Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Greseli de pilotaj si echipari proaste in offroad!

Postări Recomandate

Re: Greseli de pilotaj si echipari proaste in offroad!

Da , ajuta .

Insa avem nuante de 'ajuta'.

Am trecut prin o situatie asemanatoare .Aveam centura fixa , , iar cel din dreapta centura autoretractibila . Nu a contat ca m-am tinut de volan , nu ajuta , pentru ca nu esti suficient de puternic .

Nu am avut nimic , m-am zgiriat la cot, total nesemnificativ .

cel din deapta era putin aplecat in fata si astfel era putin mai larg in centura . A avut o vinataie pe umar , si o zgirietura la cotul drept , de asemenea nesemnificativ .

Oricit de ciudat ar parea , pentru pasionatii de ocazie , recomand montarea unei a doua centuri diagonala , obisnuita , autoretractibila , opusa celei de pe masina stock.A doua centura tine umarul drept al soferului , de umarul sting se ocupa centura originala a masinii . Asta doar daca nu se investesta intr-o centura mai specializata , pe care o recomand cu caldura , in locul unei mese cu prietenii la restaurant .Probabil ca pare mai incomoda , insa e incontestabil mai sigura .

Modelul cu doua centuri diagonale l-am vazut la Volvo....

M-am oprit pe rollbar, cu rotile in sus , cu masina in echilibru , am spart un geam ca n-am vrut sa ies prin parbriz, care era spart .Nu mi-am dat seama ca pot sa cobor geamul si sa ies linistit . De motor se ocupase un modul de securitate , care i-a taiat functionarea ....

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• 1 lună mai târziu...
  • Răspunsuri 385
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Asta te cam face sa uiti vreo 5-10 secunde ce trebuie sa faci!

Poate dura mai mult...si asta o zic din experienta mea personala...:

Am sarit in gradina unui om pe valea Sadului cu un Passat...eram in dreapta..centura ioc...masina a rupt un gard si ne-am oprit 2 metri mai jos cu botu masinii infipt in tarana...si parbrizul spart de subsemnatul -cu capul... reactia mea:am oprit muzica ,am coborat din masina dupa care 5-10 minute nu mi le amintesc...

Soferul s-a proptit de volan...no damage...eu un cucui cat china si genunchiul drept julit...insa damageul mai serios a venit seara odata cu tatal soferului...:ha: (eu 17 ani - soferul 16)...;Acuma mai rad de treaba dar daca ne rasturnam iesea rau de tot .

Concluzie: si pana la coltu blocului daca ies cu masina imi pun centura,o fi bine - o fi rau sper sa nu aflu :pr1

Link spre comentariu

Poate dura mai mult...si asta o zic din experienta mea personala...:

Am sarit in gradina unui om pe valea Sadului cu un Passat...eram in dreapta..centura ioc...masina a rupt un gard si ne-am oprit 2 metri mai jos cu botu masinii infipt in tarana...si parbrizul spart de subsemnatul -cu capul... reactia mea:am oprit muzica ,am coborat din masina dupa care 5-10 minute nu mi le amintesc...

Soferul s-a proptit de volan...no damage...eu un cucui cat china si genunchiul drept julit...insa damageul mai serios a venit seara odata cu tatal soferului...:ha: (eu 17 ani - soferul 16)...;Acuma mai rad de treaba dar daca ne rasturnam iesea rau de tot .

Concluzie: si pana la coltu blocului daca ies cu masina imi pun centura,o fi bine - o fi rau sper sa nu aflu :pr1

:g Centura te scapa de multe.

In off-road : centuri in 4 puncte+rollcage = pilot + copilot in siguranta

i have a pajero , don't be jealous :)

Samurai '88 >Suzi Quatro.

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 2 luni mai târziu...

americani tampiti da se distreaza bine

Asa o fi!

Dar tot cred ca se distreaza ca prostii! Si trebuie sa ai o gramada de ignoranta data de prostie si necunostinta,:grin: ca sa atingi asemenea culmi!:wink:

Cit mai aproape de imposibil !
Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...

Probabil era obligatoriu sa coboare in acest fel ca sa nu iasa din traseu ... dar sinucigasa schema! Altii cum au trecut pe acolo?

Off-road in Dobrogea!

Off-road: Toyota KZJ70 3.0TD 94, Suzuki Jimny modified UK, Suzuki Jimny 06,

On-road: Renault Laguna 02,

ATV: Suzuki KingQuad 700 4x4 07, Yamaha Grizzly 700 4x4 08!

Multumesc Asfalttango!

Link spre comentariu

Probabil era obligatoriu sa coboare in acest fel ca sa nu iasa din traseu ... dar sinucigasa schema! Altii cum au trecut pe acolo?

au venit oblic, trebuia sa vina perpendicular ... nu e sigur ca scapau dar aveau mai multe sanse :grin:

Link spre comentariu

Sunt doar nebuni!

Intreg canalul de Youtube: http://www.youtube.com/user/santana4x4

Off-road in Dobrogea!

Off-road: Toyota KZJ70 3.0TD 94, Suzuki Jimny modified UK, Suzuki Jimny 06,

On-road: Renault Laguna 02,

ATV: Suzuki KingQuad 700 4x4 07, Yamaha Grizzly 700 4x4 08!

Multumesc Asfalttango!

Link spre comentariu

E doar o parere sau tipul franeaza doar rotile de pe dreapta ale masinii?

Mmmmm... NISSAN!

"Nu este nicio rusine sa te nasti prost. Rusine e sa mori prost." Marin Sorescu

- Off Road Club Sibiu -

Link spre comentariu

Aha! Are doua manete deasupra schimbatorului de viteze. In functie de cea pe care o trage blocheaza rotile de pe o parte sau alta! Tare!

Mmmmm... NISSAN!

"Nu este nicio rusine sa te nasti prost. Rusine e sa mori prost." Marin Sorescu

- Off Road Club Sibiu -

Link spre comentariu

• 6 luni mai târziu...

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare