Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

masina mea TD4 2001 - jurnal probleme prezente si viitoare.

alin75

Postări Recomandate

• Răspunsuri 412
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Re: masina mea TD4 2001 - jurnal probleme prezente si viitoare.

Ok! M-am luat singur la palme. Solutii?

Numai bine,

Alin

Pe nevazute e cam greu de dat solutii "economice". Pot cel mult sa sugerez ca, in cazul in care, in urma polizarii, ramane suficient de multa "carne" in jurul celor doua gauri laterale, sa incerci vaianta cu polizarea. Cu mare grija totusi sa nu deplasezi axial pivotul (risti sa "se duca" roata mai in fata sau mai in spate si prima care va suferi este guma corespunzatoare). Mi-e teama insa ca nu este suficient material in lateralul gaurilor ca sa poti avea si siguranta necesara. Cum spunam, pe nevazute e greu...

Solutia sigura, dar neeconomica, este sa comanzi piesele corecte si astea sa le pui la vanzare... poate va avea cineva nevoie de ele.

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Maine am sa masor distanta intre cele 3 gauri; sper sa fie la fel.

Va multumesc pentru interventie.

Numai bine,

Alin

.... orice supraapreciere duce la dezamagire.....

Link spre comentariu

Tot cautand pe net solutii am dat peste asta (a nu se intelege reclama!) http://www.lrpshop.com/za/ui/search.php?q=A E&af=Lower Suspension Arm Assembly

dupa cod pare ok cu ce am luat eu; parca vad o raza de speranta......

Numai bine

Alin

Link spre comentariu

Am remarcat (acum) ca sunt 2 tipuri: rbj500680bj (vin montati peste brat) respectiv rbj500690bj (montati in brat), eu comandand 680. Sa polizez din talpa? Sa-i aplic peste brat sperand sa se aplatizeze bratul prin strangere?

Vezi ca sunt 2 tipuri de swing arm la Freelander 1 (pre 2000 si post 2000), trebuia sa comanzi dupa VIN-ul masinii, asa cum ti-a recomandat si @teddybear.

Editat de DKW

Reading the Owners Manual doesn't hurt.

NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.)

KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru')

SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah)

KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix)

Link spre comentariu

Salut! "Problema" a fost rezolvata. Cele doua "talpi" se potrivesc in gauri, diferenta era de 2mm in grosime. Am cautat o freza de am innebunit, in final totul s-a rezolvat. De la pivotul dus 100% s-a luat burduful care s-a pus la celalalt (fiind rupt) si schimbata vaselinal, astfel mai am unul sh "ca nou".

Sper ca pe acest an sa inchei cu interventiile mai ales ca s-a stricat si vremea......

P.S. Neatentia mi-a dat batai de cap si nervi jumatate de zi.

Numai bine,

Alin

Editat de alin75

Link spre comentariu

Salut! Am gasit pe un site urmatoarea poza

1208882_362524803850962_1371325328_n.jpg.348980366a261b8ada2bf51dd1100fe2.jpg

Aveti ideea pe ce echipare se gaseste?

Numai bine,

Alin

Editat de alin75

Link spre comentariu

Pe nici o echipare, este o piesa after market universala.

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Salut! Servind cafeaua de dimineata si "navigand pe net" imi vin in minte tot felul de idei. Citisem pe celalat forum de marirea puterii la 150, stiindu-se faptul ca din fabrica este detunata de la 146 hp la 112 hp in favoarea unui cuplu mai mare. Acum sincer ma cam "mananca" sa o duc la 150, dar trag ocazional o remorca care incarcata ajunge >2,5t. Marind puterea pot pierde si mai mult la cuplul? Acum pe drum drept este ok, dar la panta mai greut..

Marirea de putere nu o fac pentru "liniute"!

Aveci ceva pareri?

Numai bine,

Alin

Link spre comentariu

EU nu as tracta o remorca ce depaseste 2t cu LRF. Am tractat remorca pana in 2,5t cu Niva si stiu ce inseamna.Cand plecam de pe loc, cuplam pe greu iar pe drept o lasam in 4x4 normal.In panta lafel. Cred ca o sa prajesti ambreiajul f repede.

Link spre comentariu

La 146-150 de cai are cam 330 Nm, deci si un castig de 60 Nm. Dar daca vrei sa faci remaparea asta e indicat ca tot traseul de intercooler sa fie curat, de preferat ar fi si un intercooler marit gen Allisport. Altfel spus, e mai indicata o optimizare a hartilor de injectie, cum si-a facut @Sir Kid pe masina lui.

Pentru tractat e mai indicat KV6 sau Td4 cu cutie automata, dar daca vrei sa tragi frecvent remorca de peste 1500-1800 kg cu Td4 e cam loterie curata, cel mai mult va avea de suferit ambreiajul, apoi urmeaza transmisia daca nu stii s-o menajezi.

Editat de DKW

Link spre comentariu

cu remorca nu ma bag ca nu stiu...despre orice remapare insa va spun ca fara intercooler marit nu e in regula, se va simti puterea dar in timp exista riscuri datorita presiunii si temperaturilor mai mari pe sistem

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

La 146-150 de cai are cam 330 Nm, deci si un castig de 60 Nm. Dar daca vrei sa faci remaparea asta e indicat ca tot traseul de intercooler sa fie curat, de preferat ar fi si un intercooler marit gen Allisport. Altfel spus, e mai indicata o optimizare a hartilor de injectie, cum si-a facut @Sir Kid pe masina lui.

Pentru tractat e mai indicat KV6 sau Td4 cu cutie automata, dar daca vrei sa tragi frecvent remorca de peste 1500-1800 kg cu Td4 e cam loterie curata, cel mai mult va avea de suferit ambreiajul, apoi urmeaza transmisia daca nu stii s-o menajezi.

Am simtit asta pe propria piele. Am dus un disc, care altfel o mai ducea linistit 1-2 ani. Ma intereseaza cresterea puterii pentru situatii (2-3/an) in care sunt nevoit sa trag remorca cu >2,5t (pe teren nu prea prietenos).

Plecarea este putin mai greoaie, dar o data pusa in miscare este ok. Mi-am expus parerea despre tractarea cu un freelander pe topicul specific.

Numai bine,

Alin

Link spre comentariu

Ma intereseaza cresterea puterii pentru situatii (2-3/an) in care sunt nevoit sa trag remorca cu >2,5t (pe teren nu prea prietenos).

Eu ti-am expus punctul meu de vedere prin prisma a peste 20000 de km facuti cu remorca de 750 kg pe drumurile patriei si in afara, exceptand aratura, si ce recomanda la carte. De ceva putere in plus am simtit si eu nevoia pe drumuri gen Valea Oltului, Dealu' Negru, etc, si pentru asta imi prepar incet KV6-le. Mai departe decizia iti apartine.

Link spre comentariu

....... De ceva putere in plus am simtit si eu nevoia pe drumuri gen Valea Oltului, Dealu' Negru, etc, si pentru asta imi prepar incet KV6-le. Mai departe decizia iti apartine.

Ce solutii ai adoptat?

Numai bine,

Alin

Link spre comentariu

Pentru inceput, ca sa nu ma rupa consumul de oras, i-am pus instalatie de gaz secventiala, urmeaza traseu de retur si pompa pentru benzina si daca e compatibil, sistemul drive by wire pentru pedala de acceleratie de pe KV6 de State. In functie de buget vor urma carligul de remorca (Westfalia) si niste arcuri mai tari pe spate. Dupa ce o sa termin matrita pentru snorkel o sa-l dotez si cu asa ceva. De ce prefer sa folosesc KV6-le pe viitor? Are 177 de cai iar la drum lung consuma cu 1-1,5 litri mai mult comparativ cu Td4 in acelasi regim de sarcina/viteza. :grin:

Urmeaza sa il modific nitel si pe al meu Td4, numai ca momentan s-a cam terminat bugetul iar un intercooler marit e cam 500 euro...

Editat de DKW

Link spre comentariu

Te rog sa ma scuzi daca devin stresant, dar:

1. sistemul drive by wire este doar pentru cutii automate?

2. care este "smecheria" cu carligul de remorca (Westfalia)

Daca in prezent ai 177 CP, de ce simti nevoia de crestere a puterii?

Numai bine,

Alin

Link spre comentariu

KV6-le (benzinaru') a fost echipat initial cu acceleratie pe cablu apoi cu sistemul drive by wire care este si pe Td4 auto si manual. Este un sistem electic cu o acuratete mai mare si care comunica cu managementul masinii pentru un raspuns mai bun al pedalei de acceleratie. Eu am pe KV6 modelul pe cablu si se simte o mica intarziere in reactii.

Carligul Westfalia este mult mai robust si i se poate schimba doar carligul propriuzis in caz de uzura avansata. Pe Td4-ul sotiei e montat un Westfalia de 3,7 tone iar pe Td4-ul meu unul OEM pentru Freelander, de 2 tone.

Vis-a-vis de putere, la Td4 am simtit nevoia de ceva cai in plus, dar prefer ori o remapare ca la Black Spirit (129 hp/320Nm), ori un intercooler marit si atunci pot sa-i dau linistit 150 de cai.

Uite ce inseamna intercooler marit:

1140574253_Td4bigintercooler.thumb.jpg.158715a7a006f0fc2e40674bdb18f97f.jpg

Editat de DKW

Link spre comentariu

Pentru inceput, ca sa nu ma rupa consumul de oras, i-am pus instalatie de gaz secventiala, urmeaza traseu de retur si pompa pentru benzina si daca e compatibil, sistemul drive by wire pentru pedala de acceleratie de pe KV6 de State. In functie de buget vor urma carligul de remorca (Westfalia) si niste arcuri mai tari pe spate. Dupa ce o sa termin matrita pentru snorkel o sa-l dotez si cu asa ceva. De ce prefer sa folosesc KV6-le pe viitor? Are 177 de cai iar la drum lung consuma cu 1-1,5 litri mai mult comparativ cu Td4 in acelasi regim de sarcina/viteza. :grin:

Urmeaza sa il modific nitel si pe al meu Td4, numai ca momentan s-a cam terminat bugetul iar un intercooler marit e cam 500 euro...

la ce iti foloseste traseul de retur ????:tk

If you own a land rover everyone expect to be a mechanic
Link spre comentariu

la ce iti foloseste traseul de retur ????:tk

Parerea mea....... pentru reducerea consumului!

Numai bine,

Alin

• Like 1

Link spre comentariu

Parerea mea....... pentru reducerea consumului!

Numai bine,

Alin

E corect!

Logica ar fi urmatoarea: la benzinarele Freelander "returul" este in cadrul pompei de benzina din rezervor (o supapa calibrata sa deschida la o anume presiune). Daca acea supapa, din diverse motive, nu mai deschide la presiunea corespunzatoare ci la una mai mare, apare pe tur o presiune mai mare decat e necesar (in special la relanti sau turatii joase). Neavand unde se duce, benzina in surplus va ajunge tot in motor: de aici fie "ceva" probleme cu functionarea la turatii joase, fie consum de benzina mai mare. Chiar in manuale, pentru variantele NAS (cele dotate cu conducta de retur si pompa de benzina normala) este dat un consum mai mic cu 1-1,5 l la suta de km.

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

Buna seara! In cautarea mea dupa jante de tabla, am gasit ceva care au Et50 (fata de 46 ale noastre) si care nu pica bine (mai tb. luat cam 1 mm din diametrul gaurii centrale). Se merita sa le strunjesc?

Numai bine,

Alin

Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...

In seara acesta cand am dat in marsalier am remarcat ca nu se aprind luminile. Fiind tirziu (nu stiu de cand nu se aprind, acum am remarcat) si destul de frig, m-am uitat pe fuga pe la tabloul de sigurante, dar nu am reusit s-o identific (daca are!). Sper sa nu fie senzorul de marsalier.......

Deci exista siguranta pentru lumini de marsalier?

Numai bine,

Alin

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare