RALLYMAN Posted June 11, 2013 Share Posted June 11, 2013 (edited) Re: compatibilitati piese samurai Stie cineva unde gasesc un capac pentru cutia de sigurante din poze, care se afla pe contraaripa din stanga ? Dar sigurante asa mari ca cele din poze ? M-ar mai interesa un amortizor de directie la un pret decent ... mentionez ca masina nu e dotata cu asa ceva si nici nu cred ca a fost ... deci trebuiesc si sistemele de prindere ... puntile sant modelul lung/lat. Edited June 11, 2013 by RALLYMAN Toyota Hilux Surf 3.0 TD SSR-X Limited 1994 Audi A6 Avant Quattro 2.5TDI 2003 Volkswagen Polo 1.4 TDI 2003 De mic mi-a plăcut volanu / Şi nu am iubit ghiozdanu, / Copiii-nvăţau engleză / Şi eu să bag în viteză Link to comment Share on other sites More sharing options...
Busu4x4 Posted June 13, 2013 Share Posted June 13, 2013 Re: compatibilitati piese samurai Ok, am cautat de mi-au venit dracii si nu am gasit o informatie completa. La un SL de pana in 5cm (2,5 inch) ca inlocuitor al amortizoarelor OME, s-ar potrivi: Pe spate amortizoarele de Niva (slava Domnului, ca rusii nu au facut modificari la capitolul asta, de-a lungul timpului) Am gasit asa: KYB 553005 sau KYB 243016 Pe fata, insa, am inteles ca merg de Opel Rekord. Imi poate spune cineva si ce varianta de Rekord? An de fabricatie, tip, motorizare? Astia de la Opel au obiceiul de a mai modifica una alta, de la model la model. Precizez, ca eu caut niste amortizoare cu care sa inlocuiesc OME-urile pe care le am acum si care sunt cam praf. Viata e scurta si plina de KKT Samurai 2002 Link to comment Share on other sites More sharing options...
minitehnicusro Posted June 13, 2013 Share Posted June 13, 2013 Re: compatibilitati piese samurai am cautat de mi-au venit dracii si nu am gasit o informatie completa. pentru ca nu ai intrebat La un SL de pana in 5cm (2,5 inch) ca inlocuitor al amortizoarelor OME, s-ar potrivi: Pe spate amortizoarele de Niva (slava Domnului, ca rusii nu au facut modificari la capitolul asta, de-a lungul timpului) Am gasit asa: KYB 553005 sau KYB 243016 nu am acum informatii despre amortizoarele mentionate mai sus, dar eu am folosit de la niva urmatoarele amortizoare: Sachs 170578 (310/485) si KYB 343098 (310/505) Pe fata, insa, am inteles ca merg de Opel Rekord. Imi poate spune cineva si ce varianta de Rekord? KYB 443031 (310/525) amortizoarele stoc de samurai au codurile: fata - KYB 443156 (250/405) spate - KYB 443194 (265/425) 3x Suzuki Jimny 1x Suzuki Samurai Dacia DoubleCab 4x4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Busu4x4 Posted June 13, 2013 Share Posted June 13, 2013 Re: compatibilitati piese samurai Merci, Mini :h5 Promt ca de obicei :grin: Eu am intrebat de modelul de Opel, deoarece caut amortizoare monotub pe gaz. Codurile pe care le-am dat la Niva sunt pe gaz monotub :wink: O sa intreb la baiatul cu piesele echivalentul aluia de fata, pe care mi l-ai dat Merci inca o data :x LE: L-am gasit echivalentul meu este KYB 554013 si este de Opel Rekord D Combi 1.9S pt puntea spate :dr1 Viata e scurta si plina de KKT Samurai 2002 Link to comment Share on other sites More sharing options...
M3f Posted June 29, 2013 Share Posted June 29, 2013 Re: compatibilitati piese samurai Salut tuturor si Pffff in acelasi timp !! :D .. citesc de o saptamana topicul in speranta sa gasesc un raspuns in legatura cu compatibilitatea rulmentilor rotilor pe fata si niste eventuale preturi !!!! Am inteles ca sunt cate 2 pe roata stie careva ceva despre ei ? Multumesc anticipat !! Apropo super tare topicul acum pot spune ca stiu ffff multe despre Frankenstain adica Samurai pardon ... Nu am intalnit masina care sa fie compatibila cu asa multe brenduri !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
minitehnicusro Posted June 29, 2013 Share Posted June 29, 2013 Re: compatibilitati piese samurai citesc de o saptamana topicul in speranta sa gasesc un raspuns in legatura cu compatibilitatea rulmentilor rotilor pe fata si niste eventuale preturi au codul 09265-41001 si se pot comada originali, adica koyo, la preturi incepannd cu 150 ron/bucata. exista pe piata kituri de doi rulmenti si un simering la preturi incepand cu 150ron. personal am folosit Japanparts KK-18001 si Jakopart J4708001. am mai montat Optimal 971451 dar aveau aspect de chinezarie ordinara si nu i-as folosi la masina personala. nu ca japanparts/jakopart nu sunt tot chinezesti dar la astia chinezul era treaz cind i-a facut am mai montat si SKF VKBA-1978, pe care ii recomand daca pretul nu este un impediment. 3x Suzuki Jimny 1x Suzuki Samurai Dacia DoubleCab 4x4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
M3f Posted June 30, 2013 Share Posted June 30, 2013 Re: compatibilitati piese samurai au codul 09265-41001 si se pot comada originali, adica koyo, la preturi incepannd cu 150 ron/bucata. exista pe piata kituri de doi rulmenti si un simering la preturi incepand cu 150ron. personal am folosit Japanparts KK-18001 si Jakopart J4708001. am mai montat Optimal 971451 dar aveau aspect de chinezarie ordinara si nu i-as folosi la masina personala. nu ca japanparts/jakopart nu sunt tot chinezesti dar la astia chinezul era treaz cind i-a facut am mai montat si SKF VKBA-1978, pe care ii recomand daca pretul nu este un impediment. Multumesc mult de sfat si date le voi fructifica !! :P oricum vreau ce e mai bun pentru jucaria mea !! :cl Link to comment Share on other sites More sharing options...
quick Posted July 1, 2013 Share Posted July 1, 2013 Re: compatibilitati piese samurai se poate un cod pt buson umplere ulei motor?(samurai 1.3 carburatie) sau eventual de la ce motor/masina se potriveste incat sa-l cumpar din dezmembrari. Link to comment Share on other sites More sharing options...
minitehnicusro Posted July 1, 2013 Share Posted July 1, 2013 Re: compatibilitati piese samurai se poate un cod pt buson umplere ulei motor?(samurai 1.3 carburatie) sau eventual de la ce motor/masina se potriveste incat sa-l cumpar din dezmembrari. 16920-60A02 gasesti la unix si costa intre 20 si 70 de ron in functie de marca maruti/suzuki/subaru 3x Suzuki Jimny 1x Suzuki Samurai Dacia DoubleCab 4x4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
quick Posted July 1, 2013 Share Posted July 1, 2013 Re: compatibilitati piese samurai mersi tare mult...din ce vad busonul la unix se pare ca intra prin infiletare, dar eu pe masina am genul de prindere cum este la radiatorul de apa...in sfarsit o sa comand unu dupa cod si vad daca o fi bun, nu-i asa scump. mersi inca odata. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PYZ Posted July 1, 2013 Share Posted July 1, 2013 Re: compatibilitati piese samurai Optimal e firma romaneasca(chiar daca scrie pe cutie Germania) si tot ce am pus de la firma asta nu a tinut mai mult de o luna de zile.Recordul a fost un rulment de roata care a tinut fix de la Bucuresti la Maracineni!Asa ca NU RECOMAND! Despre rulmentii de pe puntea fata la Samurai, depinde ce te deranjeaza la ei.Daca au joc, incearca sa ii mai stringi, deoarece sint rulmenti conici si merg strinsi, nu trebuie neaparat schimbati.Daca huruie sau sint sparti....atunci trebue schimbati. Link to comment Share on other sites More sharing options...
M3f Posted July 2, 2013 Share Posted July 2, 2013 Re: compatibilitati piese samurai Multumesc mult pentru sfaturi am gasit solutia dar momentan sunt ocupat cu BARZa si ma voi ocupa de jucarie dupa ce imi vad printesele sanatoase acasa !! :banana Link to comment Share on other sites More sharing options...
M3f Posted July 15, 2013 Share Posted July 15, 2013 Re: compatibilitati piese samurai Imi poate spune cineva dimensiunile lampilor spate originale de Samurai??? Vreau sa vad daca se potiveste pe bara mea noua . Link to comment Share on other sites More sharing options...
yknot Posted July 16, 2013 Share Posted July 16, 2013 Re: compatibilitati piese samurai 315mm x 82mm 4x4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
M3f Posted July 16, 2013 Share Posted July 16, 2013 Re: compatibilitati piese samurai 315mm x 82mm Multumesc mult !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
quick Posted July 29, 2013 Share Posted July 29, 2013 Re: compatibilitati piese samurai am posibilitatea sa-mi fac rost(ieftin) de niste MRL-uri de aro, oare merg puse pe samurai? si se pot monta MRL-uri daca pun si flanse distantiere? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamikz Posted July 29, 2013 Share Posted July 29, 2013 Re: compatibilitati piese samurai ma indoiesc sa se potriveasca mrl-urile de aro pe samurai, odata punctele de prindere pe butuc o fi altele apoi si mecanica interioara e diferita ca dimensiuni. Se potrivesc doar jentile ca si distanta intre gauri. Distantiere iti poti monta, atita timp cat se potrivesc gaurile de la prezoane si distantierul are gaura interioara mai mare sau egala cu diametrul MRL-ului sau butucului. Distantierele de pe Aro s-ar putea sa se potriveasca la samurai si invers, atita timp cat potrivesc filetele de la piulitele de prindere. SJ410 - '86 - in reconstructie. Ex:Samurai Sj413, V-50 (high-top), '88. Link to comment Share on other sites More sharing options...
quick Posted July 29, 2013 Share Posted July 29, 2013 Re: compatibilitati piese samurai ok, pe considerentu ca se potrivesc jentile ma gandeam ca se potrivesc si mrl-urile....stiu un aro al unei cunostinte care sta si rugineste si stiu ca are mrl-uri si daca era le luam ieftin :D....dar cum zici si tu posibil sa fie total diferit de la prinderele in surube pana la fixarea pe planetara.......mersi de raspuns. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radu Buneanu Posted August 2, 2013 Share Posted August 2, 2013 Re: compatibilitati piese samurai Salut, Am citit tot topicul si nu m-am lamurit 100%. Se potrivesc perfect arcurile de Damas pe spate la samurai? Multumesc Link to comment Share on other sites More sharing options...
XTM Posted August 4, 2013 Share Posted August 4, 2013 Re: compatibilitati piese samurai scaunele de spate merg de pe suzuki jimny! trebuie doar mici modificari nesemnificative Link to comment Share on other sites More sharing options...
Apollyon Posted August 5, 2013 Share Posted August 5, 2013 Re: compatibilitati piese samurai Salut, Am citit tot topicul si nu m-am lamurit 100%. Se potrivesc perfect arcurile de Damas pe spate la samurai? Multumesc Da se potrivesc 100%, eu am montat pe masina mea! Link to comment Share on other sites More sharing options...
adi200100 Posted August 5, 2013 Share Posted August 5, 2013 Re: compatibilitati piese samurai Are cineva ceva poze concrete cu montarea unui alternator de ford.... eu am capatat unul de 90 A de pe un ford mondeo 94 parca si e cam lung... adica atinge in suportul de la motor si nu incape in locul respectiv. Ori eu nu am "alternatorul de ford" de care trebuie ori expresia "se potriveste alternator de ford" nu e cea mai bolt on expresie. Eu pot sa-i fac un suport dar ar venii prea ridicat fata de pozitia normala. Asa ca ceva poze o sa ma scape de dileme. Suzuki Samurai 1.3i 1991 Mai bine ingrasat de bere, decat cocosat de munca !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roskat Posted August 11, 2013 Share Posted August 11, 2013 Re: compatibilitati piese samurai Piulitele mari de la flansele de la reductorul de 413 se potrivesc de la altceva? Am gasit cu 65 lei bucata si parca n-as da atat pe o piulita... Go big or go home. Link to comment Share on other sites More sharing options...
catalinusx Posted August 17, 2013 Share Posted August 17, 2013 Re: compatibilitati piese samurai ???? :jp1:jp1:jp1http://forum.club4x4.ro/images/smilies/ico%20(31).gif Link to comment Share on other sites More sharing options...
minitehnicusro Posted August 18, 2013 Share Posted August 18, 2013 Re: compatibilitati piese samurai Piulitele mari de la flansele de la reductorul de 413 se potrivesc de la altceva? Am gasit cu 65 lei bucata si parca n-as da atat pe o piulita... nu am auzit sa existe compatibilitati. are codul 29951-83050 50 ron la unix 4,8 usd +transport la lowrangeoffroad.ro 3x Suzuki Jimny 1x Suzuki Samurai Dacia DoubleCab 4x4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts