oresti Postat Iulie 15, 2011 Autor Partajează Postat Iulie 15, 2011 (editat) Re: Vreau sa particip in campionat, ce sanse reale am? ocazional si pe sarite am citit cele scrie in topicul asta 1.consider ca e penibil sa deschizi un topic in care sa isi dea cu parerea oamenii ...despre ce sanse ai tu in campionat 2. cine si-a dat cu parerea pe aici...nu prea sunt cei care participa efectiv frecvent la extrem... ei nu prea au timp de a fabula pe forum 3. masina are o importanta mare in cadrul unui concurs...cam 20-25%...atat, ea trebuie sa te duca pana la final (sa nu se strice) si sa fie capabila sa treaca peste majoritatea obstacolelor....atat 4. navigatia, spiritul de competitie, curaj si determinare..aia face 75-80% ...ceea ce ori le ai ori nu... 5. nu am scris nicaieri de picior greu ...ca ala il au toti cand au sub buci masina puternica...fara sa ajute prea mult in o cursa de 100km...din contra, sunt sanse sa incurce grav...unii stiu ce vreau sa zic, ceilalti or sa afle pe parcurs 6. un proiect asemanator a fost folosit cu mai mare sau mai mic succes in campionat, e vorba de big toy a lui dean, care ne incanta in concursuri cu un power foarte mare, 44, joasa si stabila, care trecea obstacole enorme fara efort (la japca cm zicea el), completata cu experienta bogata DE CONCURS...asta nu a insemnat ca a ajuns obligatoriu pe podium...din diverse motive 7. similar.... faptul ca cineva isi cumpara o mitraliera nu il face un bun vanator 8. imi aduc aminte de o prieteneasca in care organizatorul a decretat ca "pe acolo nu se poate trece, e imposibil si pentru masini de extrem"... si unul cu o toyota 70 cu simex a trecut fara probleme si sa tot dus... ala e spiritul care castiga sau macar incheie concursul, nu 1001 cp si 60`` 9. a se citit din nou pct 1 1. consider ca poate fi la fel de penibil sa iti dai cu parera asupra unei carti rasfoind-o. 2. titlul a fost facut de yonutz si nicidecum de mine ,topicul provenind din cu totul o alta discutie. 3. masina e mult mai mult de 20%-30%. As vrea sa te vad in o dacie 4x4 la extrem.In orice competitie adevarta unde concurentii sunt pe masura, masina va face 75% sau mai bine. Nu ai fier sub tine , degeaba esti tu Tanto si mirosi drumul ca nu vei mirosi mai mult de 1km-2. 4. 'organizatorul' respectiv nu declara niciodata ca pe acolo nu se poate trece , doar ca poate fi dificil iar cand ai 15 masini dupa tine ,nu te hazardezi. 5. deoarece cei ce sunt 'meseriasi' nu scriu pe forum, altii ca noi nu beneficiem de o groaza de informatii utile si facem tot felul de gresili si afirmatii de genul : o sa construiesc o masina de 500cp si 40"uri si mai vorbim noi cum nu intra prin padure. 6.sunt f multi pe aici care apreciaza informatiile si altii care petrec timpul pe forum pt a le oferi gratuit. Ar mai fi cei ce nu ofera mai nimic dar critica. Fara ei lumea ar fi 'pe 35'uri' forever. Eu unul vreau sa invat ,sa cresc. Daca as fi limitat in gandire as construi o masina pe 33'uri si 90cp si ma-si inscrie ca cursuri de 'scouting'. 7. ar fi de citit inca odata punctul 1. si nu in ultimul rand : deoarece eu am deschis (sau nu ) acest fabulos topic, multumesc pt parere, conteaza extrem de mult pt mine personal. Nu am cunostintele necesare si posibilitati financiare pt a construi masini demne de solul romanesc, ce sa fac si eu, mai fabulez pe forumuri sperand la fani si sponsori. . Sper ca nu deranjez atat de mult incat acest topic sa nu mai fie unul cat de cat tehnic. respectele mele si ne vedem la start. Editat Iulie 15, 2011 de oresti Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Iulie 15, 2011 Partajează Postat Iulie 15, 2011 Re: Vreau sa particip in campionat, ce sanse reale am? in 2008, paznicul de vanatoare din zona Siria (jud Arad) a ajuns pe varful Highis inaintea concurentilor...cu o dacie papuc4x4, si a trecut pe unde mai mult de 30% din ei s-au troliat in aceeasi zi ...deci fara diferente de umiditate sau modificari de teren nici poveste sa conteze asa mult masina...pentru ca distanta mare si multitudinea de tipuri de teren/zi iti face imposibila pregatirea unei masini perfecte pe unele zone ai vrea sa ai o maina de raly, pe altele ar fi buna una de catarare, uneori samuraiul e putin prea mare, alteori, daca ar fi mai lunga ca si un patrol lung ar urca mai bine masina ideala nu exista, sunt masini bune si oameni care stiu sa termine si uneori sa castige zile si uneori concursuri mastodontii sunt super uneori, alteori grav penalizati, dar nu masina castiga, echipa castiga, prin capacitatea LOR de a depasi toate obstacolele, de a naviga bine si de a compensa neajunsurile si daca te uiti la ce masini preparate isi fac ACUM baietii care se dau pe extrem de +5 ani...vezi repede ca nici una nu seamana cu ce faci tu...(mai putin BGS, care din vari motive nici nu performeaza), iar asta spune multe despre ce vrei sa faci vs ce au considerat altii ca trebuie facut (pentru clima, terenul si concursurile de pe la noi) dar, poate inainte de a te apuca de megaproiect, mai bine ai merge in 2-3 curse in campionat, sa vezi despre ce se vorbeste...ca e diferenta mare intre ce se vede in poze si ce e pe reale in teren faptul ca iti arzi carburantul intr-o zona grea dar in ritmul tau si pe traseul preferat de tine..nu iti da nici o ideie despre ce se intampla intr-un concurs cu traseu de 50-70 km /zi... ales de altii si in regim de concurs demonstratii americane despre cum poti face o urcare pe ravena cu motor de +500 cp nu incalzeste pe nimeni... ba mi mult, din toate filmuletele cu monstrii aia se vede clar ca pilotul e la demonstratie scurta si inafara de talpa de plumb nu are nimic...absolut nimic, nici strategie, nici simt, vezi cum rupe aderenta la momente cheie, unde poate daca nu ar avea atataia cai sau ar stii sa ii stapaneasca ar trece mult mai usor, in loc sa invarta 4 caucicucuri de 60 pe loc sau in timp ce masina merge in spate... forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
oresti Postat Iulie 15, 2011 Autor Partajează Postat Iulie 15, 2011 Re: Vreau sa particip in campionat, ce sanse reale am? in 2008, paznicul de vanatoare din zona Siria (jud Arad) a ajuns pe varful Highis inaintea concurentilor...cu o dacie papuc4x4, si a trecut pe unde mai mult de 30% din ei s-au troliat in aceeasi zi ...deci fara diferente de umiditate sau modificari de teren nici poveste sa conteze asa mult masina...pentru ca distanta mare si multitudinea de tipuri de teren/zi iti face imposibila pregatirea unei masini perfecte pe unele zone ai vrea sa ai o maina de raly, pe altele ar fi buna una de catarare, uneori samuraiul e putin prea mare, alteori, daca ar fi mai lunga ca si un patrol lung ar urca mai bine masina ideala nu exista, sunt masini bune si oameni care stiu sa termine si uneori sa castige zile si uneori concursuri mastodontii sunt super uneori, alteori grav penalizati, dar nu masina castiga, echipa castiga, prin capacitatea LOR de a depasi toate obstacolele, de a naviga bine si de a compensa neajunsurile si daca te uiti la ce masini preparate isi fac ACUM baietii care se dau pe extrem de +5 ani...vezi repede ca nici una nu seamana cu ce faci tu...(mai putin BGS, care din vari motive nici nu performeaza), iar asta spune multe despre ce vrei sa faci vs ce au considerat altii ca trebuie facut (pentru clima, terenul si concursurile de pe la noi) dar, poate inainte de a te apuca de megaproiect, mai bine ai merge in 2-3 curse in campionat, sa vezi despre ce se vorbeste...ca e diferenta mare intre ce se vede in poze si ce e pe reale in teren faptul ca iti arzi carburantul intr-o zona grea dar in ritmul tau si pe traseul preferat de tine..nu iti da nici o ideie despre ce se intampla intr-un concurs cu traseu de 50-70 km /zi... ales de altii si in regim de concurs demonstratii americane despre cum poti face o urcare pe ravena cu motor de +500 cp nu incalzeste pe nimeni... ba mi mult, din toate filmuletele cu monstrii aia se vede clar ca pilotul e la demonstratie scurta si inafara de talpa de plumb nu are nimic...absolut nimic, nici strategie, nici simt, vezi cum rupe aderenta la momente cheie, unde poate daca nu ar avea atataia cai sau ar stii sa ii stapaneasca ar trece mult mai usor, in loc sa invarta 4 caucicucuri de 60 pe loc sau in timp ce masina merge in spate... Acum sunt de acord cu tine, mai putin la partea cu americanii care nu au tehnica. Ca si la noi, nu au toti. De fapt la noi , mai toti nu au. :) Pt a face ce face de exemplu TIm ,trebuie gaz si cai. Dar am vazut videouri cu el care nu sunt pe you tube si sa vezi tehnica pe urcare ravena imbinand directie fata cu directie spate. Te asigur , nu este deloc usor. Oricine poate da de buton dar nu oricine tine 700cp pe trasa jucanduse cu directia spate la caii aia. Ai vazut vreodata clipul in care urca pe bolovani in wheelie la 90grade? Nu e tehnica, e intamplator. Stiu ca io sa imi sara lume ain cap dar hey ,ce am de pierdut; Aud mai tot timpul cate tehnica e la noi in CNOR. Am vazut ce si cum si poate sunt eu mai ciudat sau cu nasul pe sus sau whatever dar nu mi se pare cine stie ce. De fapt nu mi se pare cine stie ce extrem la extrem. Daca esti cumpatat si ai un scout bun care sa te tina pe drum si un troliu pe masura, mergi ca vaca la pascut. INCA nu se fac trasee f tehnice la noi. Daca ar fi f tehnic ar incepe sa planga lumea. Asta e DOAR parerea mea. Nu mai bine lasam noi discutii de acest gen la o parte si scriem lucruri mai tehnice. Nu trebuie sa vb despre danas, portalele sunt la fel de interesante pt unii. Discutii incontradictoriu sunt f usor de lansat si intretinut si nu ne ajuta cu nimic. Ideile si principiile raman aceleasi, educatia ,cunostintele si posibilitatile fiecaruia la fel. Haideti sa discutam SHOP si nu ala da , ala nu. cu stima. Oresti Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
john Postat Iulie 15, 2011 Partajează Postat Iulie 15, 2011 Re: Vreau sa particip in campionat, ce sanse reale am? "Acum sunt de acord cu tine, mai putin la partea cu americanii care nu au tehnica. Ca si la noi, nu au toti. De fapt la noi , mai toti nu au. :)" asteptam cu interes maxim sa vina cineva sa ne arate ce nseamna tehnica cu adevarat ..... da' de preferat live , in concurs ..... nu pe forum pe vorbe si pe ce filmulete a vazut .... Nissan Pathfinder , Suzuki GSXR 1000 - speed freak Toyota Laplander - nume de cod portoyolvo T44 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ssrli Postat Iulie 15, 2011 Partajează Postat Iulie 15, 2011 Re: Vreau sa particip in campionat, ce sanse reale am? si daca te uiti la ce masini preparate isi fac ACUM baietii care se dau pe extrem de +5 ani...vezi repede ca nici una nu seamana cu ce faci tu...(mai putin BGS, care din vari motive nici nu performeaza), iar asta spune multe despre ce vrei sa faci vs ce au considerat altii ca trebuie facut (pentru clima, terenul si concursurile de pe la noi) Faptul ca altii merg pe o anumita solutie nu inseamna ca toata lumea trebuie sa se limiteze la solutia respectiva. Progresul nu vine copiind solutiile celorlalti. toate au monolink pe spate si k link pe fata ( doar cateva au monolink fata spate) Ai ceva poze cu K-link ? '02 WG CRD - EGR delete '94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
oresti Postat Iulie 15, 2011 Autor Partajează Postat Iulie 15, 2011 (editat) Re: Vreau sa particip in campionat, ce sanse reale am? "Acum sunt de acord cu tine, mai putin la partea cu americanii care nu au tehnica. Ca si la noi, nu au toti. De fapt la noi , mai toti nu au. :)" asteptam cu interes maxim sa vina cineva sa ne arate ce nseamna tehnica cu adevarat ..... da' de preferat live , in concurs ..... nu pe forum pe vorbe si pe ce filmulete a vazut .... corect. pe forum e simplu. Faptul ca altii merg pe o anumita solutie nu inseamna ca toata lumea trebuie sa se limiteze la solutia respectiva. Progresul nu vine copiind solutiile celorlalti. total de acord.:br Intentionez ca in clipa in care imtru in CNOR -extrem sa merg alaturi de clubul BGS . Sunt multe detalii de pus la punct ca acele super masini sa mearga la inaltime, si cum spuneam alt cuiva nu de mult; in clipa in care vor merge ,vor termina ore inaintea competitiei. Sunt dispus sa ajut pe cat posibil clubul respectiv in a demonstra ca acest gen de masina , cu mici modificari , nu numai ca se preteaza la cea ce facem noi aici, dar e din cu totul alta lume, una mult mai avansata. Editat Octombrie 30, 2011 de Astral Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cormosilviu Postat Iulie 15, 2011 Partajează Postat Iulie 15, 2011 Re: Vreau sa particip in campionat, ce sanse reale am? in filmuletele pe care le vezi pe youtube,cu americani sau suedezi,aia vor sa urce sau sa treaca p-acolo PE ROTI.in campionatu din ro,treci pe roti sau pe troliu,tot aia e.orice masina cu un troliu bun,urca pe orice megaravena sau stinca american,numa sa-l tina troliu si bateria.plus ca aia nu tre sa se orienteze s-ajunga la locul faptei.ce fac americanii e mult mai spectaculos.deci nu prea merg comparatiile,ca aia fac alt stil de offroad.acu vreo 4-5 ani am foast sa vad live vreo 2 concursuri din tara si cel mai spectaculos tin minte ca era floyota,nu prea ii placea sa puna troliu ,cand aparea masina lui..toti asteptau cu interes evolutia lui si mai erau citiva.majoritatea..troliu power si probabil se orientau mai bine dar spectacol nu prea faceau.asa cu big toyu sau bgs-ul.alea ar fi bune in alt tip de concurs,la inceput sa vina masinile cu 37 si 35-uri sa polizeze,si apoi sa treaca astea cu pilotii vorbind la telefon Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
oresti Postat Iulie 15, 2011 Autor Partajează Postat Iulie 15, 2011 (editat) Re: Vreau sa particip in campionat, ce sanse reale am? in filmuletele pe care le vezi pe youtube,cu americani sau suedezi,aia vor sa urce sau sa treaca p-acolo PE ROTI.in campionatu din ro,treci pe roti sau pe troliu,tot aia e.orice masina cu un troliu bun,urca pe orice megaravena sau stinca american,numa sa-l tina troliu si bateria.plus ca aia nu tre sa se orienteze s-ajunga la locul faptei.ce fac americanii e mult mai spectaculos.deci nu prea merg comparatiile,ca aia fac alt stil de offroad.acu vreo 4-5 ani am foast sa vad live vreo 2 concursuri din tara si cel mai spectaculos tin minte ca era floyota,nu prea ii placea sa puna troliu ,cand aparea masina lui..toti asteptau cu interes evolutia lui si mai erau citiva.majoritatea..troliu power si probabil se orientau mai bine dar spectacol nu prea faceau.asa cu big toyu sau bgs-ul.alea ar fi bune in alt tip de concurs,la inceput sa vina masinile cu 37 si 35-uri sa polizeze,si apoi sa treaca astea cu pilotii vorbind la telefon :br:br:br Asa e. Cum spune un prieten de al meu ce merge la Extrem; ce nevoie au de masini si tehnica cand au mai nou gigglepinuri :ha: si mai vedeti voi, nu prea e loc de masini gen BGS la 70.000e buc cand noi construim masini de 15-20.000. Aud numai 2-3 persoane care realizeaza ca de fapt masina si pilotul inca nu se cunosc si ca nicidecum nu este vina masinii. Acelea nu vor fi niciodata bune . NICIODATA. Ce mi se pare extrem de interesant este faptul ca aud mai tot timpulk din gurile unora ce se dau la open : ce naibii sa caut la extrem , sa stau sa ma troliez intruna? Buna intrebare. Pai daca stai sa te troliezi intruna unde e masina? unde e pilotul si tehnica ? sau la noi se discuta despre tehnica trolierii? Il intreb pe Bogdan care tocmai a revenit de pe un traseu unde cei ce sau intors plangeau ca 3/4 din traseu sau troliat. ia zi mai Bpgdane , cate trolieri ai avut ? Una !!! si aia pt ca aveam deja nu stiu ce piesa care nu ma ajuta sa urc. Mare diferenta domnilor !!! mare rau. Chiar credeti ca masina acea nu va merge? Daca pilotul armerge cu 30 la suta mai incet pt a nu forta nota, cu 5 trolieri in plus pt a nu demonstra ca poate urca peste tot, eu garantez ca acea masina termina cu cel putin 2 ore inaintea urmatorului. Poate ca gresesc numai ca de data asta o sa vin sa ajut , sa construiesc sa vedem cum e si daca 40'urile sau 44'urile chiar nu sunt bune la cea ce facem noi. Abia astept. Editat Iulie 15, 2011 de oresti Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Iulie 15, 2011 Partajează Postat Iulie 15, 2011 Re: Vreau sa particip in campionat, ce sanse reale am? Mai oameni buni, Ce sa caute paznicul de vanatoare si dacia papuc in "poza" asta: cateogoria Extrem CNOR ... Ce naiba? Nu au loc in poza ... :grin: Topicul asta a fost creat de mine cu dublu scop: -intierea unei discutii tehnice argumentate in ceea ce privesc dotarile unei masini de offroad ptr categoria Extrem (in prima faza vad ca a si reusit) cu antrenarea la subiect a oamenilor care stiu cu ce se mananca asta. -un fel de simulare a autoevaluarii sansei reale fiecarui potential participant la categoria EXTREM fie in mediu organizat (CNOR) fie si in mediu "dezorganizat" (hobby) Va rog insistent haideti sa pastram linia discutiei acolo unde de fapt ne intereseaza intr-o mica sau mare masura pe toti. Sincer sa fiu sunt "abonat" la acest topic ...si as vrea sa vad in fiecare zi ceva interesat adaugat nu sa-mi pierd timpul citind ceva fara valoare. Va multumesc la toti ptr intelegere, Ionut consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Catalin.V Postat Iulie 15, 2011 Partajează Postat Iulie 15, 2011 (editat) Re: Vreau sa particip in campionat, ce sanse reale am? Carcotasii carcoteaza ... ca de-aia sunt carcotasi ... dacia papuc , auzi :ha:. Revenind la oile noastre, masinile de competitie ... ma uitam azi cat de diferite pot fi si cum fiecare in mediul ei ar fi imbatabila. Extrem in Tailanda: Extrem in America: http://www.youtube.com/watch?v=kXRrl3I3JJY Extrem la nordici: Editat Iulie 15, 2011 de Catalin.V Club Sportiv x3m Valcea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
baghy Postat Iulie 15, 2011 Partajează Postat Iulie 15, 2011 Re: Vreau sa particip in campionat, ce sanse reale am? Despre chestia asta ce parere aveti? http://www.acerni.com/progetti_cap.php?ID=58&id_menu_top=guide4 Motor de pana la 250 cai, punti de Patrol si Bogger de 37*13? Eventual pe un sasiu de Samurai. Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
macfero Postat Iulie 15, 2011 Partajează Postat Iulie 15, 2011 Re: Vreau sa particip in campionat, ce sanse reale am? nici asta nu ar fii de lepadat http://www.youtube.com/watch?v=OBbLug3c6Zg Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KYK Postat Iulie 15, 2011 Partajează Postat Iulie 15, 2011 Re: Vreau sa particip in campionat, ce sanse reale am? nici asta nu ar fii de lepadat http://www.youtube.com/watch?v=OBbLug3c6Zg bull shit ! sinteti cu capul, excuse my french - no (individual)offense ! unde mai e frumusetea concursului, la ce foloseste copilotul si navigatia, unde e mai e spiritul off road si cel competitional. cred ca un TAF e muuuult mai ieftin decat asa ceva, crezi ca n-ar face fata ? asta va doriti in CNOR ? nu se va intampla ... stima DEFENDER 110 Pickup http://www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
R.R Postat Iulie 16, 2011 Partajează Postat Iulie 16, 2011 (editat) Re: Vreau sa particip in campionat, ce sanse reale am? Extrem in Tailanda: Extrem in America: http://www.youtube.com/watch?v=kXRrl3I3JJY Extrem la nordici: Extrem la romani Big Toy Bgs Extrem la rusi Defapt scuze, extremul la rusi e de prin 2007 - 4x4 pe apa :)) http://www.youtube.com/user/go4x4#p/u/0/AkvbPHcmgx4 Editat Iulie 16, 2011 de R.R GTC MotorSport - Departament Marketing & Media Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Iulie 16, 2011 Partajează Postat Iulie 16, 2011 Re: Vreau sa particip in campionat, ce sanse reale am? Extrem in Tailanda: Extrem in America: http://www.youtube.com/watch?v=kXRrl3I3JJY Extrem la nordici: Extrem la romani Extrem la rusi Defapt scuze, extremul la rusi e de prin 2007 - 4x4 pe apa :)) http://www.youtube.com/user/go4x4#p/u/0/AkvbPHcmgx4 Interesante filmuletele, unii le-am vazut altii nu. Vin si eu cu o intrebare, din postura novicelui. In regulamentul CNOR am vazut ca traseele sunt configurate de organizatori corespunzator cu specificatiile masinilor acceptate in campionat. De aici vine intrebarea: aceste specificatii sunt identice in toata campionatele nationale de off-road? Nu cumva aceste specificatii sunt elaborate si in functie de relieful si conditiile climaterice proprii fiecarei tari? Exista undeva un regulament international valabil care limiteaza in vreun fel masinile(implicit si configuratia traseelor) de off-road? In alta ordine de idei: se doreste cumva un campionat in care materialul de concurs sa decida clasamentele in detrimentul pregatirii/experientei pilotilor-copilotilor? Nu exista riscul ca, in goana dezvoltarii si imbunatatirii masinilor(mai mare, mai puternica, etc.) podiumul sa fie monopolizat de concurentii potenti financiar iar campionatul sa devina, de fapt, o parada a tehnicii si banilor fara numar? Personal as considera mult mai atractiv un campionat in care echipajele sa beneficieze de masini cat mai apropiate d.p.v.d. tehnic(chiar identice daca s-ar putea) si in care departajarea sa se faca strict pe baza competentei sportivilor. Dar este doar o parere... P.S. Cand am terminat de scris am constat ca sunt, de fapt, mai multe intrebari. Scz de off-topic It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Iulie 16, 2011 Partajează Postat Iulie 16, 2011 Re: Vreau sa particip in campionat, ce sanse reale am? In regulamentul CNOR am vazut ca traseele sunt configurate de organizatori corespunzator cu specificatiile masinilor acceptate in campionat. Gresit. In regulament sunt precizate cerintele obligatorii ale organizatorilor privind securitatea sportivilor. Practic fiecare masina trebuie "preparata" corespunzator clasei unde merge. Poti sa de dai si cu un SUV in campionat daca respecti aceste cerinte. De aici vine intrebarea: aceste specificatii sunt identice in toata campionatele nationale de off-road? Nu cumva aceste specificatii sunt elaborate si in functie de relieful si conditiile climaterice proprii fiecarei tari? Exista undeva un regulament international valabil care limiteaza in vreun fel masinile(implicit si configuratia traseelor) de off-road? Offroad (cel putin ceea ce se face in Ro la ora actuala) ca si disciplina sportiva in lume ...nu exista si nu este recunoscuta de organismele internationale. Toata intalnirile de acest gen din lume sunt catalogate sumar: "hobby". In alta ordine de idei: se doreste cumva un campionat in care materialul de concurs sa decida clasamentele in detrimentul pregatirii/experientei pilotilor-copilotilor? Nu exista riscul ca, in goana dezvoltarii si imbunatatirii masinilor(mai mare, mai puternica, etc.) podiumul sa fie monopolizat de concurentii potenti financiar iar campionatul sa devina, de fapt, o parada a tehnicii si banilor fara numar? Personal as considera mult mai atractiv un campionat in care echipajele sa beneficieze de masini cat mai apropiate d.p.v.d. tehnic(chiar identice daca s-ar putea) si in care departajarea sa se faca strict pe baza competentei sportivilor. Ierarhia intr-un clasament de offroad asa cum se face in Romania este in mare masura decisa de copiloti (navigatori). Degeaba ai masina superdotata daca nu mergi pe o trasa corecta. Si pana la urma asta e frumusetea acestui sport care este cu totul altceva decat unul de circuit (de pista) acolo unde decid NUMAI puterea masinii si abilitatile pilotului ...Vine nea Gigel cu o cotoarba vai mama ei ...si ia campionatul ...si toata lumea se intreaba de ce ?! Ptr ca cel care tine "volanul din drepta" (in cazul europenelor) ...e istet, stie sa interpreteze corect harta (RB) si stie sa "vada" traseul si e ager si fizic ...la manuirea accesoriilor offroad de recovery ... Dar hai sa ne vedem de oile noastre ...:grin: consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Iulie 16, 2011 Partajează Postat Iulie 16, 2011 Re: Vreau sa particip in campionat, ce sanse reale am? Sunt intrutotul de acord ca la ora actuala clasamentele sunt decise de perfectiunea simbiozei pilot-copilot (ajutati si de un dram de noroc-sa nu se rupa masina)! Probabil ca ar fi trebuit sa formulez altfel intrebarea/intrebarile: Se doreste un campionat al masinilor sau al sportivilor(echipaje/echipe)? It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Iulie 16, 2011 Partajează Postat Iulie 16, 2011 Re: Vreau sa particip in campionat, ce sanse reale am? Sunt intrutotul de acord ca la ora actuala clasamentele sunt decise de perfectiunea simbiozei pilot-copilot (ajutati si de un dram de noroc-sa nu se rupa masina)! Probabil ca ar fi trebuit sa formulez altfel intrebarea/intrebarile: Se doreste un campionat al masinilor sau al sportivilor(echipaje/echipe)? Masina+echipaj = 1 ansamblu ptr concurs Masina slaba + echipaj bun = masina buna + echipaj slab Masina buna + echipaj bun = varianta 100% castigatoare Masina slaba + echipaj bun + disciplina si constanta in parcurgerea traseului = o alta varianta 50% castigatoare Vorbim in acest topic despre ce solutii tehnice se pot adopta ptr a imbunatatii caracteristicile masinii, despre cum ar trebui sa ne evaluam corect sansele la o masina pregatita de campionat, cat de pregatita e masina "noastra" de campionat ... Intreaga discutie s-a dorit a fi una PUR tehnica. Ptr ca atat aia care isi pregatesc masina atat ptr concurs cat si cei care si le prepara doar ptr hobby si care nu au experienta celor "batrani" sa invete ceva DIN ACEST TOPIC...ok? consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soso Postat Iulie 16, 2011 Partajează Postat Iulie 16, 2011 Re: Vreau sa particip in campionat, ce sanse reale am? Am rasfoit si eu cartea si pun repede (pe fuga) niste piper in ciorba asta tehnica: a) referitor la tipul care rupe puntea (filmuletul): Nu se poate compara situatia lui cu cea din concurs (acolo facea show). Afirm asta pentru ca in concurs iti e mai usor sa pui troliul (copilotul ar trebui sa se miste repede, un troliu decent te urca treapta aia in 1-2 minute, maxim). Concursul e pe timp, tine minte asta. Insa timpul conteaza NUMAI daca ajungi la finish. b) este foarte, extrem de important sa ai coechipier (la extrem posibil sa te lase singur, cred ca s-a mai modificat ceva) insa noi am avut problema asta mare, pentru ca am gasit greu pe cineva care sa mearga in ritmul nostru. c) NAVIGATIA - probabil cel mai important este sa stii pe unde e traseul. Parte din concursurile noastre de offroad inseamna si navigatia. N-ai navigatie, degeaba ai 600 de cai. Pana si in trial tot te duci la recunoscut traseul inainte, daramite in 100km de traseu in padure, trebuie sa recunoasteti ca e important. Asta se refera si la copilot, harti, metri, care e stanga si care e dreapta. d) capacitatea de-a spune "STOP! Punem troliul". Fara asta s-ar putea ca experienta ta de campionat sa fie una foarte, foarte scurta si costisitoare (vezi pct1). e) o echipa tehnica buna. Nu iti face nimeni aici in romania puntile (fie si dana60 sau rocks cum le zici tu) cu sculele de shop de la spicer. O sa ai supriza sa-ti monteze rulmentii cu ciocanul, sa-ti caste puntea cu ranga. Foarte putini inteleg ce inseamna acest stress pentru o carcasa de punte sau pentru calirea de pe rulment. Putini au masa de punti, si foarte putini stiu sa stranga yoke-ul pe pinion. optzeci la suta nu stiu ce e kinpin. Iar cei care stiu si fac, au rezultate in campionat si foarte rar pun aici poze. Si repet, nimeni in romania nu are trusele specifice si presele cu care se lucreaza la puntile astea. (sper sa ma poti corecta, ar fi foarte bine) f) minte clara si sa iti stabilesti o strategie de care sa te tii pe durata concursului (trial). Ex: mergem incet intre 1 si 5, fara sa fortam ca stim ca planetara stanga e aia stock. sau "renuntam la partea asta de treaseu dificil, suntem avantajati de viteza mergem pe urcarea aia monstru de final". "coechipierul nu poate urca startul specialei, pornim cu sufa deja montata". Trialul conteaza foarte mult, uneori doar prin prezentarea la start mai castigi ceva puncte fata de cei care pleaca la "bere". *astea se vor doar o completare la cele tehnice enumerate pana acum, foarte importante insa ele fac parte doar din fiabilitate. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
oresti Postat Iulie 16, 2011 Autor Partajează Postat Iulie 16, 2011 (editat) Re: Vreau sa particip in campionat, ce sanse reale am? Am rasfoit si eu cartea si pun repede (pe fuga) niste piper in ciorba asta tehnica: a) referitor la tipul care rupe puntea (filmuletul): Nu se poate compara situatia lui cu cea din concurs (acolo facea show). Afirm asta pentru ca in concurs iti e mai usor sa pui troliul (copilotul ar trebui sa se miste repede, un troliu decent te urca treapta aia in 1-2 minute, maxim). Concursul e pe timp, tine minte asta. Insa timpul conteaza NUMAI daca ajungi la finish. b) este foarte, extrem de important sa ai coechipier (la extrem posibil sa te lase singur, cred ca s-a mai modificat ceva) insa noi am avut problema asta mare, pentru ca am gasit greu pe cineva care sa mearga in ritmul nostru. c) NAVIGATIA - probabil cel mai important este sa stii pe unde e traseul. Parte din concursurile noastre de offroad inseamna si navigatia. N-ai navigatie, degeaba ai 600 de cai. Pana si in trial tot te duci la recunoscut traseul inainte, daramite in 100km de traseu in padure, trebuie sa recunoasteti ca e important. Asta se refera si la copilot, harti, metri, care e stanga si care e dreapta. d) capacitatea de-a spune "STOP! Punem troliul". Fara asta s-ar putea ca experienta ta de campionat sa fie una foarte, foarte scurta si costisitoare (vezi pct1). e) o echipa tehnica buna. Nu iti face nimeni aici in romania puntile (fie si dana60 sau rocks cum le zici tu) cu sculele de shop de la spicer. O sa ai supriza sa-ti monteze rulmentii cu ciocanul, sa-ti caste puntea cu ranga. Foarte putini inteleg ce inseamna acest stress pentru o carcasa de punte sau pentru calirea de pe rulment. Putini au masa de punti, si foarte putini stiu sa stranga yoke-ul pe pinion. optzeci la suta nu stiu ce e kinpin. Iar cei care stiu si fac, au rezultate in campionat si foarte rar pun aici poze. Si repet, nimeni in romania nu are trusele specifice si presele cu care se lucreaza la puntile astea. (sper sa ma poti corecta, ar fi foarte bine) f) minte clara si sa iti stabilesti o strategie de care sa te tii pe durata concursului (trial). Ex: mergem incet intre 1 si 5, fara sa fortam ca stim ca planetara stanga e aia stock. sau "renuntam la partea asta de treaseu dificil, suntem avantajati de viteza mergem pe urcarea aia monstru de final". "coechipierul nu poate urca startul specialei, pornim cu sufa deja montata". Trialul conteaza foarte mult, uneori doar prin prezentarea la start mai castigi ceva puncte fata de cei care pleaca la "bere". *astea se vor doar o completare la cele tehnice enumerate pana acum, foarte importante insa ele fac parte doar din fiabilitate. fff adevarat si total de acord cu cele de mai sus. Atat eu cat si BGS in clipa de fata detinem trusele necesare pt dana 60.70 precum ajustare pinion coroana, extregere rulmenti, prese rulmenti , si altele Editat Iulie 16, 2011 de oresti Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cfantana Postat Iulie 16, 2011 Partajează Postat Iulie 16, 2011 Re: Vreau sa particip in campionat, ce sanse reale am? Cand o sa vad un buggy pe 44 facand performanta o sa ma gandesc si eu sa-mi fac unul dar eu pana acum nu am vazut o astfel de masina pe un podium. Si aici nu vorbesc doar de campionatul asta amarat de la noi...anul asta la Croatia Trophy une au fost o gramada de astfel de buggyuri a castigat un Defender :ha: Deian se da cu roti de 42 si 44 de ani de zile si mi-a zis ca masina e foarte performanta...urca pe roti ce altii se gandesc cum sa trolieze...dar nu e de castigat e de fun si atat. Pana sa vad aceste performane lucrez si eu la un proiect pentru 2012 si e pe roti de 33 :grin: (si chiar cred in proiectul asta nu e gluma) Si ca sa fie si mai frumos topicul masina lui Boros care a luat locul 2 la TAT are un motor 1.9 TDI si din cate stiu eu nu dezvolta 600CP :ha: (e acelasi Boros care a castigat ultimele 4 editii TAT) Offroad Racing Romania-THE ORIGINAL since 2006 KAMIKAZE TEAM Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soso Postat Iulie 17, 2011 Partajează Postat Iulie 17, 2011 Re: Vreau sa particip in campionat, ce sanse reale am? Un campion mi-a spus o data la un concurs mai lung, la care am stricat masina din cauza de "facut show": "Fotbalul e pe goluri, offroadul e pe timp". SI a avut dreptate... pe de alta parte: 1.9 TDI consuma mult, si nu prea ai autonomie, trebuie canistre. Eu prefer motorul de 4 litri benzina, mai economic. :uameni O chestie importanta in mintea mea, mai ales cu tendinta traseelor de a se lungi, cu start dimineata si finish-ul seara tarziu ar fi aerul conditionat. TE ajuta mult in orientare sa ai geamurile neaburite, sa poti merge pe o creasta fara sa-ti inghete turloaiele din cauza vantului si sa poti manevra gps-ul fara sa dai cu lopata noroiul. Sa poti gasi usor tracker-ul sa vezi daca mai are baterie... Exista buggy-uri cu aer conditionat? Daca nu exista, cum poti sta 12 ore in ea, pe vreme nasoala, la un concurs de-o saptamana ? Sau se aplica varianta "ca pe motor" = ii dai span sa te mai racoresti ? O sa radeti evident, insa uite Boros a trebuit sa iasa din traseu sa se duca la spital pentru o albina. Nu era mai dragut sa mearga cu geamul inchis ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
oresti Postat Iulie 17, 2011 Autor Partajează Postat Iulie 17, 2011 (editat) Re: Vreau sa particip in campionat, ce sanse reale am? Un campion mi-a spus o data la un concurs mai lung, la care am stricat masina din cauza de "facut show": "Fotbalul e pe goluri, offroadul e pe timp". SI a avut dreptate... pe de alta parte: 1.9 TDI consuma mult, si nu prea ai autonomie, trebuie canistre. Eu prefer motorul de 4 litri benzina, mai economic. :uameni O chestie importanta in mintea mea, mai ales cu tendinta traseelor de a se lungi, cu start dimineata si finish-ul seara tarziu ar fi aerul conditionat. TE ajuta mult in orientare sa ai geamurile neaburite, sa poti merge pe o creasta fara sa-ti inghete turloaiele din cauza vantului si sa poti manevra gps-ul fara sa dai cu lopata noroiul. Sa poti gasi usor tracker-ul sa vezi daca mai are baterie... Exista buggy-uri cu aer conditionat? Daca nu exista, cum poti sta 12 ore in ea, pe vreme nasoala, la un concurs de-o saptamana ? Sau se aplica varianta "ca pe motor" = ii dai span sa te mai racoresti ? O sa radeti evident, insa uite Boros a trebuit sa iasa din traseu sa se duca la spital pentru o albina. Nu era mai dragut sa mearga cu geamul inchis ? Citesc si ma intreb daca voi realizati ca de fapt aceste masini nu fac alrceva decat sa limiteze clasa EXTREM? Asta este si motivul pt care regulile nu sunt reguli la noi si unde regulamanetul spune ca intre pomi trebuie 250 , de multe ori te trezesti ca intra numai samuraiul. Intradevar , la acest mod , slabe sanse ca o masina cu gabarit marit sa castige. De acea spun ce ce se practica la noi nu este extrem comparativ cu ce a ce fac altii. Sunt 2 lucruri total diferite, extrem prin troliere pe 33'uri si extrem prin gas pe 44'uri. Normal ca treceti mai peste tot cat tim tot cei ce merg pe masini cu aer conditionat si 35;uri fac traseele. La cupa BGS . de exemplu Bogdan a fost un finut si a facut traseul de asa natura ca mai toti sa treca pe acolo. Acum sincer sa fiu, eu daca aveam masina lui, .................... dupa care apareau carcotasi cu texte de genul a facut traseul numai pt el. Ce inseamna de fapt numai pt el? Ce altceva decat ca restul nu sunt in aceiasi liga. Daca stau f bine sa ma gandesc pe de o parte aveti dreptate. Ajung sa realizez ca de fapt ce trebuie ca sa castigi la noi este un ff bun cipilot care sa stie de multe ori sa citeasca si printre greselile din roadbookuri sau pagini lipsa, si 2 mega super duper troliuri cu cate 6 motoare de 8274 cat si un al treilea (asa cum spunea un amic de al meu ca are rezerva pe masina) in portbagaj. Aer conditionat , un coffee maker si sa nu uitam subwooferul . Deci eu sunt pe cale de a gresi construind o masina cand de fapt pot sa cumpar o chinezeasca si cateva troliuri performante. Cam la asta se rezuma :banana De cate ori nu am auzit printre echipe texte de genul: au castigat ca au avut gigglepinul pe masina. Am avut si ocazia sa vad tot felul de competitii europene unde vezi cate 10 masini impotmolite intrum sant lung de 100m, clisa pana peste geamuri si 20 de ortaci care schimba releuri pe trolii. Where's the fun in that? ca eu unul nu prea il vad? Si unde mama mea e tehnica , decat la schibarea sub un minut a releelor aferente? Editat Iulie 17, 2011 de oresti Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cfantana Postat Iulie 17, 2011 Partajează Postat Iulie 17, 2011 Re: Vreau sa particip in campionat, ce sanse reale am? La clasa EXTEM exista o singura limitare si anume greutatea minim 900Kg. Fiecare e liber sa participe cu ce masina crede el ca e cea ma performana si i se potriveste lui cel mai bine. Daca ne uitam totusi in urma cu 5 ani o sa observam ca dificultatea traseelor a crescut,au aparut masini mai pregatite,multe din ele cu 38-uri,multe cu portale,cateva cu 44 deci lumea se misca. Poate se misca mai incet decat isi doreste Oresti dar se misca. Dar din cate cunosc eu fenomenul nici unul din organizatorii de etape din CNOR nu are o masina cu 44,deci cu ce ar putea ei sa faca niste trasee mai extreme daca nu au masini? Si atat timp cat cursa e una Trophy si nu Trial o sa aiba sanse la castig si masinile cu 31 pentru ca o astfel de cursa are multa navigatie,are inevitabil si ceva portiuni de legatura gen rally raid sunt chiar multe de luat in seama. Tocmai asta imi place mie la sportul asta ca un pilot bun cu navigatie buna si o masina fiabila poate face o surpriza frumoasa. In rest tot respectul pentru cei care baga bani in acest sport nu fac altceva decat sa creasca nivelul competitiilor si spectaculozitatea :h5 Cu respect :wink: Offroad Racing Romania-THE ORIGINAL since 2006 KAMIKAZE TEAM Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
john Postat Iulie 17, 2011 Partajează Postat Iulie 17, 2011 Re: Vreau sa particip in campionat, ce sanse reale am? "Asta este si motivul pt care regulile nu sunt reguli la noi si unde regulamanetul spune ca intre pomi trebuie 250 , de multe ori te trezesti ca intra numai samuraiul" Astaire e din e xperienta personala ? Banuiesc ca nu .... Nissan Pathfinder , Suzuki GSXR 1000 - speed freak Toyota Laplander - nume de cod portoyolvo T44 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate