Tavi D. Posted April 4, 2011 Share Posted April 4, 2011 Re: Snorkel-ul ... da sau nu ? La viteze mari nu face absolut nici un zgomot. Pe ploaie torentiala am mers si nu are nici o treaba, dar recunosc ca eu fiind un pic toma necredinciosul nu am astupat gaurica de drenaj din filtru, asa cum scrie in instructiunile de instalare, deoarece nu e original Safari, e o copie chinezeasca, reusita ce-i drept, iar prin ape adanci nu trec. Eu l-am montat ca sa ajut motorul sa respire mai bine, si pentru cum arata. Cand ninge il intorc invers, ca altfel se astupa cu gheata intrarea. La noi nu trebuie omologat (inca), dar de exemplu in Italia da. De alte tari cu restrictii in sensul asta nu am auzit, dar importante pentru accesoriile montate sunt legile tarii in care e inmatriculata masina. Raspunsul meu este: MONTEAZA-TI CA E MAI BINE CU EL DECAT FARA. Legat de o replica anterioara a unui coleg, si eu m-am gandit ca la viteze se creeaza vid daca e orientat invers, dar sunt pe piata o gramada de modele care vin din fabrica orientate invers, si am vazut chiar si la Dakar asa ceva. Pun o poza zic eu relevanta in acest sens. [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites More sharing options...
alex22_xxx Posted April 4, 2011 Share Posted April 4, 2011 Re: Snorkel-ul ... da sau nu ? Categoric ... DA ... absolut! Eu... acum DA! Inca odata, multumiri echipei. mult noroc a avut ca nu a strambat supapele! probabil a oprit motorul imediat! Link to comment Share on other sites More sharing options...
cos Posted April 4, 2011 Share Posted April 4, 2011 Re: Snorkel-ul ... da sau nu ? Unul din cilindri a fost 90% plin ...insetat mare , a baut dintr-o suflare ( a prins admisia deschisa la momentul 'oportun' ...si gata .Ceilalti cilindri , mai putin .Cel mai probabil era la o turatie joasa) . Cind i-am scos apa din motor ....nici macar nu speram ca mai functioneaza....Dar a avut mare noroc , motorul inca e vioi .Acum are snorkel , urmeaza periscopul. ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
popandaulx Posted June 1, 2011 Share Posted June 1, 2011 Re: Snorkel-ul ... da sau nu ? Din experienta trista a omului care a scos din motor vo 1,5 litri de apa...as spune DAAA. Fiinca apoi am dat bani cat de 10 snorkele ca sa scot masina din kakao Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cristi S Posted June 2, 2011 Share Posted June 2, 2011 Re: Snorkel-ul ... da sau nu ? Multumesc pentru raspunsuri baieti. Comand unul in vara asta de la safari snorkel, pana la urma se dovedeste practic intr-o larga varietate de conditii si in plus arata bine pe masina. Sper sa nu-mi faca probleme la vanzarea masinii. Noroc ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
popandaulx Posted June 6, 2011 Share Posted June 6, 2011 Re: Snorkel-ul ... da sau nu ? Nici nu as zice neaparat Safari Snorkel. Gasesti copii la pret de cel putin 4-5 ori mai mici (eu asa ceva am ) si nu gasesc nici o diferenta decat la o distanta mai mica de 1/2 metri de masina (unul original arata totusi mai bine), dar nu vad ce diferenta ar fi in utilizarea lor.... Dar daca ai fonduri destule.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cristi S Posted June 7, 2011 Share Posted June 7, 2011 Re: Snorkel-ul ... da sau nu ? Corect. Pana la urma e un tub de plastic. O sa iau in considerare si aceasta varianta. Ma gandesc ca diferenta o face modul in care varianta originala elimina cantitatea de apa care intra pe gura snorkelului dar poate e bine copiat si sistemul asta de catre " falsificatori " Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tavi D. Posted June 13, 2011 Share Posted June 13, 2011 Re: Snorkel-ul ... da sau nu ? Partea cu eliminarea apei este absolut identica si functionala la cele doua (safari original si copia chinezeasca). Si la exterior arata absolut la fel de bine, de obicei diferenta consta in faptul ca pe cel chinezesc nu scrie safari ci de obicei modelul masinii pentru care este. (in cazul meu scrie Pajero). Diferenta majora dintre cele doua si pe care o subliniaza si Safari la ei pe site cand iti recomanda unul original consta in calitatea fabricatiei din p.d.v. al materialelor folosite si durata lor in timp. (adica unul chinezesc nu-i chiar heavy duty ca unul original...) Alegerea e in functie de buzunar si de pretentii... [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patrolator Posted June 13, 2011 Share Posted June 13, 2011 Re: Snorkel-ul ... da sau nu ? Diferenta majora dintre cele doua si pe care o subliniaza si Safari la ei pe site cand iti recomanda unul original consta in calitatea fabricatiei din p.d.v. al materialelor folosite si durata lor in timp. (adica unul chinezesc nu-i chiar heavy duty ca unul original...) Alegerea e in functie de buzunar si de pretentii... De fapt diferenta de pret este pt. idee (inventie), perioada de cercetare si testare, marketing si alte etape economice, care la varianta chinezeasca nu exista, totul fiind copiat 1 la 1 (citeodata inkl. calitatea materialului):grin:. Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tavi D. Posted June 14, 2011 Share Posted June 14, 2011 Re: Snorkel-ul ... da sau nu ? :g Sa speram ca in cazul nostru au copiat perfect si compozitia materialelor... in rest, perfect de acord! [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites More sharing options...
DanT Posted June 23, 2011 Share Posted June 23, 2011 Re: Snorkel-ul ... da sau nu ? "montarea unui wading kit-se trag furtunase de respirat / aerisiri de la diferentiale / punti, cutie de transfer, cutie de viteza, pana in punctul cel mai inalt, de regula, priza de aer din capul snorkel-ului" poate cineva sa puna niste poze mai in detaliu cu aceasta masura de protectie? 0743380016 sau 0731443451 I ♥ APUSENI :cort Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tavi D. Posted August 1, 2011 Share Posted August 1, 2011 Re: Snorkel-ul ... da sau nu ? Cu grilajul ala ai obturat mai bine de 50% din suprafata. Sa nu te miri, daca o sa ai un consum, de o sa ti se produca virtej in rezervor, ca la scurgerea din vana de baie. Motorului, pt. un bun randament, trebuie sa-i dai cit mai mult aer, nu sa-l strangulezi. Si asa, cu snorkel ii scade putin randamentul (in comparatie "cu fara"), din cauza lungimii in plus pe care o are de parcurs aerul, de aceea orice ajutor, cit de mic, cum ar fi de ex. indreptarea spre fata a Ramair-ului, orificii cit mai mari, aer rece, etc., e binevenita. Nu-ti mai bate capul cu frunzele si gongile. Alea se opresc in filtrul de aer, care, cu snorkel sau fara, tot trebuie schimbat. Desi nu am observat nici o diferenta de comportament sau consum, acum 2 saptamani am dat jos grilajul fin de pe Ramair si l-am lasat doar pe cel original. Am desfacut si filtrul sa-l verific si cu ocazia asta am constatat ca o cantitate mica de apa de ploaie ajunge totusi in carcasa filtrului, si se scurge prin gaura de drenaj. [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites More sharing options...
cos Posted August 1, 2011 Share Posted August 1, 2011 Re: Snorkel-ul ... da sau nu ? Absolut normal , separarea apei in capul de snorkel standard e utopica . Dar reclama e sufletul comertului , iar faptul ca motorul mai inghite si ceva apa e adevarat sau nu in functie de parerea personala .Motorul merge , si nu zice nimic , ca n-are gura sa zica . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guby Posted August 5, 2011 Share Posted August 5, 2011 Re: Snorkel-ul ... da sau nu ? daca inghite apa este posibil sa zica motorul ceva ( ex la un 2.5 de BMW a scuipat garnitura de chiuloasa afara si a strambat si o biela) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marse Posted August 5, 2011 Share Posted August 5, 2011 Re: Snorkel-ul ... da sau nu ? La apa de ploaie motorul n-are nimic. Cantitatea mica de apa "arde" la temperatura din camera de combustie. Problema apare la inundatie: rau, lac, etc... Scump si prost am tot vazut. Ieftin si bun NU EXISTA! :grin: Prahova 4x4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariaci Posted October 16, 2011 Share Posted October 16, 2011 Re: Snorkel-ul ... da sau nu ? Salut, O intrebare legat de capul snorkel-ului. Cat de usor detasabil este ? Ma tot gandesc daca sa-mi iau sau nu, dar dupa ce am terminat prima "faza" a masinii (bari, bandouri, masina vopsita, MT-uri, ... etc) la doua zile dupa ce am luat masina de la vopsit, am spalat-o, i-am pus stickerele cu club4x4 si arata si ea super bine, am gasit un mare X pe portiera spate, urmatoarea zi am gasit jumatate de masina praf.... adica zgariata cu simt de raspundere.... lucratura care dureaza macar 1 minut. :uameni (Poate va intrebati: eram parcat pe locul platit de mine ca de obicei si nu sunt certat cu nimeni) Din cauza asta m-ar interesa cam cat de usor se poate scoate cap-ul ala in cazul unui snorkel cumparat. Ma gandesc si la varianta sa-l fac custom din tabla (la cineva, nu eu), eventual o tabla mai groasa si sa-i gasesc un sistem prin care sa pot rasuci capul dar sa nu poata fi scos... prea usor. Terracanus semipreparatus Link to comment Share on other sites More sharing options...
cos Posted October 17, 2011 Share Posted October 17, 2011 Re: Snorkel-ul ... da sau nu ? Doua autofiletante , eventual cu cap Torx. ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariaci Posted October 17, 2011 Share Posted October 17, 2011 Re: Snorkel-ul ... da sau nu ? Intr-adevar asta ar fi varianta cea mai simpla si pentru cel stoc si pentru unul custom made, dar nu mi-a trecut prin cap. Danke Terracanus semipreparatus Link to comment Share on other sites More sharing options...
ovidiu1973 Posted December 25, 2011 Share Posted December 25, 2011 Re: Snorkel-ul ... da sau nu ? sunt pt snorkel. tocmai ce am montat ,pe langa functia pe care o are motorul trage altfel. Link to comment Share on other sites More sharing options...
suvi Posted December 26, 2011 Share Posted December 26, 2011 Re: Snorkel-ul ... da sau nu ? Eu in afara ca masina arata mult mai bine cu snorkel, eu nu sunt pentru, deoarece nu intru in apa adanca cu masina. Nissan Patrol y60 LWB,Mercedes C combi Honda Dominator nx 650 , 1993 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astral Posted December 26, 2011 Share Posted December 26, 2011 Re: Snorkel-ul ... da sau nu ? Eu in afara ca masina arata mult mai bine cu snorkel, eu nu sunt pentru, deoarece nu intru in apa adanca cu masina. Asta inseamna ca n-ai avut rabdare sa citesti ce s-a scris aici despre rolul unui snorkel........ REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link to comment Share on other sites More sharing options...
b80xox Posted December 26, 2011 Share Posted December 26, 2011 Re: Snorkel-ul ... da sau nu ? Pun si eu câteva considerati personale din experiența a câtorva (doar) sute de km cu snorkel pe Navara. Mentionez ca nu am prins nici o ploaie puternica sau zăpadă abundenta ca sa vad cum se comporta in aceste condiții dar bifez următoarele aspecte tehnice si estetice: 1. Masina arată net mai bine, 2. Sunetul făcut cu geamul deschis este super 3. Motorul trage mai bine la viteza 4. Filtrele nu se mai murdaresc așa tare. Nu am observat diferența la consum. Mircea, Link to comment Share on other sites More sharing options...
LEGION Posted January 8, 2012 Share Posted January 8, 2012 Re: Snorkel-ul ... da sau nu ? mie unu mi-e pur si simplu frica sa mai merg fara snorkel! am avut o toyota 4runer 3000 v6 acarui motor mergea impecabil (mai bine ca 5.2 v8 de grand cheroke,parerea mea) intro plimbare prin padure am intrat intro balta care nu parea asa adanca dar fiindca sa facut val si a venit inapoi,v6-le fiind in 6000 rpm, a supt atata apa incat a iesit biela prin blocul motor...adio v6 am vandut epava...si un snorkel home made ar fi fost salvator...deci in concluzie SNORKEL-UL nu e doar de fitze ba din contra il recomand! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tudor Tanase Posted January 9, 2012 Share Posted January 9, 2012 Re: Snorkel-ul ... da sau nu ? Snorkel si bullbar - cele 2 accesorii puse pe masina de cind am cumparat-o, si considerate esentiale: snorkel ca-i zona de inundatii si un motor nou e vreo AUD 10,000, si bullbar ca-i zona de canguri si mistreti... si ocazional copaci :wink: Cind uitam sa ne jucam incepem sa imbatrinim... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Optimus Posted January 3, 2013 Share Posted January 3, 2013 Re: Snorkel-ul ... da sau nu ? Pun si eu o intrebare de ras: cum procedati cand duceti masina la spalatorie? Acoperiti capul snorkelului, ca sa nu intre apa? Sau stati cu ochii pe "meserias"? Ca ma gandesc ca un jet zdravan pe burlan nu face bine... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts