Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Noua mea jucarie Jeep Cherokee KJ 2005 2.8CRD

adrianfd

Postări Recomandate

Re: Noua mea jucarie Jeep Cherokee KJ 2005 2.8CRD

intre timp i-am reparat stricaciunile de la mall.

pe caldurile mari care au fost a inceput sa aiba o problema cu incalzirea motorului.

pe urcari mai lungi, serpentine pe asfalt sau forestier sau accelerari puternice cand e mai cald afara motorul se duce in temperatura. inainte nu facea asa. ca si cum nu primeste destul aer rece.

inainte nu facea asa.

masina are doua ventilatoare, mecanic (in spatele radiatorului) si electric in fata.

un pic de google si ceva indicii apar, indicand vasco-cupla ventilatorului mecanic:

http://www.lostjeeps.com/forum/phpBB3/viewtopic.php?f=5&t=60274

"Replace your fan clutch. There were some bad ones on 05 models. There was also a flash for recalibrating the temperature guage so you didn't know it was getting warm.

If your fan does not sound like a 747 taking off with a load of passangers the clutch is bad. It may sound like it's moving a lot of air but is not."

de acolo am ajuns aici:

http://www.amazon.com/Hayden-Automotive-2905-Premium-Clutch/dp/B002WLFAB4

"If you have a CRD approaching 100,000 miles - get one of these! The OEM fan clutches were garbage and lead to overheating on long grades or while towing. This thing really roars when it kicks in! "

a mea e din 2005 si am 153000km in bord (20000 facuti de mine).

am dat de ventilator la cald si se invartea usor, fara frana.

hayden-ul cica ar "intra" mai devreme un pic, si e "built for the Hot Southern Summer Temps". pe site-ul lor modelul 2905 e Severe Duty Thermal rated.

http://www.haydenauto.com/featured%20products-fan%20clutches%20and%20fan%20blades/content.aspx

cel standard, conform graficului GDE din linkul de mai jos, "intra" intre intre 195 to 205 F, iar Hayden-ul ar "intra" intre 170 and 190 F. temperatura aerului, nu a lichidului.

http://www.lostjeeps.com/forum/phpBB3/viewtopic.php?p=575149#p575149

temp_gauge.png.67ee8c491b809a5879ae80026a53fac2.png

am comandat de pe Amazon Hayden-ul pe 1. si pe 9 a venit.

in drum spre GTC pentru montarea lui, aparent am dat de alta belea. in frana de motor a inceput sa se auda un huruit dinspre motor insotit de vibratie/bataie. Cand franam si debraiam, se zguduia masina, se misca parca motorul si antrena si cutia, schimbatorul de viteze vibrand puternic. si pe acceleratie se simtea in trepte mai mari un harjait/huruit.

la relanti era cuminte.

am vorbit cu Alex (GTC), "verdictul" lui de seara in fata berii si tigarii fara sa vada masina: e crucea de pe spate blocata.

si asa a fost.

vasco-cupla a fost montata. si cea veche, la mana, la rece se roteste tot greu. cea noua la cald are ceva frana cand dau de ventilator comparativ cu cea veche.

acum trebuie asteptat soare, cald si serpentine si vazujt daca Hayden-ul face vreo diferenta.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 250
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

doua ture brasov bucuresti in doua zile, nu foarte cald dar soarele ardea prin campii, rezultatul: masina merge ceas.

i-am dat in rampe, nu s-a mai incalzit deloc. inainte, chiar si pe mai rece dar in soare o lua usor in temperatura.

e un pic cam prematur, dar imi da senzatia ca i-a scazut consumul nitel.

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...
  • 3 săptămâni mai târziu...

Odata cu mutarea la Brasov, masina a alergat/carat mai mult pe asfalt intre Bucuresti si Brasov.

Si sta la caldurica in garaj. :grin:

a fost mai rece la Brasov si BFG KM2-urile au dat semne de oboseala.

au cam 20000km (dot 2014), unele crampoane au platit pretul offroad-ului iar guma pretul asfaltului si vitezei.

cand a fost mai rece, pe serpentinele spre predeal, ploaie, in unele zone ceva mazga, si la 70kmph (viteza reala) masina plutea pur si simplu.

e drept ca si sunt prea inguste pentru masa masinii.

anul trecut in conditii mai vitrege nu faceau asa. a fost nevoie de iarna-iarna sa ingenuncheze BFG-urile pe sosea si in teren.

asa ca, data fiind situatia actuala, am optat pentru niste gume de iarna dedicate: Nokian Hakkapeliitta Lt2

Am oscilat intre ele si Cooper M+S. La pret sunt mai sus Nokian ca si Cooper.

In pozele de pe net, Cooper-urile par mai cramponate decat Hakkapeliitta.

Citind topicurile de pe afara din zonele unde chiar e iarna-iarna, ambele aveau reputatii bune, cu oarece plus pentru Nokian.

Asa ca Nokian sa fie.

Iata si anvelopele. Cu o guma moale si lipicioasa. Made in Russia. :grin:

Peretele lateral are doua pliuri de poliester. Nu le-au taiat cei de la Arctic Trucks, nu le-oi taia nici eu.

Destul de usurele comparativ cu BFG KM2.

Am optat pentru aceeasi dimensiune ca si KM2. Pentru o dimensiune mai mare, e nevoie de niste schimbari ca sa fie asa cum imi place mie, si nu e momentul acum.

http://i172.photobucket.com/albums/w9/adrianfd/Nokian/th_IMG_20151016_125822_zpswkaxolc1.jpg http://i172.photobucket.com/albums/w9/adrianfd/Nokian/th_IMG_20151016_125829_zpstivw4bbq.jpg http://i172.photobucket.com/albums/w9/adrianfd/Nokian/th_IMG_20151016_130049_zpsos0vlzxb.jpg http://i172.photobucket.com/albums/w9/adrianfd/Nokian/th_IMG_20151016_125944_zpsz6se0jxb.jpg

La o mica tura pe asfalt, destul de cald afara: se simte guma ca e lipicioasa, sunt comode si deodata volanul Jeep-ului a devenit precis.:wink:

Ramane de vazut acum. Cand timpul o permite, o sa le incerc putin si in teren.

Editat de adrianfd
Link spre comentariu

sanpetru-predeal-forestier azuga-sacele-sanpetru. ---> Nokian >>>>> Michelin

senzatie sunt gumele, senzatie. destul de cald afara, pe asfalt fata de ce michelin-uri am avut pana acum, no stress. prima guma de iarna care o vad pe cald pe uscat ca nu are mare stres la viteza sau franare.

foarte confortabile, in special pentru un load E cu presiune 2.4. s-au mentinut la fel de confortabile si pe forestier.

pe namol se descurca neasteptat de bine, mai bine as indrazni sa spun decat vechile bfg at pe care le-am avut (tinand cont totusi ca Nokian-urile sunt mai late).

pe urcarea spre cioplea unde se fac lucrari si nu a ramas decat o banda iar pe margini namol greu unde se baga ditamai buldozerul, tot dau peste retardati care nu au habar ca masina in urcare are prioritate. am luat-o pe aratura cu tractiune spate (2H) in rampa. doar cand i-am dat gaz a fugit nitel de spate dar s-a reasezat instant.

am mai gasit cateva namoale prin padure (nu am vrut sa o tavalesc), si fara sa fie in reductor, doar 4H, nu am simtit-o sa fuga de colo colo.

ramane de vazut acum cat de rezistente sunt la uzura.

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

scris la nervi. nervi care au rabufnit dupa ce am ajuns acasa.

si acum sa o dam in SF.

pe 17.07.2015 am schimbat rulmentul dreapta fata, OEM la GTC, mi se pare ca rulmentul a venit de la autoitalia (trebuie sa confirm). pret cu tva 3400+ RON !!!! (factura mai jos)

am inceput sa aud on zgomot, huruit mai ales cand luam de volan si un ding ling. am zis ca trebuie sa fie planetara. azi cu treaba pana in bucuresti. fug pana la gtc fara programare. baietii fac loc si se uita la masina. fete lungi, se uitau la mine ceva in genul bai tu esti nebun, ai condus in halul asta.

rulmentul oem praf. praf, praf, praf. daca se spargea, se bloca roata si poate omoram si ceva oameni. ding ling-ul era de la carligul cablului troliului pe care nu l-am stans bine ultima oara in teren.

si colac peste pupaza trebuie sa ma intorc la brasov. telefoane peste telefoane, ciuciu orice rulment pe stoc. bai, nu pleci asa.

bai ii tine rulementul pana la brasov, alex si cornel clatina din cap si se uita lung la mine.

si am plecat. am mers cu masina asta fara frane, fara bascula, fara directie, hai acum si fara rulment. si am dus-o pana la Brasov, si o duc inapoi pana la Bucuresti daca e nevoie, pe roti, si ii dau foc in curte la auto italia sau de unde a venit rulmentul.

eu un lucru stiu, masina asta nu m-a lasat niciodata in drum, oricat am lovit-o si am injurat-o. si nici nu ma va lasa vreodata. chiar daca unii au zis ca niciodata nu e prea tarziu. intodeauna m-a dus acasa pe roti, si asa ma va duce mereu.

au sunat la arinovis, la Ciobi (Csaba cred ca e numele lui) care m-a mai ajutat de cand m-am mutat la Brasov. nici ei nu au rulment, vezi ca vine omul la voi.

a ramas sa schimb rulmentul zilele astea la arinovis si o sa primesc banii inapoi pe rulment de la GTC. sau mai bine, ma duc la cine a venit si le sparg capul cu el.

asta-i piesa:

http://www.factorymoparparts.net/jeep/liberty/52128352ab/2005-year/sport-trim/2-8l-l4-diesel-engine/brakes-cat/anti-lock-brakes-scat/?part_name=hub-assy&position=right

am vrut oem tocmai ca sa am siguranta.

http://i172.photobucket.com/albums/w9/adrianfd/Reparatii/th_rulment_zpsnkmxduiq.png

mai sus factura. calcul, in jur de 850 $ sa se strice in 3 luni jumate pentru o piesa care costa sub 300$ in US. pe masina pe cele vechi le-am avut eu doi ani si aveau ceva uzura deja.

cam astia sunt derbedeii care vand piese la noi, de abia astept sa aflu de unde a venit piesa.

[edit] rulmentul "oem" suflat in aur a venit de la autototal, nu de la auto italia.

Din cate am inteles, ieri Ciobi de la Arinovis era in masina in drum spre Ungaria cand l-au sunat cei de la GTC. Cu toate acestea a avut timp sa sune inapoi la sediu, si ei comandasera deja piesa cand i-am sunat azi. Oameni!!!

Editat de adrianfd
Link spre comentariu

Cu adevarat rulmentii pe fata la acest tip de cherokee sunt ceva mai scumpi, am schimbat si eu vreo doi si am strambat din nas.

Sa ai in vedere totusi ca nu sunt neaparat auriti ci doar ca sa ajunga la un asa pret sunt n adaosuri care se pun pe drum, cunoastem toti vanzatorii de piese si cei care le monteaza atat din cadrul forumului cat si din afara lui si nu cred ca e o surpriza cand o spun ca multi dintre ei de multe ori practica adaosuri de la 200% pana la 2000%, piese luate cu 150$ ajunse la client final cu 1000 euro plus montaj.

It s a jeep thing :)

Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...

cam cum sta treaba cu garantia.

i-am sunat pe cei de la gtc luni sau marti, adica cred dupa doua saptamani de cand rulmentul defect a ajuns la ei. nu stiau nimic inca, ma suna ei inapoi.

nu m-a sunat nimeni.

ieri am fost la bucuresti cu treaba la firma. hai sa ma duc pana la gtc.

ajuns acolo, ei practic asteapta garantia de la auto total si nu stiau nimic. ma suna ei azi, iar nu m-a sunat nimeni.

pai daca e asa, saptamana viitoare am iar drum in bucuresti. o sa mai pierd iar vremea traversand aiurea bucurestiul pana la gtc daca pana atunci nu se rezolva nimic.

daca nu primesc o confirmare ca saptamana viitoare pana la final primesc banii, imi pare rau pentru ei, dar o sa le fac o plangere la RAR.

inca nu am vazut nici un fel de act referitor la onorarea garantiei sau luarea acesteia in procesare.

nu se poate sa vrei civilizatie, si civilizatia sa fie doar de o parte.

mie imi place sa am incredere intr-un om, dar cand incepe sa ma abureasca sau sa ma plimbe, e gata.

deci in mare, tu cumparator dai banii cum primesti factura, esti parolist. daca sunt probleme, tu iti faci masina pe banii tai, ai rabdare, iar ei te plimba.

cum ar fi si eu sa cumpar si sa dau banii cand am chef, las ca sun eu?

cam asa sta garantia la noi. in concluzie, luati piese din afara, si montati-le voi sau la cineva de incredere, chiar daca e un garaj in fundul curtii. restul sunt povesti.

se plang ca mor de foame, pai sa moara. si sa vina altii.

lasand mizeriile tipic romanesti la o parte, ieri a nins frumos pe aici pe la Brasov. din pacate am pierdut timpul aiurea si am ajuns tarziu in padure.

peisaj de iarna, liniste si pic de lume la predeal in padure. m-am jucat putin cu Nokian-urile in zapada.

10 clase peste BFG KM2-uri sau AT in padure pe zapada. pe zapada mare si uda, in reductor intr-antaia si apasand frana masina tot urca. :)

din pacate s-a lasat noaptea si joaca a fost scurta.

http://i172.photobucket.com/albums/w9/adrianfd/Predeal/th_IMG_20151126_164121_zps5usajufk.jpg http://i172.photobucket.com/albums/w9/adrianfd/Predeal/th_IMG_20151126_163606_zps6wbcnhvj.jpg http://i172.photobucket.com/albums/w9/adrianfd/Predeal/th_IMG_20151126_163614_zpsizzsmvga.jpg http://i172.photobucket.com/albums/w9/adrianfd/Predeal/th_IMG_20151126_163609_zpslfq0awh9.jpg

Link spre comentariu

Salut Adrian.

Am citit acum ce ai scris si l-am si sunat pe Tibi sa ma interesez care este situatia si unde este problema.

Mi-a spus ca inca nu a primit factura de storno de la Auto Total, furnizorul piesei. Procedura normala este sa livreze alta piesa, dar cum noi nu mai vrem alta piesa ci contravaloarea ei, se pare ca dureaza ceva pana se finalizeaza procedura respectiva. Termenul legal este de 30 de zile...

Nu vreau sa ai o parere negativa despre noi, prin urmare i-am spus lui Tibi ca, daca miercuri cand incepem treaba nu primeste confirmarea de la Auto Total, sa vorbeasca cu Florin sa facem noi plata, fara sa mai asteptam finalizarea procedurii de garantie.

Eu sunt plecat din Bucuresti saptamana viitoare dar o sa urmaresc problema.

Imi cer scuze ca Tibi nu a fost prompt in a te tine la curent cu evolutia situatiei.

GTC Auto: service 4x4 / accesorii off-road

GTC auto SHOP: magazin online de accesorii 4x4

www.gtcauto.ro / www.shop.gtcauto.ro / www.gtcmotorsport.ro

razvancirap@gtcauto.ro / 0723.541.851

Link spre comentariu

Salut Razvan,

Pai sa o luam cu inceputul. Pe 2 parca luna asta masina a ajuns la GTC unde s-a constatat ca rulmentul care nu avea nici macar 4 luni era defect.

Mi s-a spus ca piesa nu se inlocuieste ci se dau banii inapoi.

S-a incercat gasirea unei alternative ca sa nu plec cu masina stricata vreo 200km, evident fiind vorba de Jeep mai greu de gasit ceva pe stoc undeva in ro.

Deci, vesnica discutie nu numai de aici pe forum, unde vanzatorii gasesc fel de fel de pretexte sa justifice preturile uriase pe care le practica si plang ca niste domnisoare virgine cand sare lumea pe ei.

Bun, iata pretul a fost platit. Pentru ce ?

Sa vedem.

Argument 1: piesa de calitate nu teapa de undeva de pe ebay sau mai stiu eu de unde. sa te poti baza pe ea.

Nu a fost cazul, rulment OEM (in teorie) care duce lejer 100k km fara probleme si cu care nu s-au reportat probleme la masina asta, a fost praf in cateva luni si cateva mii de km.

Argument 2: garantie.

Garantia pleaca din momentul in care piesa e data jos de pe masina, ceea ce implica punerea masinii pe butuci.

Spui ca termenul este de 30 de zile.

Daca vreau sa folosesc masina, bag mana in buzunar cu garantia asta. Ceea ce am si facut.

Inlocuirea ce s-a gasit a venit cam pe 6 si a fost montata pe 9. Cred ca pe undeva pe 10 a ajuns rulmentul defect la GTC, am sunat eu sa vad daca a fost primit pe undeva pe 12 cred.

astazi 29 garantia e tot un miraj si o banala discutie pe un forum. practic din momentul primirii rulmentului defect nu s-a pus nici un termen clar.

evident ca la inlocuirea unei piese pot aparea ceva probleme cu livrarea unuia nou.

daca ar fi sa depinzi de aceasta masina, ce termen e asta, 30 de zile, mai ales la suma uriasa platita pe piesa si defectul produs inainte de 6 luni?

corect ar fi fost, termenul normal de livrare la comanda e 10 zile. daca in 10 zile nu vine inlocuirea, direct banii jos.

In concluzie, deci nici piesa de calitate si cu tot cu garantie, masina tot pe buzunarul meu a fost facuta. iar banii sunt o promisiune.

Alternativa pe barba mea, sa zicem rulment oem sau skf. skf e cam 200$ iar oem cam 300$. transport si alte taxe 100$ la skf si vreo 150$ la oem. cam 10 zile - 3 saptamani sa vina tocmai din state.

deci undeva intre 300-450$. cel achizitionat de la gtc via auto total a fost vreo 3400RON, deci vreo 800$. si probabil nu a venit din state. nu mai tin minte cat a durat sa vina, dar parca a fost mai mult de 10 zile.

deci puteam bine mersi sa iau unul oem si unul skf si sa raman si cu bani. garantia era celalalt rulment. le luam din locuri separate. imi luam teapa la unul, desi e cam greu daca, cumperi de unde trebuie, si nu aveam nici o problema.

si cand comand stiu daca e pe stoc sau nu si fiind pe stoc, in cateva ore am tracking number si stiu exact unde si cand vine piesa.

iar daca au zis ca e pe stoc si in 24h nu am tracking number-ul, ii sun si am banii in cont inapoi rapid. asa merge comertul in state.

si s-o luam altfel, daca il iau pe cel original din state si il aduc cu fedex-ul care livreaza senzatie la 800$, il aduc in maxim 3 zile, clock work si cred ca imi mai raman si bani. la fedex am o reducere de 40%.

eu nu am nici o treaba cu auto total, nu am luat de la ei rulmentul. singura solutie sa ii iau de guler, care probabil era cea mai corecta, era sa trimit rulmentul la Jeep, si sa vedem daca era sau nu original.

evident ca pot intelege ca GTC a picat undeva la mijloc si sa am ceva rabdare, bag si mana in buzunar (inclusiv rulmentul defect l-am trimis inapoi pe curier pe banii mei fiindca nu l-am schimbat la GTC, am si sunat si am intrebat, sigur nu vreti sa vin cu masina inapoi sa il dati voi jos?), ma plimb si pana la sediu la voi.

dar macar sa am si eu un termen clar, o hartie primita in momentul in care rulmentul defect a ajuns in mainile GTC. pentru ca in momentul in care cumperi ceva lucrurile sunt foarte clare in privinta platii.

nu o discutie inutila pe forum si sa tot sun la telefon sau sa ma deplasez pana la sediul vostru.

Link spre comentariu

ca sa fie totul clar. nu am eu nimic cu GTC sau altii.

ceea ce vreau sa spun: in momentul in care cumperi ceva, in general plata se face pe loc vorbind de lucrurile normale, nu de altele intre furnizori.

deci si aici plata s-a facut in aceeasi zi cand rulmentul a fost pe masina.

rulmentul s-a defectat inainte de 6 luni. legea e clara, defectul nu se discuta.

in acest moment sunt 2 optiuni: ori inlocuire ori banii inapoi.

daca se merge pe varianta inlocuirii, evident daca produsul nu e pe stoc, nu se poate face hocus-pocus. intervine termenul care a fost si la comanda initiala. adica 10 zile.

daca in 10 zile nu vine. e simplu, comerciantul suna clientul si ii spune: ori mai asteptam ori iti dam banii.

daca se merge pe varianta banii inapoi, evident ca nu se pot da in secunda 2 cand rulmentul e jos de pe masina. trebuie facuta o identificare mai inainte. aici un termen rezonabil ar fi 72h sau asa ceva. si asta e mult, dar fie, practic vanzatorul trebuie sa trimita un cod de pe piesa si eventual o poza pe email de unde a venit si sa primeasca confirmarea. clientul nu are treaba cu cel de unde a venit.

nu poti cere banii jos cand vinzi ceva si tu sa ii dai inapoi dupa 30 de zile. in acel moment ca si vanzator ai 0 credibilitate si omul nu mai vine sa mai cumpere de la tine. pentru ca nu mai are nici un motiv.

pentru ca si oricum ar fi, si cu garantia cum spus mai sus, omul tot tine masina pe linie moarta si tot scoate niste banuti din buzunar. personal nu depind foarte mult de ea, atunci pe 2 intr-adevar trebuia sa ajung inapoi la Brasov, dar in rest cateva zile pot si fara ea.

daca ar fi fost sa fi depins de ea, folosind-o la interventii sau altele, eram fiul ploii.

daca vii si imi spui ca trebuie sa o tin pe tusa 30 de zile dupa ce ti-am platit piesa la gramaj in aur pe loc, mie mi-a parut bine de cunostinta si am tras linie.

la firma la care lucrez, in fiecare saptamana avem o sedinta. la final, de fiecare data americanul spune: ca de obicei asa cum si clientul are grija de noi platindu-si facturile la timp si folosind serviciile noastre, tot asa sa avem si noi grija de el si sa ii oferim intr-adevar serviciile platite. pentru ca daca, clientul e nemultumit si pleaca, nu mai suntem nici noi.

Link spre comentariu

Rulmentul asta l-am gasit pe stoc in Romanaia cam asa:

- SKF la 1500 lei;

- Optimal 1100 lei;

- SNR la 1039 lei.

Mentionez ca la SKF, pretul ptr cel de parte stanga este cam cu 100 lei mai mic.

Preturile sunt de la jumatatea lunii octombrie, cand am schimbat la masina unui amic.

Pentru prosti prietenia e o utopie, mereu anacronica, suspecta si ineficienta, cand nu se descopera interesul ei(Radu Cosasu)
Link spre comentariu

Optimal - never-ever , niciodata , niet , no , sictir , rahat , nici gratis , nu la rulmenti , nu la amortizoare , nu , chiar nu , nu azi poate ieri saptamana trecuta dar nu azisi nici maine , never-ever , niciodata , no , niet sictir-sictir ... ma rog , poate se intelege ...

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

optimal am pus ca solutie de avarie :ap. practic singurul gasit in cel mai scurt timp. restul la comanda erau. cand e sa te ia dracu', te ia si din biserica, cam asta a fost ghinionul cu rulmentul "OEM". in ce hal era, nu mai puteam merge cu masina asa. asta e, teapa mea.

daca tine optimalul 10k sau pana vad ce si cum fac cu masina, sunt multumit, am ferit-o de teren ce vedea ea inainte. am mai avut pe un turism mai demult optimal, cam 10k a tinut.

oricum mai am de lucru la ea, cred planetare, bucsarie, nu imi place cum sta pe drum dupa geometria facuta ultima data, bujiile nici un mecanic pana acum nu s-a incumetat sa le schimbe, la cutie in prima treapta cateodata nu e convinsa sa stea cand sare peste gropi (uleiul la cutie a fost schimbat de doua ori la doua service-uri diferite).

la masina asta (KJ), din ce s-a relatat prin afara unde a fost mai populara, sunt cam 3 optiuni la rulmenti: OEM, SKF si Timken care duc 100k km si mai mult inclusiv cand masina vede teren.

toate 3 destul de piperate la pret ce e drept.

Link spre comentariu

Nu socotesc eu banii nimanui si nici nu-mi doresc asta , dar ultimul Optimal a tinut fix 80km ( a se citi optzeci kilometri ) ...Arata el cam suspect dar mi-am zis ca daca tine pana la vara tot e bine ca s-a trecut de iarna ... si am zis asta si cunoscutului la care il montam ... si am facut putintica caterinca pe subuiect dar a picat rau tare , mai ales cand l-am trimis la 2 noaptea sa caute in tomberon rulmentii vechi in timp ce am ramas la masina cu roata avariata sa curat fuzeta de rulmentul vechi de o zi , asta petrecandu-se undeva in afara orasului pe un dig de legatura intre GL-BR ... ce-o fi fost in sufletul lui numai el stie , dupa ce ca era amarat m-am dus si eu cu eclere ( asta am gasit in miezul noptii... ca o gustare ... eu ma asteptam sa stam pana dimineata sa chem o platforma si sa incarcam schiopatania pe lumina ...) ... ma rog , treburi d-alea simpatice ce tocmai ai experimentat ... acum are SKF ... As prefera oricand unul ceva mai scump dar pe care sa-l cumpar cu siguranta ca e de origine sigura , daca e posibil mai sigura decat OEM . Daca in ambalajul OEM se regaseste un rulment de origine sigura , oricare ar fi el ( SKF , Timken , sau macar FAG , ceva asemenea ... ) ar fi mai bine , daca nu scrie decat pe cutie dar nu si pe rulment as incepe sa fiu oarecum suspicios - cand nu mi-am urmat suspiciunile s-a lasat cu deranj ! ... cel putin pana acum ...

Daca ar fi sa fiu rautacios as spune ca Optimal ai pus , Optimal te-a tinut ... dar nu e cazul sa fiu rautacios , noi sa fim sanatosi ca invatam toata viata cate ceva . Bine ca n-ai pierdut roata de pe masina ... Dar , cu Optimal inca nu-i timpul pierdut !!

Editat de cos

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

pai nu vazusi mai sus ca OEM-ul de 3400RON a tinut fix nici 3000km? :ha:

optimalul care l-a inlocuit sare saptamana asta de 1000 si, cred ca se duce spre 2000.

nu stiu daca apuca sa bata OEM-ul la kilometraj ca masina va fi trasa in curand pe dreapta, unde va cam sta pana intra la reparatii sau pleaca cu totul.

optimalul de pe turism nu a fost pus de mine, dar a facut vreo 10000km, a mucificat OEM-ul de la Jeep sau mai bine zis de la Auto Total. :grin:

Link spre comentariu

Salut Adrian,

Dupa cum spuneam intr-o postare anterioara, saptamana asta am fost in vacanta. Dupa cum am promis, am urmarit situatia si stiu ca este rezolvata; banii sunt platiti in contul tau.

Intrucat s-au facut mai multe afirmatii care afecteaza imaginea GTC, tin evident sa expun punctul meu de vedere, care tine cont si de grija fata de client dar si de legislatie si de practica comerciala.

La inceputul lui noiembrie ai venit la GTC la o verificare, ocazie cu care s-a constatat ca rulmentul schimbat la noi cu cateva luni inainte este defect; ai fost sfatuit sa nu mai mergi cu masina intrucat este foarte riscant. Am incercat sa gasim un rulment in stoc la vreun furnizor ca sa rezolvam pe loc problema; nu s-a gasit, nici de origine si nici de producator. Intrucat ai dorit neaparat sa pleci in acceasi zi la Brasov, acolo unde locuiesti, ai convenit impreuna cu Tibi sa mergi la un service din Brasov, cu care s-a si vorbit sa comande rulmentul, varianta care era cel mai repede livrabila. Peste cateva zile s-a inlocuit si masina a fost din nou functionabila.

Din punct de vedere al garantiei, legea spune ca trebuie sa aducem masina in stare de conformitate, prin inlocuirea piesei defecte. Daca in termen de 30 de zile nu se rezolva sau daca solutia gasita nu corespunde din punct de vedere tehnic, se poate ajunge si la returnarea contravalorii piesei.

Dupa cum te-ai sfatuit cu colegul meu Tibi, solutia cea mai buna in conditiile respective a fost de a gasi cat mai repede un rulment ca sa nu blochezi masina si sa incercam sa obtinem de la furnizorul nostru banii inapoi.

Conform legii, garantia este asigurata de catre importator, care decide daca reclamatia este valida si modalitatea de rezolvare. Revanzatorul tine legatura cu clientul si pune in practica metodele de refacere a conformitatii produsului.

Prin urmare, Auto Total ar fi trebuit sa ne aduca alt rulment de origine care sa inlocuiasca piesa stricata. Faptul ca noi am cerut banii inapoi nu este rezolvarea uzuala; nimeni nu-i poate obliga sa faca asta, ci doar sa livreze alt rulment.

Din aceasta cauza a fost nevoie de mai multe discutii pentru a rezolva. Logic din punct de vedere al practicii comerciale este sa asteptam factura de storno de la Auto Total pentru ca sa emitem la randul nostru o factura de storno pe baza careia sa returnam banii. In momentul de fata noi am platit catre client in conditiile in care furnizorul nu ne-a facut storno la produs. Daca nu va fi de acord sa returneze banii o sa ne trezim cu un rulment pe stoc...

legat de calitatea piesei: Garantia oferita la vanzarea oricarui produs in orice tara din lume presupune c a este posibil ca x % dintre produsele vandute sa aiba un viciu de fabricatie sau un defect de material. Nu este vina GTC sau Auto Total ca piesa de origine Jeep s-a stricat; este doar vina producatorului de rulmenti pe care firma Jeep la contractat sa furnizeze rulmentii de roata; conform legii din Romania, trebuie sa onoram garantia, care va fi recuperata intr-un final de la producator. Aceeasi piesa puteai sa o cumperi si din SUA; piesa OEM este aceeasi de oriunde ai cumpara-o.

Legat de pretul de vanzare in Europa / Romania: din pacate toate produsele sunt mai scumpe decat in SUA, fie ca sunt piese auto, electrocasnice, imbracaminte... Noi am vandut produsul cu pretul recomandat de vanzare din reteaua AD Garage (cea mai mare retea de service-uri din Europa); adaosul comercial a fost de 20% ( pretul de vanzare a fost 3415.53, si noi am dat pe el 2846.27 ron,TVA inclus).

Si o remarca,legat de faptul ca le faci statuie americanilor: GTC are o gramada de piese livrate gresit de catre firme din SUA, care zac prin magazie. Mai mult garantia in SUA nu functioneaza deloc cum zici tu; iti dau exemplu concret cu garantia unui raport de la Nitro Gear. Am cumparat in 2 ani marfa de peste 20.000 dolari si cand am cerut o garantie la o coroana de atac mi s-a cerut sa trimit piesa in SUA pentru analiza; daca se dovedea defect de material, imi trimiteau alt produs; costurile de transport, demontare si remontare nu erau suportate de catre ei; nu mai pomenim de masina imobilizata circa 2 luni. Nici vorba sa returneze banii. Am renuntat la garantia lor si am onorat garantia catre client.

Este simplu sa arunci cu noroi. Am lucrat bine atatia ani si nu mi-e indiferent ca esti suparat. Cand se strica o piesa pe care ai dat o gramada de bani ca sa iei ceva bun, nu este motiv de bucurie. Ar trebui sa apreciezi insa ca am procedat in interesul tau si am incercat sa gasim solutia care sa fie cea mai convenabila pentru tine, in situatia data. Dealtfel, te-ai sfatuit cu Tibi si impreuna ati stabilit pasii de urmat. A gresit ca nu a sunat sa-ti spuna ca mai dureaza, lucru pentru care ne cerem scuze.

Vorbele aruncate aiurea le pun pe seama supararii sau le incadrez la categoria „Clientul are intotdeauna dreptate”.

Sintetizand:

-piesa este de origine Jeep si asta este calitatea Jeep; nu este de vina Auto Total / AD Garage sau GTC

-adaosul comercial al GTC este de 20% si nu de 200% sau 2000%

-solutia legala este inlocuirea rulmentului si doar daca nu se poate face asta se discuta de returnarea banilor; solutiile discutate de tine cu colegul meu au fost de la inceput doar in interesul tau, pentru a nu imobiliza masina

-am onorat garantia prin solutia dorita de tine, prin returnarea banilor

GTC Auto: service 4x4 / accesorii off-road

GTC auto SHOP: magazin online de accesorii 4x4

www.gtcauto.ro / www.shop.gtcauto.ro / www.gtcmotorsport.ro

razvancirap@gtcauto.ro / 0723.541.851

Link spre comentariu

copy paste de pe site-hl MOPAR pt rulmentul original:

Warranty: 12 Months / 12,000 Mile Limited Warranty

cu alte cuvinte 1 an sau max 12.000 mile

Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift

Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift

Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift

http://www.ClubJeepRomania.ro

Link spre comentariu

daca insisti, da-i copy paste la tot:

http://www.moparpartsoverstock.com/p/JEEP__/HUB-AND-BEARING-Right-Brake--BRY/10710043/V2508692AA.html

List Price $ 200.00

Your Price $ 142.80

eu i-am spus lui Razvan in privat de am avut de spus. Laur, o sa iti replic si tie in privat ce am de spus.

Mesajele sunt salvate, administratorii forumului le pot face publice daca doresc.

Sa lasam topicul asta pentru masina si problemele ei.

Link spre comentariu

........

eu i-am spus lui Razvan in privat de am avut de spus. Laur, o sa iti replic si tie in privat ce am de spus.

Mesajele sunt salvate, administratorii forumului le pot face publice daca doresc.

......

In afara de titulari, nimeni nu are acces la mesajele private ale userilor, nici administratori, nici moderatorii, NIMENI !

Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...

Daca abia un pic in urma ziceai ca vine primavara:

http://i172.photobucket.com/albums/w9/adrianfd/03122016/th_IMG_20151228_125830_zpswg1yesyd.jpg

Azi am iesit un pic la plimbare pe ger pe vreo cateva forestiere uitate de lume, toate infundandu-se mai devreme sau mai tarziu. Zapada asa si asa, multa gheata insa. Doar pe cateva portiuni cu gheata Nokian-urile au avut nevoie de blocantul spate.

http://i172.photobucket.com/albums/w9/adrianfd/03122016/th_IMG_20160103_142439_zps2azusrid.jpg http://i172.photobucket.com/albums/w9/adrianfd/03122016/th_IMG_20160103_142500_zps6f67ogyz.jpg http://i172.photobucket.com/albums/w9/adrianfd/03122016/th_IMG_20160103_121739_zpsbpvugikf.jpg http://i172.photobucket.com/albums/w9/adrianfd/03122016/th_IMG_20160103_132907_zpsgzcat3om.jpg http://i172.photobucket.com/albums/w9/adrianfd/03122016/th_IMG_20160103_121927_zpsqom8l589.jpg http://i172.photobucket.com/albums/w9/adrianfd/03122016/th_IMG_20160103_122202_zpssluxpfw3.jpg http://i172.photobucket.com/albums/w9/adrianfd/03122016/th_IMG_20160103_142519_zps1ml7lbis.jpg http://i172.photobucket.com/albums/w9/adrianfd/03122016/th_IMG_20160103_143109_zpsbl8xa6eb.jpg http://i172.photobucket.com/albums/w9/adrianfd/03122016/th_IMG_20160103_143416_zps3iocxk50.jpg http://i172.photobucket.com/albums/w9/adrianfd/03122016/th_IMG_20160103_142552_zpsyzl7ypdy.jpg http://i172.photobucket.com/albums/w9/adrianfd/03122016/th_IMG_20160103_143416_zps3iocxk50.jpg

Ps. Optimal-ul rezista, avand km bunicei la activ impreuna cu o iesire pe Orjogoaia.

Nu am mai facut nimic la masina, bucsele de la bara stabilizatoare cam incep sa isi dea duhul, insa pe mine ma bate un gand.

Editat de adrianfd
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare