Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Lada Niva 1.7 i multipunct

KAROLOKW

Postări Recomandate

Re: Lada Niva 1.7 i multipunct

multumesc pt detaliile date, ca un adevarat profesionist:grin:

problema la mine era din blocul de diode al alternatorului(era una scrum), si nu mai incarca decat vreo 12v, iar pe sezonul asta cu ventilatorul de la aeroterma, cu electro ventilatoarele mai un far , mai o muzica, saracu nu mai avea de unde sa mai dea curent si murea motoru'

... sa auzim de bine

cu mare placere domnu :) oricand cu ce stiu si la ce ma pricep :)

daca era dioda atunci e bine ca ai descoperit si ai rezolvat problema eu tot as pune ce am discutat noi la telefon adica ala de 100 A dar astept sa mergi la vecini si sa imi spui si mie ce si cum...oricum daca mergi intre timp si nu apucam sa vorbim pana atunci iami si mie unul si o usa dreapta :)

apropo de diode nu le aveam arse dar mi se rupsese cureaua de alternator si am mers asa de la bucuresti la pitesti pe autostrada cu 80-90 la ora ca daca depaseam murea motorul si nu stiam care era motivul :) oricum am oprit si am descoperit care e buba apoi am mers fara lumini fara ventilatie fara muzica fara nimic sa fac economie de curent :) am ajuns la pitesti am cumparat curea si am vrut sa o schimb dar nu aveam nici o cheie la mine :) asa ca am facut toata operatiunea asta la o vulcanizare unde au fost respectivii suficient de amabili sa ma ajute desigur contra cost dar apoi de la pitesti la brasov ce frumos a fost si cald si bine :)

uitasem sa spun era iarna inainte de craciun si erau cam -15 grade afara :) iar la plecarea din vulcanizare am pus si un carton in fata radiatorului asa de control sa fie mai bine :)...surpriza proasta si neplacuta a fost ca pe bran la urcare incepea sa se opreasca motorul si acum nu mai stiam chiar ce o avea :) dar am descoperit ulterior ca pe parcurs pe undeva fisa de la bobina la delcou aia principala nu era infipta calumea si cand mergea super cand se oprea fara nici o treaba :)...peripetii dar asa imi aimintesc de drumul ala si de faptul ca daca nu mergi cu masina ta cel mai bine e sa te asiguri ca ai macar cateva scule la tine si sa verifici ca toate cele sa fie bine prinse /stranse daca sa umblat pe acolo sa nu te bazezi ca au lucrat meseriasii bine :) asta ce spun eu se intampla acum vreo 10 ani as aca e mult de atunci :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 717
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

si tinand cont ca vremea e frumoasa si ne plictisim ne mai gasim de lucru facun putin offroad urban cautand si explorand noi drumuri si scurtaturi in capitala :)IMG_0206.jpg.d9c56d2d0c4c77883dd22cbb3d86b47a.jpgIMG_0217.jpg.eb62867cc088d4889bc25ec1e6e12555.jpgIMG_0221.jpg.192f8e7f2220835088a6644a4a3bc993.jpgIMG_0225.jpg.71b55de1cda9fe508199ee324fcf57be.jpg

si desigur ajutam si prietenii si cunostintele ramase in noroi :)

Link spre comentariu

Asa cum spuneam in urma cu cateva luni inca cautam o "rusoaica". Gasit, vazut cumparat. 1.7, benzina + GPL, 2007 . Am fost cu ea la un servis si baieti habar nu aveau unde sunt seriile, culmea acolo se facea si ITP. Rasfoind topicuri si postari am ajuns aici si vroiam sa te rog (ca sunt total pe dinafara si nu mie rusine sa recunosc) ce uleiuri sa folosesc, aditivi, in borcanelele alea apropiate servo si frana ce lichid sa bag in caz de avarie deci pricipalele lucruri elementare. Unde gasesc baieti care chiar pun suflet in aceste masini nu mecanici de duzina care iti provoaca icter daca stai pe langa ei. Imi cer scuze ca am intrat in topicul tau dar chiar nu stiu de unde sa incep. Pentru moment masina e ok dar nu stiu pentru cat timp.

Link spre comentariu

Asa cum spuneam in urma cu cateva luni inca cautam o "rusoaica". Gasit, vazut cumparat. 1.7, benzina + GPL, 2007 . Am fost cu ea la un servis si baieti habar nu aveau unde sunt seriile, culmea acolo se facea si ITP. Rasfoind topicuri si postari am ajuns aici si vroiam sa te rog (ca sunt total pe dinafara si nu mie rusine sa recunosc) ce uleiuri sa folosesc, aditivi, in borcanelele alea apropiate servo si frana ce lichid sa bag in caz de avarie deci pricipalele lucruri elementare. Unde gasesc baieti care chiar pun suflet in aceste masini nu mecanici de duzina care iti provoaca icter daca stai pe langa ei. Imi cer scuze ca am intrat in topicul tau dar chiar nu stiu de unde sa incep. Pentru moment masina e ok dar nu stiu pentru cat timp.

salutare

in primul rand felicitari pentru achizitie si bine ai venit in randul nostru al posesorilor si iubitorilor de rusoaice :) la masini ma refer :)

in rest nu ma deranjeaza ca ai intrebat absolut deloc doar daca ai fi fost vreun nesimtit pus pe jignit si pe scandal asa ma suparam :)

sa iti raspund la intrebari pe rand si sper sa nu imi scape vreuna, iar daca scapa ma mai intrebi odata :)

ulei motor eu folosesc Mobil 10-w 40 sau 15 w 40 acum fiecare foloseste ce vrea si ce buget are eu pe asta ill folosesc de cand o am iar inainte fostul proprietar adica cumnatul tot asta a folosit asa ca am mers din inertie as putea spune

servo nu am asa ca nu stiu ce sa iti recomand eventual daca stie vreun coleg care are niva cu servo sa spuna el :)

iar la borcanelele de frana si ambreiaj hidraulic se foloseste lichid de frana acum eu lichid am tot castrol nu stiu ce alt cond dar e DOT4 si e mai negru asa la culoare

la antigel folosesc ARAL deala albastru in bidon de 1 litru da nu mai stiu exact cantitatea

iar in cutia de viteza si in cutia de transfer folosesc castrol 80w90 parca asa se numeste nu imi amintesc exact codul iar la diferentiale fata si spate folosesc Havoline dar nu imi amintesc codul si tipul.

eu daca am ceva de facut ls masina si nu stiu merg la baietii de la mogosoaia de acolo de pe centura ce am avut de facut au facut bine si am fost multumit de calitatea munci si a stilului de munca.

in rest daca ai intrebari nu ezita si intreaba ca ti se va raspunde indiferent de intrebare.

Link spre comentariu

Multumesc pentru raspunsuri, eu locuiesc in sectorul 4, deocamdata e frig afara si nu am probleme dar daca se mai incalzeste poate gasim un punct de intalnire unde sa vina baieti cu nive sa mai discutam sa ne cunoastem si implicit sa ne mai lumineze pe noi astea mai incepatori. Ca o paranteza la rar mi-au trecut in carte 250g co2 asa aveti si voi (mi se pare cam mult)?

Link spre comentariu

Multumesc pentru raspunsuri, eu locuiesc in sectorul 4, deocamdata e frig afara si nu am probleme dar daca se mai incalzeste poate gasim un punct de intalnire unde sa vina baieti cu nive sa mai discutam sa ne cunoastem si implicit sa ne mai lumineze pe noi astea mai incepatori. Ca o paranteza la rar mi-au trecut in carte 250g co2 asa aveti si voi (mi se pare cam mult)?

eu nu am nimic dar poate asa se trece in astea mai noi :)

Link spre comentariu

Salut si felicitari pt achizitie!Si eu stau tot in sectorul 4, asa ca ne putem intalni.Poate facem si o iesire pe langa Bucuresti:wink:

Toate bune!

Link spre comentariu

am si eu o intrebare in legatura cu posibilitatea de a avea o ureche de remorcare sau mai multe in spate

ma refer aici la altele decat cele montate de fabrica acolo sub tevile de fixare de la bara spate.

intreb asta ca eu nu le am una sa rupt din sudura cu piulita cu tot iar cealalta am dat-o jos pentru a nu risca smulgerea deasemenea.

si astfel sunt in situatia de a incerca a gasi o posibilitate si o solutie unde pot fixa una sau doua urechi fixe de remorcare,cu zonele si tipul de prindere aferent.

ce am remarcat pana acum este ca exista posibilitatea de a adapta ceva cu niste carlige de remorcare dar si acestea din cate am sesizat sunt de 2 feluri unul cu prindere pe asa zisele lonjeroane iar unul cu prindere pe traversa aia de deasupra puntii pe jumatate.

Link spre comentariu

Eu zic asa:

Am montat pe masina carligul de remorcare,care este prins in 3 puncte;in speta de cele 2 minibari de care este prinsa bara de spate+compartimentul portbagaj,unde este prins in 4 suruburi de 8.Am tractat remorca plina cu nisip,ce depasea 2T si n-am avut nicio problema.Cred ca este mult mai sigur decat orice ureche sau alte improvizatii:tk

Link spre comentariu

Salut si felicitari pt achizitie!Si eu stau tot in sectorul 4, asa ca ne putem intalni.Poate facem si o iesire pe langa Bucuresti:wink:

Toate bune!

Multumesc Liviu de invitatie, cum se da zapada la o parte iesim un pic pe la 30 decembrie pe malul argesului ca am eu cateva locuri de gratar si totodata ne putem da cu rusoaicele pe denivelarile si malurile taluzate. :h5:cort

Link spre comentariu

maaaa voi aveti chef de gratare si eu am dou abrate alea mici de la suspensia spate rupte :) voi pune poze edificatoare dupa ce le schimb ca pe vremea asta nu ma bag :)

deci povestea sta cam asa plec de la servici si simt ca se lasa spatele putin si pleaca mai saltand botul...zic ca mi se pare doar sunt eu tampit si nu poate fi adevarat asa ceva doar am stat o zi la birou pe scaun si nu mai stiu eu cum merge niva..... mai trec cateva ore vine noaptea si dupa ce termin treburile plec catre casa...acelasi fenomen dar de data asta insotit de niste socuri la decelerare mai brusca...mai clar ceva nu e bine...ajung acasa o parchez si ma bag sub ea cu lanterna si surpriza :) vad bratul stanga spate ala mic de la for link rupt :) dar ma uit si in pastea cealalta si surpriza il vad si pe ala rupt.... acum ma uit si la restul bratelor si nu mai vad nimic defect...asa ca saptamana asta va trebui sa fac o vizita la service sa vad ce si cum ca am toate bratele doar trebuie sa le schimbe cineva dar pe frigul asta nu ma bag sub masina :)

liviu te rog daca poti baga niste poze cu carligul sa vad si eu ca poate ma tenteaza o idee :):):) si vin si iti iau carligul :)

Link spre comentariu

liviu te rog daca poti baga niste poze cu carligul sa vad si eu ca poate ma tenteaza o idee :):):) si vin si iti iau carligul :)

Pai....poze nu pot sa-ti pun deocamdata,pt ca nu am masina acasa.Dar nu cred ca te tenteaza deoarece ar trebui sa-ti ingreunezi masina cu vreo 2-3kg si,dupa cum stie toata lumea, nu este de dorit,nu????:grin:

Al meu este o combinatie intre cele 2 modele,adica are prinderea pe spate de la primul si bara prinsa cu bride de la al doilea:h5

http://www.nivashop.ru/vcd-376-2/catalog.html

http://www.nivashop.ru/vcd-376-2/catalog.html

Per ansamblu,seamana cu al doilea, dar are prinderea pe spate de la primul model si este prins de o ranforsare transversala a caroseriei:tk

Link spre comentariu

am rezolvat cu bratele :) intradevar erau rupte dar nu ruptura mecanica datorata vreunei supraincarcari ci rupta exact sudura tijei pe bucsa de metal ca si cum sudura sa facut la temperatura mai mica decat necesar sa topeasca zona ambelor componente.

din pacate nu le-am pastrat si nici poze nu am facut la ele ca eram cam agitat cu alte treburi dar am reusit sa vad defapt problema.

descrierea exacta e ca aveam bratele alea de ""offroad"" luate de la Cluj...bucsile sunt ok le-am refolosit dar tevile...metalul...e praf comparativ cu originalul de serie.

asa ca am scos bucsile alea mai rezistente si le-am pus pe bratele originale ale masinii care au fost montate de la fabricatie adica din 2005 :) ma tenta sa schimb si alea lungi originale cu alea asa zis mai rezistente dar la o privire mai atenta prezinta aceasi problema :) asa ca daca va fi cazul vreodata schimb bucsile la alea originale mai bine :)

ocazie cu care am schimbat si cablul de frana de mana ca era intepenit se pare si nu stiam de ce nu imi tine frana :) acum e mult mai bine :)

Liviu nu cred ca mai merg la service :) e deja nesimtire la ce preturi practica...pacat de mecanici sper sa nu am nevoie de service ca altfel ma voi simti nevoit sa merg iara.

un exemplu ar fi 98 de lei pentru un brat aproape un milion pentru cablu de frana...mult prea mult parerea mea.

asa ca am bucsat vechile brate si am platit doar manopera si cablul de frana...mai uman dar nu de neglijat. adica manopera plus piesa 300...prea mult.

cablul e undeva la 60 de lei iar bratele amandoua cu bucsi cu tot 120 lei. numai analizand asta si comparand cu ce mi-a cerut ...

si mai vroiam sa fac si conversia la font a:):):) da am zis pas :) acum e mult mai bine :) merge mai bine si e mult mai stabila plus ca se simte foarte mult la plecari si franari importanta acelor brate. am ramas placut surprins.

Link spre comentariu

:)))) adica ai ajuns sa faci exact ce am facut eu,dar cu bani mult mai multi.Eu mi-am schimbat bucsile la toata articulatia spate,in vreo 4h la tara.Ce-i drept am avut si sculele necesare si menghina pt presat bucsile in bari si tendoane.:x

Link spre comentariu

:)))) adica ai ajuns sa faci exact ce am facut eu,dar cu bani mult mai multi.Eu mi-am schimbat bucsile la toata articulatia spate,in vreo 4h la tara.Ce-i drept am avut si sculele necesare si menghina pt presat bucsile in bari si tendoane.:x

domnu :)pai daca am vrut alea asa zis mai rezistente :) si am dat si o gramada de bani pe ele...am crezut ca sunt mai rezistente ca e un material mai rezistent ca cine stie ce chestie este fata de alea originale dar...se pare ca nu e :) doar bucsile sunt mai bune fata de alea de cauciuc care mi-au crapat dupa 2 luni de cand le-am montat ca deaia am si ajuns sa le montez pe astea :)

Link spre comentariu

salutare :)

in legatura cu montatul bratelor pe punte si pe caroserie nu e greu deloc doar trebuie sa ai la indemana un cric dala hidraulic mic cu care sa poti manevra sa aduci puntea la gauri si ar mai fi bun un bolt un ghidaj ceva cu care sa aliniezi gaurile inainte sa bagi surubul.

in rest eu le-am schimbat asta vara singur dar acum ca e urat afara am preferat sa nu ma congelez si sa ma enervez si sa merg la service.

pentru Teo intradevar e bine sa le ai de rezerva dar nu stai mereu sa umbli cu rezervele dupa tine iar nu mereu te gandesti ca daca niste brate au tinut 7 ani in configuratia standard alea noi pe care le iei tin mai putin de jumatate de an. acum am si daca plec la vreo etapa dupa cum am vazut in calendarul competitional ca incep in mai dar majoritatea sunt cam toamna :) atunci e clar ca trebuie sa am de rezerva :)

dar nu neaparat daca ai autoatelier cu tine:) adica inca o masina donatoare :):):)

Pirvu :) recomandarea mea este daca poti si ai chef si te mananca :) sa dai pe toate suruburile de la brate cu WD40 sa slabesti rugina :) si sa ai si de schimb de preferinta ca unele sunt incapatanate rau si merg doar la flex :) iar daca nu vrei sa le schimbi doar bucsile desi e mai ieftin asa eu recomand sa iti cumperi bratele cu totul :)

oricum un set de bucsi dealea mai tapene e undeva la 150 lei plus munca de rigoare care daca o faci cu niste ptieteni si la o bere un gratar :) se rezolva si repede si bine si mai ales placut :) dar cel mai important se rezolva ieftin :)

Link spre comentariu

sa le ai de rezerva acasa ca doar nu sare tot cauciucul odata !

ai fi surprins cum dupa demontare am constatat ca amandoua aveau aceeasu culoare la ruptura semn ca au cedat amandoua in interval de maxim 24 de ore maxim ca altfel rugineau.eu suspectez ca a cedat unul iar dupa datorita eforturilor a cedat si celalalt

Link spre comentariu

atunci daca nu face fata la efort majorezi suportul si pui bucsa mai groasa n carne si eventual mai lata

nu Teo vorbin de doua lucruri diferite

tu spui de bucsa se cauciuc eu vorbesc de bratele metalice.

bucsile au rezistat ma refer la cele originale si cele pe care le-am montat acum astea asa zis mai rezistente pe care le-am recuperat de pe bratele alea rosii sau galbene care le vand baietii la Cluj.

problema e ca bratele astea nu se ridica la nivelul asteptarilor si banilor pe care ii pretind.

astfel niste brate de fabrica din 2005 tin si acum pe cand niste brate din 2012 august dupa mai putin de 6 luni de utilizare au cedat din sudura si nu datorita cauciucului din bucsa.

de modificat prinderea si astfel implicit bratele cu bucsi cu tot nu e o solutie utila deloc,pentru ca asta inseamna schimbarea/modificarea/sudarea/taierea unor noi suporti pe caroserie si pe punte iar cu marirea diametrului se reduc unghiurile de lucru datorita spatiului disponibil local

acum mai am o pista de verificat si anume daca nu cumva bratele originale cu bucsile alea mai tari vor ceda si in combinatia aceasta.

daca da atunci inseamna ca problema nu sunt bratele si bucsile de cauciuc care nu mai preiau socurile asa cum trebuie nu mai amortizeaza din eforturile torsionale datorita cauciucului de duritate mai mare si transmit efortul direct la carcasa de metal si astfel cedeaza din suduri.

ramane de vazut cum se va comporta in timp si care e configuratia optima de folosire.

Editat de KAROLOKW
Link spre comentariu

ai 4 variante !:

ori supradimensionezi,

ori umbli la materiale ,

ori incerci sa amortizezi suplimentar,

ori atenuezi tzacanitul de la volan :ha::2dr cred ca la ultima trebuie sa recurgem

VIATA-I GREA DAR TRECE !!!:ypu
Link spre comentariu

ai 4 variante !:

ori supradimensionezi,

ori umbli la materiale ,

ori incerci sa amortizezi suplimentar,

ori atenuezi tzacanitul de la volan :ha::2dr cred ca la ultima trebuie sa recurgem

nee deci prima e gresita din start pe motiv ca daca au tinut alea originale 7 ani nu e cazul de supradimensionare

a doua intradevar e o solutie dar nu tine de mine adica nu pot sa folosesc alte bucse inafara de cele 2 tipuri existente pe piata

a treia de amortizat suplimentar nu se pune problema datorita tipului de constructie ""four link"" ceea ce ar insemna ca o transformam in altceva si asta o scot din calcul din start.

a patra aici e alta poveste dar asta e subiectiva asa ca nici asta nu e demna de luat in seama :)

deci singura care ramane e tot a mea :) astept sa treaca timpul sa vedem unde cedeaza :) dupa care vedem si de ce :)

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare