Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Greseli de pilotaj si echipari proaste in offroad!

Postări Recomandate

Re: Greseli de pilotaj si echipari proaste in offroad!

Salut,

eu as incerca tragere in spate cu 2 masini pana ce se termina santul in care este.

Din poza nu imi dau seama ce lung e.

M Pajero MK I - 2.3TD - 86

T Land Cruiser LJ 70 - 2,4TD - 92

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 385
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Eu am o varianta mai .............

Deschid geamurile din spate leg tavanul cu o sufa si il trag pana ajunge pe orizontala si pe urma fiind noroi l-as intoarce foarte frumos in orice directie vreti chiar cu aceeasi masina care l-a indreptat

0747967945

kiss.zoltan@offroadmania.ro

Nebun de masini , off-road, natura, noroi, putere, aer proaspat

Link spre comentariu

Eu am o varianta mai .............

Deschid geamurile din spate leg tavanul cu o sufa si il trag pana ajunge pe orizontala si pe urma fiind noroi l-as intoarce foarte frumos in orice directie vreti chiar cu aceeasi masina care l-a indreptat

Varianta asta dar cu doua masini , una trage de plafon la 90 garde , alta din fata cu rotile masinii care trebuie recuparata la maxim dreapta , cu un unghi cat mai mare pentru a nu o rasturna ... si dupa m-as imbata ....

Link spre comentariu

am fost in situatia patrolului (am iesit din masina pe geamul usii din dreapta), prietenii stiu de ce :grin:

Am fost tras de o singura masina (pokemon cu wrangler) in fata, pana am reusit sa prind putina aderenta si sa ies. a, mai stateau 3 insi pe capota.

In cazul ala, din poze, cred ca ar merge si o singura masina puternica si tras de spate. dar na...cel mai bine decizi la fata locului, in functie de posbilitati. Si da, pe urma m-as imbata :grin:

Link spre comentariu

Repet, motorul nu functiona!

Revenind: asa s-a scos. Parerea mea e ca nu s-a procedat prea bine fiindca unghiul a fost unul destul de mare (atentie la unghiul in care stau sufele). Eu ma asteptam la o bara de directie indoita, minim. Dar in cele din urma nu s-a intamplat nimic.

Eu as fi tras masina in jos pentruca: era usor downhill si mai erau 1.5-2 metri max din sant.

Link spre comentariu

A avut randament tiriitul de cirlig...s-a rupt aderanta pe noroi fara sa se ingroape?

Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori.
Link spre comentariu

Numai in fata :banana Doua in fata, si una asigura lateralul, si ceva gaz , dar nu exagerat

Land Rover Discovery 2 , 2004automat,TD5 pentru plimbare

BMW 1200 GS LC Adventure pentru ture

Land Rover Defender 110 , 1999, TD5 pentru alte ture

Link spre comentariu

Curent prea puternic pentru greutatea masinii si adancime mare. Aceasta greseala de pilotaj o regasesti la postul lui max in legatura cu traversarea prin apa!

uite aici ca nu stiu sa dau linkul exact:

7. Intrati incet in apa si incepeti sa rulati cu viteza constanta. In acest fel, in fata masini se creeaza un val care va protejaza si nu lasa apa sa intre mult la motor. Chiar daca nu aveti snorkel, veti fi surprinsi ca , datorita vitezei constante de rulare si datorita acelui val care se creeaza, puteti trece prin ape care depasesc in mod normal inaltimea prizei de aer pe care o aveti la masina.

8. Daca, la trecerea printr-un rau, simtit ca masina pluteste si este luata de apa, asteptati putin pana masina se umple de apa dupa care ea se va lasa incet pe fund si veti avea din nou adarenta. (experienta proprie)

Link spre comentariu

Petre, ca sa dai link exact la un mesaj faci asa:

- identifici mesajul :)

- te duci cu mouse deasupra lui QUOTE sau REPORT si vezi ca apare in status bar o adresa. In cazul postului lui Max la care faci referire este

http://forum.club4x4.ro/posting.php?mode=quote&f=39&p=99601

- identifici din adresa ID ul postului din baza de date. Este in cazul de fata numarul de dupa p - 99601

- copiezi adresa din bara de adresa (NU din status bar, nu copy link de pe quote)

In cazul de fata

http://forum.club4x4.ro/viewtopic.php?f=39&t=7288&start=0

- scrii linkul cui vrei sa il dai (paste in mesaj) si faci urmatoarea modificare:

daup viewtopic.php? stergi tot si adaugi tu p= numarul postului pe care l-ai identifica anterior #pnr post

Exemplu:

http://forum.club4x4.ro/viewtopic.php?p=99601#p99601

Asta pe forumul asta. Pe altele nu trebuie sa pui p dupa diez, pe altele cine stie...

Daca vrei sa fii elegant scrii adresa pe care ai compus-o acum in tagul URL si dai linkul asa:

[code:9ff99jv7]Uite aici un post al lui Max care explica ce sa faci si ce nu la trecerile prin apa[/code]

Si ce o sa apara este:

Uite aici un post al lui Max care explica ce sa faci si ce nu la trecerile prin apa
Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...

Dar de asta ce mai ziceti? http://www.liveleak.com/view?i=62b_1237972346 S-a dus ca bolovanul! :ha: :pr Ce credeti, s-a dus motorul? :ha: :ha: :ha:

Imi place ca tzaranii au intrat cu geamurile inchise, nu cumva sa se ude :ha: . Pai cum dreq sa nu se faca toyota barca?

De ce o barca oprita sta putin lasata de spate? Din acelasi motiv pentru care o masina cu geamurile inchise, in apa adanca, sta lasata de bot in jos :ha:

OMU'e inainte de toate!
Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

off roadul nu e pt. toti soferi te arde cand ti lumea mai draga

bravo

asta e intrarea ta pe forum

in loc sa iti faci o prezentare la sectiunea dedicata, postezi o maxima personala... :P

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

Re: Greseli de pilotaj si echipari proaste in offr

Ca sa nu mai vorbim de exprimare...

- incepe propozitia cu litera mica..

- punctuatie nu exista , nu stii cand se termina prima propozitie si cand incepe a doua...

- pluralul cuvantului "sofer" in forma accentuata se scrie cu doi de "i"...

- "ti" probabil se vrea prescurtarea de la "ti-e " care este prescurtare de la "iti este "... :P

0745634366
Link spre comentariu

si sa revenim on topic...sambata seara pe la 7 primesc un telefon...un prieten:

el- bah cu a a ta te bagi in noroaie?...

eu- ha ha...normal, de ce?

el- pai am cumparat un samurai...si am ramas blocat in padure,si mai nasol ambreiajul e dus...vii?...

eu - explica unde....

ok,...dupa o sectiune de rally raid pana deasupra localitatii hamba il gasesc cu samuraiu intors dea latu pe drum;echipament nexam la el...pilotul prima data in off road.

situatia nefiind roz,masina lui stand cu rotile spate intr-un sant,iar in dreapta lui drumul o lua la vale destul de abrupt.

Bine inteles ca incercam sa vedem daca ''vrea pe roti''...si chix,ambreiaju nu raspunde...deci:il iau la sufa sa il pun cu fata la vale...

Link spre comentariu

si acum faza cu lipsa de echipament...nici eu nici el troliu,...eu o sufa si hi-lift,...si o sufa de copac;dupa ce am pus samiu cu nasu in jos,(eu plec sa il asigur in sufa) pe pilot il papa undeva si il lasa din frana...in acel moment masina da cu roata dreapta fata in sant si ...o ia spre rasturnare lateral dreapta,moment in care sar eu si copilotul din sami sa prindem de masina,care s-a sprijinit si de mal cu roata spate dreapta...aduc iute sufa,il leg si reusim sa il repunem pe 4 roti... :)

Link spre comentariu

si ca incheiere...dupa ce am ajuns la ferma,il intreb cum draq de a ars ambreiajul(care era nou nout);

el-pai am vrut sa intorc,am dat in sant si nu am mai reusit sa ies..

eu - mai sa fie...ma dau langa samurai si sa ce vezi mrl-urile necuplate,masina pe 4x4h...noroi cat cupride...

morala povestii...daca nu stii - intreaba

daca nu ai echipament minim necesar ...sa iti cumperi,el daca avea macar o sufa se putea asigura lateral stanga si iesea fara sa mai strice ambreiaj sau sa riste rasturnarea (daca cupla corect 4x4)...

sper ca nu v-am plictisit... :h5

Link spre comentariu

Si sigur posesorul de SAMURAI nu este membru pe nici un forum 4x4...si daca este inseamna ca nu citeste.....Si este pacat ca are muntele aproape :h5

:1 GNOK

Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori.
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare