DKW Postat Noiembrie 18, 2012 Partajează Postat Noiembrie 18, 2012 (editat) Re: masina mea TD4 2001 - jurnal probleme prezente si viitoare. A avut cineva ocazia sa vada tampoanele de la dif duse (comportament?)? Da, apar uneori trepidatii si/sau un fel de smucituri, mai ales la accelerari sau schimbare de viteza, iar daca tampoanele sunt praf auzi diferentialul cum loveste in ele, mai ales pe denivelari. Editat Noiembrie 18, 2012 de DKW Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin75 Postat Noiembrie 18, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 18, 2012 (editat) Re: masina mea TD4 2001 - jurnal probleme prezente si viitoare. apar uneori trepidatii si/sau un fel de smucituri, mai ales la accelerari sau schimbare de viteza Se regaseste simptomul in comportamentul masinii (mai ales la treapta 1 si a 2, parca imi da cineva un sut in f..d). Merci! Numai bine, Alin Editat Noiembrie 19, 2012 de alin75 .... orice supraapreciere duce la dezamagire..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Noiembrie 18, 2012 Partajează Postat Noiembrie 18, 2012 Re: masina mea TD4 2001 - jurnal probleme prezente si viitoare. Aline, ca sa ma lamuresc si eu (n-am gasit, poate or fi da n-am observat): spune-mi si mie exact ce piese ai inlocuit in IRD. Pentru a-ti fi mai usor, foloseste poza asta: http://forum.club4x4.ro/showthread.php?74693-IRD-compatibilitate-intre-masini&p=836781&viewfull=1#post836781 It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin75 Postat Noiembrie 19, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 19, 2012 (editat) Re: masina mea TD4 2001 - jurnal probleme prezente si viitoare. Salut! Am schimbat cele doua pinioane: 34,35 + kit-ul de rulmenti (51, 36, 38, 40, 44, 23, 17, 17 - le-am scris parcurgand IRD -ul de la un capat la altul) care vine impreuna cu kit-ul de simeringuri (52, 12, 4, 4). Restul de pinioane (42, 21, 18, 1) erau ok, mai aveau cate un dinte ciublit in capat, nesemnificativ (cred ca atunci cand s-au rupt dintii de pe pinionul 34; 4 la numar - i-am gasit intregi) nu povestesc pe interior cum este carcasa de zgariata de la antrenarea dintilor. Cand am intrebat pe colegul ovidiuu de unde a luat pinioane, am intrebat sa fiu pregatit pentru orice, mai ales ca pe net nu am gasit de vanzare si restul de pinioane. Racitorul l-am dat jos cu grija (altfel nu se poate umbla la pinioanul 34 - aici tb. cheie de 36), dar la repunere nu mai merge cu garnitura proprie, am pus silicon negru (peste tot pe la imbinari lucrez cu silicon negru) am asteptat 0 zi pentru mai multa siguranta mai ales ca nu-l prezeaza nimic si apoi trebuiau infipte cele 2 furtune de la circuitul de apa (ori daca nu este bine uscat si bine etansat, exista riscul sa-si fac joc si sa piarda ulei). Aici alta bucurie unul din furtune (cel subtire, a inceput sa curga - tb. l-am ciupit si a tb. sa-l scurtez; dar a fost inlocuit cu o bucata noua cand am pus cardanul si s-a completat iar cu antingel, deoarece nu a dorit sa iasa asa usor de pe teu si am pierdut destul de mult lichid). Acum revenind la simeringuri, 52, dupa cateva zile a inceput sa lacrimeze (nu aveam cardanul pus) si i-am dat "termen" sa se opreasca pana pun cardanul. Nu a vrut! Atunci cand am comandat suruburile, preventiv am comandat si simeringul. Ce am remarcat: pe cel din kit (comandat in Anglia), scria R-RTX, iar pe cel comandat in tara doar RTX. Nu stiu daca are chiar asa mare importanta. Am sa-i fac poza la cel din Anglia. Pe langa acest aspect, am gasit "aschii" fine de rugina suficient ca sa creeze un por (chiar daca am curatat toate piesele de ziceau ca sunt noi; pentru ca atunci cand le-am scos uleiul facuse o pelicula groasa pe tot, de ziceai ca sunt vopsite), dar cred ca au provenit din bataia lui 54. Cred ca am fost destul de explicit. P.S. Nu sunt obisnuit cand lucrez sa fotografiez tot ce fac, mai ales ca oricat ai lucra de ordonat si curat, tot ma umplu pe maini - inevitabil de ulei, vaselina si altele. Numai bine, Alin. Editat Noiembrie 19, 2012 de alin75 .... orice supraapreciere duce la dezamagire..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Noiembrie 19, 2012 Partajează Postat Noiembrie 19, 2012 Re: masina mea TD4 2001 - jurnal probleme prezente si viitoare. Te-am intrebat in ideea urmatoare: desi nu cunosc prea multe despre IRD-ul de pe Freelander, am cautat (din curiozitate) procedura de schimbare si reglare a ansamblului pinion-coroana (34-35). Evident, nu am gasit nimic (poate n-am stiut eu sa caut). Dar: facand analogia cu ansamblul pinion-coroana dintr-un diferential obisnuit (de Disco de exemplu, ca asa ceva am demontat), ma intreb cum se face la IRD reglajul si verificarea jocului (poate iti este mai cunoscut procedeul cu "urma de vopsea"). Si asta pentru ca, in poza despre care vorbim, nu am gasit piesele (niste saibe de grosimi diferite) cu care se face acest reglaj la pinion (deplaseaza pinionul inainte-inapoi); si nici nu am vazut vreo posibilitate de reglaj a coroanei (deplasare stanga-dreapta fata de axul pinionului), astfel incat, la finalul operatiunii, coroana si pinionul sa fie angrenate corect (urma lasata in vopsea sa fie centrata pe dinti si sa aiba o dimensiune de circa 1/2-3/4 din lungimea danturii). Ma gandesc ca o angrenare incorecta a acestui ansamblu poate fi cauza "mersului infranat" in marsarier... Poate ne lamureste si pe noi cineva care detine documentatia cu procedura completa de reparatie a IRD-ului :old It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin75 Postat Noiembrie 19, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 19, 2012 (editat) Re: masina mea TD4 2001 - jurnal probleme prezente si viitoare. Salut! IRD-ul meu sunt 99% convins ca a fost nedesfacut, pana la mine, si enumer cateva motive care ma fac sa cred asta: 1. am gasit inclusiv tablita (se fixeaza in 3 suruburi) de deasupra; pe care nu mai vazut-o pusa pe la nimeni dupa interventie; 2. daca se umbla la schimbarea pinioanelor, garnitura racitorului tb. sa fie inlocuita cu alta noua, dar pe site-uri nu am gasit separat garnitura; iar daca se schimba cu totul tb. sa apara eventual cu anul fabricatiei, iar pe al meu este scris cu vopsea 2001 (anul fabricatiei masinii); 3. uleiul transformat in mazga pe toate pisele (rulmenti - un joc destul de mare, chiar daca nu faceau zgomot - si ca o curiozitate, nu erau stantati cu nici o marca, pe cand cei din kit sunt stantati cu seria, made in japan si respectiv nsk), inclusiv pe interiorul carcasei. Am facut aceste precizari deoarce nu am gasit piulite sau alte cele de reglaje fin, pentru a spune ca daca ar fi umblat cineva inaintea mea nu le-ar fi pus. Ce am constatat: 1. pinionul 34 a intrat tot prin bataie in pinionul 42, dupa aceea se stange, altfel cred - nu m-am riscat se duce filetul. Am dat 2-3 ciocane in pinionul 34 pana nu a mai fost joc pe orizontala (daca se tine IRD-ul in pozitia normala), vertical nu pot avea joc din cauza rulmentilor. 2. pinionul 35 a fost introdus in carcasa tot prin batai in coroana 54. 3. proba am facut-o cu vaselina - am dat pe lungimea unui dinte de pe pinionul 35 si am verificat daca ajunge intre doi dinti din pinionul 34. Am incercat sa dau cu vaselina exact pe coama, un strat subtire. Tot IRD-ul asamblat, fara reductor, se invartea la mana destul de usor (fara ulei in el - normal). Ce am remarcat: daca se bate prea mult in coroana 54, toata carcasa cobora prea mult spre partea dintata, deci exista riscul ca cei 3 dinti de la coroane sa nu bata pe toata lungimea (deoarece pinionul 35 vine mai sus). Acum nu zic ca-mi bat dintii pe aceeasi lungime milimetric (ca la fabrica), dar mai precis de atat nu am putut executa lucrarea. Am incercat ca sa ajung cu marginea carcasei 49 pe marginea camasii ce tine bilele rulmentului - asa era si cel vechi. Reductorul mic se invarte ok la mana, nu are joc, deci cred ca este ok. Din punctul meu de vedere, la IRD nu se poate face nici o ajustare, doar la reductor si acolo prin distanta dintre marginea coroanei dintate si marginea carcasei 49 (oricum vb. de ordinul mm), dar nu am gasit nici o valoare trecuta undeva. La mine la ochi cred ca au fost max 5-6 mm. Numai bine, Alin Editat Noiembrie 20, 2012 de alin75 .... orice supraapreciere duce la dezamagire..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin75 Postat Noiembrie 19, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 19, 2012 Re: masina mea TD4 2001 - jurnal probleme prezente si viitoare. Parcurgand azi iar manualul, am gasit ca rulmentul este dus la 2 mm de coroana dintata (pag 41-21, pct. 8), dar atat; alte cote, nu am gasit. Important, la mine este ca reductorul se invarte ok la mana (nici usor, dar nici intepenit), nu are joc. Numai bine, Alin .... orice supraapreciere duce la dezamagire..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin75 Postat Noiembrie 28, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 28, 2012 Re: masina mea TD4 2001 - jurnal probleme prezente si viitoare. Buna seara! Asa cum am intitulat postarea, am incercat sa creez un jurnal al freelander-ului meu. Am implinit un an de cand am masina, am recitit intregul jurnal (mi-a prins bine, pentru reamintirea problemelor avute), iar in acest timp am schimbat: a) pompa motorina (700 RON); b) bujii (250 RON); c) senzor ax came (100 RON); d) acumulator bosch 77A (500 RON); e) tripla spate (150 RON); f) cheder exterior usa fata dreapta (30 RON); g) filtru epurator (50 RON); h) ulei motor (Germania 2 bidoane 5l fiecare 80€); i) kit filtre; j) kit pinioane IRD; k) kit rulmenti IRD + kit simeringuri IRD (i+j+k = 407₤); l) ulei pentru IRD + grup spate + completat cutie (100 RON); m) antigel 3l (45 RON); n) surub+piulita 4 buc (80 RON); 0) antifon cauciucat 1 cutie (30 RON); p) antifonare usi cu aluband (200 RON); r) solutie curatit tapiterie (40RON); s) incaltare cu Hankook Dynapro AT (400€). Total peste 1500€ . La cele platite se mai adauga: a) scut motor aluminiu 3 mm, executie proprie (coala de aluminiu o aveam); b) refacerea cablului frana de mana; c) antifonare masina; d) curatire plafon + plastice + scaune + fete usi; e) curatire traseu EGR; f) multe ore munca. Tot ce s-a schimbat a fost service propriu (zero manopera). A ramas pentru la anul: a) schimbarea a 3 kit-uri macarele geamuri; b) lipirea unei conducte de AC; c) ............ Separat demersurile cu inmatricularea masinii (600 RON). P.S. Sper ca lista de investitii sa se opreasca pentru citeva luni..... Numai nine, Alin .... orice supraapreciere duce la dezamagire..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin75 Postat Decembrie 6, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 6, 2012 Re: masina mea TD4 2001 - jurnal probleme prezente si viitoare. Scriam pe topicul colegului ovidiu si am zis sa-mi continui ideiile aici. Dupa un an de zile de utilizare al freelanderului (cei cu vechime mai mare ma pot completa), am ajuns la concluzia ca pot fi 2 mari probleme: motorul (aici partea de injectie, dar la td4, nu prea au fost pb.) respectiv transmisia (aici cam jale: fie probleme pe partea de grup - in special de la proasta exploatare in UK, mai ales neschimbarea VCU + rulmenti + ulei la timp; fie probleme la cutia de viteze - aici sunt discutii si pe cele automate si pe cele manuale). Acum mototul incepe sa aiba pb la noi tocmai datorita calitatiii motorinei. Restul (trasmisia) este loterie, deoarece la toti pica dupa un timp. Daca ar fi sa repet experienta de a-mi achizitiona un freelander (nu se va mai intampla deoarece m-am atasat de acesta), m-ar interesa doar partea de motorizare sa fie ok. Daca va uitati pe vanzari (2x4) toate care au pb pe partea de transmisie sunt mai ieftine cu 1-1,5k₤, pai banii astia ii bagi in piese noi si iesi la pretul de vanzare al unui 4x4 complet, functional, dar care nu sti cand te lasa cu c... in balta. La multi ani tuturor sarbatoritilor!!!! Numai bine, Alin .... orice supraapreciere duce la dezamagire..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin75 Postat Decembrie 17, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 17, 2012 Re: masina mea TD4 2001 - jurnal probleme prezente si viitoare. Salut! Sunt tentat sa-mi pun smd-uri in plafoniere. Acum problema se pune in felul urmator: cele ok http://www.philips-shop.ro/67364.p.html au si pretul pe masura; "chinezariile" sunt 15-16 lei. Am avut un http://smdcarlamps.weebly.com/high-power.html (siteul este doar pentru exemplificare), dar au tinut 3 luni. Ce ma sfatuiti sa raman pe vechile becuri sau sa incerca si alte variante de smd-uri. In toate reclamele plafonierele sunt asa de luminate, dar in realitate eu consider ca sunt destul de "chioare". La noi (freelander), mai avem un dezavantaj, plasticul este si mai inchis la culoare, astfel incat lumina tot nu este un alb clar Numai bine, Alin .... orice supraapreciere duce la dezamagire..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Decembrie 17, 2012 Partajează Postat Decembrie 17, 2012 Re: masina mea TD4 2001 - jurnal probleme prezente si viitoare. Salut! Sunt tentat sa-mi pun smd-uri in plafoniere. Acum problema se pune in felul urmator: cele ok http://www.philips-shop.ro/67364.p.html au si pretul pe masura; "chinezariile" sunt 15-16 lei. Am avut un http://smdcarlamps.weebly.com/high-power.html (siteul este doar pentru exemplificare), dar au tinut 3 luni. Ce ma sfatuiti sa raman pe vechile becuri sau sa incerca si alte variante de smd-uri. In toate reclamele plafonierele sunt asa de luminate, dar in realitate eu consider ca sunt destul de "chioare". La noi (freelander), mai avem un dezavantaj, plasticul este si mai inchis la culoare, astfel incat lumina tot nu este un alb clar Numai bine, Alin Salut! Am pus eu smd-uri, in plafoniere la Peugeot si am fost dezamagit.Le-am luat albastre.De vazut se vad frumos, dar de luminat,mai cu socoteala.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marse Postat Decembrie 25, 2012 Partajează Postat Decembrie 25, 2012 Re: masina mea TD4 2001 - jurnal probleme prezente si viitoare. Liviu, pune SMD alb si o sa fie ZIUA in cabina :grin: Eu am pus niste chinezisme si sunt tare multumit de lumina. Unde mai pui ca in loc de 10W pe bec, consuma 3... Scump si prost am tot vazut. Ieftin si bun NU EXISTA! :grin: Prahova 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin75 Postat Decembrie 25, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 25, 2012 Re: masina mea TD4 2001 - jurnal probleme prezente si viitoare. Salut! Am incercat si varianta cu 2 SMD-uri UltraHigh Power si ceva mult mai de duzina cu 3 smd-uri. Prima varianta era mai ok, dar a tinut foarte putin (citeva luni), motiv pentru care am incercat si a doua varianta (diverenta de pret fiind mult mai mare) si a ajuns la perfomanta de tine o singura zi. Am trecut de atunci pe becuri normale si sper sa gasesc ceva mai ok calitate/pret. Astept inca sugestii..... Numai bine, Alin .... orice supraapreciere duce la dezamagire..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin75 Postat Martie 12, 2013 Autor Partajează Postat Martie 12, 2013 Re: masina mea TD4 2001 - jurnal probleme prezente si viitoare. Buna ziua! Pentru a nu "stresa" IRD-ul inutil pe timp de vara, vreau sa dau cardanul jos. Acum apare problema care ma "framanta": sa dau jos si pinionul de atac din IRD, sau decuplez doar cardanul si atat? Numai bine, Alin .... orice supraapreciere duce la dezamagire..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Martie 12, 2013 Partajează Postat Martie 12, 2013 Re: masina mea TD4 2001 - jurnal probleme prezente si viitoare. Buna ziua! Pentru a nu "stresa" IRD-ul inutil pe timp de vara, vreau sa dau cardanul jos. Acum apare problema care ma "framanta": sa dau jos si pinionul de atac din IRD, sau decuplez doar cardanul si atat? Pe LandyZone recomanda si scoaterea pinionului si montarea unei flanse de blindare, dar pe de alta parte utilizarea fara cardan se pare ca este mai paguboasa pentru IRD, asa sustin mecanicii de LR-uri. Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin75 Postat Martie 13, 2013 Autor Partajează Postat Martie 13, 2013 Re: masina mea TD4 2001 - jurnal probleme prezente si viitoare. Pe LandyZone recomanda si scoaterea pinionului si montarea unei flanse de blindare, dar pe de alta parte utilizarea fara cardan se pare ca este mai paguboasa pentru IRD, asa sustin mecanicii de LR-uri. Este adevarat ca aceste masini au aparut pe "soselele" patriei in numar mai mare de putin timp, deci nu putem trage multe concluzii la fel ca si colegii de pe LandyZone, dar incerc sa inteleg de ce poate sa fie mai pagubosa utilizare fara cardan. Cum vad eu lucrurile: 1. prin indepartarea cardanului: a) masina este foarte elastica (am circular cu ea aproape 2 luni fara cardan si parca era alta masina); b) se menajeaza VCU (cred ca la 99% din masinile aduse incepand cu anul de fabricatie 98/99 VCU este dus sau aproape dus); c) se prelungeste aparitia problemelor care pot sa apara din functionarea necorespunzatoare a transmisiei (un fel de a ascunde gunoiul sub pres pentru mai mult timp - prin timp, intelegand pentru cei care chiar vor sa aiba o masina aproape ok, mentul in care pot sa repare defectele aparute). 2. prin indepartarea si a pinionului de atac, se poate verifica starea celor 2 pinioane, eventul calitatea uleiului (daca a aparut span, chiar daca pinioanele par ok, este clar ca restul pinioanelor sunt duse - asta s-ar putea vedea si prin schimbul de ulei, dar nu cred sa fi facut cineva doar pe timp de iarna asa multi km, incat sa fie nevoie si inlocuirea uleiului). Prin indepartarea destul de deasa a pinionului de atac, cred ca putem doar sa distrugem filetele in timp. De ce vreau sa dau cardanul+pinionul jos, am spus. Pe de alta parte am ceva pb. cu tampoanele de la grup spate + rulmentii au inceput sa fie zgomotosi (nu deranjant, dar se aud destul de bine). Astfel am cateva luni bune in care pot remedia problema. Am ajuns ca la fiecare trecere din treapta 1/2 respectiv 2/3 sa primesc un sut in fund, daca fac acesta trece brusca. Numai bine, Alin .... orice supraapreciere duce la dezamagire..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin75 Postat Iulie 13, 2013 Autor Partajează Postat Iulie 13, 2013 Re: masina mea TD4 2001 - jurnal probleme prezente si viitoare. Revin cu o alta pb. Acum o saptamână a picat discul de ambreaj (am povestit pe alt topic). Am dat comandă (UK), dar fără sa desfac cutia, maşina reuşind să o aduc acasă (de pe dealuri) mult mai târziu. Am luat kit-ul (disc + placa AP), ieri au sosit piesele, azi la prima oră hotărât să-mi rezolva problema începe operaţiunea de desfacere, dar surpriză - am găsit şi rulmentul făcut praf. Supărat pe prostia mea (dacă desfăceam de la început era mai ok!), dăi la telefoane în stânga şi în dreapta (la magazine şi la cei cu dezmembrări), încât am dat comandă de unul nou marca LPR. Aşa că mai stau o săptămână pe dreapta! Să fiţi sănătoşi şi înţelepţi!.... Numai bine, Alin .... orice supraapreciere duce la dezamagire..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin75 Postat Iulie 20, 2013 Autor Partajează Postat Iulie 20, 2013 Re: masina mea TD4 2001 - jurnal probleme prezente si viitoare. Am reusit finalizarea schimbarii rulmentului de presiune+disc+placa. Constatari: 1. pedala este mult mai elastica (inainte era foarte tare); 2. ambreajul prinde foarte jos (am reusit s-o innec de cateva ori); 3. cursa la revenire parca are 2 trepte!! Am aerisit de ne-a venit rau! Acum recunosc ca am folosit un DOT4 ordinar (nu ceva de firma), motiv pentru care dupa o perioada am sa incerc o alta aerisire, respectiv o schimbare a lichidului. Să fiţi sănătoşi şi înţelepţi!.... Numai bine, Alin .... orice supraapreciere duce la dezamagire..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin75 Postat Septembrie 6, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 6, 2013 Re: masina mea TD4 2001 - jurnal probleme prezente si viitoare. Continuand cu imbunatatirele, am comandat de luni: 1 x Rear Diff Mount Set x3 (Britpart) KHC500070/80/90 ; respectiv 2 x Wishbone Lower Ball Joint 05-06 (Britpart) RBJ500680BJ (sper maine sa-mi soseasca pachetul maine/este primadata cand nu ajunge in 4 zile). Asa ca saptamana viitoare tb. sa-mi fac timp pentru schimbari!! Numai bine Alin .... orice supraapreciere duce la dezamagire..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin75 Postat Septembrie 7, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 7, 2013 Re: masina mea TD4 2001 - jurnal probleme prezente si viitoare. Azi parcurgand un alt site am dat peste o chestie urata rau http://www.landyzone.co.uk/lz/f9/tyres-86002-3.html. Stiu ca s-a mai incercat o abordare si pe site-ul nostru, dar fara succes. Nu incerca sa "revigorez" discutia colegului, dar mie m-au atras niste amanunte atentia. Priviti cu atentie poza! Masina bine intretinuta, suruburi cardanului fara rugina, carcasa grupului ok, burduful de la planetara ok. Toate astea m-au facut sa cred ca masina nu avea mult la bord. Discutia se invarte in jurul uzurii cauciucurilor fata vs spate. Dupa mine este vb. de un defect de fabricatie, care a dus la fisura carcasei grupului. Sper sa nu am parte de asa ceva vreodata!!!! Numai bine, Alin .... orice supraapreciere duce la dezamagire..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Septembrie 7, 2013 Partajează Postat Septembrie 7, 2013 (editat) Re: masina mea TD4 2001 - jurnal probleme prezente si viitoare. Diff-ul spate crapa si de la roti diferite pe axa spate. Cunosc un posesor de Freelander Td4 care a spart diff-ul spate pentru ca a folosit rezerva de alt tip/dimensiune, nu i-a trebuit mai mult de 200 km parcursi. Alt exemplu l-am avut pe Magar (KV6), diff-ul spart pe motiv de 2 cauciucuri dferite pe spate, fostul proprietar incaltase masina cu 4 gume de 3 feluri... Carcasa se sparge din interior pentru ca toata tocatura de pinioane freaca pe carcasa pana se subtiaza destul de mult ca sa crape de la orice soc luat in diff. Editat Septembrie 7, 2013 de DKW Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin75 Postat Septembrie 7, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 7, 2013 Re: masina mea TD4 2001 - jurnal probleme prezente si viitoare. Citisem pe site-ul cu vitare, ca acestea au carcasa grupului (versiunea diesel) din fonta, dar mai sunt proprietari care le schimba cu cele de aluminiu. La noi carcasa pare tot de aluminiu (recunosc nu am desfacut)! Numai bine, Alin .... orice supraapreciere duce la dezamagire..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin75 Postat Septembrie 11, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 11, 2013 Re: masina mea TD4 2001 - jurnal probleme prezente si viitoare. Ieri la pranz a sosit coletul! Timpul in care a sosit coletul a fost mult mai mare decat de obicei. In rest cuvinte numai de lauda! Azi sper sa-mi fac timp sa ma ocup de ele. Numai bine, Alin .... orice supraapreciere duce la dezamagire..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin75 Postat Septembrie 11, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 11, 2013 (editat) Re: masina mea TD4 2001 - jurnal probleme prezente si viitoare. Azi am inceput schimbarile. Prima operatie a fost schimbarea "bucselor" de la grup spate. Am avut surpriza sa constat ca unul din juguri (cel spre motor), in partea dreapta era sudat de caroserie; atat de bine incat am crezut ca este de fabrica facut (nu am inteles de ce s-a facut acest lucru!). Pentru a schimba "bucsa" centrala am fost nevoit sa desfac foate cele 3 bucse ca sa pot sa ma "joc" cu grupul in spatiul dintre juguri; nu mai spun ca toate suruburile erau ruginite. N-au trecut toate apele....... In final operatie reusita (cam 3 ore:cr; zici ca am schimbat motorul cu totul). Maine trec la pivoti. Aici am facut o nefacuta! Pivotii originali sunt "introdusi" in capatul bratului. Pivotii care mi-au venit sunt mult mai grosi, deci nici o sansa sa intre in brat. Cum ma sfatuiti sa procedez? Am remarcat (acum) ca sunt 2 tipuri: rbj500680bj (vin montati peste brat) respectiv rbj500690bj (montati in brat), eu comandand 680. Sa polizez din talpa? Sa-i aplic peste brat sperand sa se aplatizeze bratul prin strangere? Va astept cu solutii sa indrept timpenia facuta. Offtopic. Ce inseamna sa comanzi fara sa verifici ce este pe masina! Numai bine, Alin Editat Septembrie 12, 2013 de alin75 .... orice supraapreciere duce la dezamagire..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Septembrie 11, 2013 Partajează Postat Septembrie 11, 2013 Re: masina mea TD4 2001 - jurnal probleme prezente si viitoare. Offtopic. Ce inseamna sa comanzi fara sa verifici ce este pe masina! Numai bine, Alin Off-topic: evitai chestia asta daca comandai pe baza VIN-ului (sau alegeai codul corect dupa VIN):wink: It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate