Razvan Dinescu Postat Noiembrie 20, 2015 Partajează Postat Noiembrie 20, 2015 Re: Masina mea : Nissan Patrol Y61 2.8, LWB Capsula de pe punte .... nu e ciuperca , de fapt e o alga ...verde ... Mama ... L-ati distrus de Dan.... Peste inca 3 raspunsuri ajunge Sushi.... Former LR Disco 1 2.0 MPI GSS Actual: Nissan Patrol Y61 SWB 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dansoare Postat Noiembrie 20, 2015 Partajează Postat Noiembrie 20, 2015 (editat) Re: Masina mea : Nissan Patrol Y61 2.8, LWB Senzorul ala l-am schimbat odata,facea la fel ca la Irod: puneai blocantul,bloca dar in bord clipea tot timpul Diff Lock! Acum la mine se aprinde si se stinge cind vrea muschiu' lui,inclusiv in 2x4! Dar cind dau comanda blocheaza! Ceva idei despre ce ar putea fi vorba?? Eu cred ca e ceva strict electric. Editat Noiembrie 20, 2015 de dansoare Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Noiembrie 20, 2015 Partajează Postat Noiembrie 20, 2015 Re: Masina mea : Nissan Patrol Y61 2.8, LWB Contactul de pe capsula sau firul lui care poate fi intins de o craca si intrerupt , pentru inceput . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat Noiembrie 23, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 23, 2015 Re: Masina mea : Nissan Patrol Y61 2.8, LWB azi am inlocuit garnitura de la bila de pe partea soferului , curgea asa un pic si am zis sa nu astept sa se agraveze. Odata cu aceasta garnitura au fost inlocuiti si rulmentii pivoti. Nu aveau jocuri dar erau foarte ruginiti. Dupa ce totul a fost gata am avut parte si de o mica surpriza. La cea mai mica frana , intra ABS-ul si masina tragea de volan spre dreapta. Noi am lucrat la roata de pe stanga. Sistemul ABS parea sa fie ok mai ales ca senzorul din bord nu s-a aprins. Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Noiembrie 23, 2015 Partajează Postat Noiembrie 23, 2015 (editat) Re: Masina mea : Nissan Patrol Y61 2.8, LWB Ai verificat jocul in rulmentii de roata? Semeringul de la planetara l-ai schimbat? Cauza scurgerii este: uzura semeringului de plantera, posibile cauze ale acelei uzuri: semering rau montat sau planetara introdusa gresit, joc in rulmenti, joc in capul de planetara, batul planetarei uzat Cauza rulmentilor pivoti ruginiti: rea etansare intre presoare si fuzeta, proasta echilabrare de rulmenti pivoti, garnitura de omocinetica bulita, insuficienta vaselina, bila punte neregulata Sunt doar cateva cauze care mi-au venit acum in cap ...Probabil ca sunt si altele. Inca un aspect: in conditiile in care masina stationeaza o perioada mai lunga de timp, NU O TINE pe pamant. Nissanul are prostul obicei de a atrage ca un magnet apa si de a rugini rapid pe dedesubt. Cu ABS-ul: cand desface roata sa curete bine senzorii de ABS, de obicei aberatiile vin din faptul ca sunt murdari sau imbacsiti de diverse chestii. Aberatia poate fi afisata in bord ca si defect sau nu. E defectiune mecanica nu de ordin electric sau alectronic. Editat Noiembrie 23, 2015 de Yonutz consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Noiembrie 23, 2015 Partajează Postat Noiembrie 23, 2015 Re: Masina mea : Nissan Patrol Y61 2.8, LWB Strict tehnic si la subiect - mecanica buna si sistemul ABS s-a dovedit a fi in buna stare dar functionarea aleatoare era datorata unui senzor de roata introdus incomplet . Marirea intrefierului ( spatiului liber ) intre captator si coroana dintata de pe butuc ducea la functionarea necorespunzatoare . Defect mai putin intalnit la Patrol , dar altfel destul de obisnuit la unele masini care daca au joc in butucul rotii este imediat compromis si ABS-ul . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat Noiembrie 23, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 23, 2015 Re: Masina mea : Nissan Patrol Y61 2.8, LWB merci cos , Costel stie toata povestea pentru ca odata ce am dat de belea l-am sunat sa ne consultam cu el ce putem face. Rezolvarea de fapt si cauza problemei a fost una cat se poate de simpla / s-a indoit platbanda cu ajutorul careia se fixeaza senzorul pe fuzeta , astfel incat nu mai " culca " perfect si senzorul nu intra suficient de mult in locasul sau. Ma apuca groaza cand ma gandesc ce ar fi insemnat sa nu observam acel mic spatiu. Ar fi urmat vizite pe la tester , programari , timp pierdut , bani pierduti poate chiar cumparat alt senzor / dar asa totul s-a rezolvat prin indreptarea tablitei si voila acum etreaba buna. Senzorul a fost ca sudat in locasul sau , foarte greu a iesit. Daca era carcasa de plastic era amin. Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
patriciu Postat Noiembrie 24, 2015 Partajează Postat Noiembrie 24, 2015 Re: Masina mea : Nissan Patrol Y61 2.8, LWB salve Mihai , asa pe viitor.... daca tu repari partea X si dupa aceea se strica Y fii 99 % convins , ca ceva nu s-a facut bine in partea X de a aparut un nou defect Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat Noiembrie 25, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 25, 2015 Re: Masina mea : Nissan Patrol Y61 2.8, LWB salve Mihai , asa pe viitor.... daca tu repari partea X si dupa aceea se strica Y fii 99 % convins , ca ceva nu s-a facut bine in partea X de a aparut un nou defect nu e chiar asa Patriciu , partea Y nu s-a defectat ci a fost montata cu un mic spatiu , 1 mm este foarte putin, in pozitia aia idioata e f greu de sesizat. Ieri masina a primit si troliu de 12.000 lb de la Max , care de altfel l-a si montat. Merci Max. Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
patriciu Postat Noiembrie 25, 2015 Partajează Postat Noiembrie 25, 2015 Re: Masina mea : Nissan Patrol Y61 2.8, LWB nu e chiar asa Patriciu , partea Y nu s-a defectat ci a fost montata cu un mic spatiu , 1 mm este foarte putin, in pozitia aia idioata e f greu de sesizat. Ieri masina a primit si troliu de 12.000 lb de la Max , care de altfel l-a si montat. Merci Max. eu am inteles bine si am si citit mai sus.... poate nu trebuia sa folosesc defectat ci gresit montat etc.... , DAR principiul de baza ramane :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat Decembrie 10, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 10, 2015 Re: Masina mea : Nissan Patrol Y61 2.8, LWB dupa ultima luna de cand functioneaza blocantul spate am inceput sa inteleg cat este de important. Unii colegi de aici mi-au spus in timp ca blocantul poate face minuni in teren , dar stii cum e omu , pana nu vede cu ochii lui nu e 100% convins. In sfarsit ideea e ca Y61 e primul tot teren cu blocant pe care l-am avut. Ce sfaturi imi puteti da despre cum sa NU folosesc blocantul ? La ce e vulnerabil ? Ce il poate distruge? In ideea ca am auzit ca e usor de stricat si f greu de reparat. Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Decembrie 11, 2015 Partajează Postat Decembrie 11, 2015 Re: Masina mea : Nissan Patrol Y61 2.8, LWB Ieri masina a primit si troliu de 12.000 lb de la Max , care de altfel l-a si montat. Merci Max. Cu placere! Sa iti fie de folos. Troliu este de 13.000 lbs (5.9 tone). Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Decembrie 11, 2015 Partajează Postat Decembrie 11, 2015 Re: Masina mea : Nissan Patrol Y61 2.8, LWB Nu-i chiar asa greu de reparat doar ca e bagat adanc in strafundu' puntii ca orice alt blocant . Cuplarea se face intodeauna pe loc si se urmareste intodeauna confirmarea cuplarii/decuplarii imainte de a pune masina in sarcina .E singura regula necesara . Il poti defecta sigur daca se incearca cuplarea-decuplarea in mers - asta e singura regula necesara sa-i dai dauna totala la pintenii de cuplare . O alta problema este necesitatea functionarii sistemului de vacuum - n-ai vacuum n-ai bolcant dar si mai rau e sa ai putintel vacuum sa tina dintii foarte putin agatati si doar atat . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat Decembrie 11, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 11, 2015 Re: Masina mea : Nissan Patrol Y61 2.8, LWB dupa ce l-am cuplat se poate lua putin viraj de rotile fata ca sa cupleze mai iute ? ca altfel la mine dureaza destul de mult sa merg in linie dreapta pana cand se cupleaza. Am observat ca daca iau putin viraj cuplarea e mai rapida , dar este sanatos? Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Decembrie 11, 2015 Partajează Postat Decembrie 11, 2015 Re: Masina mea : Nissan Patrol Y61 2.8, LWB Vaz ca-ti lipseste manualul utilizatorului de la trasurica asta ... nu se strica nimic , aceasi procedura e mentionata si in manualu' ala ... Pot explica si de ce dar daca intelegi cum e facut un diferential nu mai e nevoie de explicatia mea ( ... zic si eu , nu dati mai bine injurati ) . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat Ianuarie 6, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 6, 2016 Re: Masina mea : Nissan Patrol Y61 2.8, LWB de ceva vreme am tot avut probleme cu o scurgere de motorina din rezervor, nu era vorba de ceva semnificativ , dar era suparator, pentru ca tot timpul mirosea in jurul masinii si in ultima vreme daca faceam plinul aveam parte si de o mica pata pe sub. Motorina curgea pe la retur (capacul de deasupra) care era complet corodat de rugina cat si pe la mijlocul rezervorului pe zona de imbinare unde ruginise bine (constructorul a pozitionat acolo un burete :wink:). Am pus in loc un rezervor complet refacut de Ovidiu ( ovidiuacar ) . Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat Ianuarie 20, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 20, 2016 Re: Masina mea : Nissan Patrol Y61 2.8, LWB mici lucrari de mentenanta s-au mai facut pe la masina : -ceva becuri schimbate , ceva curele . o problema interesanta : de ceva timp mi se incalzesete foarte tare roata stanga spate ( dreapta nu ) , am dat jos roata , am verificat pistonul e ok , bolturile se invart usor si se pot scoate fara probleme (aveau inca vaselina si am mai bagat ), garniturile nu sunt rupte/sparte. Aparent totul e perfect. Ce poate provoca incalzirea? Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Ianuarie 20, 2016 Partajează Postat Ianuarie 20, 2016 Re: Masina mea : Nissan Patrol Y61 2.8, LWB in general se incalzeste daca nu se retrage sufficient de mult pistonul si implicit placuta de pe disc si freaca generand caldura ca sa poti rezolva problema va trebui sa desfaci sa vezi ce e acolo -recomand inaintea desfacerii sa iti iei un kit de garnituri -de recomandat ar fi si o schimbare de pistonase daca nu e schimbat niciodata -uneori poate fi vorba si de furtunul care face legatura cu etrierul -uneori poate fi una din culisante stramba -uneori poate fi vaselina folosita care se intareste sau se spala -desigur si lichidul dar putin probabil daca in rest functioneaza cum trebuie celelalte frane si nu curg la tine parerea mea e ca e vorba de pistonasul si garniture de pe el :) plus protectia de pistonas Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Big.Ursu Postat Ianuarie 20, 2016 Partajează Postat Ianuarie 20, 2016 Re: Masina mea : Nissan Patrol Y61 2.8, LWB Eu am facut o revizie foarte recent, schimbat toate 6 pistonasele + garniturile interioare + "burdufurile" aferente... avand in vedere varsta...merita arunca un ochi pe acolo...Si daca tot umbli...vezi si furtunasele ... eu sunt patit (furtunul dintre pompa si cilindru receptor ambreiaj, acelasi furtun cu cel de frana). NADS Fitted Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul. Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sebi11 Postat Ianuarie 20, 2016 Partajează Postat Ianuarie 20, 2016 Re: Masina mea : Nissan Patrol Y61 2.8, LWB Joc la rulmenti nu are? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Ianuarie 20, 2016 Partajează Postat Ianuarie 20, 2016 Re: Masina mea : Nissan Patrol Y61 2.8, LWB Posibile cauze ale incingerii rotii spate: 1.frane - piston gripat sau culisante strambe/ gripate, etrier pe partea de culisare deformat. 2.joc in rulment 3.janta nestransa corespunzator 4.planetara stramba Cred ca nu e de gluma cu asta ptr ca intr-o zi roata respectiva va divorta de masina intr-un fel sau altul. consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat Ianuarie 21, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 21, 2016 Re: Masina mea : Nissan Patrol Y61 2.8, LWB joc in rulment zero , culisanta negripata , garnituri bune. Ieri s-a mai pus vaselina la bolturi si acum astept sa am de mers ca sa vad daca mai face. Roata a fost bine stransa in suruburi, chiar dupa ce am dat piulitele jos, a trebuit lovita ca sa vina jos. Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Big.Ursu Postat Ianuarie 21, 2016 Partajează Postat Ianuarie 21, 2016 Re: Masina mea : Nissan Patrol Y61 2.8, LWB Uite procedura in teren dupa ce te paraseste roata.... Prin statie am auzit decat "Fratica, opriti-va ca-mi cazu roata". NADS Fitted Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul. Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat Ianuarie 21, 2016 Partajează Postat Ianuarie 21, 2016 (editat) Re: Masina mea : Nissan Patrol Y61 2.8, LWB am dat jos roata , am verificat pistonul e ok , Cum ai verificat ca pistonasul e in regula? Ai ridicat garnitura de praf si te-ai uitat? Priveste cum aratau ale mele: S-au enumerat deja posibilele cauze ale incalzirii rotii. Ar mai fi rulment stricat, dar pe acela l-ai fi auzit, sper ca nu esti surd:ha: Editat Ianuarie 21, 2016 de giorgel Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Ianuarie 21, 2016 Partajează Postat Ianuarie 21, 2016 Re: Masina mea : Nissan Patrol Y61 2.8, LWB daca cumva din vreo cauza involuntara de tine/voi :) nu poti schimba pistonasul, macar da-l afara folosesti niste lana de otel deaia fina si slefuiesti pe exterior pistonasul da nu pe uscat tot timpul cu lichid de frana sa fie un fel de slefuire la umed poti prelungi ceva viata pistonasului,dar neaparat curatat cu o surubelnita deaia electrica sau cu ce vrei tu canalul in care sta garniture in etrier aia cilindrica pt ca sub acea garniture se aduna mizerie, se face oxidare si se poate umfla garniture si aceasta va presa pe piston intepenind-ul eu am facut asa si pot spune ca a mers dupa inca vreo 4 luni fara sa blocheze,dar le-am schimbat imediat ce am avut ocazia si nu am mai avut nevoie de masina cateva zile :)sufficient cat sa command,si sa vina piesele sa am tot ce trebuie sa fac lucrarea cap coada, cu furtunase si alte cele :) NEAPARAT! trebuie sa desfaci etrierul sa scoti pistonasul si sa vezi ce e acolo si sigur vei gasi urme pe piston lafel ca pozelel lui Giorgel :):):) 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate