minitehnicusro Posted February 19, 2013 Share Posted February 19, 2013 (edited) Re: compatibilitati piese samurai am gasit amortizor de directie la pret aproape astronomic, ~300 ron. wtf o fi asa special la el... cauta la unix/bardi/etc echivalente la Sachs 170581. o sa gasesti la preturi incepand cu 99 ron. este aproape bolt-on. ma gandesc sa-l inlocuiesc cu unul clasic care se potriveste ca marime la ocheti si ca distante inchis-deschis. amortizorul de directie este un tip mai special de amortizor, construit sa functioneze in pozitie orizontala. pe el este desenata/stantata o sageata care arata pozitia de montare, cu sageata in sus. Edited February 19, 2013 by minitehnicusro 3x Suzuki Jimny 1x Suzuki Samurai Dacia DoubleCab 4x4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamikz Posted February 19, 2013 Share Posted February 19, 2013 Re: compatibilitati piese samurai azi il comand! SJ410 - '86 - in reconstructie. Ex:Samurai Sj413, V-50 (high-top), '88. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adi200100 Posted February 19, 2013 Share Posted February 19, 2013 Re: compatibilitati piese samurai nime' nimic? am gasit amortizor de directie la pret aproape astronomic, ~300 ron. . erau cele de mercedes cobra care mai mergeam cu mici modificari.....100ron Suzuki Samurai 1.3i 1991 Mai bine ingrasat de bere, decat cocosat de munca !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
omoroka Posted February 19, 2013 Share Posted February 19, 2013 Re: compatibilitati piese samurai ...Am observat un lucru ciudat: ridicand masina, puntea a ramas suspendata in telescoape. Dupa ce am dat telescoapele jos, a mai scazut cu vreo 2-3 cm. E normal? Ma gandesc ca poate iti lipsesc tampoanele limitatoare de cursa, cele montate pe sasiu si de-aia ti se comprima amortizoarele pana la capat de cursa. Va salut ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
omoroka Posted February 19, 2013 Share Posted February 19, 2013 Re: compatibilitati piese samurai azi il comand! [ATTACH=CONFIG]168372[/ATTACH] sa ne spui daca a trebuit sa mai faci ceva modificari sau ai reusit sa-l montezi direct. Va salut ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamikz Posted February 19, 2013 Share Posted February 19, 2013 Re: compatibilitati piese samurai Ma gandesc ca poate iti lipsesc tampoanele limitatoare de cursa, cele montate pe sasiu si de-aia ti se comprima amortizoarele pana la capat de cursa. am ridicat masina din sasiu, nu din punte. astfel puntea a ramas suspendata in telescoape. tampoanele le am :-) unul e montat, celalalt e pe masa de lucru :D SJ410 - '86 - in reconstructie. Ex:Samurai Sj413, V-50 (high-top), '88. Link to comment Share on other sites More sharing options...
omoroka Posted February 19, 2013 Share Posted February 19, 2013 Re: compatibilitati piese samurai am ridicat masina din sasiu, nu din punte. astfel puntea a ramas suspendata in telescoape. tampoanele le am :-) unul e montat, celalalt e pe masa de lucru :D aaa, acuma am inteles, amortizoarele s-au decomprimat pana la capat. probabil ca sunt arcurile prea moi, sau poate ca chiar asa trebuie sa fie. Va salut ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barza Posted February 21, 2013 Share Posted February 21, 2013 Re: compatibilitati piese samurai Stie cineva o alternativa de cheder acela de la capacul de deasupra scaunelor...masina este cu hardtop...ca este cam imbatrinit. Multumesc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Busu4x4 Posted February 22, 2013 Share Posted February 22, 2013 (edited) Re: compatibilitati piese samurai Stie cineva o alternativa de cheder acela de la capacul de deasupra scaunelor...masina este cu hardtop...ca este cam imbatrinit. Multumesc. Cheder de portbagaj de Dacie :wink: din Vitan. Are vreo 2 metri, ti-l tai tu pe dimensiune Edited February 22, 2013 by Astral VREUN/VREO ... http://forum.club4x4.ro/showthread.php?50746-Dictionar&p=822865&viewfull=1#post822865 Viata e scurta si plina de KKT Samurai 2002 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barza Posted February 23, 2013 Share Posted February 23, 2013 Re: compatibilitati piese samurai Multam o sa incerc sa vad ce iese... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamikz Posted February 26, 2013 Share Posted February 26, 2013 Re: compatibilitati piese samurai sa ne spui daca a trebuit sa mai faci ceva modificari sau ai reusit sa-l montezi direct. Am fost azi dupa amortizor. In mod comprimat este putin mai lung decat cel original, iar decomprimat este muult mai lung. Deci din aceste puncte de vedere ar trebui sa fie OK. La partea de prinderi am 2 posibilitati: 1. ori tai ochiurile existente jos si le inlocuiesc cu cele de pe amortizorul vechi 2. ori scot bucsele de metal din cel nou si il montez asa. Diametrul exterior al acestora coincide cu diametrul interior al bucsii de metal din cel original. Cod produs 0260227949 - Meyle - germania, pret ~80 ron (pt mine). @ Minitechnicus: nu am gasit sageata indicatoare de pozitie pe asta nou. Pe cel vechi exista un orificiu pe partea "mama" , aproape de capat. Banui ca ar avea rolul de evacuare apa/noroi. La mine e plin de noroi. SJ410 - '86 - in reconstructie. Ex:Samurai Sj413, V-50 (high-top), '88. Link to comment Share on other sites More sharing options...
manu-2lgp Posted February 26, 2013 Share Posted February 26, 2013 Re: compatibilitati piese samurai Stie cineva cu ce pot inlocui acea tija in care se prinde cablul de ambreiaj? In parte opusa a cablului de ambreiaj, acele caneluri - care intra pe axul care antreneaza ambreiajul - s-au tocit, si nu se mai poate strange. Sau daca ma poate ajuta cineva cu un cod UNIX pt piesa respectiva. Multumesc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
minitehnicusro Posted February 26, 2013 Share Posted February 26, 2013 Re: compatibilitati piese samurai un cod UNIX pt piesa respectiva. daca este vorba de sj410 are codul: 23266-80400 daca este vorba de sj413 are codul: 23266-83002 3x Suzuki Jimny 1x Suzuki Samurai Dacia DoubleCab 4x4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
manu-2lgp Posted February 26, 2013 Share Posted February 26, 2013 (edited) Re: compatibilitati piese samurai daca este vorba de sj410 are codul: 23266-80400 daca este vorba de sj413 are codul: 23266-83002 Multumesc. Apreciez raspunsul rapid. SJ410 este. Ai cumva si o poza cu piesa? Edited February 26, 2013 by manu-2lgp Link to comment Share on other sites More sharing options...
minitehnicusro Posted February 26, 2013 Share Posted February 26, 2013 Re: compatibilitati piese samurai SJ410 este. Ai cumva si o poza cu piesa? 3x Suzuki Jimny 1x Suzuki Samurai Dacia DoubleCab 4x4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
manu-2lgp Posted February 26, 2013 Share Posted February 26, 2013 Re: compatibilitati piese samurai Multumesc frumos. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamikz Posted March 3, 2013 Share Posted March 3, 2013 Re: compatibilitati piese samurai Am fost azi dupa amortizor. 1. ori tai ochiurile existente jos si le inlocuiesc cu cele de pe amortizorul vechi 2. ori scot bucsele de metal din cel nou si il montez asa. Diametrul exterior al acestora coincide cu diametrul interior al bucsii de metal din cel original. Cod produs 0260227949 - Meyle - germania, pret ~80 ron (pt mine). azi am avut posibilitatea sa ma ocup de subiect. Se pare ca nici una din metodele de mai sus nu sunt bune. Am constatat la fata locului ca spatiul la virare maxim dreapta nu este suficient pentru amortizor. Ma bate un gand referitor la faptul daca amortizorul joaca cumva si rolul de limitator de cursa pentru caseta de directie... Pe langa asta, tija existenta, la capatul dinspre sasiu este prea groasa. Bucsa de metal din amortizorul are gaura mai ingusta cu aprox 1 mm. Partea proasta e ca este turnata, nu am reusit s-o scot nicicum. Drept urmare m-am gandit sa fac 2 modificari: 1. scot piesa de metal de pe bratul casetei de directie, iar in una din gaurile ramase voi pune un surub in care sa stea o ureche a amortizorului 2. sudez un surub de 10 pe suportul actual, langa tija existenta, pentru capatul celalalt al amortizorului. SJ410 - '86 - in reconstructie. Ex:Samurai Sj413, V-50 (high-top), '88. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Laurentiu.C Posted March 10, 2013 Share Posted March 10, 2013 Re: compatibilitati piese samurai Salut, Stie cineva un cod sau o compatibilitate pentru bendix electromotor M3T38981 ca nu stiu de unde sa incep si unde sa termin sa cumpar! Hyundai Elantra Suzuki Samurai - momentan zis PowerSquirrel Link to comment Share on other sites More sharing options...
cristibuzatu Posted March 21, 2013 Share Posted March 21, 2013 (edited) Re: compatibilitati piese samurai minitehnicus, ma ajuti, te rog, cu un cod pt bucsele de caroserie ? 413 japan. multam Edited March 21, 2013 by Astral Link to comment Share on other sites More sharing options...
Onyx Posted April 4, 2013 Share Posted April 4, 2013 (edited) Re: compatibilitati piese samurai Salutare , imi spune cineva va rog dimensiunile in lungime la puntile de Sj413 ? si care sunt cele mai lungi punti pentru samurai ? MS Edited April 7, 2013 by Astral Suzuki Samurai SJ413 JX Suzuki Jimny Automatic Link to comment Share on other sites More sharing options...
Apollyon Posted April 11, 2013 Share Posted April 11, 2013 Re: compatibilitati piese samurai cauta la unix/bardi/etc echivalente la Sachs 170581. o sa gasesti la preturi incepand cu 99 ron. este aproape bolt-on. amortizorul de directie este un tip mai special de amortizor, construit sa functioneze in pozitie orizontala. pe el este desenata/stantata o sageata care arata pozitia de montare, cu sageata in sus. Salut! legat de amortizorul de directie...ce inseamna "aproape bolt-on" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Onyx Posted April 11, 2013 Share Posted April 11, 2013 Re: compatibilitati piese samurai Salut! legat de amortizorul de directie...ce inseamna "aproape bolt-on" Adica se potriveste 99 % sigur Suzuki Samurai SJ413 JX Suzuki Jimny Automatic Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamikz Posted April 11, 2013 Share Posted April 11, 2013 Re: compatibilitati piese samurai inseamna ca dimensiunea este aproape OK, iar prinderile trebuiesc modificate , in sensul ca diametrul intern al ochiurilor de montare la cel nou este mai mic decat la cel vechi. Eu sper sa reusesc sa termin montajul in weekendul asta. Am sa revin cu poze. SJ410 - '86 - in reconstructie. Ex:Samurai Sj413, V-50 (high-top), '88. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Busu4x4 Posted April 13, 2013 Share Posted April 13, 2013 Re: compatibilitati piese samurai Chiar daca este cam off-topic, voi scrie aici, ca sa nu mai deschid alt topic aiurea. Cu ocazia acestui topic , am constatat ca imi lipsesc niste piese de la frana spate :dr. Si anume, tabitele care impiedica dereglarea franei. Piesa mai luminata Am codurile pe original. 00000A01137 stanga 00000A01136 dreapta Ideea este: se gasesc si pe la noi? A vazut careva? Sau daca are cineva, una in plus ca sa o pot copia. Viata e scurta si plina de KKT Samurai 2002 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Onyx Posted April 13, 2013 Share Posted April 13, 2013 Re: compatibilitati piese samurai Eu stiu ca pistonasul trebuie sa fie in partea de sus nici decum jos lateral .... In poza de la tine e chiar foarte ciudat pus. Asa ar trebui sa fie pozitia . ( la mine e cu frana de mana pe cardan ) Suzuki Samurai SJ413 JX Suzuki Jimny Automatic Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts