...
Irod Posted March 2, 2016 Share Posted March 2, 2016 Re: insa turbo? ce parere aveti? nu am treaba cu zgomotul, mai mult ma refeream cu franarea si cum ruleaza , restul egal, da acum m-am lamurit si merci de raspuns. Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts