Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

compatibilitati piese samurai

suzimm

Postări Recomandate

• Răspunsuri 897
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Re: compatibilitati piese samurai

Salutare . Dar pentru doua brate stergatoare ( nu doar stergatoarele ) bratul cu totul este de cumparat ? sau nu . Cine are noi as dori 2 bucati pentru un SJ 413 JX . MS

incearca la colegul de la targu lapus, el are ceva acareturi in dezmembrare.

noi nu cred ca mai gasesti.

SJ410 - '86 - in reconstructie.

Ex:Samurai Sj413, V-50 (high-top), '88.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

incearca la colegul de la targu lapus, el are ceva acareturi in dezmembrare.

noi nu cred ca mai gasesti.

Nu are ca am povestit cu el .....

Suzuki Samurai SJ413 JX

Suzuki Jimny Automatic

Link spre comentariu

1178418455_FiltrucombustibilSuzukiSamurai.thumb.jpg.2bcb0ed41de25a27af6b3015f92e78bc.jpg

Am acest filtru de benzina pe masina si nu gasesc altul la fel pe la magazine. Este destul de voluminos, cam cat o cana.

Intrarea este de ~6mm si iesirea de 4.

Stie cineva vreun alt model filtru cu care as putea sa il inlocuiesc pe cel original, sa se potriveasca macar furtunele?

Link spre comentariu

[ATTACH=CONFIG]165381[/ATTACH]

Am acest filtru de benzina pe masina si nu gasesc altul la fel pe la magazine. Este destul de voluminos, cam cat o cana.

Intrarea este de ~6mm si iesirea de 4.

Stie cineva vreun alt model filtru cu care as putea sa il inlocuiesc pe cel original, sa se potriveasca macar furtunele?

ala nu e filtru de benzina ...filtru se afla pe sasiu langa roata spate dreapta. Acela este vasul din habitaclu motor si este vaporator..."FUEL VAPOR CANISTER"

Editat de adi200100

Suzuki Samurai 1.3i 1991

Mai bine ingrasat de bere, decat cocosat de munca !!!

Link spre comentariu

ala nu e filtru de benzina ...filtru se afla pe sasiu langa roata spate dreapta. Acela este vasul din habitaclu motor si este vaporator..."FUEL VAPOR CANISTER"

Korekt! Si ala nu se schimba, in general.

Link spre comentariu

[ATTACH=CONFIG]166069[/ATTACH]- nazdravania asta se gaseste pe undeva prin Romania? Cat ar costa si ar fi identica pentru masini indiferent de pozitia volanului?

Multumesc!

NU SE GASESTE IN ROMANIA!!!!

Nu pune botul la ce iti spun importatorii sau astia cu magazinele de piese!

Eu am cautat-o, vreun an de zile.

Toti, inafara de Unix, imi promiteau ca o aduc pe comanda, de afara, dar vroiau un "mic" avans. Piesa, costa vreo 100Euro, iar cel mai mic avans, a fost de 150 lei.

Ma duceam la ei, le dadeam banii si imi promiteau ca in maxim 2 saptamani o aduc. Dupa 2-3 saptamani, sunam la ei si isi cereau "scuze, dar nu mai este pe stoc nici in Germania" :uameni

Si asa, s-au plimbat banii mei, pe la toti rahatii de importatori din Bucuresti, dupa care, l-am rugat pe Marius Turagmes, sa vada poate o gaseste el la Brasov. Binenteles, ca a patit si el acelasi lucru :ha1

Vezi ca postase cineva pe aici (nu mai stiu daca in topicul asta), ca se gaseste la euro4x4parts.com, dar mare atentie cand comanzi, pt ca sansele de returnare a produsului (daca iti trimit o piesa gresita) sunt aproape nule!

LE: Uite aici http://www.euro4x4parts.com/parts/dro1002-1961_ball_joint.html

Daca te hotarasti sa o comanzi, da-mi un semn, ca m-as baga si eu.

Editat de Busu4x4

Viata e scurta si plina de KKT

Samurai 2002

Link spre comentariu

Eu stiam discutia asta, dar cautand cu google imagini foto cu bieleta am dat peste asta, pretul ar fi ok comparativ cu 100€ dar oare asta este in realiate piesa sau doar in poza? Mai mult de atat zice ca e pentru volan dreapta ...... desi nu cred ca are vreo legatura volanul dreapta pana la bieleta dar ..... deh.

Vad ca firma e in Bucuresti, daca arunci un ochi la ei spune-mi si mie daca ei aduc piesa care trebuie si cum trebuie.

Editat de Laurentiu.C

Hyundai Elantra

Suzuki Samurai - momentan zis PowerSquirrel

Link spre comentariu

Eu stiam discutia asta, dar cautand cu google imagini foto cu bieleta am dat peste asta, pretul ar fi ok comparativ cu 100€ dar oare asta este in realiate piesa sau doar in poza? Mai mult de atat zice ca e pentru volan dreapta ...... desi nu cred ca are vreo legatura volanul dreapta pana la bieleta dar ..... deh.

Vad ca firma e in Bucuresti, daca arunci un ochi la ei spune-mi si mie daca ei aduc piesa care trebuie si cum trebuie.

Ca pret, ar fi ok. La francezi (linkul din postul trecut) este 310 lei+ transportul.

Dar ajungem iar la discutia cu avansul si (ne)livrarea :-x

Cat despre volan pe dreapta, este diferenta. In mod normal Joint-ul din capat este orientat in sus, iar cel dinspre filet, este spre fata masinii. Daca iei pt volan pe dreapta, iti va pica cel din capat in jos( ca sa il ai pe cel dinspre filet spre fata) sau in sus si atunci il vei avea pe celalalt spre spate.

Viata e scurta si plina de KKT

Samurai 2002

Link spre comentariu

Ca pret, ar fi ok. La francezi (linkul din postul trecut) este 310 lei+ transportul.

Dar ajungem iar la discutia cu avansul si (ne)livrarea :-x

Cat despre volan pe dreapta, este diferenta. In mod normal Joint-ul din capat este orientat in sus, iar cel dinspre filet, este spre fata masinii. Daca iei pt volan pe dreapta, iti va pica cel din capat in jos( ca sa il ai pe cel dinspre filet spre fata) sau in sus si atunci il vei avea pe celalalt spre spate.

este foarte corect ce spune busu4x4, nu se potriveste piesa asta de la masinile cu volan pe dreapta la cele cu volan pe stanga.

si as mai adauga ceva in plus ca sa fie clar, aceeasta piesa nu se potriveste de la SJ-uri la Samuraie din cauza ecartamentului diferit, deci mare atentie si aici.

Va salut !

Link spre comentariu

Eu am rezolvat problema cu un cap de bara de samurai, pe care l-am pus in capatul barii( drag link) care vine de la pitarm. Cum l-am pus?... am taiat capatul drag link-ului, i-am dat filet, am masurat, am facut la strung un "manson" hexagonal cu acelasi filet interior ca si cel pomenit anterior si le-am ansamblat. Capatul de bara l-m "infipt" intr-un brat de directie de Mercedes 300sel model vechi, luat de la dezmembrari, brat care a fost atasat de cele 2 suruburi care tin etrierul din dreapta. Bineinteles, 2 suruburi mai lungi, sa "incapa" si bratul. Si uite asa, am impuscat 2 iepuri dintr-un foc: piesa de negasit si hi-steer setup.

Ceva de genul asta:

overheadsteer3bw5.jpg.c9321499d56d964ef4e575bcd09e5cb8.jpg

cc83a2fb.jpg.2559585e7128d205fec3c600c1489974.jpg

4x4
Link spre comentariu

O întrebare pentru cunoscători:

Am găsit o ofertă pentru prelată de Samurai, dar scrie că este pentru modelul SJ 410. Samuraiul meu este made în Japan, SJ 413.

Caroseria este identică între cele două modele, inclusiv prinderile pentru prelată?

Concret, prelata e identică între cele două modele?

Mulțumesc anticipat pentru un răspuns urgent... trebuie să rezolv repede!

Suzuki Samurai SJ413, 1987, Made in Japan

Audi 80 1,9 TDI

CB President JFK

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

azi am dat jos puntea fata pentru revizie. probabil ca ma voi prezenta cu intrebari pe parcurs ce o desfac.

Am observat un lucru ciudat: ridicand masina, puntea a ramas suspendata in telescoape. Dupa ce am dat telescoapele jos, a mai scazut cu vreo 2-3 cm. E normal?

Telescoapele sunt KYB 41600 - 80001, ceeace pare a fi varianta OEM, se tin bine.

Daca imi montez cerceii noi (+3 cm) o sa am probleme? Sau nu ajung sa "flexez" asa mult?

Amortizor de directie gasesc undeva la noi? Al meu este :t1, cred ca s-a scurs materia din el, suna a gol.

Link spre comentariu

Eu am rezolvat problema cu un cap de bara de samurai, pe care l-am pus in capatul barii( drag link) care vine de la pitarm. Cum l-am pus?... am taiat capatul drag link-ului, i-am dat filet, am masurat, am facut la strung un "manson" hexagonal cu acelasi filet interior ca si cel pomenit anterior si le-am ansamblat. Capatul de bara l-m "infipt" intr-un brat de directie de Mercedes 300sel model vechi, luat de la dezmembrari, brat care a fost atasat de cele 2 suruburi care tin etrierul din dreapta. Bineinteles, 2 suruburi mai lungi, sa "incapa" si bratul. Si uite asa, am impuscat 2 iepuri dintr-un foc: piesa de negasit si hi-steer setup.

Ceva de genul asta:

[ATTACH=CONFIG]166170[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]166171[/ATTACH]

wow, buna treaba! spune-mi te rog, bratul de directie de mercedes se pupa la fix pe prinderea etrierului? adica in afara celor doua suruburi care trebuie sa fie mai lungi nu mai trebuie nimic?

Va salut !

Link spre comentariu

wow, buna treaba! spune-mi te rog, bratul de directie de mercedes se pupa la fix pe prinderea etrierului? adica in afara celor doua suruburi care trebuie sa fie mai lungi nu mai trebuie nimic?

Ba da, tre buie largita una din gauri si puse suruburi mai lungi.

Link spre comentariu

Ceva de genul asta:

[ATTACH=CONFIG]166170[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]166171[/ATTACH]

Foarte buna treaba, felicitari.

Urmeaza sa o fac si eu cat de curand. Am totusi doua interbari:

1. Imi poti masura te rog sa-mi spui exact ce lungime au barele cu si fara capete?

2. Pot inlocui barele cu tevi de la dedeman (cele mai groase in carne) ? :grin:

Tot ontopic: Capetele de bara sunt pana la urma de samurai sau ai pus de toyota?

Thank you :old

edit: e vreo diferenta cu noua directie? Se misca volanul mai greu/usor? In mers cum e?

edit 2: In cautarea mai multor poze pe net am gasit niste ilustratii interesante care explica exact fenomenul de "bumpsteer".

http://www.acksfaq.com/bumpsteer/bumpsteer_demo.gif

http://www.acksfaq.com/bumpsteer/OTT-ani.gif

Am zis sa nu fiu egoist sa tin doar pentru minte.

Puteti citi mai multe aici: http://www.zukikrawlers.com/showthread.php?p=62969

Editat de Roskat
Go big or go home.
Link spre comentariu

Eu am pastrat barile originale. Cea de jos, dintre fuzete nu am atins-o, pe cea de sus am taiat-o si i-am intercalat o piulita de reglaj si un capat de bara de samurai. Nu am vrut sa montez ambele brate de mercedes sa fac full highsteer, pentru ca nu am vrut sa deranjez unghiul ackerman. Volanul se misca la fel ca inainte insa fenomenul de bumpsteer este aproape inexistent acum.

Spor la treaba. :h5

4x4
Link spre comentariu

@Roskat: se pot confectiona barele din tevi groase in carne. Eu am o directie HD construita din teava fi=30mm, cu peretele gros de vreo 7-8mm. Dar nu cred ca gasesti o astfel de teava la Dedeman.

As propune moderatorului sa mute posturile noastre despre directia hi-steer intr-un topic special. Presimt ca vom vorbi mult pe aceasta tema aici :grin:

Va salut !

Link spre comentariu

azi am dat jos puntea fata pentru revizie. probabil ca ma voi prezenta cu intrebari pe parcurs ce o desfac.

Am observat un lucru ciudat: ridicand masina, puntea a ramas suspendata in telescoape. Dupa ce am dat telescoapele jos, a mai scazut cu vreo 2-3 cm. E normal?

Telescoapele sunt KYB 41600 - 80001, ceeace pare a fi varianta OEM, se tin bine.

Daca imi montez cerceii noi (+3 cm) o sa am probleme? Sau nu ajung sa "flexez" asa mult?

Amortizor de directie gasesc undeva la noi? Al meu este :t1, cred ca s-a scurs materia din el, suna a gol.

nime' nimic?

am gasit amortizor de directie la pret aproape astronomic, ~300 ron. wtf o fi asa special la el... ma gandesc sa-l inlocuiesc cu unul clasic care se potriveste ca marime la ocheti si ca distante inchis-deschis.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare