Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Lada Niva 1.7 i multipunct

KAROLOKW

Postări Recomandate

• Răspunsuri 717
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Re: Lada Niva 1.7 i multipunct

tinand cont ca in ultimul timp am tot stat cu masina pe la service din diverse motive :) de natura a schimba anumite piese care prezentau probleme...astfel am constatat ca la masina am evacuare de "teava" adica desi principial e mai buna confera o curgere mult mai buna decat in cazul galeriei clasice din fonta aceasta din teava e atat de prost executata incat aproape 30 % din sectiunea de curgere era blocata cu deseuri de sudare si cu adaosuri de teava neprelucrate.

voi posta pozele aferente curand

sa incep cu inceputul...pai am sesizat ca zdranganea ceva pe evacuare si astfel tot studiind zona observ ca scutul termic de protectie al evacuarii are urechile rupte si se mai tinea in 2 din 4 si alea crapate,asa ca hotarasc sa il elimin,zis si facut ma apuc de demontat si constat ca pe langa sta si una din tevile de pe galerie prezinta zone afumate ceea ce ma duce cu gandul ca si galeria e fisurata...asa ca o dau si pe ea jos si intradevar constat ca fizic exista o fisura pe sudura aferenta.

fiind Duminica nu aveam de unde sa cumpar o galerie sau sa o sudez si astfel am mers la Service a doua zi si am rezolvat problema repede si bine.

acum sunt tare tentat de a monta o galerie de fonta pentru ca la nici 30 de mii sa imi cedeze evacuarea nu mi se pare o treaba prea ok iar la Fonta elimin acest risc cel putin,impedimentul ar fi ca galeria de fonta e de 4 ori mai grea ca aia de tabla :) deci iara nu suna bine :)

cea mai buna varianta o vad a fi o galerie custom de inox izolata cu banda termica.

izolatia o am dar imi lipseste evacuarea sau macar omul care sa imi faca evacuarea. :)

va astept cu detalii in cazul in care stiti ceva,cel cu care am vrut sa colaborez e prea ocupat cu proiecte importante si costisitoare de unde ies bani frumosi nu o teava obosita la Niva :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

cu evacuarea am rezolvat prin montarea uneia similare cu cea originala ...rezultatul desi surprinzator e bine suna frumos evacuarea si isi face si treaba.

restul sunt detalii oricum a fost supusa unui test serios :) o iesire de aproape 10 ore de teren unde a lucrat evacuarea la temperatura :) dar mai bine atasez niste poze :) e drept nu cu evacuarea dar cu locurile pe unde am mers cu masina sambata :)

tinand cont ca a fost o iesire organizata de club ARO nu voi intra prea mult in detalii dar pot spune ca printre masinile prezente inafara de ARO au fost un G si un Disco 1 :) desigur si o NIva :) care a facut fata si traseului si masinilor prezente,asa ca nu ne-am facut de ras :):):)

DSC_0210.JPG.01fe464f4cd954bde0cf0cf14de30dd1.JPG

DSC_0196.JPG.3d568d5664720f8a7444f9358ff63cdb.JPG

DSC_0191.JPG.53e4cc445d45376d4f9c37d0c27c8693.JPG

DSC_0190.JPG.495bf775968b02399f687d49e6c20581.JPG

DSC_0189.JPG.7d2d31545c578af05000f06fbb662b66.JPG

DSC_0157.JPG.1a03e45d166630b6a0a987a4fd53a0f5.JPG

Editat de KAROLOKW
Link spre comentariu

evacuare.thumb.jpg.34384d0132db94aa1980a933a39303be.jpg

Nu se prea vede in poze. Era strangulata ? Sau ceva era obturat de tot ? Nici nu stiu cum sa zic. In legatura cu temperatura motorului s-a schimbat ceva ?

poza se refera la evacuare si la faptul ca evacuarea de tabla este prost facuta dupa cum se vede din poza.

in legatura cu temperatura motorului nu stiu ce sa iti spun dar in legatura cu performantele este o alta discutie

daca tu ai astfel de evacuare parerea mea este sa te duci sa o schimbi cu una de fonta sau sa o demontezi si sa o "polizezi" in asa fel incat toata partea de iesire sa nu mai fie gatuita, adica sa ai o curgere mult mai buna si fara obstacole.

eu am optat pentru varianta polizarii ca nu imi permiteam sa dau cat cerea pe o evacuare de fonta.

asa ca ce vezi in poza este un "colt" de teava care intra in "gaura" de jos a evacuarii...exact acel colt de teava l-am eliminat si astfel am eliminat o "frana" pe evacuare

nu stiu daca am fost suficient de explicit dar atat m-am priceput pentru moment...sunt adeptul ca o poza este mult mai utila de cele mai multe ori.

a nu se intelege ca "am castigat" nu stiu ce puteri si cai putere...nu, am imbunatatit doar evacuarea de serie a motorului, defapt mi-am eliminat pierderile inutile datorate proastei executii si ca un plus am sesizat o usoara imbunatatire a raspunsului la accelerare parca e o idee mai rapid, adica parca se accelereaza putin mai repede ca inainte.

ca e real sau ca e doar o autosugestie a mea si ca asa mi se pare...e discutabil.

cred ca pentru mai multe detalii ca stiu ca el a facut asa ceva :) "serpisori" , Niva poate sa dea mai multe informatii :)

Link spre comentariu

cu evacuarea am rezolvat prin montarea uneia similare cu cea originala ...rezultatul desi surprinzator e bine suna frumos evacuarea si isi face si treaba.

restul sunt detalii oricum a fost supusa unui test serios :) o iesire de aproape 10 ore de teren unde a lucrat evacuarea la temperatura :) dar mai bine atasez niste poze :) e drept nu cu evacuarea dar cu locurile pe unde am mers cu masina sambata :)

tinand cont ca a fost o iesire organizata de club ARO nu voi intra prea mult in detalii dar pot spune ca printre masinile prezente inafara de ARO au fost un G si un Disco 1 :) desigur si o NIva :) care a facut fata si traseului si masinilor prezente,asa ca nu ne-am facut de ras :):):)

@Karol, cine mi-a luat locul la iesirea cu pricina????Ai montat galeria aia de la mine?:grin:

Link spre comentariu

@Karol, cine mi-a luat locul la iesirea cu pricina????Ai montat galeria aia de la mine?:grin:

:) locul nu la luat nimeni :) am mers singur de la Bucuresti catre :) dar acolo desigur ca au fost doritori de a simti cum se misca Niva in teren :)

Galeria nu am montat-o si nici nu o montez o tin toar de "exemplu" adica de model pentru cunostinta aia a mea care face evacuari dar acum omul isi muta sediu cu atelier cu tot si astept ca nu ma grabesc deloc, iar apoi ii inmanez evacuarea ta de model sa imi faca prinderea si unghiul la flansa ca la aia a ta :) ca de restul tevilor se descurca singur :)

Link spre comentariu

Cred ca e buna finisarea mai cu atentie. Numai pentru faptul ca prea arata facuta din topor.

O sa-mi bag si eu nasul sa vad cum se prezinta.

daca e euro 3 cel putin masina sigur ai evacuare de genul asta asa ca sa arunci un ochi nu strica.

in plus mare atentie la scutul ala termic de deasupra evacuarii la mine 2 urechi ale lui cedasera si la turatie zornaia a tabla :) asa ca l-am aruncat ca era greu :)

atentie la demontat ca sunt 2 metode :)

le-am incercat pe amandoua

una din metode ecu datul jos al admisiei /rampei injectoarelor...etc pana ajungi la evacuare

sau varianta cealalta cand demontezi doar evacuarea si o scoti pe dedesubt dupa ce ai demontat in prealabil si tamponul de motor de sub evacuare si ridici motorul.

vezi ca pe evacuare ai prinsa si teava aia care pleaca de la pompa la caloriferul de incalzire si scutul termic e montat tot acolo.

Link spre comentariu

Nu ma prind acum despre ce scut e vorba, dar pare complicat.

Abia am reusit sa elimin scutul de la elecromotor, mi-am rupt mainile in el si tot a mai ramas ceva din el. Mersi mult. Voi vedea cand va fi cald. Sunt multe de facut.

Link spre comentariu

nu stiu cat se castiga dar mi aduc aminte cat munceau cu biaxuri si perii de sarma sa ajusteze sudurile pe interior de la coturile evacuarii la cei ce participau in concursuri de circuit viteza ...ce munca era pe ei :ha: si cred ca nu de nebuni pierdeau timpul ,teoretic daca iese usor se castiga ceva sprint , la prima demontare o chiuretez si eu !

VIATA-I GREA DAR TRECE !!!:ypu
Link spre comentariu

nu stiu cat se castiga dar mi aduc aminte cat munceau cu biaxuri si perii de sarma sa ajusteze sudurile pe interior de la coturile evacuarii la cei ce participau in concursuri de circuit viteza ...ce munca era pe ei :ha: si cred ca nu de nebuni pierdeau timpul ,teoretic daca iese usor se castiga ceva sprint , la prima demontare o chiuretez si eu !

unul dintre aia cu biaxul eram si eu acum ceva ani cand eram mai mic :) dar cum biax nu am am folosit cu succes masina de gaurit pe turatie maxima dar tot cu pietre de biaz pe care le am de pe vremea aluilalt regim :)

nu e obligatoriu sa o traforezi eu am ajuns sa fac asta dupa ce am fost nevoit sa dau evacuarea jos si am vazut ce e acolo altfel poate la tine arata mult mai bine :)

intreba UBU de scut...e tabla aia care o vezi pe partea cu evacuarea intre evacuare si admisie e chiar intre ele...el ca denumire este scut termic dar ca utilitate nu e cine stie ce.

dupa ce fac evacuarea eu am in plan sa o izolez cu banda deaia Termotech sau cum se numeste o am deja doar evacuarea imi lipseste :)

eu merg pe ce scrie nenea Grunwald,nenea ala care a scris cartea aia mare si verde unde spune ca evacuarea si admisia trebuie sa aiba temperaturi cat mai diferite adica evacuarea sa fie cat mai calda iar admisia cat mai rece e drept in niste limite cat sa functioneze bine.

principiul e simplu gaze fierbinti curgere buna cadere de presiune mica rezistente mici iese gazul repede si bine :)

admisia la temperatura optima de functionare 80-90 de grade cu admisie de aer rece adica aer dens adica mai bogat in oxigen adica arderi mai bune deci performante mai bune :):):)

asa scrie "la carte" :) eu asta incerc sa fac prin izolarea evacuarii pentru ca daca sunteti atenti veti vedea cat de multa caldura radiaza teava de evacuare in admisia de deasupra partea aia mare si grea de aluminiu care are in interior o bucata de plastic care de la zmucituri :) sare si zornaie in interiorul admisiei (rezolvarea este ca se scoate afara :) )

si am dat-o din una in alta :) de la evacuare am ajuns la admisie si la teorii :)

a si inca ceva si catalizatorul se simte in circuit ca o frana dar daca se elimina trebuie neaparat pusa in loc o evacuare macar si din teava goala continua ca altfel nu prea se simte bine (constatata pe propria piele)

Link spre comentariu

UP DATE DE ULTIM MOMENT :)

a cedat simeringul de la grupul fata... ore de ce? :) nu mai conteaza a fost inlocuit cu unul nou impreuna cu flansa de cardan aferenta ca cea veche prezenta urme de uzura in zona unde calca simeringul.

ciudat a fost ca desi nu se vedea a fi ciupit sau rupt cauciucul de la simering, pe acolo am pierdut aproape 350 ml de ulei (atata am completat dupa ce am inlocuit piesa)

si tot acest ulei a curs in ultima saptamana cred ca inainte nu avea cum ca pe 11 am fost la o iesire si chiar inainte am verificat nivelul si era ok si am verificat si dupa iesire masina si iarasi era ok nu prezenta scurgeri.

tot cu aceasta ocazie ca daca am dat scuturile jos am inspectat vizual toate celelalte zone si am constatat ca si reductorul prezinta 2 simeringuri :) care dau semne ca vor ceda curand :) asa ca astept sa vina zapada sa le schimb si pe ele :)

trebuie mentionat desigur ca tot acest aspect a fost derulat azi noapte pana in jurul orei 2 cu ajutorul colegului v-stef un adevarat ajutor,util si foarte tacut :) a avut ocupatie a baut tot :)

Link spre comentariu

Sigur sigur, cu mare placere am oferit suport moral si am baut bere...

In timp ce dl. Karol mesterea...

[ATTACH=CONFIG]158701[/ATTACH]

domnu :) rusinica pai deastea ? :)

astea erau cu uz intern nu asa in vazul tuturor :)

intradevar se observa ca unu cu sapa iar celalalt...cu aparatul foto :)

cred ca acolo eram la capitolul demontat scuturi ca vad ca mergea inca lampa :)

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

tinand cont ca nu am mai scris nimic de mult pe aici adaug si eu cateva fotografii cu ustensila in actiune la o iesire de anul trecut unde am participat si eu si colegul Hermano :) iaca pozele

DSCF1481.JPG.0b2c622be52ddc737a73677bff4603e8.JPGDSCF1547.JPG.f5fe0c1ca59c7de7fb50970cf2683e5a.JPGDSCF1548.JPG.a33b58769139769857f042766ca8375e.JPGIMG_1259.JPG.4aaf76f57ef6a8504f5094d9e1effcd2.JPGIMG_1260.JPG.f79f6000a5981770c03c55725d3ac725.JPGIMG_1330.JPG.41f9b933bf493108f43a840d0e28d799.JPGIMG_1332.JPG.5618e23a1d3b7d6719ec9eb62bed905d.JPGIMG_1255.JPG.2873252e49892c209d5085d23633166b.JPG047.JPG.43b150e6c82b3e8bffbbf309d73b0905.JPGIMG_1511.JPG.8af4c9d188befd4d32ade480b79f306a.JPG086.JPG.f820bc8ecb8be64bf76b7dc76e2da9ea.JPGIMG_1253.JPG.2d3bdd912614298ef800a9b6870cabaf.JPG

Editat de KAROLOKW
Link spre comentariu

Faci ce faci si iar pleci fara mine...:grin: vezi ca primesc mesaje pe PM....:tk

mesaje pe PM?

pai eu nu ti-am scris pe PM :) de ce sa primesti mesajele pe PM?

ciudat oricum si plecarea mea a fost cam din scurt nu eram foarte sigur daca plec si cand plec :)

si pe copilot l-am anuntat ca mergem seara pe la 11 :)

da nu te oftica sigur nu te bagai pe unde ne-am bagat noi :) exista riscul sa se lase cu julituri si alte cele :) apropo ce mai faci cu troliul ala? l-ai montat? te ajut sa mai usurezi masina ?:)

Editat de KAROLOKW
Link spre comentariu

mesaje pe PM?

pai eu nu ti-am scris pe PM :) de ce sa primesti mesajele pe PM?

sa-mi trimiti mesaje pe PM, inainte sa pleci, sau cand mai ai ganduri d-astea...:grin: troliul nu l-am montat, pt ca nu l-am luat. deocamdata am alte griji, cu masina ailalta si oricum, pe vremea asta.... o sa ma apuc,dar cand o da coltu' ierbii:wink:

Link spre comentariu

Momentan colegul Karol nu mai iese, pentru ca tocmai ce si-a spalat masina... :grin: :fr2

Atunci il astept mai la primavara,cand se inmoaie noroiul,ca acum e inghetat:grin:

Link spre comentariu

Momentan colegul Karol nu mai iese, pentru ca tocmai ce si-a spalat masina... :grin: :fr2

esti invidios dom'le ca nu am venit cu tine asa ca lasa abureala si sa stii ca oamenii isi mai si spala masinile desi e drept mai rar :) dar le mai spala macar de 2-3 ori pe an :) daca e an secetos :) daca e ploios nu le spala deloc:)

Link spre comentariu

ne stiind pe unde sa o postez (imaginea) domnul Dan iaca o schema relativ completa cu senzorii :)PICT3129.jpg.889bd7b496449a5c48f3b44fd3640f9e.jpg[ATTACH=CONFIG]164267[/ATTACH]

ce discutam noi e acel senzor indicat de sageata bleu si e intre corpul clapetei si filtrul de aer.

poza e luata dintr-o postare a mea mai veche de pe un alt topic pentru ca nu am apucat sa fac o poza pe frigul asta mai recenta :)

iar prima poza reprezinta senzorul separat aproape in marime naturala are undeva ca dimensiune cam 3pe 4 centimetri si o garnitura de pasla sau burete pe interior intre corp clapeta si senzor.

eu am imbibat acel burete in ulei de masina de cusut sau dala pentru mecanisme fine din doua motive,evitarea umiditatii desi nu e nimic electric acolo cel putin vizibil senzorul parand a fi capsulat si din motive de ungere pentru ca acolo e un ax care se roteste in interiorul senzorului cu un unghi de pana la 90 de grade.

e simplu nu e mare lucru dar am vrut sa evit probleme de blocare sau functionare proasta datorita mizeriei,apei sau orice alt motiv.plus ca parca si clapeta se misca mai usor sau e doar subiectiva parerea :)

atentie mare sa folosesti niste pasta deaia de blocat pe filet ca mie mi-au zburat surubelele de acolo de la vibratii si am ajuns sa pierd senzorul de pe pozitie :)

senzori.JPG.dd3922b36754cb179a13f1c90a837e92.JPG

Editat de KAROLOKW
Link spre comentariu

multumesc pt detaliile date, ca un adevarat profesionist:grin:

problema la mine era din blocul de diode al alternatorului(era una scrum), si nu mai incarca decat vreo 12v, iar pe sezonul asta cu ventilatorul de la aeroterma, cu electro ventilatoarele mai un far , mai o muzica, saracu nu mai avea de unde sa mai dea curent si murea motoru'

... sa auzim de bine

:lr blackhttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?61857-LADA-NIVA-IASI-quot-Natasha-quot/page15&highlight=iesire+iasi :lr whitehttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?65728-Lada-Niva-1-7-i-multipunct/page52&highlight=lada+niva
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare