KAROLOKW Postat Februarie 8, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 8, 2013 Re: Lada Niva 1.7 i multipunct nee deci prima e gresita din start pe motiv ca daca au tinut alea originale 7 ani nu e cazul de supradimensionare a doua intradevar e o solutie dar nu tine de mine adica nu pot sa folosesc alte bucse inafara de cele 2 tipuri existente pe piata a treia de amortizat suplimentar nu se pune problema datorita tipului de constructie ""four link"" ceea ce ar insemna ca o transformam in altceva si asta o scot din calcul din start. a patra aici e alta poveste dar asta e subiectiva asa ca nici asta nu e demna de luat in seama :) deci singura care ramane e tot a mea :) astept sa treaca timpul sa vedem unde cedeaza :) dupa care vedem si de ce :) si revin la constatarile din teren :) bucsile originale alea netede pe exterior permit miscari mai ample intre 3-5 cm diferenta intre ele si cele cu striatii pe exterior. asta e o constatare in teren pe denivelari si masurata cu ruleta asa ca e relativa si nu extraordinar de exacta :)asa ca pentru carcotasi nu sariti ca nu va bag in seama :) masuratoarea sa efectuat astfel :)roata pe un elevator si ridicat pana incepe sa plece din caroserie catre lateral adica atat cat lucreaza suspensia efectiv,dupa care repetat operatiunea cu cealalta pereche de bucsi...diferenteleau fost masurate de sub cauciuc pana jos. observat efectiv la brate este ca bucsa metalica interioara a tamponului de cauciuc se apropia la aproximativ 5 milimetri de carcasa metalica a bratului de la suspensie aici ma refer la cele mici cu alea mai dure cu striatii se deformau putin dar nu atat cat astealalate. deci in teren avantaj astea moi pe sosea stabilitate si un pic de rigiditate a suspensiei mai buna la astea cu striatii. deci utilizarea fiecaruia o face fiecare in functie de ce vrea fiecare si desigur in functie de costuri. un set de bucsi adica 10 cu striatii costa undeva la 130 ron alea simple sunt 30 ron...deci... in schimb alea de 30 ron pe mine pe masina nu m-au tinut mai mult de 2 luni iar alea originale au tinut 7 ani dar doar 2 ani in folosinta offroad mai accentuata. apropo cine a schimbat capete de bara,pivoti...etc cam la cat timp au fost schimbati? ca eu nu i-am schimbat niciodata dar la verificare acum o saptamana nu aveau joc deloc nici urme de uzura nu prezentau iar cauciucul ala de protectie era intreg :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Februarie 22, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 22, 2013 Re: Lada Niva 1.7 i multipunct tinand cont ca in ultimul timp am fost axat pe alte treburi iar de facut nu am mai facut nimic la utilaj iar de iesit nu se pune discutia,va prezint succint cu ce ma ocup eu in ultimele zile :) nu este gata e doar un exercitiu de design si de functionalitate. astfel sa incep cu inceputul.....am schimbat galeria de teava care era si ea destul de praf dar fara gauri sau fisuri cu una de fonta :) desi greutatea este de 3-4 ori mai mare forma si finisajul e mult mai bun, dimensional la iesirea din chiulasa se merge pe un 32 de mm iar la flansa la saxofon se iese pe doua de 34mm,acum ce am facut eu ,am folosit flansa de la saxofonul original pe care am inceput crosetarea din teava de inox jos unde apare flexibilul am folosit o flansa iar mai apoi va veni catalizatorul cu flansele aferente apoi teava iar la final o tovva cu iesirea pe aceeasi parte ca aia de fabrica doar ca putin corectat si marit traseul...sper sa mearga bine la final toata treaba. va tin la curent cu evolutia...oricum vreau ca tot traseul sa il imbrac in banda termoprotectoare sau macar pana la catalizator in functie de cat imi ajunge. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Big Daddy Postat Februarie 23, 2013 Partajează Postat Februarie 23, 2013 Re: Lada Niva 1.7 i multipunct Arata bine lucrarea, o evacuare buna ofera intodeauna motorului mai multa forta. (imi cer scuze ca intru mai rarut dar timpul meu este foarte limitat, intru pe forum si ma limitez doar la a citi postarile mai noi sau mai vechi) Cred ca trebuie sa ridic si eu capota ca nu imi mai indica temperatura in bord sa vad pe unde e sonda prinsa pe motor, sa nu fie din papuci sau sa se fi dus sonda) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Februarie 24, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 24, 2013 Re: Lada Niva 1.7 i multipunct deci...am ramas fara cuvinte ieri cand mi-am luat masina de la atelier...nu imi venea sa cred ca ea este. se pare ca ce spunea baiatul care sa ocupat de ea e real eu fiind mai sceptic si mai concret pe rezultate dar tot ce mi-a spus asa a fost. sesizari subiective netestate sau altceva ci doar la impresie :) cuplu la turatie mica un mic plus in schimb timpul de urcat in turatie e altceva mult mai scurt iar raspunsul pe reprize mult mai prompt concluzia in ceea ce ma priveste a meritat si timpul si banii pun poze dupa ce le fac :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vstef_is Postat Februarie 24, 2013 Partajează Postat Februarie 24, 2013 Re: Lada Niva 1.7 i multipunct Subscriu ce frumos merge minunea tehnicii rusesti.... se tureaza mult mai usor si are ceva care seamana cu spanul. :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Februarie 24, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 24, 2013 Re: Lada Niva 1.7 i multipunct Subscriu ce frumos merge minunea tehnicii rusesti.... se tureaza mult mai usor si are ceva care seamana cu spanul. :grin: adica eu stiu care e parerea dumneavoastra despre tehnica ruseasca dar parca vedeam pe fata ta bucuria si uimirea aseara :) si apropo nu am 10 proiectoare :) inca :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vstef_is Postat Februarie 24, 2013 Partajează Postat Februarie 24, 2013 Re: Lada Niva 1.7 i multipunct Am metionat zece din mai multe considerente... deodata ca e numarul 'perfect' si intr-un mod ironic niciodata nu sunteti multumit de lumina, de alta data ca stiu ca mai urmeaza, si nu in ultimul rand ca un fel de hiperbola care sa sublinieze gravitatea problemei. Dar da, se misca foarte cu talent Niva... :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nas ne dagoniat Postat Februarie 26, 2013 Partajează Postat Februarie 26, 2013 Re: Lada Niva 1.7 i multipunct tinand cont ca in ultimul timp am fost axat pe alte treburi iar de facut nu am mai facut nimic la utilaj iar de iesit nu se pune discutia,va prezint succint cu ce ma ocup eu in ultimele zile :) [ATTACH=CONFIG]168933[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]168934[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]168935[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]168936[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]168937[/ATTACH] nu este gata e doar un exercitiu de design si de functionalitate. astfel sa incep cu inceputul.....am schimbat galeria de teava care era si ea destul de praf dar fara gauri sau fisuri cu una de fonta :) desi greutatea este de 3-4 ori mai mare forma si finisajul e mult mai bun, dimensional la iesirea din chiulasa se merge pe un 32 de mm iar la flansa la saxofon se iese pe doua de 34mm,acum ce am facut eu ,am folosit flansa de la saxofonul original pe care am inceput crosetarea din teava de inox jos unde apare flexibilul am folosit o flansa iar mai apoi va veni catalizatorul cu flansele aferente apoi teava iar la final o tovva cu iesirea pe aceeasi parte ca aia de fabrica doar ca putin corectat si marit traseul...sper sa mearga bine la final toata treaba. va tin la curent cu evolutia...oricum vreau ca tot traseul sa il imbrac in banda termoprotectoare sau macar pana la catalizator in functie de cat imi ajunge. buna si eu am intampinat aceeiasi problema la galeria de evacuare ,va trebui sa o inlocuiesc cu una din fonta,intrebare :de pe ce model de motor ai luat galeria de fonta ?si de unde pot procura banda termoprotectoare ? un sfat chiar doua sunt binevenite Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Februarie 26, 2013 Partajează Postat Februarie 26, 2013 Re: Lada Niva 1.7 i multipunct Eu am montata pe masina galeria de fonta si era si colegul @karol cu mine la service cand am schimbat-o.nu mai stiu de ce model era,dar el stie.Aia de fonta avea o gaura in plus,care a fost astupata cu un surub de 6.Au cei de la cluj galerie de fonta,special de niva. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Februarie 26, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 26, 2013 Re: Lada Niva 1.7 i multipunct buna si eu am intampinat aceeiasi problema la galeria de evacuare ,va trebui sa o inlocuiesc cu una din fonta,intrebare :de pe ce model de motor ai luat galeria de fonta ?si de unde pot procura banda termoprotectoare ? un sfat chiar doua sunt binevenite cu placere :) galerie de fonta exista ca piesa after market deci nu trebuie sa te stresezi iar de potrivit nu se potriveste de pe alta masina doar eventual ce spunea si Liviu de 1,6 cu obturarea acelei gauri suplimentare. au baietii de la Cluj galerie la pret bun si dau si garnitura bonus :) banda termoprotectoare eu am adus-o din state dar sigur se gaseste si pe la noi , daca nu gasesti iti trimit eu doar sa stii ce ai de facut ca e ceva de treaba cu ea daca nu ai grija la montaj eventual daca vrei poti sa ii dai o cautare cu Goagal :) si gasesti. http://www.jegs.com eu de aici am adus-o dar am combinat-o cu un alt transport mai consistent ca are vreo jumate de kg o rola asa ca nu e mare scofala dar volumul e cam la 25-30 cm diametru pe 5 cm latime daca tot faci asta adica schimbi galeria schimba si garniturile aferente de etansare si daca tot demontezi vezi si saxofonul sa fie in stare buna eventual il schimbi sau daca nu taie teava care se formeaza acolo la imbinarea celor doua tevi care vin de la galerie chiar sub bara antiruliu si pui o dimensiune mai mare un 50-55mm diametru si vei vedea ca merita si te duci asa cu ea pana in catalizator si dupa si vei vedea un plus simtitor in comportamentul masinii. da de stire ce si cum faci ca te ajutam cu detalii si informatii eventual cu o poza doua detaliata daca ai nevoie. apropo nu am uitat de poze da pe vremea asta nu ma intind pe sub masina sa fac poze :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nas ne dagoniat Postat Februarie 26, 2013 Partajează Postat Februarie 26, 2013 Re: Lada Niva 1.7 i multipunct cu placere :) galerie de fonta exista ca piesa after market deci nu trebuie sa te stresezi iar de potrivit nu se potriveste de pe alta masina doar eventual ce spunea si Liviu de 1,6 cu obturarea acelei gauri suplimentare. au baietii de la Cluj galerie la pret bun si dau si garnitura bonus :) banda termoprotectoare eu am adus-o din state dar sigur se gaseste si pe la noi , daca nu gasesti iti trimit eu doar sa stii ce ai de facut ca e ceva de treaba cu ea daca nu ai grija la montaj eventual daca vrei poti sa ii dai o cautare cu Goagal :) si gasesti. http://www.jegs.com eu de aici am adus-o dar am combinat-o cu un alt transport mai consistent ca are vreo jumate de kg o rola asa ca nu e mare scofala dar volumul e cam la 25-30 cm diametru pe 5 cm latime daca tot faci asta adica schimbi galeria schimba si garniturile aferente de etansare si daca tot demontezi vezi si saxofonul sa fie in stare buna eventual il schimbi sau daca nu taie teava care se formeaza acolo la imbinarea celor doua tevi care vin de la galerie chiar sub bara antiruliu si pui o dimensiune mai mare un 50-55mm diametru si vei vedea ca merita si te duci asa cu ea pana in catalizator si dupa si vei vedea un plus simtitor in comportamentul masinii. da de stire ce si cum faci ca te ajutam cu detalii si informatii eventual cu o poza doua detaliata daca ai nevoie. apropo nu am uitat de poze da pe vremea asta nu ma intind pe sub masina sa fac poze :) deocamdata multumesc mult ,voi tine cont de tot ce ai mentionat ,maine vb.pt galerie care obligatoriu treb sa o schimb ,momentan sunt cu masina la decupat aripile .va tin la curent Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ubu Postat Februarie 26, 2013 Partajează Postat Februarie 26, 2013 (editat) Re: Lada Niva 1.7 i multipunct deocamdata multumesc mult ,voi tine cont de tot ce ai mentionat ,maine vb.pt galerie care obligatoriu treb sa o schimb ,momentan sunt cu masina la decupat aripile .va tin la curent Cea mai frumoasa Lada Niva ! Ar fi bun un topic dedicat. Editat Februarie 26, 2013 de ubu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Februarie 26, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 26, 2013 Re: Lada Niva 1.7 i multipunct Cea mai frumoasa Lada Niva ! Ar fi bun un topic dedicat. ceva poze ubu?:) de la iesire? :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ubu Postat Februarie 26, 2013 Partajează Postat Februarie 26, 2013 Re: Lada Niva 1.7 i multipunct ceva poze ubu?:) de la iesire? :) Nu prea sunt eu cu pozele, nu-mi place sa fac, dar masina chiar e cum i-ar placea si lui tatuca Solovev. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Februarie 26, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 26, 2013 Re: Lada Niva 1.7 i multipunct Nu prea sunt eu cu pozele, nu-mi place sa fac, dar masina chiar e cum i-ar placea si lui tatuca Solovev. pe bune daca ma prind ce e cu masina si cu pozele eu te intrebam de iesirea de sambata :) ca vroiam sa vad si eu cum mai era zona :) eu abia seara am reusit sa o scot de la atelier unde am fost sa ii fac evacuarea. eventual pune un link ceva daca ai :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Februarie 26, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 26, 2013 Re: Lada Niva 1.7 i multipunct Nu prea sunt eu cu pozele, nu-mi place sa fac, dar masina chiar e cum i-ar placea si lui tatuca Solovev. pe bune daca ma prind ce e cu masina si cu pozele eu te intrebam de iesirea de sambata :) ca vroiam sa vad si eu cum mai era zona :) eu abia seara am reusit sa o scot de la atelier unde am fost sa ii fac evacuarea. eventual pune un link ceva daca ai :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ubu Postat Februarie 26, 2013 Partajează Postat Februarie 26, 2013 (editat) Re: Lada Niva 1.7 i multipunct Despre masina lui Nagoniat era vorba. Sambata n-am mai mers unde vroiam initial, pentru ca n-au venit ghizii. Am facut o mica traversare Mogosoaia - Buftea - Otopeni, vreo 30 km in off, cred, sau mai putin. Vreo patru-cinci ore. Editat Februarie 26, 2013 de ubu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Februarie 26, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 26, 2013 Re: Lada Niva 1.7 i multipunct Despre masina lui Nagoniat era vorba. Sambata n-am mai mers unde vroiam initial, pentru ca n-au venit ghizii. Am facut o mica traversare Mogosoaia - Buftea - Otopeni, vreo 30 km in off, cred, sau mai putin. Vreo patru-cinci ore. ok acum am inteles :) pai poate in una din sambetele urmatoare imi arati si mie traseul respectiv ca tare sunt curios,putin zona o cunosc si eu dar nu imi dau seama pe unde ar fi traseul sau traseele respective doar ca pe acolo sunt o gramada de terenuri private si scumpe :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ubu Postat Februarie 27, 2013 Partajează Postat Februarie 27, 2013 Re: Lada Niva 1.7 i multipunct ok acum am inteles :) pai poate in una din sambetele urmatoare imi arati si mie traseul respectiv ca tare sunt curios,putin zona o cunosc si eu dar nu imi dau seama pe unde ar fi traseul sau traseele respective doar ca pe acolo sunt o gramada de terenuri private si scumpe :) Nu prea e treaba, asa pe drept. E frustrant. Data viitoare cred ca incerc in blind, un traseu facut pe harta. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nas ne dagoniat Postat Februarie 28, 2013 Partajează Postat Februarie 28, 2013 Re: Lada Niva 1.7 i multipunct Despre masina lui Nagoniat era vorba. Sambata n-am mai mers unde vroiam initial, pentru ca n-au venit ghizii. Am facut o mica traversare Mogosoaia - Buftea - Otopeni, vreo 30 km in off, cred, sau mai putin. Vreo patru-cinci ore. @ubu- mutumesc pt .apreciere intre timp sa mai degradat putin fata de cum ai vazut-o,padurea nu iarta @KAROLOKW am intrat in posesia galeriei de evacuare din fonta ,deocamdata masina e tot la chirurgie plastica doar sapt. viitoare va fi gata.si atunci intra pe rol partea mecanica Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Martie 1, 2013 Autor Partajează Postat Martie 1, 2013 Re: Lada Niva 1.7 i multipunct @ubu- mutumesc pt .apreciere intre timp sa mai degradat putin fata de cum ai vazut-o,padurea nu iarta @KAROLOKW am intrat in posesia galeriei de evacuare din fonta ,deocamdata masina e tot la chirurgie plastica doar sapt. viitoare va fi gata.si atunci intra pe rol partea mecanica bravo :) atunci zimi te rog daca vrei sa mentii saxofonul original? daca nu si vrei sa iti faci unul da-mi un semn sa iti trimit niste banda de protectie ca mie mi=a mai ramas 1,5-2 metri cred si sa il poti izola. asta poti chiar sa faci daca vrei si pe galeria de fonta. apropo de gsleria de fonta vezi ca pe ea este un "colt" pe partea superioara la cilindrii 2 si 3,ala este necesar dar trebuie eliminata acea bucsa care o ai acum pe galerie ca nu mai e necesara si nu mai poti nici monta cu ea acolo daca o pastrezi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nas ne dagoniat Postat Martie 1, 2013 Partajează Postat Martie 1, 2013 Re: Lada Niva 1.7 i multipunct inca nu stiu daca voi pastra saxofonul original pana nu defac sa vad cum e prelucrat la interior,iar de banda termoizolatoare sunt direct interesat Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Martie 8, 2013 Autor Partajează Postat Martie 8, 2013 (editat) Re: Lada Niva 1.7 i multipunct ca tot a venit caldura m-a mancat sa ii schimb cauciucurile :) adica acum am gumele dar nu am jenti pe care le astept dealtfel sa vina,comanda fiind data...desigur ca poze nu am dar voi face ca acum e mai placut afara oricum dimensiunea ramane aceeasi adica 205 80 R 16 dar ne mai fiind resapat cauciucul teoretic va fi mai usor,abia astept sa le cantaresc sa vad ce si cum toate detaliile. gumele sunt Federal Couragia garantie 3 ani fabricatie Taiwan. Editat Martie 8, 2013 de Astral Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Martie 8, 2013 Partajează Postat Martie 8, 2013 Re: Lada Niva 1.7 i multipunct ce jante ai comandat? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Martie 8, 2013 Autor Partajează Postat Martie 8, 2013 Re: Lada Niva 1.7 i multipunct ce jante ai comandat? ceva foarte :) original:) adica alea de fabrica :) am avut o negociere mai dura cu nea de la Mogosoaia :) care o tot dadea cotita ba ca nu a pus transportul ba ca nu mai e la acelasi pret...etc oricum in ciuda lalaielilor si a celorlalte balarii a fost mai rapid decat baietii de la Cluj care cand i-am sunat o dadeau cotita si ziceau ba c anu au ba ca au transportul pe vine ba ca nu e un set intreg si doar una pe stoc...etc si ca mi le aduceau probabil luni si dupa le trimiteau la mine... una peste alta maximul de plumb a fost de 90 de grame in rest 35-40 pe roata Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate