Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Transfer Nissan Y60 SWB intre membrii forumului

impero

Postări Recomandate

Re: Transfer Nissan Y60 SWB intre membrii forumului

Eu zic ca cel mai important e sa vezi ce iti despagubeste asigurarea si la ce firma de asigurari era asigurat loganul?

Ever tried.Ever failed.Try again.Fail again.Fail better
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 406
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Din pacate e la Omniasig - zic din pacate pentru ca am mai avut meciuri cu ei.

Eu nu prea sunt vitezoman din fire, nici sofer prost asa ca tamponari din cauza mea nu imi aduc aminte cand am avut.

Dar asa din astea facute de altii - ca sa nu ma plictisesc pe acasa si sa mergem pe la service-uri, am mai avut si culmea e ca ultima tamponare a fost cu fostul acaret de teren Mitsu L200.

In fine - sper sa pot vorbi omeneste cu omul ca nu vreau sa imi faca masina noua dar nici sa ma lase cu piese defecte de pe urma accidentului.

:fh Ceea ce nu te omoara te face mai puternic! :bc

Link spre comentariu

Din pacate e la Omniasig - zic din pacate pentru ca am mai avut meciuri cu ei.

Eu nu prea sunt vitezoman din fire, nici sofer prost asa ca tamponari din cauza mea nu imi aduc aminte cand am avut.

Dar asa din astea facute de altii - ca sa nu ma plictisesc pe acasa si sa mergem pe la service-uri, am mai avut si culmea e ca ultima tamponare a fost cu fostul acaret de teren Mitsu L200.

In fine - sper sa pot vorbi omeneste cu omul ca nu vreau sa imi faca masina noua dar nici sa ma lase cu piese defecte de pe urma accidentului.

sfatul meu e , daca asiguratorul (inspectorul) face pe niznaiul , pune mana pe el barbateste , sa vezi cum se mareste lista de piese;)...ei sunt scolati sa mearga la intimidare...au procent din piesele pe care NU ti le despagubesc...deci mare grija cu inspectorul : ori ii dai ceva ori ii dai ceva ;)

Natural Disaster Response Operations
Link spre comentariu

Saru'mana de sfat.

Aia ma gandeam si eu.

Am pregatit o bata de baseball- sa pot sa ii dau ceva : o bataie de nu il scoate nimeni din mainile mele.

Glumesc. o idee buna.

Multumesc

Link spre comentariu

Eu cred ca am depasit epoca de piatra si traim intr-o lume civilizata.Poate unii mai traiesc in era "pumnului".....Te mai trezesti si cu un dosar penal.Si ne mai miram de refugiatii astia ca vin din lumea a 3-a......iaca avem si printre noi "refugiati"

Link spre comentariu

Salutare

@CatalinU - glumeam - ca daca era sa imi pun mintea cu el - e jumatate din gabaritul meu.

Nu ma folosesc de forta decat in cazuri extreme si aceea ca raspuns la forta.:no

Daca citeai mai jos in postare scria 'glumesc'.

Dar senzatia de gol in stomac tot o am - sa circuli 6 km dupa ce iesi din service cu masina si sa ai asemenea accident - mda , cam nasoala zi am avut:grin:

Link spre comentariu

Cred ca ma alatur opiniei ca ar trebui sa nu fii prea bland sau prea intelegator cu persoana care te-a avariat intr-un mod stupid . Chiar daca consideram ca e un om normal cu nevoile si problemele asemenea oricarui dintre noi , modul in care te-a lovit nu este deloc scuzabil . A fost doar o situatie fericita , coliziunea intre Dacia Logan si Patrol e una fericita , putea fi mult mai grav daca era alt Logan sau o masina mai mica - Matiz , Tico ... Dacia .... data viitoare cand mai face iarasi acesi greseala si loveste alta masina poate fi un microbuz ...

Sofatul implica riscuri mari , e un fapt cunoscut ... unii poate nu sunt pregatiti sa faca asta si conduc si ei cum da Cel de sus si cum se nimereste ... socrul meu avea permis de peste 25 de ani si condusese in tot acest timp mai putin de 20 000 km ( da , mai putin de douazeci de mii ) . In tot acest rastimp a facut multe incidente , conducand dupa cum se pricepea si dupa cum i-ar fi convenit lui ...

Vazand atatea incidente auto , cele mai multe ingrozitor de stupide ... realizez ca sunt inca prea multi conducatori auto care sunt un real pericol . Daca cumva s-ar face o testare periodica a conducatorilor auto ar fi cel mai bun lucru pentru siguranta circulatiei .

Si ca o alta idee , daca cumva parerea mea deranjeaza va rog sa nu ma bagati in seama ... sunt total impotriva acoolului la volan , locul betivilor e la bodega nu la volan , sustin total opinia ca cel depistat baut la volan nu ar trebui sa aiba niciodata dreptul de a mai fi conducator auto .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Sunt pe aceeasi unda cu tine cos.Ca si idee,aici in irlanda la 12 puncte acumulate in 3 ani de la primul punct,6 luni la revedere permis.Vorbit la telefon,te duc in tribunal si primesti o amenda de vb singur.Alcoolul nu mai are sens sa iti spun ca iti anuleaza carnetul si 5 ani nu mai vezi volan

Link spre comentariu

@Cos +1

@CatalinU +1

Subscriu la ce spuneti voi. Clar alcoolul si prostia nu au ce cauta la volan.

Respectul in trafic e rar, vorba ceea te bucuri cand mai vezi cate un sofer (soferitza) bine crescut care te lasa sa intri in fata lui, sau care te lasa sa iesi de pe o straduta laterala ... mai repede de o ora :)

Jur ca si eu m-am saturat sa tot ma sune nevasta (are opel corsa de 1L) ca nus ce sofer o baga prin borduri si trage pe ea ca o vede cu piticania in trafic.

Cand umblu cu bivolul nimeni nu trage pe mine nici macar autobuzele.

Cand iau din greseala opelul sotiei zici ca au tampit oamenii - ma claxoneaza , trag pe mine , se baga in depasire pe contra sens in fata mea etc

Sunt de acord intru totul cu faptul ca soferii prosti (care au castigat carnetul la Loto) sa stea pe tusa minim 3 luni.

Alcoolul peste 0.2 la mie sa i se ia carnetul minim pe 1 an (o bere nu ii iei carnetul dar la 2 deja se merita)

Link spre comentariu

Salut imi spui si mie te rog de unde ai comandat cauciucurile Bf Goodrich si eventual un nr de tel Multumesc

Cele mai bune surse sunt cele de la PROMO....din alta parte nu m-as complica sa iau....

Link spre comentariu

daca te referi la BFG MT da , au inscriptia M+S ceea ce le face legale pe timp de iarna.

BFG-urile sunt f rezistente in timp la uzura , si in teren se comporta excelent la rock climbing si drumuri cu multa stanca. La noroi se descurca si acolo dar nu sunt cele mai bune. Iarna pe zapada mare si mica eu as spune ca merg excelent.

Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT

Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT

Natura si aventura

Link spre comentariu

Salutare

Masina a venit echipata cu BFG MT KM1 si erau bune (erau vechi motiv pentru care le-am vandut la un coleg de forum)

Am asteptat 3sapt jumate sa se livreze comanda mea de BFG 35x12,5x15 MT KM2

Nu erau pe stoc nicaieri in Romania si importatorul (Michelin Romania) nu a gasit nici pe Europa nicaieri asa ca a trebuit sa astept importul lor de pe USA

Sunt fantastice si recomand oricui iese in teren adevarat.

Sunt mai putin galagioase decat precedenta varianta , sunt M+S deci sunt allseason

Echilibrarea s-a facut relativ usor si au iesit bine.

@Andrei Lomonar - le-am comandat prin varul meu primar care are vulcanizare mare in Oradea si care are preturi promotionale de la Michelin Romania.

Evident ca nu nu seamana pretul primit de mine cu ce se afla pe piata , dar din pacate nu il pot oferi si altor colegi (l-am intrebat pe om daca mai serveste si pe alti colegi).

Editat de Max

Link spre comentariu

La cauciucuri singura problema ar fi transportul din Oradea pana la tine.

Cel mai ieftin am gasit Atlassib - posta rapida. Ei au cerut cand am vandut vechile BFG 100 lei de la Oradea pana in Targoviste.

In rest daca crezi ca doresti sa mergi cu varianta mea si ai iesi mai bine decat in alta parte, cu placere te ajut.

Link spre comentariu

Salutare

Stimati colegi va supun atentiei o problema aparuta la atelajul meu in urma accidentului de circulatie suferit in urma cu 3 saptamani.

Suportul pentru barele caster de pe sasiu au fost afectate si acum le inlocuiesc cu altele de pe o masina donatoare.

Dar in zilele trecute am gasit un post al unui coleg de pe forumul Nissan care si-a intarit serios sasiul adaugand profile metalice noi.

1025620720_sasiumodificat1.thumb.jpg.c04e54188e3d1d20581c001c3f5ed866.jpg

Intrucat sunt la momentul in care tot lucrez serios la sasiu va adresez o intrebare simpla:

Pro sau contra modificarii si intaririi sasiului de y60 conform pozei de mai sus. (eventualele motive pro sau contra sunt binevenite sa le discutam pentru ca in urma parerilor colegilor voi face si eu sau nu modificarea)

Link spre comentariu

Chiar nimeni nu are un sfat bun?

Nu de alta dar chiar vreau sa vad parerile profesioniste (a se citi experienta mai mare) ale colegilor de forum si astfel din experientele pozitive sau din contra negative sa invat si eu.

Chiar am nevoie de niste sfaturi bune.

Stima

Link spre comentariu

Dupa opinia mea sasiul din imagine era in ultima faza...a cancerului....

NADS Fitted

Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul.

Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii.

Link spre comentariu

Nenea Ursu - eu nu ma pot lauda din pacate ca sasiul de la atelajul meu era perfect , din contra a fost ruginit rau , fostul proprietar din pacate nu a mai avut timp si chef si dupa ce a reparat ce a putut si cum a putut si s-a hotarat sa o vanda, Adi (fostul proprietar) m-a informat corect despre masina nu am ce comenta omul e extraordinar de simtit si de treaba.

Problema atelajului insa e provenienta - Danemarca.

Tara cu multa zapada si gheata care necesita multa sare si perioade mult mai lungi decat in tara noastra.

Numa eu cum sunt capos si dus cu capul m-am hotarat inca 1 data sa imi pun la punct atelajul pe care il cumpar (sper ca pe asta nu il vand iar cand e gata pus la punct).

De aceea am nevoie de sfaturi de intarire a sasiului pentru ca ulterior sa il galvanizez si sa am un atelaj bun de "ieseala"

Link spre comentariu

parca se vorbea de cauciuce :)

si eu am bfg km2 MT

sunt ok nu galagioase foarte dar destul de dure, deaia si tin cam 50-60 de mii km asa parca si e garantia daca imi amintesc eu bine

pe zapada mai tare sunt praf,parere personala desigur,pe deaia afanata,merge. in schimb pe sosea uda iara sunt praf

in schimb in teren pe pietre,stanca curata sa spun asa sau pe drumuri pietruite si colturoase sunt excelente,nu se taie nu se sfasie, in noroi sunt mediocre,nu descarca prea bine,iarasi parere personala si as spune ca varianta km1 se comporta mai bine in noroi.

in rest daca obtii un pret bun adica undeva in jur de 700 pe guma sunt ok 2-3 ani nu ai treaba cu ele la un rulaj de 20 mii pe an:)

Link spre comentariu

Da Karol asa este. Discutam de cauciuce dar intre timp am avut tamponarea si problema de dupa...

In urma vizualizarii postului din care am pus poza respectiva am decis sa iau in calcul intarirea serioasa a sasiului urmata de o galvanizare.

Link spre comentariu

Zic eu cate ceva ... Ar fi nevoie de putintica atentie in principal la partea spate a sasiului si in special la ranforsa suportului de bara panhard spate , la talerele de arc pe partea spate care uneori se pot ridica daca rugina a slabit excesiv sasiul . La partea fata nu prea sunt probleme dar fiecare caz trebuie tratat individual . Uneori se mai intampla la masinile prea hingherita sa se fisureze pe langa bucsa in care intra tendonul fata . Uneori mai sunt afectate si suportii de sasiu in zona in care stau bucsele de caroserie pe sasiu . Recomandarea nu se refera numai la Patrol , e foarte valabila si la altele similare .

Ranforsarea sasiului nu e neaparat necesara dar poate fi salvatoare in unele cazuri .

Editat de cos

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

@Max iti poate spune ce si cum caci a avut recent un Y60 din Norvegia la resuscitat. Din stiinta mea nu a fost nevoie de ranforsare, dar oarece suduri au fost necesare - el iti poate da detalii in acest sens. Un PM te poate lamuri.

Si @cos a punctat foarte bine....

NADS Fitted

Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul.

Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii.

Link spre comentariu

Stii cum se spune...mai bine sa inveti din greselile altora, dar in cel mai rau caz din ale tale.

Asa ca eu ma bazez pe experienta celor patiti care sunt amabili sa impartaseasca cu noi pataniile lor.

Chiar vreau sa o pun la punct

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare