Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

masina mea TD4 2001 - jurnal probleme prezente si viitoare.

alin75

Postări Recomandate

Re: masina mea TD4 2001 - jurnal probleme prezente si viitoare.

Eu consider ca solutia cu motoarele de bmw, este destul de ok, masina este destul de grea, dar motorul recupereaza acest aspect, se simte ca are putere.

Si BMW-ul ala are cam aceeasi greutate, n-au mai repetat greseala sa subdimensioneze ca la 1.8 si 2.0di.:grin:

Reading the Owners Manual doesn't hurt.

NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.)

KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru')

SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah)

KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 412
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Am discutat azi cu cei de la island4x4, i-am rugat sa-mi comunice numarul coletului, respectiv firma de transport. Am primit imediat e-mail cu "Tracking no" iar firma de courierat este FedEx. Am verificat si acum este in tranzit Otopeni, data estimata de sosire este 1 noiembrie.

Numai bine,

Alin

Editat de alin75

.... orice supraapreciere duce la dezamagire.....

Link spre comentariu

Azi de dimineata a sosit coletul. Tinand cont ca am dat comanda pe data de 22, a plecat pe 23 si a ajuns azi la mine totul s-a miscat destul de ok. Referitor la pachet totul este ok, ambalarea fara repros, nota 10. Am comandat pe langa cele urgente, si intre altele si kit-ul de filtre, aici am o usoara retinere la filtrul de motorina (mahle kc85/1). Tot chitul este de mahle, mai putin cel de polen.

Ramane sa prind un timp mai ok (nu am garaj unde sa lucrez), pentru a ma apuca de masina.

Tot cautand referinte despre filtru, am dat despre un tabel interesant (pag.2)

HBNLQ2dqWQ5.pdf

Numai bine,

Alin

Editat de alin75

Link spre comentariu

Buna seara! Cina ma poate ajuta cu cele 4 suruburi+piulita, care fixeza cardanul de grup spate. La mine erau intepenite si am fost nevoit sa le tai. Cand am fost si am intrebat la magazin ...............

Deci caut 4x(surubur+piulita) la un pret decent.

codurile sunt: TYG100570 + NY110057 sau FY110056

Numai bine,

Alin

Link spre comentariu

Si eu m-am gandit la acest aspect. Mi-a primis cineva ca-mi arata de la papuc sa vad daca se potrivesc.

Link spre comentariu

Buna seara! Cina ma poate ajuta cu cele 4 suruburi+piulita, care fixeza cardanul de grup spate. La mine erau intepenite si am fost nevoit sa le tai. Cand am fost si am intrebat la magazin ...............

Deci caut 4x(surubur+piulita) la un pret decent.

codurile sunt: TYG100570 + NY110057 sau FY110056

Numai bine,

Alin

De ce nu intrebi la LandAtelier? e posibil sa le aiba chiar pe stoc si nu costa un cap de tara. In caz ca le au pe stoc, in cel mult 2 zile cred ca le primesti...

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

M-am uitat (chiar au fost primii) dar nu au pentru freelander. Surub am gasit (aprox. 6 lei) dar piulita m-a dat pe spate, peste 30 lei deci total peste 150 lei.

Numai bine,

Alin

Editat de alin75

Link spre comentariu

M-am uitat (chiar au fost primii) dar nu au pentru freelander. Surub am gasit (aprox. 6 lei, dar piulita m-a dat pe spate, peste 30 lei) deci total peste 150 lei

Ideea e sa vorbesti direct cu ei: preturile afisate pe site nu sunt intotdeauna actualizate... Uite un singur exemplu de preturi:

Surub - http://www.brit-car.co.uk/product.php?xProd=133479

Piulita - http://www.landroverworkshop.com/parts/NY110057

Iar daca ai rabdare si cauti, poti gasi chiar tu... poate si mai ieftin.

Ce adaos crezi ca ar putea baga ca sa ajunga la preturile gasite de tine?

(P.S - de curand, am avut o interventie la diferentialul spate... si am schimbat toate cele 8 suruburi si piulite de la cardan, plus cele 8 (sau 10) de la diferential: toate suruburile au fost sub 30 de lei!)

Link spre comentariu

Merci!

Recent am comandat din afara, dar nu aveau aceste suruburi + piuluite (altfel le luam de acolo). Cand le-am tait nici o secunda nu m-am gandit la asa scoruri. Am intrat pe site la landatelier, si nu am gasit afisat, (recunosc ca nu am sunat), dar am cautat pe la altii (si normal ca mi s-a parut mult privind din 2 unghiuri - pe de o parte vazusem preturile de afara - amandoua ajung aprox. 2 lireX4, pe de alta parte mi se pare exagerat peste 150 lei).

Este adevarat ca si pe site-urile din Anglia pe original ajunge pe la 30 lei piulita (pe mine asta m-a dat cel mai mult pe spate).

Maine dau un telefon si la ei, daca nu raman dezmembrarile (poate gasesc ceva mai ok).

Numai bine,

Alin

Link spre comentariu

Merci!

Maine dau un telefon si la ei, daca nu raman dezmembrarile (poate gasesc ceva mai ok).

Numai bine,

Alin

Eu le-am schimbat pentru ca asa se recomanda in manual. Deci, in nici un caz nu se recomanda refolosirea lor, cu atat mai putin cele de la dezmembrari, unde nu ai de unde stii cum au fost stranse (si intinse) sau daca sunt cele originale (ca duritate). Dar, in fond, e masina ta, procedezi cum crezi de cuviinta:wink:

Link spre comentariu

Salut pe toata lumea! Azi am vb. cu cei de la landatelier, si s-au dovedit inca o data o echipa de nota 20. Am comandat in final suruburi pe original (6 lei/buc) si piulite pe aftermarket (6 lei/buc) - preturile sunt la fel ca cele din afara. Astept sosirea comenzii (nu erau pe stoc). Intre timp sper sa se opreasca ploile sa pot sa ma ocup de ird.

Fac aproape o luna (cred) de cand circul cu tractiune doar fata si pot spune ca se cunoaste diferenta in rulare (este mult mai usor in manevrare), dar pot spune ca deja duc dorul unei tractiuni integrale (ma gandesc in acelasi timp ca s-a anuntat o iarna grea, iar asta iarna s-a cunoscut tractiunea integrala).

Numai bine,

Alin

Editat de alin75

Link spre comentariu

Ieri am dat IRD-ul jos (urata treaba!), foarte dificil mi s-a parut (la TD4). Am pierdut o zi pentru 1 surub (fixeaza IRD-ul de cutie, sub filtrul de aer in fata) si pentru a da reductorul jos (am incercat sa-l invart pe toate partile, care mi-au fost permise, dar este spatiul atat de mic .......). Cand am departat reductorul de cutie, datorita inclinarii masinii (aparent nevizibil), a inceput sa curga si uleiul din cutie. Am schimbat tot, pot spune ca am un reductor ca si nou :grin: Imi este sila cand ma gandesc, ca trebuie sa-l pun la loc. Frumoase masini, bune motoare, dar parca prea inghesuite.

P.S. Ceva idei, sa nu ma mai chinui asa mult cu el?

Numai bine,

Alin

Link spre comentariu

Am reusit montarea IRD-ului, mai tb. sa introduc uleiul si sa completez antigelul respectiv uleiul din cutie.

Dar am dat de alta "nefacuta"; am pus contactul, si am inceput sa invart de volan stanga-dreapta, moment in care la planetara de pe dreapta (unde lucrasem), este o anumita portiune in care se aude un scartait ca de usa care se deschide - cred ca se cunoaste senzatia; (impresia am avut-o ca undeva de pe brat se aude).

Pentru scoaterea planetarei din IRD, am incercat sa desfac cele 2 suruburi de pe brat, care tin discul, nu am reusit sa scot decat unul (cel de sus), al 2-lea (de jos), a ramas pe loc, fiind pe post de parghie, am reusit sa aplec discul (roata fiind virata maxim dreapta), si din acesta pozitie am scos planetara (fara bataie, doar cu o surubelnita "teapana" pe post de parghie).

Recunosc faptul ca am batut in suruburi (fiind intepenite - ruginite), dar spatiul este mic, nu poti da cu ciocanul foarte puternic.

Auzind zgomotul am scos iar plantara din IRD (proba o facusem cand totul era montat) prin aceleasi etape enumerate mai sus (acum a mers totul mult mai usor, fiind unse), si am facut proba iar, zgomotul persista (deci nu este din planetara - aceasta pur si simplu acum atarna).

Bratul pentru a se roti vertical utileaza capatul de bara, bara antiruliu (cred ca am scris bine) si pivotul. Senzatia mea a fost ca se aude undeva sus (cap de bara sau bara antiruliu - capatul de pe brat). Sa-si fi facut ceva joc bucsa de la bara antiruliu?

Daca a mai intalnit cineva acest aspect este bine-venit cu solutii.

Numai bine,

Alin

Editat de alin75

Link spre comentariu

Scartaie din partea superioara a amortizorului, este suspensie tip McPherson. Verifica bucsa superioara.

front_suspension_large.gif.e6bd682f45b5e6c51f9a49f3df75fa25.gif

Editat de DKW

Link spre comentariu

Merci pentru interventie. Sa fie de la bataile in brat (inainte de interventie totul era ok)? Oara cand o cobor, poate sa persiste scartaitul? Sa dau cu putina vaselina spary, pe la bucsi?

Numai bine,

Alin

Editat de alin75

Link spre comentariu

Amortizorul ala a lucrat nederanjat de la pozitie cativa ani buni, se poate sa-i fi schimbat pozitia cand ai tras de el. Ceva asemanator am patit pe masina sotiei, s-au schimbat toate amortizoarele cu cele de pe donator iar cel de pe stanga fata scartaie, amortizorul stanga fata a stat ceva vreme in alta pozitie decat cea normala. Mecanicul mi-a spus ca o sa scartaie o perioada pana se rodeaza pe noua pozitie de lucru. Asa ca verifica prinderea superioara si bucsa de pe amortizor, eventual sa nu fi intrat mizerie/rugina cand ai batut in el.

Link spre comentariu

Azi am finalizat operatiunea IRD. Mai trebuie sa primesc suruburile de cardan, si pot spune ca este finalizata 100% lucrarea. Am dat cu DW-40, care la mine este nelipsit din casa. Masina suspendata, a scartait si dupa ce am dat cu spray (ieri), dar azi cand am terminat tot, si am lasat-o pe roti, a mai scartait prima tura iar apoi si-a revenit.

Am avut probleme cu busonul de la cutie (foarte intepenit). De cantitatea de ulei din IRD, nu sunt foarte multumit, dar trebuie sa schimb furtunul subtine de vine in racitor, si incerc sa mai completez atunci (nu a intrat decat aproximativ 1l)

Maine ma duc sa spal putin masina, este plina de ulei si vaselina.

Numai bine,

Alin

Link spre comentariu

Recomand celor care intervin asupra IRD sa aiba pregat si chitul de curele (tot se da scutul + aparatoare din plastic jos).

Acum din propria mea experienta, daca sunt pb. la disc, tot acum este momentul sa se intervina (mi-a curs destul ulei, iar acesta avea o culoare destul de inchisa - deci cam uzat - tb schimbat).

Numai bine,

Alin

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Salut pe toata lumea de pe forum!

Ieri am reusit sa pun si eu cardanul (lipsa de timp + sosirea comenzii cu piulite+suruburi), si cu masina suspendata, am constatat urmatoarele:

1. ambii rulmenti de la VCU produc zgomot (asta stiam, ca se aude si din masina - nu foarte rau). Am dat cu niste veselina spray, dar nu s-a modificat cu nimic zgomotul.

2. masina lasata pe liber, este ok, dar daca tin masina turata (nu pot aprecia ca eram singur si apasam cu mana pe acceleratie din afara masinii, fiind in treapta I) cred ca se apropie de 2500 - 3000 dupa zgomotul motorului, la un moment dat intra in vibratie grupul pe spate. Im momentul acesta (toate 4 rotile se invart), roata stanga fata se opreste, iar daca incerc sa o invart la mana parca ar fi intepenita.

In teste pe asfalt masina este ok, nu am simtit vreo infranare, dar atunci cand dadeam in marshalier (indiferent ca intram cu rotile virate stanga sau dreapta), masina mergea foarte infranta - practic daca tineam apasat de ambreaj si luam piciorul de pe acceleratie imediat se oprea. Daca repetam miscarea, dar in fata este ok, adica nu este infranata. Probeleme pe la frana nu stiu sa am, adica cu frana de mana lasata, rotile se invart relativ usor.

Ciudatenia este ca pana sa crape IRD-ul, masina se misca mai usor in marshalier (de obicei parchez cu spatele, deci am facut miscarea asta de mii de ori).

Ce cred eu (astept si alte pareri):

1. Rulmentii VCU dusi

2. tampoanele de la DIF duse.

3. VCU pe ultima suta de metrii.

Numai bine,

Alin

Link spre comentariu

Salut!Aceeasi problema o am si eu cu trepidatia si simptome de infranare si un zgomot(huruit)ca de rulmenti ce vine din spate parca.Rulmentii intermediari i-am schimbat si tind sa cred ca acel zgomot si trepidatia vin de la difu spate care e pe duca

http://1.1.1.3/bmi/forum.club4x4.ro/images/icons/icon9.png

Editat de Astral
Link spre comentariu

In teste pe asfalt masina este ok, nu am simtit vreo infranare, dar atunci cand dadeam in marshalier (indiferent ca intram cu rotile virate stanga sau dreapta), masina mergea foarte infranta - practic daca tineam apasat de ambreaj si luam piciorul de pe acceleratie imediat se oprea. Daca repetam miscarea, dar in fata este ok, adica nu este infranata. Probeleme pe la frana nu stiu sa am, adica cu frana de mana lasata, rotile se invart relativ usor.

Ciudatenia este ca pana sa crape IRD-ul, masina se misca mai usor in marshalier (de obicei parchez cu spatele, deci am facut miscarea asta de mii de ori).

Se misca mai usor in marsarier din cauza uzurii pinionului si a coroanei din IRD. Datorita modelului de dantura de pe coroana si pinion poate aparea acest efect pana se mai rodeaza piesele, eventual verifica sa nu aiba joc in rulmentul de pe axul pinionului.

Verifica si jocul pinioanelor, sa nu fie prea strans...

Freelander_IRD_Unit_Crown_Wheel_and_Pinion.jpg.765f0c42e82c5e31ecbe83f9d89606b9.jpg

Editat de DKW

Link spre comentariu

Multumesc pentru interventie. Atunci cand am comandat pinioanele, am luat si kit-ul de rulmenti+simering-uri. totul a fost ok, mai putin simeringul, de pe reductor, care la cateva zile a inceput sa lacrimeze, nu mult, dar ma deranja. Atunci cand am comandat suruburile, am luat si simeringul. Momentan este ok, dar pot spune ca sunt tot in perioada de proba (il mai am si pe cel "nou"; dadusem pe el cu putina vaselina si am crezut ca asta este cauza, dar cand l-am scos am gasit numai "aschii" de rugina; cred ca de pe protectia, care vine peste el cu toate ca am spalat destul de temeinic toate piesele in motorina, de ziceai ca sunt noi

IRD1.gif.3b0395d9827574531db63dc2bbce7dbb.gif)

Este adevarat ca nu am avut ocazia sa merg cu una cu IRD nou (pot spune ca este "ca si nou"), dar m-am gandit la un moment dat si la acest aspect.

Vibratia apare cu masina suspendata, dar in mers, nu se simte nimic; se aude zgomotul (ce liniste era fara cardan ...........) de rulmenti, dar se auzeau si inainte, numai ca ma obisnuisem doar cu torsul motorului. Zgomotul in habitaclu, nu este deranjant, doar pe la viteza mare (110 -120) se aude mai pronuntat, dar se rezolva cu radioul (JVC) din dotare.

Si cand intra in vibratie - nu s-a intampat tot timpul; daca urcam lin in ture si o tineam turata era ok, dar daca o calcam brusc, si ramanea turata, in 1-2 secunde, intra in vibratie, de la jumtatea cardanului cu DIF cu tot, apoi incepea toata evacuarea si apoape instantaneu se opreste - infraneaza roata pe stanga.

La mana nu am avut atat forta sa misc la fel de tare de grup, dar daca incepea sa vibreze, clar nu era ok. Initial am crezut ca nu aliniasem rulmentii ok, dar se cunosteau locurile unde au frecat saibele, si au venit pe aceeasi pozitie, deci nu este de acolo. Rulmentii nu au joc, decat fac zgomot.

A avut cineva ocazia sa vada tampoanele de la dif duse (comportament?)?

Deci sa nu ma sperii prea rau cu infranatul in marshalier?

P.S. Mi-am propus, sa circul 4x4 doar pe timp de iarna, motiv pentru care sper ca trec iarna, si sa fac invetitia in rulmenti + tampoane pe la vara. Sunt tentat de asa ceva http://www.island-4x4.co.uk/britpart-bush-yellow-freelander-dc7002-p-4601.html, fata de http://www.island-4x4.co.uk/rear-diff-mount-britpart-khc5000708090-p-149.html.

Ce parere aveti? Este munca criminala sa schimbi tot, dar pe urma .............

Numai bine,

Alin

Link spre comentariu

Am achizitionat 4 bucati de http://www.trucktrend.com/features/gear/163_0710_hankook_dynapro_rf10_all_terrain_tires/viewall.html, 195/80/15, arata bestial. Abia astept sa o incalt. Momentan am goodyear wrangler MS, dar nu pot spune ca am fost foarte incantat asta iarna. Ramane la anu sa achizitionez 4 jante de tabla sa-mi pun pe ele cauciucurile de iarna.

Revin cu poze cand o "incalt".

Numai bine,

Alin

Editat de alin75

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare