sarruss Posted July 6, 2012 Share Posted July 6, 2012 Re: De ce troliu am nevoie ? Evident ca numai ancorat pot trolia o masina mai grea decat a mea. Ideea e ca vreau troliu potent si cu plasma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Max Posted July 6, 2012 Share Posted July 6, 2012 Re: De ce troliu am nevoie ? Evident ca numai ancorat pot trolia o masina mai grea decat a mea. Ideea e ca vreau troliu potent si cu plasma. Cred ca cea mai ieftina varianta de troliu nou cu plasma e undeva la 2500 de lei. Te tenteaza asa ceva? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sarruss Posted July 6, 2012 Share Posted July 6, 2012 Re: De ce troliu am nevoie ? Da, cam intr-o saptamana, doua. T-MAX 9500 aveam in gand. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patrolator Posted July 6, 2012 Share Posted July 6, 2012 (edited) Re: De ce troliu am nevoie ? Evident ca numai ancorat pot trolia o masina mai grea decat a mea. No offence, dar chiar asa evident nu e; uneori ajunge sa te împinga un om si deja ai plecat pe roti,iar alteori rupi troliul de 5 tone si nu te misti un mm. Depinde de situatie... . Am vazut Samurai "scotzînd" Patrol, asa cum la Arad, la Speciala din ziua 3, Andrei Museteanu cu G-ul lui, se trolia LA VALE, legat de mine (de Patrolul meu) si ma tragea (cu Patrol cu tot) în sus. P.S.: Eu personal am troliu de 9500 pe Patrol, dar eu ma dau numai "soft". P.S. 1: Pe piata libera, troliile de 13.000 lbs sînt mai ieftine decît cele de 9.500 lbs. Oare de ce:wink:? Edited July 6, 2012 by Patrolator Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Max Posted July 6, 2012 Share Posted July 6, 2012 Re: De ce troliu am nevoie ? P.S. 1: Pe piata libera, troliile de 13.000 lbs sînt mai ieftine decît cele de 9.500 lbs. Oare de ce:wink:? Pe baza carui studiu ai constatat tu treaba asta? Daca compari un chinezism de 13.000 lbs cu un Warn 9500 sau un Superwinch 9500, normal ca cel de 13.000 este mai ieftin. Eu zic ca sa compari trolii din aceeasi gama. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patrolator Posted July 7, 2012 Share Posted July 7, 2012 Re: De ce troliu am nevoie ? Pe baza carui studiu ai constatat tu treaba asta? Experienta personala. Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link to comment Share on other sites More sharing options...
calinvas Posted July 7, 2012 Share Posted July 7, 2012 (edited) Re: De ce troliu am nevoie ? P.S. 1: Pe piata libera, troliile de 13.000 lbs sînt mai ieftine decît cele de 9.500 lbs. Oare de ce:wink:? Parerea mea este ca toti vand trolii mari si lente de 12'000 ca sa fie mai rezistente si sa fie o sansa mai mica sa arzi motorul troliului . (Acelasi model il vand si eu ieftin) In acelasi timp pretul intre 9500 si 12000 nu difera mult la cele ieftine , si din pacate nici macar fata de cele de 6500 nu prea difera la troliile ieftine . De aceea nu vezi trolii ieftine de 6500. Pentru un utilizator normal cele ieftine de 12'000 daca au frana si releul ok sunt arhisuficiente si recomandabile. Daca incepi sa cauti viteza si o greutate mica a troliului treburile se schimba . Ca si viteza as recomanda Kingone 9.5 pentru pretul accesibil (sau orice model Come-Up , Superwinch similar ca si constructie ) si pt cei ce au resurse financiare Warn 9.5 TI ( aprox 1600 Euro) care am descoperit ca este urmasuL lui Warn 9.5 XP HS care se credea ca a fost eliminat de catre Warn fiindca era la fel de rapid ca si 8274 . La cei ce cauta greutate mica in special ,PEW 9500 este ceea ce am eu si recomand pretul si calitatea fiind foarte bune . Kingonele este mai zdravan si mai rapid decat PEW 9500 dar este mai greu si mai scump . Edited July 7, 2012 by calinvas http://bestwinch.ro/14-exemplu-de-montaj Trolii Kingone Trolii BestWinch Link to comment Share on other sites More sharing options...
Caphonne Posted August 23, 2012 Share Posted August 23, 2012 Re: De ce troliu am nevoie ? Salutare ce troliu ar merge pe un Daihatsu Feroza?Masina are 1250 de kg.Multumesc. Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link to comment Share on other sites More sharing options...
macfero Posted August 24, 2012 Share Posted August 24, 2012 Re: De ce troliu am nevoie ? Salutare ce troliu ar merge pe un Daihatsu Feroza?Masina are 1250 de kg.Multumesc. Cand am avut Feroza am montat unul de 9500lbs si era suficient. Link to comment Share on other sites More sharing options...
worldscape Posted August 31, 2012 Author Share Posted August 31, 2012 Re: De ce troliu am nevoie ? la greutatea ei poti sa pui un troliu de 6000 Lbs, asta in cazul in care il folosesti ocazional....dar sa nu te doara capul prea mult si mai ales daca il folosesti des, un troliu de 9500 Lbs este arhi suficient pt ce masina ai. Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift http://www.ClubJeepRomania.ro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marianw8 Posted October 24, 2012 Share Posted October 24, 2012 Re: De ce troliu am nevoie ? Am citit tot pana aici dar ... imi este greu sa ma decid :hl , deci apelez la parerile voastre , pentru un Pajero de 2t care dintre cele doua , cel mare este cu 200 euro mai scump , oare merita ?! ?! . 1 -500 euro - Superwinch Tiger Shark 9500 12vPart Number SW1595200 Voltage 12v DC Capacity (Rated Line Pull of Bottom Layer) 9,000 lb (4082kg) Motor Sealed 5.2hp (3.8kw) Gearing Gear Ratio 218:1 Rope 8.3mm x 28m Dimensions (LxWxH) 529mm x 160mm x 234.5mm Wireless Control Available as Optional Extra Mounting Plate Not Included Line Speed - No Load 5.7 M/Min Line Speed - Full Load 1.2 M/Min Amp Draw - No Load 80 amps Amp Draw - Full Load 340 amps Manufacturer Superwinch 2- 700 euro - Superwinch Tiger Shark 13500 12v Part Number SW1513200 Voltage 12v DC Capacity (Rated Line Pull of Bottom Layer) 13,000 lb (5896kg) Motor Sealed 5.3hp (3.95kw) Gearing Gear Ratio 518:1 Rope 9.5mm x 26m Dimensions (LxWxH) 601.5mm x 215.5mm x 279.5mm Wireless Control Available as Optional Extra Mounting Plate Not Included Line Speed - No Load 3.4 M/Min Line Speed - Full Load 1.2 M/Min Amp Draw - No Load 120 amps Amp Draw - Full Load 370 amps Manufacturer Superwinch ...magaru' moare de drum lung si prostu' de grija altuia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
teddybear Posted October 24, 2012 Share Posted October 24, 2012 Re: De ce troliu am nevoie ? Am citit tot pana aici dar ... imi este greu sa ma decid :hl , deci apelez la parerile voastre , pentru un Pajero de 2t care dintre cele doua , cel mare este cu 200 euro mai scump , oare merita ?! ?! . 1 -500 euro - Superwinch Tiger Shark 9500 12vPart Number SW1595200 2- 700 euro - Superwinch Tiger Shark 13500 12v Ar mai merita mentionata si diferenta de greutate intre ele: aproape 20 kg in plus la cel mare. Parerea mea. It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marianw8 Posted October 25, 2012 Share Posted October 25, 2012 Re: De ce troliu am nevoie ? Multam de raspuns ! ...magaru' moare de drum lung si prostu' de grija altuia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
YCE Posted December 3, 2012 Share Posted December 3, 2012 Re: De care troliu am nevoie ? Intentionez sa imi dotez RAV-ul 4.2 (2002) 2.0vvti cu un troliu; va fi folosit ocazional si doar in soft offroad (cel mai probabil voi ramane intepenit iarna pe undeva, deh, garda..; sau voi vrea sa urc o panta mocirloasa de 10-20 de grade cu gume AT..) "cerinte": - sub 18-20kg - reliable - montabil in bara stock - as fi dispus sa ma troliez intotdeauna bagand sufa pe un scripete si ancorata inapoi pe masina (nu [mai] stiu cum se cheama exact "stilul..) - decat sa iau troliu de 30kg + suporti etc, si sa ajung la 40kg+ ex-Iulika0069 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lutilaw Posted December 4, 2012 Share Posted December 4, 2012 Re: De care troliu am nevoie ? si eu oscilez intre t max si super wich amandoua de 9500 - nu stiu exact unde se face servisare sau daca exista asa ceva pentru ambele firme - din ce am citit e de inteles ca vor fi necesare revizii sau mai rau schimbare de piese stricate cu sau fara voie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astral Posted December 5, 2012 Share Posted December 5, 2012 Re: De care troliu am nevoie ? si eu oscilez intre t max si super wich amandoua de 9500 - nu stiu exact unde se face servisare sau daca exista asa ceva pentru ambele firme - din ce am citit e de inteles ca vor fi necesare revizii sau mai rau schimbare de piese stricate cu sau fara voie Uite aici cine face servisare trolii : http://forum.club4x4.ro/showthread.php?45064-Multa-lume-se-intreaba-ce-face-daca-se-strica-troliul-TMAX REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link to comment Share on other sites More sharing options...
ampopa Posted December 5, 2012 Share Posted December 5, 2012 Re: De care troliu am nevoie ? si eu oscilez intre t max si super wich amandoua de 9500 - nu stiu exact unde se face servisare sau daca exista asa ceva pentru ambele firme - din ce am citit e de inteles ca vor fi necesare revizii sau mai rau schimbare de piese stricate cu sau fara voie Ambele trolii sunt OK (le-am vazut in teren de multe ori). Eu as merge, totusi, pe Superwinch din doua motive (valabile, cel putin, la momentul la care mi-am luat troliul - acum este posibil sa se mai fi schimbat lucururile): viteza mai mare si consum (amperaj) mai mic. “E mult mai usoara dezintegrarea unui atom decat a unei prejudecati” - Albert Einstein Link to comment Share on other sites More sharing options...
larahau Posted December 28, 2012 Share Posted December 28, 2012 Re: De care troliu am nevoie ? La un Grand Vitara 2007 masina are 1700 kg un troliu de 9500 lbs ar ajunge sau e prea mare? Ideea e ca vreau un troliu cat mai mic ca si volum ( ca sa il pot ascunde cumva dupa bara standard a masinii) dar sa faca fata la nevoie (offroad ocazional).Cam ce recomandati? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astral Posted December 29, 2012 Share Posted December 29, 2012 Re: De care troliu am nevoie ? Recitirea postului #17..... REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link to comment Share on other sites More sharing options...
RazvanGTC Posted December 29, 2012 Share Posted December 29, 2012 Re: De care troliu am nevoie ? La un Grand Vitara 2007 masina are 1700 kg un troliu de 9500 lbs ar ajunge sau e prea mare? Ideea e ca vreau un troliu cat mai mic ca si volum ( ca sa il pot ascunde cumva dupa bara standard a masinii) dar sa faca fata la nevoie (offroad ocazional).Cam ce recomandati? Lift Winch de 6000 lbs este ok, intrucat este mai mic si mai usor decat troliile de 8000-9000 lbs. Sarcina este 2700 kg, suficient pentru tine. Pret 295 euro, TVA inclus. Il gasesti si la GTC Auto. Atentie, pentru montaj va trebui sa confectionezi un suport de troliu, cu fixare cat mai solida pe capetele de sasiu! GTC Auto: service 4x4 / accesorii off-road GTC auto SHOP: magazin online de accesorii 4x4 www.gtcauto.ro / www.shop.gtcauto.ro / www.gtcmotorsport.ro razvancirap@gtcauto.ro / 0723.541.851 Link to comment Share on other sites More sharing options...
KAROLOKW Posted January 1, 2013 Share Posted January 1, 2013 Re: De care troliu am nevoie ? salutare tuturor povestea e cam asa :) ma tenteaza montarea inca a unui troliu in spate in a mea masina :) de sistemul de prindere fixare ma ocup eu dar dificultatea pe care o am este la alegerea troliului,de ce? pai acum am o chinezarie de 13000lbs si care isi face treaba foarte bine de mai bine de un an dar pentru o masina de 1,3 -1,5 e mult. e drept trage dar e lent tare are un raport de 265:1 asa ca ma tenteaza montarea unuia mai rapid si mai usor de 43 de kg :) cat are asta acum ma orientam catre ceva de genul warn 8000 sau un t max de 8500 sau ceva din aceeasi categorie de forta dar la preturi mai bune :) masina este destinata pentru concurs categoria standard sau open soft cu o greutate totala cu echipaj cu tot la 1,5 tone si fara inaltare sau altceva. stiu si am tot auzit povestile ca la ce iti mai trebuie un troliu sau ...etc nu asta e discutia vreau doar sa stiu parerea voastra a celor cu experienta in domeniu cam care ar fi solutia optima de a dota o masina cu inca un troliu. vreau ca troliul pe care il am sa il pun pentru spate iar pe cel de care discutam sa il pun pe fata asa ca momentan situatia e cam asa spate cinezism de 13000 cu plasma de 43 de kg iar pe fata vreau ceva de pana in 40 de kg cu plasma si mai rapid undeva la 8000-9000lbs. multumesc pentru ajutorul si sfaturile aferente. pentru a nu deranja ii rog eventual si pe cei care comercializeaza asa ceva sa ma contacteze pe PM cu o eventuala oferta de pret fie pentru versiuni de marca fie eventusle versiuni no name dar bune :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
KAROLOKW Posted January 2, 2013 Share Posted January 2, 2013 Re: De care troliu am nevoie ? salutare am revenit :) ce parere aveti despre t-max pew 9500? ce imi place e ca e mai usor cu vreo 15 kg ca asta al meu :) merita sau nu? e vreo sfaraiala diferenta de la 265 la 218 raportul? multumesc Link to comment Share on other sites More sharing options...
worldscape Posted January 3, 2013 Author Share Posted January 3, 2013 Re: De care troliu am nevoie ? salutare am revenit :) ce parere aveti despre t-max pew 9500? ce imi place e ca e mai usor cu vreo 15 kg ca asta al meu :) merita sau nu? e vreo sfaraiala diferenta de la 265 la 218 raportul? multumesc cu cat raportul ( gear ratio ) este mai mic cu atat viteza de troliere este mai mare !!! ... raportul de 218 este net mai bun decat 265 Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift http://www.ClubJeepRomania.ro Link to comment Share on other sites More sharing options...
nick67 Posted January 4, 2013 Share Posted January 4, 2013 (edited) Re: De care troliu am nevoie ? Poti sa te uiti si la troliile Warrior(fost Champion): http://www.firstfour.co.uk/item/2170367/warrior-c8000s Eu ma gandesc sa pun pe spate unul din asta: http://www.firstfour.co.uk/item/2171750/warrior-c9500sd-12v-short-drum-winch-with-synthetic-rope---alu-fairlead Are inaltime de doar 27 cm si dimensiunile il fac ideal pentru ascundere in bara spate.Greutate sub 20kg cu plasma de 14m. Am pe fata varianta cu tambur normal, de 9500, tot Highspeed. Edited January 4, 2013 by nick67 VW Typ 3, 1966 LR Go Beyond Tough Phone IP68 http://www.lroc.ro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Caphonne Posted January 15, 2013 Share Posted January 15, 2013 Re: De care troliu am nevoie ? Lift Winch de 6000 lbs este ok, intrucat este mai mic si mai usor decat troliile de 8000-9000 lbs. Sarcina este 2700 kg, suficient pentru tine. Pret 295 euro, TVA inclus. Il gasesti si la GTC Auto. Atentie, pentru montaj va trebui sa confectionezi un suport de troliu, cu fixare cat mai solida pe capetele de sasiu! Salutare cam ce greutate are acest troliu.M-ma uitat pe site dar nu se specifica.Multumesc. Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts